Hur tjäna pengar som affärsman

För att tjäna pengar som affärscoach är en kombination av personliga egenskaper, professionella erfarenheter och affärsrelaterade färdigheter nödvändiga. Business tränare är anställda av individer för att hjälpa dem att maximera sin potential i sin valda karriär. Detta bör inte förväxlas med en affärskonsult, som vanligtvis arbetar med företag, statliga organisationer, ideella organisationer och universitet. En affärsbussens roll omfattar hjälpande individer och företagsgrupper med att identifiera långsiktiga mål, förbättra affärsprocesser, lösa interpersonella konflikter och utveckla kompetensutvecklingsplaner. Här är några strategier för att tjäna pengar som affärsman.

Steg

Del 1 av 4:
Att lära sig att vara affärsman
  1. Bild med titeln Tjäna pengar som affärsbuss Steg 1
1. Utvärdera din förmåga att hjälpa andra. Business coaches måste lyssna på kunder, behålla objektivitet om problem och erbjuda råd. En förmåga att se den större visionen är viktig för att styra andra. En talang för organisation, strategiskt tänkande, interpersonella färdigheter och planutveckling är också viktigt för att hjälpa kunder att utveckla sina färdigheter och affärsplaner. Reflektera över dina egna styrkor, svagheter och färdigheter. Försök att fråga dig själv följande frågor:
  • Varför vill jag komma in i den här arbetslinjen?
  • Vilka aspekter av affärer är jag kvalificerade mig att undervisa om?
  • Är jag en bra lärare?
  • Bild med titeln Tjäna pengar som affärsbuss Steg 2
    2. Få erfarenhet i näringslivet. Arbeta i näringslivet antingen som entreprenör eller för ett etablerat företag. Lär dig så mycket som möjligt om alla aspekter av affärsverksamhet och ledning. Ju mer information du får om alla aspekter av affärsmiljön, desto mer kunskap och expertis kan du erbjuda till dina kunder. Kunder gillar att se att en affärsbuss har erfarenhet i sin bransch eller som företagsägare.
  • Skjuta i minst fem års erfarenhet i affärer. Inse, men att ha mer erfarenhet kommer att öka din trovärdighet. Ju fler roller du personligen har hållit eller övervakat, desto mer trovärdigt ser du till dina kunder.
  • Bild med titeln Tjäna pengar som affärsbuss Steg 3
    3. Delta i ett universitet eller coaching institut. Business Coaches, även kända som verkställande tränare, kommer till yrket med olika pedagogiska bakgrunder. Universitetsprogram som erbjuder grader i Executive Coaching är ett alternativ. Privata institut som erbjuder coaching certifikat är ett annat alternativ. Ett examens eller formellt coachingprogram är inte ett krav på att arbeta på detta område. Du kan också studera coaching tekniker med en mentor eller utveckla coaching strategier på egen hand, förutom en högskoleverksamhet.
  • Den internationella coachfederationen (ICF) erbjuder certifieringar i affärscoaching. Även om dessa certifieringar inte är nödvändiga för att arbeta som affärsman, kan man öka vädjan till kunder.
  • Värdet på dina referenser beror på en kunds förståelse för det är värt. Ju mer etablerade, välkända och rigorösa ett program är desto bättre speglar det på dig.
  • Bild med titeln Tjäna pengar som företagsledare Steg 4
    4. Identifiera din nisch. Bestämma vilka branscher du föredrar. Tänk på din idealiska klient. Du kan njuta av att hjälpa entreprenörer att definiera och utveckla sina visioner. Eller din preferens kan vara att arbeta med ledande befattningshavare. Att hjälpa individer att hantera stressen på arbetsplatsen kan vara ett intresseområde. Eller din preferens kan hjälpa en chef med implementering och effektivisering av sina affärsprocesser.
  • Företagsträvar kan också fokusera på områden som kräver specifika kvalifikationer, som juridisk eller försäkringsavtal. Var noga med att få de obligatoriska licenser eller certifieringar om du tänker arbeta på dessa områden.
  • Del 2 av 4:
    Hitta arbete som affärsman
    1. Bild med titeln Tjäna pengar som affärsbuss Steg 5
    1. Upprätta trovärdighet som affärsman. Ansök om konsultföretag som anlitar affärsbussar. Dessa företag marknadsför dina tjänster för dig, så att du kan fokusera uteslutande på coachingaktiviteter. Etablerade företag är en effektiv ingångspunkt för att få coaching erfarenhet. Försök att arbeta för ett rankat eller väletablerat företag. Detta kommer att ge ditt CV en mått på legitimitet som kommer att lägga dig ovanför de andra som hävdar att du är affärer tränare.
    • När du har fått erfarenhet och ett solidt professionellt nätverk kan du alltid lämna jobbet som egenföretagare.
  • Bild med titeln Tjäna pengar som affärsbuss Steg 8
    2. Bygg mer trovärdighet genom att sälja böcker och videoklipp. När ditt rykte som affärsman är etablerad kan du tjäna extra pengar genom att skriva och sälja böcker som markerar dina coachningsstrategier. Alternativt kan du skapa motivationsvideor som kan säljas på din webbplats. Oavsett form av media du väljer, gör ditt innehåll att sticka ut genom att betona din unika coachingstil eller strategi. Berätta potentiella läsare eller tittare varför de borde lyssna på vad du måste säga över andra affärsbussar och motiverande talare.
  • Identifiera den väsentliga delen av din coachingstrategi som har gjort det möjligt för dig att lyckas. Då lär den strategin till dina läsare eller tittare i ett steg-för-steg-format. Detta kommer att vara kärnan i ditt innehåll.
  • Om du inte är skicklig i videoproduktion eller skrivning, anställa en professionell för att producera ditt arbete för dig. En dåligt gjord video eller bok kommer inte att sälja, oavsett hur användbar innehållet i sig är.
  • Fokusera på att skapa allmänt tillämpliga coaching-videor först, snarare än att fokusera på en-mot-en coaching. Detta gör det möjligt för dig att lättare bygga en bas av användare och kostar dig inte så mycket tid.
  • Bild med titeln Tjäna pengar som affärsbuss Steg 6
    3. Bli en egenföretagare business coach. Bygg ditt eget företag och varumärke genom att utveckla din egen konsulttjänst eller firma. Jobb kommer att vara mycket svåra att komma först, så förvänta dig många ignorerade samtal och meddelanden. Med tiden får du kunder och bygger erfarenhet, som låter dina coaching färdigheter och framgångar talar för sig själva.
  • Att vara egenföretagare kan komma med några utmaningar. Dina tjänster marknadsförs inte för dig, och du måste fokusera på verksamheten i ditt eget företag, snarare än att lägga alla dina ansträngningar i dina kundrelationer.
  • För att bevara din ekonomiska säkerhet, försök starta din affärscoaching karriär som deltidsjobb medan du håller ditt nuvarande jobb.
  • 4. Markera dina coaching-tjänster. Skapa en plan för att marknadsföra dina tjänster. Utveckla en webbplats för din coaching-verksamhet som beskriver din expertis och specialitet. Annonsera dina tjänster via webbplatser och affärsmagasiner. Nätverk med affärskontakter, vänner och familjemedlemmar som kanske vet att människor behöver coaching.
  • Bild med titeln Tjäna pengar som affärsbuss Steg 7
    5. Kontakta företag direkt. Utveckla en hisshiss för dina tjänster som du kan använda när du är i kontakt med företag. Förfina det tills det får din punkt över så kortfattat som möjligt. När du får en chans, fråga en kontakt om de är medvetna om mänskliga resursdirektörer i din utvalda industri som behöver en affärsbuss. Du kan också sanna dem indirekt genom att fråga om HR-styrelserna har en budget för verkställande utveckling. Då nå ut till HR-styrelserna personligen och tona dina tjänster.
  • Del 3 av 4:
    Bevisa ditt värde
    1. Bild med titeln Tjäna pengar som affärsbuss Steg 9
    1. Skapa en coachingprocess. Medan alla kunder kommer att kräva en annan process, bör du försöka skapa en övergripande strategi för att arbeta genom varje projekt. Den typiska coachingprocessen kommer att gå igenom flera etapper som är utformade för att bedöma kundens problem och sedan lära dem att arbeta igenom. Till exempel kan det finnas ett första etapp, där affärscoachen ger kunden de svar de behöver för att förbättra. Då kommer affärsbussen att gå tillbaka, så att kunden kan använda vad de har lärt sig medan tränaren observerar.
    • En annan, sista etappen kan bestå av affärscoachen som hjälper klienten att utforma en riktning för sina affärs- eller framtida mål.
  • Bild med titeln Tjäna pengar som affärsbuss Steg 10
    2. Förklara nyckelkoncept till klienten. En bra affärsman kommer att arbeta med kunden för att lära dem och sedan stödja dem eftersom de tillämpar vad de har lärt sig på sitt arbete. Börja med att klargöra och förklara de färdigheter som kunden behöver lära sig. Förklara varför dessa färdigheter är viktiga för att verksamheten fungerar väl. Gå igenom varje väsentligt process steg-för-steg och paus för att svara på eventuella frågor som de kan ha. Färdigheter som lärs kan vara i ledning, finans, organisation, logistik eller någon annan aspekt av kundens verksamhet.
  • Känn dig fri att utmana klienten med specifika mål, förfrågningar, och till och med läxauppdrag.
  • Bild med titeln Tjäna pengar som företagslokal Steg 11
    3. Arbeta med kunden för att tillämpa de begrepp de har lärt sig till sin organisation. Titta och utvärdera sitt arbete, ge inmatning och stöd längs vägen. Håll inte tillbaka några kommentarer du har, oavsett om de är bra eller dåliga. Vad som klienten kan användas för att förbättra bör nämnas. Se till att du enkelt kan kontaktas av kunden för att stödja dem genom eventuella svårigheter de har.
  • Hjälp dem att hitta och utvärdera affärsmöjligheter, med ditt eget professionella nätverk som utgångspunkt.
  • Ditt arbete sträcker sig också utanför att hjälpa kundens verksamhet. Du bör också hjälpa dem att balansera sina professionella och personliga liv.
  • Bild med titeln Tjäna pengar som affärsbuss Steg 12
    4. Motivera och stödja klienten. En affärsbussens roll är mer än att ge ledande befattningshavare och verktyg som de behöver för att förbättra sin verksamhet. Du måste också stödja dem längs deras väg till framgång. Arbeta med att bygga ett starkt arbetsförhållande med kunden, vilket gör förtroende och ömsesidig respekt dina prioriteringar. Inspirera kunden att göra sitt bästa arbete och sätta höga men uppnåliga prestationsförväntningar för dem.
  • Lägg ut dina förväntningar på kunden och skapa en plan för deras utveckling. Håll din kund till dessa förväntningar och bedöma deras framsteg mot dem.
  • Göra det klart att du investeras i framgången för din klient. Erbjuda eventuella resurser eller anslutningar du har till dem.
  • Håll kunden ansvarig för sina framgångar och misslyckanden längs vägen. Ge dem feedback om några mål eller förfrågningar som du ställer in för dem.
  • Se till att du ställer tillräckligt med tid för att träffa klienten flera gånger per vecka eller mer, särskilt i början.
  • Bild med titeln Tjäna pengar som affärsbuss Steg 13
    5. Inkorporera feedback för att förbättra din process. När du avslutar ditt arbete med kunder, fyller de ut en undersökning som bedömer din prestation. Målet är att identifiera vad du gör bäst eller, med andra ord, din unika fördel gentemot andra affärsbussar. Du kan sedan använda den här informationen för att marknadsföra dig själv och tona dina tjänster. Om du bara har börjat kan du också få feedback från personer du har jobbat med i det förflutna, inte nödvändigtvis bara människor du har coachat. Försök att fråga dem:
  • Skulle du rekommendera mig till andra? Om så är fallet, varför?
  • Vad gjorde jag för att hjälpa dig att lyckas?
  • Vad, i ditt sinne, skiljer mig från andra affärsbussar?
  • Del 4 av 4:
    Uppgång av ditt intäkter
    1. Analysera tidigare marknadsföring och försäljningsinsatser. Ta en titt på dina tidigare ansträngningar för att bestämma dina styrkor och svagheter när det gäller att rekrytera kunder. Utvärdera faktorer som blykällor och hur många ledningar omvandlas till försäljning. Tänk sedan på vad som lyckades med din ledande generation och omvandling i det förflutna, och hur du kan använda det för att bygga nya affärer.
    • Du kanske också vill titta på att förfina din kundbas och fokusera mer tid och uppmärksamhet på dina mest lönsamma kunder.
  • Bild med titeln Tjäna pengar som företagslokal Steg 14
    2. Studera andra topptagare. Leta efter företag tränare som är mest igenkännliga och kan kräva de högsta avgifterna för sina tjänster. Studera sin strategi och väg till toppen. Titta på deras klientbas och demografi, liksom vilka kunder säger om dem, hur de förbättrar företag som de arbetar med och hur de marknadsför sig själva. Arbeta för att efterlikna dem genom att tillämpa sina metoder för ditt eget arbete.
  • Bild med titeln Tjäna pengar som affärsbuss Steg 15
    3. Öka dina priser. Det enklaste sättet att öka din lön som affärsbuss är att uppföra dina priser. Men gör det så kräver två saker. Först måste du ha rykte att ladda ett högre pris än andra, jämförbara affärsbussar. Vad gör dig bättre (mer värdefull) än någon annan? För det andra måste du bevisa för kunden att fördelen för deras verksamhet fortfarande kommer att vara högre än dina avgifter.
  • Visa dem hur mycket du har ökat intäkter eller sparade pengar för tidigare kunder för att bevisa ditt värde.
  • Bild med titeln Tjäna pengar som affärsbuss Steg 16
    4. Förhandla framgångsavgifter. Du kan också höja dina priser genom att inkludera en avsättning för framgångsavgifter i ditt kontrakt. Dessa är avgifter debiteras när och om kundens verksamhet når en viss prestanda milstolpar under eller efter din tid som arbetar med dem. Detta ger dig motivationen att arbeta för att nå målen och försäkra kunden att deras pengar kommer att sparas om du misslyckas med att utföra.
  • Bild med titeln Tjäna pengar som affärsbuss Steg 17
    5. Dela i dina kunders framgång. Ett annat sätt att eventuellt öka ditt intäkter är att göra din lön beroende på kundens framgång. Du kan till exempel ställa din lön i procent av den ökade intäkterna som en klient har upplevt som ett resultat av din coaching. Det sätt som detta är inrättat i ditt kontrakt är förhandlingsbart och upp till dig och din klient, men intjäningspotentialen från denna typ av arrangemang kan vara ganska stor.
  • I det här fallet måste du och din klient komma överens om en definition av framgång som är tydlig, konkret och objektiv. Om du inte gör det kan det vara trycka tillbaka över värdet av ditt råd.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande