Hur man är en bra fotbollsstriker

I fotbollsspelet är det en extremt viktig position. För att bli framåt måste du ha fart, bra fotarbete, ett kraftfullt skott och ett listigt fotbollsminne. Medan en anfallare bara får några chanser ett spel måste du förvandla dem till mål! Att vara en bra fotbollsstriker, börja med träning för positionen. Lär dig då att läsa spelet så att du kan justera ditt spel.

Steg

Metod 1 av 3:
Utbildning effektivt som framåt
  1. Bild med titeln Spela fram i fotbollssteg 1
1. Lär dig att skjuta snabbt samtidigt som du behåller noggrannhet. Ju snabbare du kan dra av ett skott, desto mer dödligt kommer du att vara uppe. Du borde arbeta med ett två-touch-skott. Din första touch skapar utrymme för att svänga benet, antingen till sidan av en försvarare eller som du får bollen. Den andra beröringen är själva skottet. Om du kan ta dessa två pekskärm, kommer du att kunna trycka bollen till sidan av en försvarare och avfyra av ett skott innan de även kan reagera.
  • När du väl må bra på dessa snabba skott, skapa utrymme och slå snabbt, arbeta på det på språng, dribbling mot mål, ta en touch och skjuta.
  • Bild med titeln Spela fram i fotbollssteg 2
    2. Öva att sätta bollen på nätet omedelbart ur luften. Typiskt är detta en rubrik på mål eller a "volley," vilket är när du slår bollen innan den träffar marken. Svårt men viktigt, en stor framåt kan omdirigera en luftboll mot målet utan att lösa bollen, vilket ger försvarstiden att reagera. Du kan träna det här enkelt med en vän som slår på dina kors och hörn, men håll några saker i åtanke.
  • Följ igenom mot ditt mål. För rubriker betyder det att dina axlar kommer att vända sig mot målet. För sparkar är indikatorn vanligtvis dina höfter, som kommer att vända med skottet för att möta målet på Noggranna finish.
  • Denna färdighet är nästan värdelös om du står stilla. Alltid jogga, flytta eller attackera bollen på språng, även i praktiken. Det är sällsynt att ha tid att stå stilla i ett spel med bollen närmar sig lådan.
  • Bild med titeln Spela fram i fotbollssteg 3
    3. Fokusera på att kontrollera bollen ur luften med hela kroppen. Du måste vara bra för att kontrollera bollen från luften, vilket innebär att bollen kommer från luften till marken. Detta beror på att mycket av spelet för en framåt kommer från långa bollar och antennkors. Du vill att din touch ska sluta med bollen om en fot framför dig så att din nästa touch omedelbart kan passera, skjuta eller dribbla. Bra sätt att öva inkluderar:
  • Jonglering är ett bra sätt att träna hela kroppen, men bara om du utmanar dig själv. Se hur högt du kan få bollen och fortfarande behålla kontrollen.
  • Slå långa bollar med en vän. Börja ca 20 meter bort, och långsamt gå längre och vidare. När du blir bättre, hämta hastigheten mellan att kontrollera och slå bollen tillbaka.
  • Slå mot en vägg, borra skott eller korsar på en hård yta och reagera snabbt för att fälla rebounden.
  • Bild med titeln Spela fram i fotboll Steg 4
    4. Öva utmanande försvarare en på en. Du måste kunna komma runt dem utan hjälp från lagkamrater. När du har bollen måste du kunna dribba runt försvararna och målet genom att använda en mängd olika "rör sig" som Maradona, steg-över, eller saxen. Några bra dribbel flyttningar är axelfeint och steg över. Inte alla framåt måste spela silkeslen, teknisk fotboll som Messi, men du behöver några sätt runt en försvarare för att få dem att stiga upp och respektera dig istället för att hänga och vänta på att du passerar.
  • Få en nära vän eller lagkamrat och utmana dem till 1V1-borrar. Helt enkelt göra en tunn rektangel och alternativ attackera och försvara. Korsning av den motsatta ändlinjen med kontroll av bollen är en "mål."
  • Du får inte alltid slå en försvarare rakt upp - ibland måste du skydda och styra bollen med ryggen till målet också.
  • Du kan arbeta på rörelser själv. Ställ in en låda och arbeta med dribbling, skärning och kasta rörelser med full fart, vistas inuti lådan för att arbeta med kontroll.
  • Bild med titeln Spela fram i fotbollssteg 5
    5. Utveckla båda fötterna till farliga vapen av poäng. Den ökända Arjen Robben åt sidan, det finns få farliga framåt som bara kan använda en fot. Känner sig bekväm på både din vänstra och högra foten expanderar kraftigt din verktygslåda, eftersom bra försvarare kommer att straffa dig om du bara har en sida av fältet att använda. När du gör borrar, gör dem med båda fötterna och spenderar extra tid att utveckla din skytte och passande färdigheter på din "dålig" fot. Det kommer aldrig att bli lika bra som din dominerande fot, men du kommer att ge försvarare passar om du kan klippa i andra riktningen och göra ett rent pass med din svaga fot.
  • Metod 2 av 3:
    Läser spelet offensivt
    1. Bild med titeln Spela fram i fotboll Steg 6
    1. Titta på skottet hela tiden, hålla sig hungrig för ett mål. Ett framåtriktat tal är att sätta bollen på målet. Även om de inte gör poäng, skjuter du på målet hörn, avböjningar och returer som leder till mål och sätter försvar under tryck. Din tankegång ska alltid vara att skapa det utrymme som behövs för att dra en skjutning för dig eller dina lagkamrater.
    • Observera att du vill att ditt lag ska skjuta, inte bara du. Vissa framåt kommer att få massor av direkta chanser, andra kommer att mata sin partner framåt med goda chanser och ta bara några få själva.
  • Bild med titeln Spela fram i fotbollssteg 7
    2. Dart, väv och sprint till öppet utrymme för att skapa defensivt kaos. En mobil anfallare är den farligaste. Även om du inte får bollen varje gång, vet goda framåt att de behöver hålla försvaret på tårna i 90 minuter, eftersom det är när de gör misstag och avslöjar de slags luckor som skapar mål. När ditt lag har bollen, kolla upp för det öppna utrymmet och gör en körning.
  • Alltid vara på en ljus jog, eller på bollarna i tårna, för att få hoppet på försvarare när rymden öppnas. De ska titta på att stänga utrymme när du försöker fylla det.
  • Håll ögonen på dina andra framåt. Timing körs för att väva och criss-cross med dem kommer att kasta försvaret för en enorm slinga.
  • Bild med titeln Spela framåt i fotboll Steg 8
    3. Dags ditt sätt att korsa så att du slår dem nära full fart. Om du bara står i lådan, väntar på att bollen kommer fram, är du oerhört lätt att markera. Istället, tiden dina körningar så att du kommer till bollen som det anländer, så att du kan skära ut det innan bollen når en försvarare och få en löpande start för någon hoppningsrubrik. Håll ögonen på bollen och nå det precis som det blir tillgängligt att spela och du kommer att vinna många fler rubriker, volleys och långa bollar.
  • Det här är också den bästa strategin för att undvika offside fällor, så att du går från jogging för att sprinting när bollen spelas istället för att försöka slå full fart från stående.
  • Curling körs är bra för att göra tid och rum. I stället för sprinting i lådan rakt på, ta en böjningsväg, eftersom bollen kommer ner på vingarna, skuren sedan rakt in när bollen är i luften. Din Curling Run låter dig närma sig lådan på språng medan du fortfarande kan ändra riktningar snabbt.
  • Bild med titeln Spela fram i fotboll Steg 9
    4. Kolla på bollen istället för att alltid springa bort från den. Kontroll betyder att springa mot lagkamraten med bollen, öppna upp utrymme och göra passet kortare. Detta är särskilt viktigt när du arbetar med en annan anfallare, eftersom det utrymme du bara sprang iväg är nu öppet för honom om din försvarare följer din check. Om du inte får bollen och en försvarare är på dig, fortsätt att flytta. Om du får bollen, försök att vända sig mot målet - starkt pressa försvaret.
  • Titta alltid över axeln snabbt när du checkar. Om du fångade din försvarare som sover kan du ha mer tid med bollen än du tror.
  • Bild med titeln Spela fram i fotboll Steg 10
    5. Utmana försvaret en på en när du har plats att springa. En anfallare kan inte vara självisk, men de kan också inte vara passiva. Du måste kunna köra på en försvarare med bollen, kasta ett drag för att slå honom, sprintar runt med en stor touch, eller suger i försvaret för att göra ett sista pass. Stora framåt tvingar försvaret att reagera på dem, vilket skapar utrymme för resten av ditt lag. De bästa tiderna att attackera är när du har försvaret i rörelse, särskilt när de spårar bakåt. Gå på dem, tvinga dem att fatta ett beslut.
  • Vingarna är ett bra ställe att verkligen utmana försvarare. De brukar ha lite stöd, och en omsättning är mycket lättare att vinna tillbaka med sidlinjen till din fördel.
  • Ta inte på försvarare om du är nära halvfältet om du inte är säker på att du kan slå dem - en omsättning här är särskilt farlig.
  • Även om du förlorar bollen, vill ingen försvarare vara under tryck allt spel. De kommer att börja bryta ner och göra misstag. Det tar bara en 1 målskillnad för att vinna eller förlora ett spel, och du vill ha det målet att vara till din fördel!
  • Bild med titeln Spela fram i fotbollssteg 11
    6. Följ alla skott och korsar in i målet. Detta är särskilt viktigt för yngre spelare, eftersom oerfarna försvarare och målvårigheter kommer att göra misstag som leder till enkla mål. När du eller en lagkamrat skjuter, kör efter bollen mot mål, redo att snabbt skjuta om några returer, avböjningar eller partiella sparar.
  • Det är väldigt svårt att rensa bollen på försvar när du står inför ditt eget mål. Gör det här jobbet ännu hårdare och du hämtar några enkla mål en säsong.
  • Bild med titeln Spela fram i fotboll Steg 12
    7. Kom tillbaka till mittfältet på försvar, hålla upp de bakre försvararna. Vänta med att ta emot bollen av ett avstånd eller en punkt. Du är inte bra för ditt lag på försvar eller brott om du bara sitter upp och vänta. Kom tillbaka till mittfältet för att hålla försvararna från att lösa bollen och spela lätt korsning utan tryck. Viktigast, var redo att kontrollera eller sprint på motattacker. Om bollen är korsad eller rensad är det ditt jobb att hålla fast vid besittning tills ditt lag kommer i offensivt läge.
  • Metod 3 av 3:
    Justera ditt spel baserat på framåtpositionering
    1. Bild med titeln Spela fram i fotbollssteg 13
    1. Tweak din strategi och körs beroende på ditt lags offensiva system. Inte alla framåt kan spela med samma stil. Den största variabeln är hur många andra strejkare du spelar med, eftersom det här ändrar hur du hanterar dig själv. Om du är den enda uppåt, kommer du att vilja stanna högt upp på försvaret, sprida fältet för ditt lag. Om det finns tre strejkare, måste du nödvändigtvis komma tillbaka på försvaret ibland.
    • Den höga framåt, som används för att hålla fast på mitten av fältet och skapa utrymme, kallas ofta en centrum framåt. De är stora mål som håller bollen och skapar offensivt utrymme för andra.
    • Vinge framåt, eller vingare är i grunden stötande utanför mittfältare. De måste vara utmärkta en-på-ett-dribblers med stor hastighet och korsningsförmåga.
    • Släktingar håller ofta under ett centrum framåt som kontrollerar bollen med sin / hennes tillbaka till målet. Deras mål är att få bollen till en anfallare i en farlig position, vilket gör anfallaren din snabbaste bollhanterare och skytte.
  • Bild med titeln Spela fram i fotboll Steg 14
    2. Håll utrymme upp så långt som försvaret kommer att tillåta. Som center-anfallaren, måste du skapa utrymme för resten av laget, så håll nedläggningen så djupt som försvaret kommer att släppa dig. När du får bollen, försök att vända dig för att möta målet, men vet att det inte är nödvändigt - du vill helt enkelt hålla bollen som dina lagkamrater sprintar upp för att stödja dig. Ditt mål är att suga försvaret, tvinga dem att spela dig så att de öppnar oodles av utrymme längs vingarna.
  • Om det finns två center-strejkare, försök att sveda dig med en högre och man sitter närmare mittfältet. Detta öppnar utrymme för er båda till varje sidolinje, såväl som för farlig kombination i mitten.
  • Bild med titeln Spela fram i fotboll Steg 15
    3. Kontrollera och rikta mitten av fältet snabbt och effektivt. Som en anfallare måste du leta efter skott. Oavsett om det är en del av ett 2-person eller 3-personssystem vill slående framåtriktat bollen mot målet när det är möjligt. Strikers försöker skapa tillräckligt med utrymme för att få ett skott, straffa försvaret för bortfall och lathet. Ditt bröd och smör kommer att bli snabb, en-touch passerar och en-två kombinationer, eller kasta en snabb sax och rippa ett skott med utrymme. Stå inte med bollen - håll den rörande och leta alltid efter skott, vilket gör 10-20 yard sprints genom försvaret för snabba, slitsade pass och skott.
  • Skytte, även när du inte gör det är användbart. Som försvar känner skott som kommer från längre ut, kommer de att skjuta upp för att hindra dig från att skjuta oftare. Detta öppnar ofta utrymme bakom dem för genom pass och kors.
  • Bild med titeln Spela fram i fotbollssteg 16
    4. Fokusera på kvalitetsövergångar och farliga diagonala körningar i vingen. Attackera slutlinjen hänsynslöst, kör ner på försvarare och tvinga dem att göra tacklar som leder till hörn och djupa kast. Ditt mål är att få bollen nere i slutet av ändlinjen och sedan sätta den i lådan, helst som försvararna körs mot sitt eget mål. Håll dessutom ditt öga på mitten av fältet. Om centrumförsvararna blir lat eller verkar glömma dig, kommer en skarp diagonal körning rakt på mål att öppna dig för kors, genom bollar och skott.
  • Så snart ditt lag vinner bollen, gå ut så bred som möjligt. Detta kommer att sträcka försvaret avsevärt, vilket gör massor av utrymme för dig och andra.
  • Beroende på lagformationen kan en vingare förväntas spela mycket mer försvar än de flesta framåt. Var noga med att samordna detta med din tränare och utanför ryggen.
  • Bild med titeln Spela fram i fotbollssteg 17
    5. Titta på professionella framåt. Lägg märke till vad de gör utan bollen. Nästa gång du tittar på ett professionellt spel, var uppmärksam på var framåt är när de inte rör på bollen. Observera hur bra framåt alltid rör sig, vilket gör att försvaret ständigt ser upp och justeras. När du tittar mer, var uppmärksam på hur de två eller tre framåt arbetar tillsammans, håller sitt utrymme och korsning för att manipulera försvararna till att skapa utrymme.
  • Titta på båda lagens strejkare. Hur skiljer sig deras rörelse?
  • Vad gör strejkarna i olika delar av spelet? Om ett lag vinner, tenderar de att luta sig tillbaka, medan att förlora lag som att driva strejkare ytterligare för att skapa mål-scoring möjligheter.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du inte övar, blir du inte bättre. Hårdträning är det enda sättet att lyckas.
  • Var inte tyst på fältet. Låt dina lagkamrater ständigt veta var du är på fältet så att de kan få dig bollen med lätthet.
  • Ge aldrig upp på en boll när målvakten kommer ut. Du vet aldrig, han kan göra ett misstag
  • Din första touch är väldigt viktig, så gör det bra.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande