Hur man blir en marknadsföringskonsult

Marknadsföringskonsulter förstår vad som motiverar konsumenter och rådgivar företag på bästa sätt att nå dessa konsumenter. Marknadsföringskonsulter har många uppgifter, som kan innefatta utvärdering av behoven hos ett företags kunder, planering och genomförande av sociala medier eller andra marknadsföringskampanjer och spåra framgången med marknadsföringsstrategier med hjälp av analytiska verktyg. Löner för marknadsföringskonsulter varierar från cirka 30 000 dollar till $ 150 000 per år, eftersom de flesta marknadsföringskonsulter betalas av projektet. Om du överväger att bli en marknadsföringskonsult måste du ta vissa steg för att lyckas, inklusive att få en examen, få arbetslivserfarenhet och bygga en kundbas. Fortsätt läsa för att lära dig mer om hur man blir en marknadsföringskonsult.

Steg

Del 1 av 3:
Börjar din karriär i marknadsföring
  1. Bildbeteckningen blir en marknadsföringskonsult Steg 1
1. Få en grundutbildning i marknadsföring, företag eller kommunikation. Många skolor erbjuder examensprogram i marknadsföring, vilket skulle vara perfekt om du är säker på att du vill vara en marknadsföringskonsult. Om ett marknadsföringsprogram inte är tillgängligt på ditt universitet kan en examen i affärer eller kommunikation hjälpa dig att bli en marknadsföringskonsult också. Oavsett vad du väljer, se till att du tar kurser som ger användbar information för din framtida karriär.
  • Kursutbud varierar vid universitetet, men leta efter kurser som ger dig information om marknadsföring, branding, förståelse och når en specifik demografisk, reklam, copywriting och budgetering.
  • Läs kursbeskrivningarna för att bestämma vilka kurser som är användbara för dig.
  • Diskutera dina karriärmål med din akademiska rådgivare och be om förslag på vilka kurser du bör ta och andra saker du kan göra för att arbeta mot dina karriärmål.
  • En internetmarknadsgrad eller certifikat kommer att täcka grunderna, men det är inte en ersättning för verklig erfarenhet.
  • Bild med titeln Bli en marknadsföringskonsult Steg 2
    2. Delta i studentorganisationer för företag och marknadsföring majors. Ett sätt att du kan få erfarenhet innan du examinerar från college är att delta i en marknadsföring eller företagsgrupp. Att vara aktiv i en studentorganisation gör att du kan tillämpa det du lär dig och bli mer kunnig i processen. Du kommer också att få värdefull erfarenhet som kan läggas till i ditt CV och har möjligheter att nätverk med lokala företagsägare. All denna erfarenhet och de anslutningar du gör hjälper dig att göra det lättare för dig att få jobb efter examen.
  • Bildbetaget blir en marknadsföringskonsult Steg 3
    3. Skapa en portfölj. Marknadsföringskonsulter använder sina portföljer visar potentiella kunder vad de kan göra. Utveckla en online- och utskriftsversion av din portfölj som visar vad du har gjort. Din portfölj bör innehålla lite information om din utbildning och erfarenhet samt kontaktuppgifter och flera prover av ditt bästa arbete.
  • Om du har erfarenhet av att skapa webbplatser kan du skapa en från början, men om du inte kan använda en gratis webbhotell som WordPress.org eller tumblr för att ställa in din online-portfölj.
  • Om du har haft någon erfarenhet genom engagemang i en studentorganisation eller en praktik, inkludera prover av några av de marknadsföringsmaterial som du har skapat för kunder (begär att behörighet att använda i din portfölj).
  • Om du inte har haft några klienter, använd material som du skapade för dina kurser.
  • Exempel på provmaterial inkluderar saker som logotyper, reklamskrivning, flygblad och länkar till webbplatser eller sociala medier som du har arbetat med.
  • Bildbetaget blir en marknadsföringskonsult Steg 4
    4. Ansök om marknadsföringsjobb på inträdesnivå. Innan du börjar din karriär som marknadsföringskonsult kan du behöva spendera lite tid på ett marknadsföringsföretag. Leta efter inmatningsnivåpositioner på marknadsföringsföretag som ger dig den typ av erfarenhet du söker. Du bör också leta efter jobb som ger pågående utbildning och framstegsmöjligheter.
  • När du ansöker om jobb, försök att skräddarsy ditt CV och omslaget för att matcha den specifika färdigheten som jobbet beskriver. Var inte oärlig om dina färdigheter, se till att du betonar de färdigheter som du har att arbetsgivaren söker.
  • Om du har vänner eller familj som driver ett företag, fråga om du kan hjälpa dem med sina marknadsföringskampanjer.
  • Bildbetaget blir en marknadsföringskonsult Steg 5
    5. Utveckla din marknadsföringskarriär i den professionella världen. Det kan ta lite tid innan du kan arbeta som konsult eftersom företag som anställer konsulter letar efter yrkesverksamma som har års erfarenhet. Därför kan du behöva arbeta som marknadsföringspersonal i flera år för att utveckla dina färdigheter. Under den här tiden fokuserar du på att expandera din skicklighet och vidarebefordra din karriär. Ta på sig svåra projekt och gör ditt bästa arbete.
  • Del 2 av 3:
    Bli en frilansmarknadsförare
    1. Bild med titeln Bli en marknadsföringskonsult Steg 6
    1. Utveckla en plan. Organisation och tidshantering är viktiga färdigheter för alla konsult. Innan du gör några konkreta förändringar, fortsätt ditt dagjobb medan du överväger några av grunderna för att arbeta som konsult. Att svara på några grundläggande frågor om hur du ser på att ditt framtida företag kommer att gå långt för att hjälpa dig att vidta åtgärder. Tänk på några av följande frågor som hjälper dig att bestämma om du fortfarande vill göra övergången från en marknadsföringspersonal till en frilansmarknadsföringskonsult.
    • Vilka är dina mål och skäl att vilja gå i samråd? Om du inte har en stark vision för ditt företag eller en tillräckligt stor motivation för att fortsätta, kan du kämpa för att lyckas som en konsult. Tänk på dina korta och långsiktiga mål innan du fattar ditt beslut.
    • Behöver du få någon form av certifiering eller särskild licens? Beroende på din delpecialitet inom marknadsföringsfältet kan du behöva någon form av certifiering eller särskild licens för att arbeta som konsult. Kolla innan du gör något annat.
    • Har du tillräckligt med erfarenhet för att börja arbeta som marknadsföringskonsult? Klienter vill anställa konsulter som är erfarna och kunniga. Tänk på huruvida din arbetslivserfarenhet har förberett dig för att ge allt som dina kunder behöver eller om du behöver lite mer tid att få den erfarenheten.
    • Har du tillräckligt med anslutningar för att börja arbeta som konsult? Att ha en karriär som frilansmarknadsföringskonsult måste du ha gott om potentiella kunder att komma igång. Tänk på dina potentiella kunder och tycker realistiskt om huruvida du kommer att kunna bygga ditt nätverk eller inte.
    • Hur organiserad är du? Organisationen är avgörande för någon som arbetar som konsult eftersom du måste hantera din tid, ditt företag och dina kunder. Bestäm om du är organiserad nog att göra alla dessa saker.
  • Bild med titeln Bli en marknadsföringskonsult Steg 7
    2. Förvärva nödvändiga certifieringar och licenser. Om du har bestämt att du behöver en certifiering eller särskild licens för att komma igång, se till att du får certifiering eller licens innan du börjar. Även om du inte behöver en certifiering eller licens, kan du överväga att få någon form av certifiering från en marknadsorganisation för att bevisa för dina kunder att du är legitim.
  • Till exempel kan du få en speciell certifiering från försäljnings- och marknadsföringsföreningen eller den amerikanska marknadsföringen. Dessa certifieringar hjälper till att ställa dig bortsett från din tävling och införa förtroende för dina kunder.
  • Bild med titeln Bli en marknadsföringskonsult Steg 8
    3. Upprätta en nisch för dig själv. Det är viktigt att känna din målgrupp innan du börjar. Att ha en liten nisch hjälper dig att få fler kunder än om du försöker marknadsföra dina tjänster till alla. Försök att fokusera på en mycket liten grupp människor som du vill ha som dina kunder.
  • Till exempel kan en bra smal nisch vara boutiqueägare i en trendig del av staden i din stad, eller lokala sjukvårdspersonal som bara börjar bygga sina karriärer.
  • Bild med titeln Bli en marknadsföringskonsult Steg 9
    4. Utveckla ett varumärke för dig själv. Branding är viktigt eftersom det hjälper dig att behålla en tjänstgöring och dra nya kunder till ditt företag. När du utvecklar ditt varumärke, bör du tänka på dina kunder och vad de förväntar sig av dig. När du arbetar och annonserar dina tjänster, se till att allt du lägger fram är i linje med det varumärke som du vill etablera.
  • Till exempel, om du vill locka små boutiqueägare, kan du förväntas förstå mode och presentera dig på ett snyggt sätt. Därför bör dina logotyper, text och personligt utseende återspegla dessa saker.
  • Tänk på att det tar tid och kontinuerlig ansträngning att utveckla och upprätta ditt varumärke, så var tålamod.
  • Bild med titeln Bli en marknadsföringskonsult Steg 10
    5. Forskning Övriga marknadsföringskonsulters priser. Bestämning av vad de ska ladda dina kunder kan vara svårt. Det bästa sättet att besluta om priser är att titta på vad dina tävlingsavgifter för sina tjänster och göra dina priser konkurrenskraftiga med sina. På det sättet vet du att du inte kommer att vara i nackdel för kunderna baserat på dina priser och det kommer också att ta gissningen ut ur att utveckla dina priser.
  • Vissa marknadsföringskonsulter kan lista sina tjänster och priser online, men om inte, kan du också ringa för att få sina priser. Ring till de märkningskonsulter eller företagen i ditt område och be dem att skicka en broschyr som beskriver sina tjänster och priser.
  • Bildbeteckningen blir en marknadsföringskonsult Steg 11
    6. Tänk på kontraktsarbete med ett större marknadsföringsföretag. Att bli en frilansmarknadsförare kan vara lite skrämmande och du kan kämpa för att hitta tillräckligt med kunder. Om du inte är säker på om du vill komma in i världen av marknadsrådgivning ensam, överväga att arbeta genom ett marknadsföringskonsultföretag för att ge dig mer säkerhet.
  • Bildbeteckningen blir en marknadsföringskonsult Steg 12
    7. Nätverk så ofta som möjligt. Oavsett vilken väg du väljer att följa i din väg mot att bli en marknadsföringskonsult är det viktigt för dig att ständigt nätverk. Ju mer som du nätverkar och bygger upp din kundbas, desto lättare blir det för dig att arbeta som marknadsföringskonsult när du är redo att göra övergången.
  • Del 3 av 3:
    Starta din egen marknadsföringsverksamhet
    1. Bildbeteckningen blir en marknadsföringskonsult Steg 13
    1. Besluta om en plats för ditt företag. När du har fattat beslutet att starta din egen marknadsföringsverksamhet måste du bestämma om en plats för ditt företag. Du kan antingen arbeta hemifrån eller hyra ett kontorsutrymme. Att arbeta hemifrån kommer att minska dina kostnader, men att ha ett kontorsutrymme kan ge ditt företag mer exponering och en bättre plats att träffa kunder. Du måste väga fördelarna och nackdelarna med varje alternativ för att bestämma vilken som är bäst för dig.
  • Bildbeteckningen blir en marknadsföringskonsult Steg 14
    2. Överväga att anställa anställda. Du kanske inte behöver anställda i de tidiga stadierna av ditt företag, men när du börjar växa kan du dra nytta av att ha en assistent att svara på telefoner och utföra andra enkla uppgifter. Tänk realistiskt om vad dina behov kommer att bli och vad du vill att en anställd ska göra innan du bestämmer dig för att anställa någon.
  • Tänk på att du alltid kan anställa någon på vägen om du blir upptagen för att hantera din egen dagliga verksamhet, men lägga av en anställd som du inte längre behöver vara mycket svårare.
  • Bildbeteckningen blir en marknadsföringskonsult Steg 15
    3. Upprätta priser för ditt företag. Använd den information du samlat när du forskar på andra marknadsföringskonsulters priser som hjälper dig att upprätta dina priser. När du har bestämt vad dina priser kommer att vara, skapa en broschyr som innehåller detaljer om de tjänster du erbjuder samt baspriser för alla dina tjänster.
  • Dina priser ska vara konkurrenskraftiga med andra marknadsföringskonsulters priser, men du bör också se till att de priser du tar betalt kommer att täcka alla dina utgifter.
  • Din broschyr ska innehålla information om timpriserna, projektbaserade avgifter och behållare.
  • Bildbeteckningen blir en marknadsföringskonsult Steg 16
    4. Markera ditt företag. Marknadsföring Ditt företag är lika viktigt som marknadsföring för dina kunder. Du kan marknadsföra dina tjänster med hjälp av broschyrer, kallsamtal, reklam, nyhetsbrev, offentliga talande och / eller kundreferenser.
  • Din broschyr bör innehålla information om vad du gör, varför du förtjänar att bli anställd, vem du är, och vem dina kunder är.
  • Om du planerar att använda kallsamtal, se till att du förbereder ett skript och tränar det många gånger innan du gör ditt första samtal.
  • Om du planerar att placera annonser, placera dem i publikationer som är relevanta för de klienter du försöker nå. Till exempel, om du försöker nå lokala vårdpersonal, se om det finns ett månatligt nyhetsbrev för den demografiska som säljer annonsutrymme.
  • Överväg volontärarbete som en allmän talare, om det är något du är bekväm med att göra.
  • Överväg att fråga dina etablerade kunder för hänvisningar.
  • Tips

    Överväg att prata med någon som har startat sin egen marknadsföringsverksamhet innan du fattar ditt beslut att fortsätta den här karriärvägen. Fråga om de utmaningar de mötte i sitt första år och därefter att få en känsla av vad du kommer att vara upp mot.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande