Hur man är ett bättre centrum tillbaka i fälthockey

Som den sista försvarslinjen innan målvakten är Center Back en av de viktigaste positionerna i fälthockey. Att skydda ditt mål är den första prioriteringen, och det bästa sättet att göra detta är att placera dig korrekt, markera farliga spelare och lägga på motståndaren med bollen. Centrum tillbaka position drar nytta av att ha en fullständig syn på spelet och deras lagkamrater framför dem och därför borde vara en utmärkt kommunikatör för att hålla sitt lag som en enhet. Att vara ett bra centrum tillbaka betyder inte bara att spela starkt försvar - det handlar också om att passera och distribuera bollen till dina mittfältare och vidarebefordra fältet för att generera offensiva spel.

Steg

Metod 1 av 4:
Placera dig själv på fältet
  1. Bild med titeln vara ett bättre centrum tillbaka i fälthockey Steg 1
1. Placera dig själv på linjen till mål. Det är, om du skulle rita en rak linje från var bollen är på fältet till var målet är att du försvarar, bör du placeras direkt på den linjen. Detta förhindrar att det andra laget slår bollen rakt ner i fältet mot målet. Se till att din rygg är anpassad till ditt mål.
  • Skydda målet och mitten av fältet är din första prioritet. Du vill tvinga dem att spela bollen på sidorna av fältet, där det är mindre farligt.
  • Bild med titeln vara ett bättre centrum tillbaka i fälthockey Steg 2
    2. Bli inte för spridning från din mittfältlinje. När ditt lag har bollen högre upp på fältet (jag.e. Nära målet du försöker göra på), få ​​inte fast för långt tillbaka. Fortsätt att trycka upp för att stödja mittfältarna och framåt.
  • När det andra laget återfår besittning, börja backpedaling för att dra sig tillbaka mot ditt eget mål. Att köra bakåt tillåter dig att hålla ögonen på bollen hela tiden.
  • Se till att du inte trycker på för långt om det andra laget har en kontring och du måste sprint tillbaka ner hela fältets längd. Du borde aldrig vara mycket längre än 50 gårdslinjen.
  • Bild med titeln vara ett bättre centrum tillbaka i fälthockey Steg 3
    3. Justera din position (tillsammans med resten av defensivlinjen) med hjälp av Teeter-Totter-metoden. Mitten tillbaka, högerback och vänsterback ska justera som en enhet enligt var bollen rör sig på fältet. De bör förskjutna på en diagonal linje för att inte fångas i en platt linje och riskerar att vara beat samtidigt.
  • Till exempel, när en motståndare dribblar ner fältet på höger sida, kommer rätt försvarare (närmast bollen) att gå upp för att sätta press på den spelaren. Centrumsförsvararen kommer att förbli i mitten av fältet, men kommer att vara några steg bakom linjen av rätt försvarare. Vänster försvarare (längst bort från bollen) kommer att bli förskjutna ännu längre bakom mittförsvaret.
  • Om bollen rör sig från en sida till den andra, flyttar hela defensivlinjen som en Teeter Totter. Detta gör det möjligt för de andra två försvararna bakom att vara back-up-support om den första försvararen blir beat.
  • Bildbeteckningen är ett bättre centrum tillbaka i fälthockey Steg 4
    4. Var alltid redo att försvara. Även om åtgärden är långt borta och du känner att du inte har något att göra defensivt, bör du alltid kontrolleras i spelet och justera din position, både i sidled och vertikalt. På det sättet, om något oväntat händer och det andra laget har en kontring, är du redan i position och redo att försvara.
  • Bild med titeln vara ett bättre centrum tillbaka i fälthockey Steg 5
    5. Håll en "skål" form med dina andra försvarare när ditt lag har bollen. Du borde vara närmast målet du försvarar (eller "djupaste" på fältet), med vänster och höger försvarare på cirka 45 graders vinklar på vardera sidan av dig.
  • Detta gör att du enkelt kan skicka till dem och flytta bollen upp i fältet längs sidorna.
  • När dina sidans försvarare har bollen, hjälper du dem på en något bakåtvinkel, hjälper dem att säkert gå tillbaka till dig och borta från fara om de inte kan gå vidare.
  • Metod 2 av 4:
    Märkning
    1. Bild med titeln vara ett bättre centrum tillbaka i fälthockey Steg 6
    1. Känn din märkstrategi. Märkning hjälper till att skydda din defensiva zon på fältet genom att täcka utrymme eller motsatta spelare för att hålla dem från att göra. De två huvudtyperna av märkningstekniker är zon och man-till-man, och många lag använder en blandning av både beroende på situationen.
    • Zonmarkering innebär att en spelare är ansvarig för utrymmet runt dem. Till exempel är den högra ryggen ansvarig för bakre högra hörnet av fältet. Någon motsatt spelare som går in i det är deras ansvar. Denna märkningsstrategi är bäst när spelningen är utspridda och motståndare är utbytespositioner, så att du helt enkelt kan "byta" märken med dina lagkamrater istället för att jaga dem ner i fältet.
    • Man-to-man-märkning innebär att varje spelare väljer en motståndare att markera och alltid pinnar med dem, oavsett var de går på fältet. Ett användbart trick är att memorera numret på ditt Marks Jersey så att du aldrig förlorar henne. Denna märkningsstrategi är bäst när gameplay är past-paced och begränsad nära målet du försvarar eftersom det begränsar förvirring på vem som markerar vem som mitt i potentiellt kaos. Varje enskild motståndare som kommer in i din defensiva cirkel som omger målet bör vara nära märkta hela tiden.
    • Märkning är inte bara för försvarare. Gör det klart för ditt lag (särskilt mittfältet) att de borde hjälpa till med märkning också. Även dina framåt bör sprintas tillbaka under en kontring.
  • Bild med titeln vara ett bättre centrum tillbaka i fälthockey Steg 7
    2. Placera dig själv på rätt sida av ditt märke enligt situationen. Ibland är det bäst att gå framför ditt märke för att blockera henne från att ta emot ett pass och avlyssna det själv. Andra gånger är det bättre att hålla sig nära ditt märke (mellan henne och målet) så att även om hon tar emot bollen kan hon inte gå direkt till målet.
  • Beslutar det bästa sättet att placera dig själv medan märkningen ska komma naturligt när du bedömer varje scenario. När du är i tvivel, fråga din tränare för råd.
  • Bild med titeln vara ett bättre centrum tillbaka i fälthockey Steg 8
    3. Kommunicera med dina lagkamrater om vem de ska markera. Eftersom du kan se vad som händer på hela fältet är din roll som ett centrum tillbaka för att se till att alla "farliga" attackerande spelare på motsatta laget är markerade.
  • I en tydlig, hög röst, rikta dina lagkamrater framför dig på var du ska placera dem och berätta för dem att markera om de inte gör det redan.
  • Du kan säga något som, "Hej Sarah, Mark # 5!"Eller ge dem mer riktningsinstruktioner som," Watch # 13 bakom din vänstra axel!"Att ge dem en uppfattning om var deras märken är.
  • Metod 3 av 4:
    Få bollen från en motsatta spelare
    1. Bild med titeln vara ett bättre centrum tillbaka i fälthockey Steg 9
    1. Tvinga eller kanal dem till ena sidan av fältet. En viktig defensiv princip i fälthockey är att minimera den motsatta spelarens utrymme genom att vägleda dem bort från ditt mål och mitten av fältet. När någon dricker mot dig, tvinga dem alltid mot sidan.
    • Eftersom du är centret tillbaka, har du ett alternativ på vilken sida du vill tvinga dem till. Det är bättre att tvinga dem till din högra sida eftersom det är din "starka sida" av din pinne. Obs! Vänster sida spelare vill inte ta detta tillvägagångssätt och istället vill tvinga dem till vänster sida, mot sidlinjen.
    • Placera din kropp något till vänster så att dina axlar är öppna mot höger. "Bjud in" dem att dribba mot din starka sida. Använd sidlinjen eller en annan försvarare för att hjälpa dig att fälla dem till ett litet utrymme.
    • Om du kör nacke och nacke med din motståndare som dribblar bollen, fortsätt tvinga henne till ena sidan. Detta kallas skuggning henne ner i fältet. Prova så hårt som möjligt för att fortsätta med samma hastighet som henne och hålla henne från att skära av dig. En av dina andra lagkamrater kommer sannolikt att komma till din hjälp och du kan dubbelgruppera henne tillsammans.
  • Bild med titeln vara ett bättre centrum tillbaka i fälthockey steg 10
    2. Jab på bollen. Jabbing är när du snabbt pekar på bollen med din pinne när din motståndare är dribbling för att få dem att röra upp eller förlora bollen.
  • Var noga med att du inte är för nära motståndaren. Placera dig själv om en sticklängd från henne.
  • Omplacera ditt grepp på pinnen som om du håller en stekpanna med din vänstra hand. I en fluidrörelse, släpp din högra hand från pinnen och förläng din vänstra arm (hållning till pinne) samtidigt som du går mot bollen så att tånen av din pinne träffar bollen.
  • Snabbt hämta din pinne med båda händerna. En jab varar bara en sekund eller två - låt inte din pinne kvar i närheten av bollen. Du kan utföra några snabba jabs i rad om du inte lyckades första gången.
  • Poängen av Jabbing är inte nödvändigtvis att få bollens besittning, men att distrahera och röra upp spelaren med bollen för att ställa upp dig för en mer framgångsrik tack.
  • Bild med titeln vara ett bättre centrum tillbaka i fälthockey Steg 11
    3. Tackla för att få bollen från din motståndare. Nu när du har distraherat eller förstörde dina motståndare med några jabs, är du redo att lägga ner en tackling.
  • Det bästa sättet att ta itu med är att ljuga din pinne platt på marken på din högra sida, hänger ner så att du är i en stark, atletisk ståndpunkt. Håll händerna långt ifrån varandra på din pinne för stabilitet.
  • Samla bollen på din pinne och tryck igenom tills du har återvunnit innehav. Var noga med att inte "hacka" eller kontinuerligt svänga / slå på bollen med din pinne. Detta kommer att bli ett fel som kallas mot dig.
  • Dyk inte in i tacklarna, eftersom det blir lättare för motståndet att slå dig. Dags dina tacklar bara när du vet att du har en bra chans att komma med bollen, när du redan har satt stort tryck på din motståndare. Hantera inte om din motståndare kommer mot dig med mycket fart och utrymme.
  • Bild med titeln vara ett bättre centrum tillbaka i fälthockey steg 12
    4. Dubbel-lag din motståndare. Naturligtvis är det bästa försvaret lagförsvar. Du och en annan lagkamrat kan arbeta tillsammans så att en person sätter press och tvingar motståndaren mot ett utrymme där den andra personen väntar där för att ta itu med.
  • Kommunikation är nyckeln när dubbel-teaming. Om du är tacklaren, styra din lagkamrat framför dig där de ska tvinga motståndaren genom att säga saker som "stanna hos henne, tvinga henne rätt!"
  • Metod 4 av 4:
    Inledande av offensiva spel som försvarare
    1. Bild med titeln vara ett bättre centrum tillbaka i fälthockey Steg 13
    1. Rensa bollen ut mot sidorna när du kommer med det. Om du gör en tackling och återfå besittning av bollen, undvik att passera bollen ner i mitten av fältet. Detta kan vara mycket farligt, för om de avlyssnas kan det leda till en snabb kontring.
    • Om dina vänstra och högra försvarare är ordentligt placerade, ska de vara redo att ta emot bollen från dig på sidolinjen. Du kan till och med ha en sida mittfältare öppna längre upp på fältet för att passera till.
    • Om du inte kan hitta en sidolinje lagkamrat att passera till och du befinner dig under mycket tryck, slå bollen över sidolinjen ändå. Detta är det säkraste alternativet. Även om det blir det andra lagets fria hit, kommer det åtminstone att köpa din team tid för att sätta upp för att försvara.
    • Den enda gången du ska slå bollen upp i mitten av fältet är om du har en bred öppen kanal och en öppen lagkamrat att skicka till, utan risk för att ditt pass är avlyssnat.
    • Slår aldrig avsiktligt bollen över din baksida. Detta kommer att kallas som ett fel mot dig, vilket resulterar i ett kort hörn, en uppsättning som det offensiva laget har en mycket stark chans att poängera.
  • Bild med titeln vara ett bättre centrum tillbaka i fälthockey steg 14
    2. Passera mer än du dribble. Som centrum försvarare är din roll att vara en distributör, inte en dribbler. Gå aldrig springa upp på fältet med bollen, för om du får det, lämnar du ditt lag i trubbel genom att vara ute av försvar.
  • Se till att dina pass är svåra så att de går fort och långt upp på fältet. Du vill rensa det så långt du kan borta från din defensiva zon. Se också till att de är plana till marken, eftersom höga bollar kommer att kallas som en foul.
  • Bild med titeln vara ett bättre centrum tillbaka i fälthockey steg 15
    3. Ta 16 gårdshits. Som mitten tillbaka kommer du vanligtvis att ta gratis träffar på toppen av cirkeln (16 meter från ändlinjen) efter att bollen har gått över ändlinjen från en motsatta spelare. Det här är som motsvarande ett "målspark" i fotboll.
  • 16 gårdshits är en ny möjlighet att generera offensiva spel från baksidan. Passera bollen huvudsakligen till dina sidoförsvarare till vänster och höger om du använder en träff, sopa eller ett starkt tryck. Då kan de skicka upp det fältet.
  • Ibland kan du mata bollen upp till dina mittfältare, och på sällsynta tillfällen kan du kanske passera bollen hela vägen fram till dina framåt med en stark hit eller antenn (ett mycket högt pass i luften). Var försiktig, och bara använda dessa längre passerar när dina lagkamrater är öppna.
  • Bild med titeln vara ett bättre centrum tillbaka i fälthockey Steg 16
    4. Var pivotspelaren på överföringar. Ibland, när du tittar på hög nivå fälthockey, kommer du att märka att bollen passerar över från vänster tillbaka till mitten tillbaka till höger om eller vice versa. Detta kallas en överföring eftersom bollen överförs från ena sidan av fältet till en annan. Som den djupaste spelaren på den här överföringen är du "Pivot" -spelaren.
  • Överföringar kan hända bara en gång eller flera gånger i rad. En överföring från vänster till höger, till exempel, ger ditt lag en chans att attackera från en annan vinkel. Flera överföringar i rad tillåter dina lagkamrater upp-tiden att återställa och hitta öppna utrymmen och dyr också ut motståndskraften.
  • Fortsätt att passera bollen över till den andra sidan med en stark träff eller tryck. Om du får den från höger tillbaka, kommer du sannolikt att vända din kropp och skicka den till vänster tillbaka.
  • När dina lagkamrater upp är öppet, bara då ska du eller dina andra försvarare slå upp det till dem. När du överför bollen är tålamod nyckeln.
  • Tips

    Låt aldrig bollen röra dina fötter. Det här är ett fel i fältet Field Hockey.
  • Ständigt kommunicera med dina lagkamrater-du borde vara den högsta rösten på fältet. Se till att alla är markerade framför dig. Du har ögat att se om det finns någon på det motsatta laget som är farligt runt omärkta.
  • Också vara i ständig kommunikation med din målvakt bakom dig och lyssna på några instruktioner som hon ger dig, speciellt när åtgärden är nära det mål du försvarar.
  • Rita inte ett fel i halvcirkeln (allmänt känd som "D") som omger målet du försvarar. Speciellt undvik att ha bollen röra dina fötter i detta område. Eventuellt fel som kallas mot ditt lag i din d kommer att vara ett kort hörn, ett uppspelande spel där det angripande laget har en stark chans att göra poäng.
  • Om du känner till motståndaren är du markering snabbare eller mer skicklig än du, försök att sätta press på dem omedelbart efter att de fått bollen så att de inte ens har chansen att göra ett drag runt dig.
  • Även om en motståndare blir förbi dig, sluta aldrig försöka vinna bollen tillbaka. Kör alltid efter dem. Även känna trycket på dig på ryggen kan få dem att ge bollen upp, eller åtminstone hörnet dem till en annan av dina lagkamrater tacklar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande