Hur man blir en karriärtränare

Karriärtränare ger vägledning till personer som behöver hjälp med karriärval och professionella övergångar. Till skillnad från karriärrådgivare är karriärbussar inte licensierade, och det finns inga särskilda utbildningskrav att bli en karriärtränare. Det sägs att det finns en mängd olika certifieringar som kan öka din trovärdighet som karriärtränare. Du måste också se till att du har den kunskap och erfarenhet som krävs för att hjälpa människor att utvecklas i sina karriärer.

Steg

Del 1 av 3:
Få trovärdighet som karriärtränare
  1. Bild med titeln Bli en karriär tränare Steg 1
1. Förvärva erfarenhet. Medan det inte finns någon specifik erfarenhet som krävs för att bli en karriärbuss, måste du ha en bakgrund som kommer att inspirera förtroende för dina kunder.
  • En bakgrund i karriärjänster eller arbetskraftsutveckling kommer att erbjuda dig den mest relevanta upplevelsen.
  • En bakgrund i rekrytering eller mänskliga resurser kan också vara till hjälp, eftersom det kommer att ge dig möjlighet att lära dig mer om vad arbetsgivare letar efter.
  • En framgångsrik karriär av något slag kan vara en utmärkt tillgång, speciellt om du vill hjälpa människor att hitta jobb i samma fält som du brukade arbeta i.
  • Bildbetaget blir en karriärtränare Steg 2
    2. Vara bekant med arbetsmarknaden. För att hjälpa dina kunder måste du ha en bred förståelse för de typer av jobb som är tillgängliga i ditt område, de utbildning och färdigheter som krävs för dessa jobb och deras genomsnittliga löner. Du måste också hålla dig uppdaterad med den senaste tekniken som används för jobbjakt och nätverk.
  • Det är till hjälp att veta vilka jobbmarknader som anställer, eller har stigande sysselsättningsmöjligheter, jämfört med andra. De flesta svar på detta finns online med en enkel sökning.
  • Sociala medier används för närvarande allmänt, men ny teknik utvecklas hela tiden, så sluta aldrig lära dig om de senaste trenderna.
  • Bildbeteckningen blir en karriärtränare Steg 3
    3. Stärka dina CV-skrivkunskaper. Inte alla karriärbussar erbjuder CV-skrivningstjänster, men skickligheten är i varm efterfrågan. Om du planerar att erbjuda denna tjänst måste du ha starkt skriv- och grammatik och förstå vad arbetsgivare letar efter i ett CV.
  • Du måste hjälpa kunder att expandera på eller kondensera deras CV till en lämplig längd baserat på den mängd erfarenhet som de har.
  • Du måste hjälpa kunder att skräddarsy sina CV för enskilda positioner.
  • Du borde veta vilka nyckelordrekryterare i den specifika industrin kommer att leta efter.
  • Du bör lära dig att expertiskt formatera återupptas så att de är lätta att läsa och se professionella ut.
  • Bild med titeln Bli en karriär tränare Steg 4
    4. Lär dig att lyssna. För att vara en framgångsrik karriärbuss måste du vara en stor lyssnare som kan prata med en mångfaldig grupp människor om deras intressen, styrkor, svagheter och erfarenheter.
  • Du måste veta vilka frågor som ska fråga för att få folk att avslöja denna information till dig.
  • Du måste också kunna analysera den information som dina kunder ger dig snabbt och effektivt.
  • Bild med titeln Bli en karriär tränare Steg 5
    5. Fortsätt att utveckla dina färdigheter. Innan du börjar arbeta med kunder måste du se till att du har de färdigheter som behövs för att faktiskt hjälpa kunder att bestämma på en karriärväg eller hitta ett jobb. Att gå med i professionella utvecklingsorganisationer är ett utmärkt sätt att fördjupa dina färdigheter och hålla sig över de senaste inom industrin nyheter och forskning.
  • Bild med titeln Bli en karriär tränare Steg 6
    6. Välj en nisch. Det bidrar till att ha fokus när man börjar som karriärtränare. Att välja rätt typ av klient gör att du kan lägga din relevanta upplevelse för att fungera och hjälper dig att njuta av ditt arbete mer. Du kommer också att få trovärdighet som en erfaren karriärtränare i din specifika nisch.
  • Om du har en bakgrund i en viss bransch, överväga att catering till kunder som söker karriär i den industrin. Din yrkeserfarenhet kommer att gå långt för att öka din trovärdighet.
  • Du kan också tillgodose specifika typer av människor som du tycker om att arbeta med, till exempel de senaste högskolans kandidater eller hemma mammor som försöker återge arbetskraften.
  • Alternativt kan du fokusera på en viss typ av jobbjägare. Till exempel kontaktar vissa människor karriärtränare eftersom de inte har någon aning om vad de vill göra för en karriär, medan andra kontaktar karriärtränare eftersom de vill avancera i sina karriärer, men är osäker på vad de behöver göra. Fortfarande andra kontaktar karriärtränare eftersom de behöver hjälp med att skriva sina CV och ansöka om jobb.
  • Bildbeteckningen blir en karriärtränare Steg 7
    7. Överväga certifiering. Certifiering är inte nödvändigt, men det kan hjälpa dig att se mer professionellt ut. Att ta klasser för att tjäna en certifiering som karriärbuss kan också hjälpa dig att lära dig mer om fältet, vilket kommer att vara särskilt användbart om du är kortfattad.
  • Det finns ett brett utbud av karriär- och livscoachingcertifieringsprogram, och eftersom karriärcoaching inte är en reglerad industri, har de alla olika krav. Se till att du grundligt forskat något program innan du registrerar dig. Det kan också vara till hjälp att prata med personer som har slutfört programmen.
  • Del 2 av 3:
    Bygga ditt företag
    1. Bild med titeln Bli en karriär tränare Steg 8
    1. Bestämma var du ska arbeta. De flesta karriärtränare fungerar självständigt. Om det här är hur du planerar att arbeta, måste du bestämma var det bästa stället är att träffa dina kunder. Vissa alternativ inkluderar offentliga platser, dina kunders hem, eller ett dedikerat kontorsområde i ditt eget hem.
    • Om du har råd med det, kanske du vill investera i ett kontorsutrymme. Beroende på var du bor kan du hitta ett kontorsutrymme som låter dig hyra ut utrymme för dagen eller i timmen.
  • Bild med titeln Bli en karriär tränare Steg 9
    2. Skapa en webbplats. De flesta söker efter produkter och service online, så kunderna måste kunna lära sig om vem du är och vad du har att erbjuda från din webbplats. Det är absolut nödvändigt att ha en stark närvaro på dagens dag och ålder!
  • Om du inte har en stor budget, oroa dig inte. Det finns många leverantörer som erbjuder enkel webbdesign och värd för billiga priser. När ditt företag växer kan du uppdatera din webbplats.
  • När du skriver innehållet för din webbplats, var noga med att överväga vad ditt uppdrag är och hur du kan kommunicera det för dina kunder. Allt du skriver ska ha en konsekvent röst som förmedlar ditt varumärkes meddelande.
  • Bildbeteckningen blir en karriärtränare Steg 10
    3. Skapa marknadsföringsmaterial. Du måste marknadsföra ditt företag för att låta kunderna veta att du existerar och att ge dem ett bra intryck av ditt företag beroende på din budget och dina specifika affärsmål, kan du överväga utskriftsmaterial som visitkort, flygblad, vykort eller Broschyrer. Du kanske också vill investera i online, radio, tryck eller tv-reklam.
  • Kom upp med en bra logotyp och tagge och använd dem konsekvent över alla dina marknadsföringsmaterial.
  • Marknadsföring kan vara mycket dyrt, så se till att du börjar spara lite pengar för att investera i ditt företag.
  • Bild med titeln Bli en karriär tränare Steg 11
    4. Leta efter möjligheter att sprida ordet. Förutom att bibehålla din webbplats och distribuera ditt marknadsföringsmaterial, bör du alltid vara på utkik efter nya sätt att låta kunderna veta om dina färdigheter och tjänster. Det rätta tillvägagångssättet för dig kommer att bero på din erfarenhet och din målgrupp, men du kan överväga att tala på konferenser, med hjälp av din expertis för att skriva artiklar för papper eller webbplatser, eller lägga in informativt innehåll på sociala medier.
  • Se till att allt du skickar online eller på annat sätt distribuera är i linje med ditt personliga varumärke.
  • Bild med titeln Bli en karriär tränare Steg 12
    5. Upprätthålla ett professionellt utseende. Tänk på att potentiella kunder sannolikt kommer att titta på din bakgrund. Som karriär tränare måste du inspirera förtroendet för dina kunder genom att skriva ett imponerande CV för dig själv och marknadsföra ditt företag som en expert.
  • Del 3 av 3:
    Förbättra din karriär
    1. Bild med titeln Bli en karriär tränare Steg 13
    1. Få en examen. Oavsett om du vill öka din trovärdighet som karriärcoach eller du vill ta din karriär till nästa nivå, kanske du vill fortsätta en examen. Användbara fält inkluderar psykologi, rådgivning, sociologi eller mänskliga resurser.
    • Om du har ett specifikt karriärmål i åtanke, var noga med att kontrollera vad de pedagogiska kraven är. Om du till exempel vill bli karriärrådgivare på en skola, behöver du en magisterexamen i skolrådgivning, liksom lämplig statslicens.
  • Bild med titeln Bli en karriär tränare Steg 14
    2. Arbeta för ett företag. Om du arbetar för dig själv är det inte för dig, har du andra alternativ som karriärtränare. Beroende på dina intressen kan du överväga att arbeta för ett företag som tillhandahåller karriärcoaching och återuppta skrivningstjänster. Du kan också välja att arbeta i personal- eller karriärutvecklingsavdelningen för ett stort företag.
  • Tänk på att vissa företag kan kräva att du håller en viss grad.
  • Var vaksam om att hitta rätt passform för dig. Som karriär tränare borde du veta hur man nätverk och Sök online jobbbrädor För att hitta en bra möjlighet.
  • Bild med titeln Bli en karriär tränare Steg 15
    3. Överväga Bli en karriärrådgivare. Om du älskar karriärcoaching, och du vill främja din karriär vidare, kan du överväga att bli karriärrådgivare. Karriärrådgivare skiljer sig från karriärbussar eftersom de brukar göra bedömningar och erbjuda råd, medan karriärbussar erbjuder mest information.
  • Som karriärrådgivare kan du också hjälpa människor att identifiera problem som kan hålla dem tillbaka i livet, som depression eller ångest.
  • Du måste ha åtminstone en kandidatexamen att arbeta som karriärrådgivare, men många rådgivare har magisterexamen eller doktorsexamen. Karriärrådgivare måste också licensieras av den stat där de är verksamma.
  • Tips

    Överväga och förbereda sig för mångfald. Effektiv karriärcoaching kräver en förståelse för den dynamik som påverkar individer, som kan innehålla ålder, ras, kultur, religion eller andra faktorer.
  • Om du planerar att arbeta för dig själv kanske du vill överväga att anställa ett marknadsföringsföretag som hjälper dig att bygga ditt varumärke och annonsera dina tjänster.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande