Hur man är en bra marknadsförare

Marknadsföring är en stor industri som ständigt växer och utvecklas. Oavsett om du bara börjar din karriär i marknadsföring eller du har jobbat med att marknadsföra ett tag, det finns alltid sätt att förbättra. Först och främst måste du utveckla några allmänna personliga färdigheter som hjälper dig som marknadsförare. Då måste du veta hur du ansluter till din publik, skapar bra dagliga vanor och använder effektiva digitala marknadsföringsstrategier för att sälja din produkt eller tjänst.

Steg

Metod 1 av 4:
Utveckla dina personliga färdigheter
  1. Bild med titeln vara en bra marknadsförare Steg 1
1. Utveckla dina muntliga kommunikationsförmåga. Verbal kommunikation är mycket viktigt när man säljer produkter eller tjänster eller kommunicerar med kunder eller lagmedlemmar. Öva dina kommunikationsförmåga genom ledande möten eller ge presentationer.
  • Att vara en självsäker verbal kommunikatör kommer att upprätta din trovärdighet som marknadsförare och göra dig mer övertygande.
  • Bild med titeln vara en bra marknadsförare Steg 2
    2. Öva dina skrivförmåga genom att skriva i många olika stilar. Skriva I så många olika stilar som du kan för att lära dig att skriva i olika toner och för olika publik. Prova saker som att skriva annonskopia, landningssidor, blogginlägg och professionella e-postmeddelanden.
  • Om du känner att dina skrivförmåga är svaga, kan du ta en skrivkurs för att förbättra dem.
  • Ju mer olika publikgrupper och kanaler du kan skriva för, desto mer effektivt kommer du att kunna marknadsföra produkter och tjänster till en mängd olika demografi.
  • Bildbeteckningen är en bra marknadsförare Steg 3
    3. Ta kurser för att lära dig om olika marknadsföringsteknologier. Det finns gratis online-kurser om saker som Seo, Kodning och Analytics-programvara. Ta några av dessa så du vet åtminstone lite om några av de olika teknikerna som du ofta kommer att arbeta med som marknadsförare.
  • Om du arbetar i ett stort företag kommer det ofta att finnas avdelningar eller individer som tar hand om de mer tekniska sakerna. Men om du vet minst lite om dessa typer av saker, är det lättare att samarbeta över lag eller hantera små uppgifter själv.
  • Bild med titeln vara en bra marknadsförare Steg 4
    4. Arbeta med att utveckla god tidshanteringsförmåga. Skapa ett personligt system för att bo organiserad för att hjälpa dig att hantera din tid bättre. Det finns många tidsplanering Bloggar och annat innehåll online som kan ge dig tips och tricks för att göra dig mer produktiv.
  • Att kunna hantera din tid är effektivt viktigt för att kunna skapa övergripande marknadsföringsstrategier och komplexa marknadsföringskampanjer.
  • Bild med titeln vara en bra marknadsförare Steg 5
    5. Volontär för att få marknadsföring erfarenhet av olika områden. Frivillig är ett bra sätt att få ovärderlig marknadsföring erfarenhet, speciellt om du bara börjar på fältet. Hitta en organisation som behöver hjälp med sina marknadsföringsaktiviteter och volontär att ta itu med jobbet.
  • Till exempel behöver dina lokala parker och rekreationssamhälle en gemenskapschef för att hantera sina sociala medier. Du kan frivilligt för uppgiften att få erfarenhet av marknadsföring av social media.
  • Volontärarbete behöver inte vara något formellt. Till exempel kanske du har en vän som är en entreprenör som lanserar en produkt av något slag. Du kan frivilligt hjälpa dem med sin betalda internetannonsering för att hjälpa till att sälja produkten och få erfarenhet.
  • Dricks: Volontärarbete behöver inte komma i vägen för ditt dagjobb, antingen. Välj något som låter dig lära dig nya färdigheter som du inte lär dig i ditt vanliga jobb och att du kan göra med några timmar i veckan på fritiden.

    Metod 2 av 4:
    Anslut med din publik
    1. Bild med titeln vara en bra marknadsförare Steg 6
    1. Titta på data på befintliga kunder för att förstå din kundbas. Kolla in alla data du har på personer som redan har köpt den produkt eller tjänst du säljer, till exempel information du har från online-försäljning eller filer du har på kunder som köpte dina tjänster. Identifiera gemensamma intressen, demografi och allt annat de har gemensamt att lära känna din publik.
    • Detta hjälper till att styra alla dina marknadsföringsstrategier för att nå mer av den idealiska publiken och sälja mer av den produkt eller tjänst du marknadsför.
  • Bild med titeln vara en bra marknadsförare Steg 7
    2. Använd kunddata för att skapa köpare personas. Titta på saker som ålder, yrke, hobbyer, intressen, inkomst, kön och allt annat du identifierade i data om dina kunder för att skapa en persona eller personas av dina idealiska kunder. Sätt samman en sektion för enkel sida som beskriver alla dessa egenskaper för varje köpare persona.
  • Till exempel, om du säljer vandringsstövlar, kan din köpare persona vara något som: Man i åldern 25-50 år, bor i Stillahavsområdet, arbetar i ett högt betalande jobb inom teknikindustrin, älskar att göra utomhus på helgerna, spenderar Hans fritid läser bloggar om vandrings- och campingutrustning, och följer äventyr och rese livsstilskonton på Instagram.
  • Bild med titeln vara en bra marknadsförare Steg 8
    3. Var en berättare att ansluta till kunder på en känslomässig nivå. Bra marknadsförare måste vara bra berättare. Alla dina marknadsföringskampanjer, oavsett vilken kanal de är igenom, måste berätta en historia till kunden för att få dem att ansluta till din produkt eller tjänst.
  • Om du till exempel säljer en ryggsäck måste du berätta en historia om den ryggsäcken som gör att kunderna vill köpa den. Försök att berätta en historia om de typer av äventyrsägare av den ryggsäcken kommer att ha. Till exempel kanske de kommer att kunna söka på robusta backcountry vandring äventyr, eller kanske de kommer att gå på en längre resa till Europa och se och uppleva alla olika kulturer och historia där.
  • Dricks: Att bli en bättre berättare, titta på vilka andra framgångsrika marknadsföringskampanjer har gjort. Tänk på vilken typ av historia de försöker berätta och hur de ansluter sig till publiken.

    Metod 3 av 4:
    Skapa goda dagliga vanor
    1. Bildbeteckningen är en bra marknadsförare Steg 9
    1. Ställ in mål och prioritera uppgifter för alla dina marknadsföringsprojekt varje dag. Marknadsförare har det svåra jobbet att hantera flera projekt och uppgifter vid en viss tidpunkt. Det är därför viktigt att ställa in de mål du vill uppnå varje dag och listar sedan vad dina uppgifter är dina prioriteringar så att du kan uppnå dessa mål.
    • Om du till exempel behöver tillhandahålla en intressentrapport i slutet av dagen, kan din första prioritet att dra ihop alla kalkylblad av data du har, då kan din nästa prioritet sammanställa relevanta data i diagram och grafer och Senast prioritet kan sätta dessa diagram och grafer i en bildpresentation med några kulapunkter som förklarar data.
    • Hitta ett sätt att hjälpa dig att hantera din tid och prioriteringar som fungerar bäst för dig. För vissa människor kan det här vara så enkelt som manuellt skriva ut en lista i en anteckningsbok, eller för andra, det kan vara till hjälp att använda något som projekthanteringsprogramvara för att vara organiserad.
  • Bild med titeln vara en bra marknadsförare steg 10
    2. Övervaka webben för att se vad tävlingen gör. Identifiera dina huvudkonkurrenter och övervaka sedan vad de publicerar eller gör marknadsföringvis varje dag. Notera om de gör något nytt eller om det finns möjligheter du kan ta för att marknadsföra ditt företag.
  • Du kan använda verktyg som Google Alerts, Hootsuite, TweetDeck och Socialmention för att övervaka din tävling online och på sociala medier så att du inte saknar några viktiga uppdateringar eller inlägg.
  • Bildbeteckningen är en bra marknadsförare Steg 11
    3. Läs nyheterna för att vara aktuell på din bransch och nya marknadsföringstrender. Branscher och marknadsföring förändras snabbt, så du måste se till att du inte faller bakom. Läs eventuella publikationer som är relevanta för den bransch du jobbar med, liksom publikationer om marknadsbranschen och tillämpa några läror i dina marknadsföringskampanjer.
  • Du kan använda samma verktyg som du använder för att övervaka tävlingen online för att ställa in varningar för vissa sökord eller hashtags så att du får de senaste nyheterna online.
  • Till exempel, om det finns en ny social mediekanal som får dragkraft bland fotografgemenskapen, och du säljer kameror, vill du börja utveckla en marknadsföringsstrategi för det nätverket så snart som möjligt.
  • Bild med titeln vara en bra marknadsförare Steg 12
    4. Leta efter insikter i data och göra datadrivna beslut varje dag. Titta på data över alla dina marknadsföringskanaler och analysera Det för att se var kundledare och försäljning kommer ifrån. Använd data för att optimera dina kampanjer eller ändra din övergripande strategier.
  • Om du till exempel ser att 1 av dina annonseringskanaler kör 80% av kundens engagemang, kan du bestämma dig för att fördela mer budget där och bli av med den andra kanalen och ersätta den med en annan för att prova något nytt.
  • Om du inte är en siffror, hittar du någon som är och arbetar med dem för att analysera data. Människor som har bakgrunder i statistik, är bra med Excel, och vet hur man använder olika Analytics Tools är ovärderliga på ditt marknadsföringsteam.
  • Bild med titeln vara en bra marknadsförare Steg 13
    5. Var kreativ och experimentera med olika strategier och taktik. Experimentera med 1 ny marknadsföringsstrategi eller taktik varje dag. Brainstorm med ditt lag eller ensam för att komma med nya idéer för att driva tillväxt med dina marknadsföringskampanjer.
  • Varje marknadsstrategi är unik för en viss produkt eller tjänst, situation och publik. Försök att skräddarsy dina marknadsföringskampanjer till din unika uppsättning omständigheter.
  • Du kan till exempel försöka lägga till nya nyckelord till dina lönekampanjer på Google och se om det ökar eller minskar antalet klick du får.
  • Om du bara skickar på din blogg en gång i veckan kan du försöka posta två gånger i veckan eller på en annan dag och se om den ändrar den mängd trafik du får.
  • Dricks: Du kan också få kreativ och experimentera med hur du och ditt lag gör saker internt. Prova ett nytt samarbetsverktyg eller projekthanteringsprogram och se om det hjälper till att förbättra din produktivitet och resultat.

  • Bild med titeln vara en bra marknadsförare Steg 14
    6. Utvärdera hur du gjorde i slutet av varje dag och hur du kan förbättra. Mäta om du kunde öka ledningar, försäljning eller få nya kunder. Tänk på om du kunde prioritera effektivt och vad dina prestationer för den dagen var. Tweak dina rutiner och prioriteringar nästa dag för att vara ännu mer produktiv om du ser områden för förbättring.
  • Till exempel, kanske du inte fick all den rapportering du behövde göra en dag. I så fall kan du ändra din prioriteringslista så att rapporteringen är något du tar hand om det första på morgonen, då kan du gå vidare till strategisk planering på eftermiddagen.
  • Metod 4 av 4:
    Använda effektiv digital marknadsföringstaktik
    1. Bild med titeln vara en bra marknadsförare Steg 15
    1. Utveckla en innehållsmarknadsstrategi för de mest relevanta kanalerna. Titta på hur mycket trafik du får från varje online-innehållskanal du har (som din blogg, sociala medier, och betalade annonser), skapa ett innehållsplan för att publicera varje typ av innehåll till varje kanal som fokuserar på högsta trafiken de.
    • Innehållet kan komma i form av artiklar, sociala medier, annonser och andra digitala marknadsföringskanaler. Verkligen, allt du gör i marknadsföring är innehållsbaserat.
    • Till exempel, om du har en blogg som kör en stor mängd trafik till ditt företags webbplats, fokusera sedan på att skapa kvalitetsinnehåll där varje dag. Om du får mycket trafik via Instagram, vill du vara säker på att fortsätta att publicera kvalitet, engagera innehåll där.
    • Bara för att du ser att du måste fokusera på 1-området betyder inte att du borde helt ignorera andra. En väl avrundad innehållsstrategi är nyckeln till en bra digital marknadsföringskampanj.
  • Bild med titeln vara en bra marknadsförare Steg 16
    2. Använd visuell marknadsföring i ditt innehåll och annonsering för att driva användarens engagemang. Saker som videor, gifs och infographics publicerade på dina sociala medier eller blogg är bra för att skapa användarengagemang. Folk älskar att dela dessa saker, vilket ger ditt varumärke mer exponering.
  • Arbeta med en bra fotograf eller grafisk designer för att utveckla ett bra visuellt innehåll för dina digitala marknadsföringsstrategier.
  • Innehåll med relevanta bilder får 94% mer synpunkter än innehåll utan.
  • Bild med titeln vara en bra marknadsförare Steg 17
    3. Var väldigt specifik med dina betalda sociala medier. Betald reklam via stora kanaler som Instagram och Facebook gör att du kan rikta en mycket specifik publik som är mer benägna att köpa din produkt eller tjänst. Använd dina köpare personas för att hjälpa dig att rikta dina idealiska kunder baserat på demografi.
  • Du kan rikta dig till potentiella kunder baserat på allmänna saker som ålder, plats och kön. Då kan du begränsa den ännu mer baserat på saker som vilka typer av konton de följer, vilka sidor som de som de interagerar med.
  • Till exempel, om du säljer basketbollar i Kanada, kan du rikta folk mellan 16-35 år som bor i Kanada och har gillat inlägg från Toronto Raptors Facebook-sida eller Instagram-konto.
  • Dricks: Du kan hitta massor av online-bloggar, webbplatser och videokurser på betald social media reklam för att hjälpa dig att lära dig hur du är mer specifik med din inriktning och nå en högre publik.

  • Bildbeteckningen är en bra marknadsförare Steg 18
    4. Segment Din e-postmarknadsföringslistor för att rikta vissa nischer av kunder. De mest lojala och engagerade kunderna kommunicerar ofta via e-post. Segmentering av e-postlistor innebär att de separerar dem i olika grupper av personer som uppfyller olika kriterier för att skicka olika typer av e-postmeddelanden. Detta gör att du kan hämta dina e-postmeddelanden för att vara mer relevanta för olika grupper av personer.
  • Om du till exempel har ett program för projektledning kan du skicka en viss e-post annonsering en extra funktion till användare som har varit aktiva på sina konton under den senaste veckan som skulle vara mer benägna att köpa den extra funktionen. Du kan skicka ett annat e-postmeddelande till användare som har anmält mig men har inte börjat använda programvaran för att påminna dem om att komma igång.
  • Du kan använda Split-testning för att testa olika e-postmeddelanden på ett segment. Split testning avser att skicka minst 2 olika versioner av ett mail till 2 olika grupper av ett segment, och sedan se vilken som får en högre öppen takt och fler interaktioner för att bestämma vilken e-post som är bäst att skicka ut till en större publik av det segmentet.
  • Bild med titeln vara en bra marknadsförare Steg 19
    5. Fortsätt lära dig om digital marknadsföring för att hålla dig uppdaterad med fältet. Gå till konferenser, delta i webinars, ta kurser och nätverk med andra digitala marknadsföringspersonal för att fortsätta att utveckla dina färdigheter. Digital marknadsföring förändras snabbare än något annat marknadsföringsområde, så det är särskilt viktigt att vara aktuell.
  • Digital-specifika saker att vara medveten om i marknadsföring är algoritm förändringar i stora sökmotorer som Google, ändringar i social reklam och uppkomsten av ny analytisk teknik eller digitala marknadsföringskanaler.
  • Du kan alltid lära dig nya digitala färdigheter. Till exempel, om du är mer av en analytikperson, kan du fokusera på att lära dig hur du skriver digitalt annonskopiering och blogginnehåll. Ju mer olika saker du kan göra, desto bättre kommer du att vara som en övergripande marknadsförare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande