Hur man gör en crossover i basket

Även känd som en ankelbrytare, är crossover en dribbling-teknik som används för att skapa utrymme mellan dig själv och en försvarare. Det handlar om att faking till ena sidan och få försvararen att följa dig innan du studsar bollen tillbaka till din andra hand. Detta lämnar försvararen av balans och ur position, och lämnar dig öppen för att ta ett skott, kör körfältet eller passera. Med tillräckligt med övning kan crossover vara ett dödligt offensivt vapen.

Steg

Metod 1 av 2:
Gör en grundläggande crossover
1
Utveckla din dribbla. Innan du försöker en crossover, se till att du har ett bra handtag på makten dribbling och kan behålla bra bollkontroll. En bra crossover kräver att du dribblar effektivt med båda händerna och kan köra banan från båda riktningarna.
  • 2. Fake till din dominerande sida. För att göra en exakt blick, tryck bollen till den sida du dribblar den i. Steg som du falska och luta det sättet också. Håll dina ögon fokuserade på försvararens höfter och midsection, snarare än händerna eller benen, som försvaret kommer att använda för distraktion. När höfterna vänder sig i den riktning du är faking, det är när du vet att du har fakat effektivt.
  • Överväg också faking till din icke dominerande sida och korsa tillbaka till din dominerande hand och kör från din starka sida. Hålla d gissning.
  • 3. Tveka. Detta är den viktigaste och övertygande delen av crossover dribble. När bollen är uppe, kommer vissa spelare att ge en liten hop, som om du ska snabbt köra till din dominerande sida. Bollen kommer att vara i din handflata just nu, så verkligen vad du gör är mindre om dribbel och mer om Feigning Motion.
  • Titta på videor av stora crossover-spelare för att träna och imitera deras tvekan. Var försiktig så att du inte palm bollen, eller du kommer att bli visselad för en dribbling överträdelse.
  • 4. Håll dig låg och bred. Eftersom flytten innebär studsar bollen mellan dig och försvararen, vill du se till att du är låg till marken och att du leder med foten på din dominerande sida. Allen Iverson var stor på att hålla bollen väldigt långt ifrån sin kropp, men stannar fortfarande helt och hållet sin studsa. Du vill se så mycket ut som om du är på väg till den riktningen som möjligt. Öppna inte dig själv till en stjäla.
  • Titta inte på bollen när du gör flytten. Håll ögonen på försvararen och upp-domstolen, skanna för eventuella öppna utrymmen, öppna lagkamrater och möjligheter.
  • 5. Korsa bollen över. När du har den defensiva spelaren vände i den riktning du vill ha, snabbt kraft dribble över din kropp, byta till din andra hand. På så sätt bör du vara öppen för att ställa in ett hoppskott eller passera bollen till din lagkamrat. Det kommer att hända på ett ögonblick, så var redo att agera så snart du har slutfört flytten. Öva detta flytta ett par gånger för att verkligen få det perfekt!
  • Metod 2 av 2:
    Gör variationer
    1. Gå bakom ryggen. I stället för att korsa över mellan dig själv och försvararen, som kan vara knepigt och farligt, studsa bollen bakom ryggen för att flytta riktningar. Detta använder din kropp för att skydda bollen och kan lämna försvarare i ditt damm.
    • Öva dribbling bakom ryggen innan du försöker detta drag. Du kan inte se var bollen går, så det kan vara en svår manövrering att dra av.
  • 2. Dribble mellan dina ben. En annan effektiv avskärmningsteknik är att dribba bollen mellan benen. Mest typiskt skulle du dribba tillbaka genom ditt icke-dominerande ben, fånga bollen med den handen, men du kan improvisera på alla slags sätt.
  • Försök att gå tillbaka till framsidan, från din icke dominerande sida till din dominerande sida som din tvekan manövrera, falska mot den dominerande sidan och plötsligt korsa den igen mellan dina ben igen.
  • 3. Dubbelt upp. Om du har gått till brunnen en för många gånger och din försvarare fångar dig i ACT genom att stanna centrerad när du försöker din crossover, sparka bollen tillbaka till din dominerande hand och kör i den riktning du försökte förfalska. Denna dubbla crossover går ofta så långt som att resa upp försvararen, vilket leder till detta drags rykte som "ankelbrytare."
  • 4. Få kreativitet. Prova olika kombinationer av mellan benen och riktningsskiften för att förbättra ditt offensiva spel. Den enkla crossover är verkligen bara en snabb dribbling, men när du har behärskat det och kan effektivt crossover, kommer ditt offensiva spel bara att begränsas av din fantasi.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Lägg din hand framför bollen, för om försvararen försöker stjäla bollen, måste de komma igenom din hand eller ditt ben och det kommer att orsaka ett fel.
  • Om du studsar bollen strax under knäna, är det mindre chans att bollen blir stulen från dig.
  • När du tvekar, sträck bollhanteringen lite så att du kan ändra riktningar som orsakar en fotled.
  • Om du inte är fullt medveten kan försvararen stjäla bollen.
  • Använd båda händerna när du dribblar bollen så att du kan få en fördel över din motståndare.
  • Kom ihåg att låga din axel så att du ser uppriktigt och din motståndare faller med din falska.
  • Titta aldrig ner - håll alltid ögonen på spelaren.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande