Hur man utvecklar en marknadsföringsstrategi

Din marknadsstrategi bör börja med ett kundproblem. En framgångsrik produkt eller tjänst löser ett problem för kunden. Utför marknadsundersökningen för att ta reda på vad dina potentiella kunder vill ha. Använd den forskningen för att bestämma hur man placerar produkten för att möta deras behov. Då kan du skapa en marknadsföringsstrategi för att locka din publik till den här produkten. Med denna strategi vill du skapa varumärkesmedvetenhet, generera nya ledningar och slutligen sälja din produkt eller tjänst.

Steg

Del 1 av 2:
Utveckla en produkt- eller serviceutbud
  1. Bild med titeln Utveckla en marknadsföringsstrategi Steg 1
1. Definiera din idealiska kund. Tänk på de personer som köper din produkt oftast eller de personer som har problem med att din produkt eller tjänst kan lösa. Dina idealiska kunder kan vara av en viss ålder, köns- eller inkomstnivå.
  • Att bestämma vem din idealiska kund är kommer att forma alla dina marknadsföringsinsatser för din produkt. För att få ut det mesta av din marknadsföringsbudget, rikta dina idealiska kunder.
  • Du kan bestämma dig idealisk kund via klientdata som du fortsätter på din produktförsäljning. Du kan också undersöka dina kunder eller analysera forskning som genereras av konkurrenter i din bransch.
  • Om du till exempel säljer utomhusteknikutrustning, kan din idealiska kund vara en man eller en kvinna mellan 25 och 50 år, eftersom dessa människor är både mer aktiva än äldre och har mer disponibel inkomst som yngre människor.
  • Dessutom uppskattar du att din idealiska kund bor i västra USA, som människor där spenderar mer tid utomhus än de i andra delar av landet, och har en övre nivå eller hög inkomstnivå, eftersom din utomhusutrustning är relativt dyr.
  • Bild med titeln utveckla en marknadsföringsstrategi Steg 2
    2. Lös ett problem för kunden. Konsumenterna har problem som de vill lösa. Om du arbetar med kunder i en viss bransch, använd din kundkunskap för att hitta ett problem du kan adressera.
  • Forskning en produktidé. Många företag utvecklar bra produkter som relaterar till andra framgångsrika produkter som de säljer. Tänk på varför kunder använder dina befintliga produkter. Du kanske kan lösa ett annat problem som är något annorlunda.
  • Säg till exempel att kunderna berättar att de behöver en hållbar mobiltelefonladdare som kommer att hålla upp om det är fallet eller utsatt för extremt väder.
  • För att lösa detta problem skapar du en laddare som är väderbeständig och chocksäker. Vandrare och cyklister Prova din telefonladdare och som resultaten.
  • Bild med titeln Utveckla en marknadsföringsstrategi Steg 3
    3. Applicera begreppen marknadsföring till din produkt och din idealiska kund. När du har identifierat din idealiska kund och löst sitt problem med din produkt, kan du tänka på komponenterna i din marknadsföring. Tänk i stort om vad du behöver göra för att marknadsföra din produkt.
  • Du måste planera ett pris för din produkt. Bestämma ett pris Beror på kundens efterfrågan på din produkt och konkurrenter i din bransch. Om du inte möter mycket konkurrens och se hög efterfrågan på din produkt kan du ladda ett högre pris. Kunderna kan vara mycket känsliga för det pris du placerar på en produkt.
  • Tänk på hur du ska paketera din produkt och hur förpackningen passar in med din märke. Du kan till exempel skapa förpackningar med samma färger och företagslogotyp som du använder för alla dina andra produkter. Denna konsekventa användning av din varumärkesbild hjälper kunder att komma ihåg ditt varumärke.
  • Tänk på hur kunderna kommer att kontakta ditt företag, beställa din produkt och ta emot vad de beställer. Hela processen behöver fungera effektivt. Du måste ha en responsiv kundserviceavdelning som kommer att lösa några problem som en kund kan stöta på.
  • Del 2 av 2:
    Skapa en marknadsföringsstrategi
    1. Bild med titeln Utveckla en marknadsföringsstrategi Steg 4
    1. Var tydlig om ditt ultimata mål i marknadsföring. Innan du börjar arbeta med din marknadsföringsstrategi, överväga vad du vill ha som ett slutresultat. När du har identifierat slutresultatet kan du utveckla din plan.
    • Din företags mål kan vara att öka varumärkesmedvetenheten, eller helt enkelt för att öka produktförsäljningen. Du kanske också vill expandera till ett nytt marknadssegment. Om du är på vandrings- och cykellistan, kan du till exempel expandera till bergsklättringsutrustning.
    • Eventuellt mål du ställer bör jämföras med ett riktmärke för din bransch. Antag, till exempel att det finns en enorm mängd konkurrens på vandrings- och cykellistan. Inget enda företag kontrollerar mer än 5% av försäljningen på den marknaden. Om ditt mål är att öka försäljningen kan du ställa in 5% som ditt slutmål. Målet passar förutsättningarna på din marknadsplats.
    • Du bestämmer att ditt mål är att öka varumärkesmedvetenheten. När någon inser att de behöver en bättre mobiltelefonladdare när de går på vandring eller cykling, vill du ha den möjligheten att veta om ditt företag.
    • När du bestämmer dig för ett mål kan du överväga vilken marknadsföringstaktik som kan vara effektiv. En taktik är en specifik uppgift du utför för att marknadsföra din produkt. Direkt e-post, e-postkampanjer och kallsamtal är alla marknadsföringstaktik.
    • Du kan till exempel bestämma att innehållsmarknadsföring är en taktik som du kommer att använda för att bygga varumärkesmedvetenhet. Du kan utföra denna taktik genom att konsekvent lägger ut användbara bloggar och artiklar till din webbplats.
    • När folk vet om ditt varumärke, vill du att de ska be om mer information om din produkt. De kan klicka igenom på en annons som de ser, eller besök din webbplats. Dessa människor blir nya ledningar för försäljning.
    • Du vill behålla kontakten med dina ledningar tills en del av dem blir kunder. De kan få ett e-postmeddelande eller nyhetsbrev från dig. Andra ledare kan läsa bloggar och artiklar om utomhussporter på din webbplats. När de bestämmer sig för att köpa en telefonladdare, kan de köpa från dig.
  • Bild med titeln Utveckla en marknadsföringsstrategi Steg 5
    2. Utöka dina marknadsföringsinsatser. För att öka din försäljning kan du behöva lägga till några nya marknadsföringsaktiviteter. När du lägger till nya sätt att marknadsföra din produkt kommer ditt företags varumärkesmedvetenhet att öka.
  • Alla företag bör ha en webbplats, och många företag skriver och skickar blogginnehåll. För att utöka din närvaro på marknaden, överväga att vara värd för en podcast och talar vid evenemang. Om dina konkurrenter inte använder dessa strategier, får du chansen att sticka ut.
  • Genomföra ett formellt system för att fråga kunder för hänvisningar. Om en kund ger dig ett hänskjutande, belöna dem på något sätt. Du kan erbjuda den hänskjutande kunden en gratis present eller en köprabatt. En hänvisning har en stor sannolikhet att omvandlas från en prospek till en klient.
  • För att öka din bild som expert, överväga att tillhandahålla seminarier eller webinars till din marknad. När människor behöver lösa ett problem söker de experter.
  • Bild med titeln Utveckla en marknadsföringsstrategi Steg 6
    3. Skapa en marknadsplan och en budget för att genomföra din plan. Det är kritiskt att du skriver en formell marknadsplan. För att göra planen en verklighet måste du budgetera för var och en av dina marknadsföringsaktiviteter.
  • Du planerar bör innehålla den specifika publiken du riktar in. Den publiken är baserad på egenskaperna i din idealiska kund. För att få veta mer om marknadsplaner, se Skapa en marknadsplan.
  • Din plan ska ange en tidslinje för varje uppgift som ska slutföras. Om du skickar ett månatligt e-nyhetsbrev, kan din tidslinje ange att varje nyhetsbrev måste skickas senast den 5: e dagen i varje månad.
  • Tilldela varje marknadsuppgift till en viss person. Om uppgiften är tilldelad, kommer du inte att förlora spår av framstegen i den uppgiften. Varje person kan uppdatera hela gruppen om statusen för deras speciella uppgift. Kanske är din in-house copywriter ansvarig för att producera nyhetsbrevet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande