Hur man är en bra författare

Vill bli en bra författare? Precis som någon annan skicklighet tar skrivning tid och övning för att förbättra. Du måste skriva ofta, hålla en daglig skrivvana. Författare är ökända för sig själv, oavsett om de är världsberömda eller bara komma igång. Med uthållighet och hårt arbete kan du bli en bra författare!

Steg

Skriva hjälp

Provskrivningsövningar

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Prov grammatik övningar

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Del 1 av 4:
Skriva bra meningar och stycken
  1. Bild med titeln vara en bra författare Steg 1
1. Använd enkla, tydliga meningar för att göra din poäng. Bra författare använder klart, kortfattat språk. De myrar inte ner meningar med extra ord och långa, slingrande sektioner. De skär till jakten och gör sin punkt i det enklaste språket möjligt. Ibland är det bäst att bryta längre meningar i 2-3 mindre.
  • Original mening: "Filosofi för existentialism motstår nedstigning i de höga, teoretiska argumenten som plågade många tidiga filosofier, och därigenom får sin makt."
  • "Existentialism blev kraftfull eftersom det, till skillnad från tidigare, mer teoretiska filosofier, är jordad och praktisk."
  • Original mening: "Var bomben inte någonsin att vara, Amerika kan aldrig ha övervinna det långa, utdragna kriget i Stillahavsområdet."
  • "Vem vet hur länge USA skulle ha fått kämpa i Stilla havet utan bomben."
  • Original mening: "Vandring i den öde vildmarken satt Dave på en dammig, crepuskulär sten och tänkte på sitt förflutna medan han dricker från sin nästan tomma matsal."
  • "Trött på aimless vandring, dave satt på en dammig sten att vila. Han öppnade sin matsal, men det var bara några droppar kvar. Trött och törstig, hans sinne drev till sitt förflutna."
  • Christopher Taylor, adjungeringsassistent professor i engelska, berättar för oss: "Du kan förbättra dina skrivförmåga genom att läsa mycket, granska grammatikreglerna och öva ditt hantverk. Viktigast, syftar till att skriva enkla tydliga meningar som gör din poäng direkt."

  • Bild med titeln vara en bra författare Steg 2
    2. Vara så specifik som möjligt. Människor är visuella djur - vi ser saker när vi läser och orienterar oss med bilder. Ge din läsare tillräckligt med specifika specifika för att visualisera ditt skrivande om du skriver historier, skript eller taler. Använd 1-2 kraftfulla bilder eller sinnen för att sätta läsaren i din scen, stycke eller skor.
  • Jag kände mig trött → "Mina armar och muskler skakade, och mina ögonlock fladdrade stängd oavsett hur svårt jag försökte stanna vaken."
  • Gina är en trevlig kvinna. → "Gina var den typ av kvinna som bakade dig en tallrik med kakor (varm, gooey, luktande som hemma), bara för att du sa att du hade en hård dag."
  • Till honom var staden hemskt. → "Han kunde inte stå i staden - de oändliga lamporna, clatter av bilar och trottoar, hur alla ögon vände sig nedåt när du tittade på dem som om du var den fulaste mannen på Manhattan och inte bara en annan främling."
  • Bild med titeln vara en bra författare Steg 3
    3. Gör anslutningar för att hjälpa din läsare att förstå dina idéer. Att jämföra två saker, antingen med en metafor, simulering eller direkt jämförelse, hjälper din läsare att göra anslutningar och fördjupar ditt skrivande. Det ger dem något att hålla fast vid det som de redan förstår, vilket hjälper dem att förstå ditt skrivande. Du kan även göra anslutningar till dina egna historier, som i det tredje exemplet här:
  • "På många sätt var han som Amerika, stor och stark, full av goda intentioner, en rulle med fettjiggling på magen, långsam fot men alltid plodding längs, alltid där när du behövde honom, en troende i dygderna av enkelhet och Direkthet och hårt arbete" (De saker de bar, Tim O`Brien).
  • "Liksom floden, som bilarna på motorvägen, och som de gula tågen som sträcker sig ner Santa Fe-spåren, hade drama, i form av exceptionella händelser, aldrig slutat där" (I kallblod, Truman Capote).
  • "Många år senare, när han mötte avfyrningsgruppen, var överste Aureliano Buendia att komma ihåg den avlägsna eftermiddagen när hans far tog honom att upptäcka is" (Hundra år av ensamhet, Gabriel Garcia Marquez).
  • "För dikter är som regnbågar - de flyger dig snabbt" (The Big Sea, Langston Hughes).
  • Bild med titeln vara en bra författare Steg 4
    4. Använd adverb och "fyllmedel" sparsamt. Adverb, de ord som slutar och modifiera åtgärder, är banan av många stora författare. De ger en sång sång känsla att skriva och mose ner i betydelsen av en mening i värdelösa små modifieringar. Lägg märke till hur, i de flesta fall, adverb och fyllnadsord (som "verkligen" eller "mycket") Lägg inte till mycket för meningarna.
  • "Jaime var verkligen ledsen, och sprang snabbt över till sin väns hus bara att be om ursäkt."
  • "Vad händer?" Hon frågade, lyckligt. "Inte mycket," svarade han tröttsamt. Hon plockade sitt ansikte frånvarande och sa, "Jag ville prata om någonting." "Jag har inte tid," han svarade curtly.
  • Bild med titeln vara en bra författare Steg 5
    5. Behandla varje stycke, scen och kapitel som sitt eget lilla argument. Stora stycken bör vara fristående. De har en början, mitt och slut. Annars flyttar de faktiskt inte historien eller uppsatsen längs. Tanken på ett annat sätt, varje stycke och scen bör sluta på ett annat ställe än där det började.
  • Ernest Hemingway var civilingenjören. Det är svårt att hitta en extra stycke eller scen i någon av hans korta historier eller böcker.
  • Stor journalistik är ett bra sätt att se hur varje mindre del skjuter fram historien. Läs din favorittidning, men sluta efter varje stycke - vad gjorde det?
  • Även om det inte strängt ett stycke, är Shakespearean-monologer en mästerklass i tillväxt och makt i en kort spänning. Lyssna på Hamlets berömda första monolog -- Observera hur annorlunda han är i början och slut.
  • Bild med titeln vara en bra författare Steg 6
    6. Bryta alla tidigare regler när det känns rätt. Ibland är det bästa sättet att få din poäng över en lång, slingrande mening som packar i en mängd betydelse. Ibland behöver du verkligen adverb och dumma fyllnadsord för att göra en punkt perfekt. En direkt punkt kan vara bättre än en indirekt jämförelse. Ibland är ett stycke där för att ge tonen, för att sakta ner stimuleringen, eller pausa på en vacker beskrivning, även om den "åstadkomma" ingenting.
  • Del 2 av 4:
    Öva ditt skrivande
    1. Bild med titeln vara en bra författare Steg 7
    1. Skriv varje dag. Att skriva varje dag är det bästa sättet att förbättra ditt skrivande! Du kanske föredrar att skriva en ny kortplats varje dag, eller arbeta på ett långsiktigt, skrivprojekt. Du kan ha ett dagligt minimum av ett stycke eller en hel sida. Det spelar ingen roll vad du skriver, bara att du gör det.
    • När du är en nybörjare, är det bäst att etablera en viss tid att skriva varje dag så att du kan komma i vanan. När du blir van att skriva varje dag kan du variera ditt skrivschema enligt dina behov.
    • Om du inte hittar utrymme i ditt schema, försök att gå upp tidigt eller gå och lägga dig sent, även om du bara kan spara femton minuter.
    • Det är klokt att Ange skrivningsmål tidigt när du startar en ny bit och försök ditt bästa att hålla fast vid dem.
  • Bild med titeln vara en bra författare Steg 8
    2. Skriv dig igenom författarens block. Var inte så rädd för att skriva något "dålig" som du hamnar stirrar på ett tomt dokument. Att få något på sidan alls kan hjälpa dig att komma igång. Skriv om hur du är fast och kan inte tänka på något att skriva, eller beskriv ett objekt i rummet i smärtsamt uttömmande detaljer, eller rant om något som irriterar dig. Några minuter av detta kommer ofta att sätta dig in "skrivläge" och leda dig till en annan idé.
  • Titta på nätet, i bokhandlar eller i bibliotek för samlingar av skrivande uppmaningar. Dessa är utformade för att ge dig en utgångspunkt för att arbeta från, och är ofta löjliga för att gnista din fantasi och få dig igång.
  • Bild med titeln vara en bra författare Steg 9
    3. Utmana dig själv. Om du har skrivit ett tag är chansen bra att du fortsätter att dra tillbaka till en viss stil, ämne eller format. Att öva en favorit typ av skrivning är ett bra sätt att hålla dig motiverad, men gör ett försök att variera dina skrivövningar en gång i taget. Att avsiktligt hantera nya och svåra utmaningar är avgörande för förbättring på något område. Prova dessa utmaningar som övningar, oavsett om du är intresserad av att polera slutresultatet:
  • Om dina skrivprojekt eller dina berättare alla låter liknande, prova en annan stil. Imitera en annan författare, eller kombinera de två författarnas stilar.
  • Om det mesta av ditt skrivande är för en blogg, eller för ett långt projekt, ta en paus från det. Tänk på ett ämne som aldrig kan passa in i ditt vanliga skrivprojekt, och skriv om det. (För en uppföljningsutmaning, skriv om stycket så det skulle kunna passa in i ditt projekt.)
  • Bild med titeln vara en bra författare steg 10
    4. Handel feedback med en grupp stödjande författare. Bjud in feedback på ditt skrivande och erbjuda att läsa andra författares utkast. Välkomna ärlig kritik som erbjuds som råd för förbättring, men hålla ditt skrivande bort från vänner som agerar avvisande eller negativ. Det finns stor skillnad mellan användbar kritik och nedslående negativitet.
  • Leta efter online-samhällen som Scrobofile eller Writerscafe, eller sök efter ett mer nischfamilj på en viss typ av skrivning.
  • Kontrollera ditt lokala bibliotek och samhällscentra för information om lokala skrivklubbar.
  • Du kan till och med träna på en wiki, som WikiHow eller Wikipedia. Detta låter dig hjälpa människor som du övar, och kan vara ett av de största gemensamma skrivprojekten du någonsin åtar dig.
  • Bild med titeln vara en bra författare Steg 11
    5. Begå dig till ett skrivschema med andra människor. Om du har problem med att komma runt till dina skrivprojekt, gör ett engagemang för andra människor att ge dig själv extern motivation. Få en pennvän att skriva brev till regelbundet schema, eller Starta en blogg med veckovisa uppdateringar. Hitta ett skrivkonkurrens några veckor i framtiden, och lova att skicka in en post. Gå med i en skrivutmaning, oavsett om det är en enda skrivande session med en grupp vänner, eller Nanowrimos "roman om en månad" extravaganza.
  • Bild med titeln vara en bra författare Steg 12
    6. Skriv om de bitar du bryr dig om. Det första utkastet till en berättelse har alltid utrymme för förbättring, och slutar ofta och ser ganska annorlunda efter några ändringar. När du har skrivit en bit som lockar din uppmärksamhet, gå igenom "färdiga" skrivning och hitta meningar, stycken eller hela sidor är missnöjd med. Skriva om en scen från en annan karaktärs perspektiv, prova alternativa plotutvecklingar eller ändra händelsernas ordning. Om du inte är säker på varför du inte tycker om en passage, skriv det utan att referera till originalet, se vad du gillar bäst i varje version.
  • Skrota en älskad passage och börjar igen kan vara otroligt hård, så mycket så att författare har fraser detta råd som "MURDER DIN DARLINGS" för över ett sekel.
  • Bild med titeln Få förtroende Steg 9
    7
    Hitta inspiration i dig själv och i ditt dagliga liv. Du vill Skriv en historia Och du är ute av idéer för att göra en unik karaktär? Vad är mer unikt än din egen personlighet och ditt liv! Stå framför spegeln och stirra på din reflektion. Hur ser du ut? Vad sägs om din personlighet? Du kommer att ha bättre idéer när du inkluderar ett tecken som liknar dig själv i ditt skrivande, om du inte skriver en biografi och har inget förhållande till den person du skriver om. Se också till att titta på de människors liv som är nära dig och bli inspirerad av dem.
  • Bild med titeln Travel Free Step 1
    8. Omgiv dig med naturen. Ta en promenad till parken, skog, strand eller någonstans utanför huset som du tror kommer att vara inspirerande. Lägg ner på gräset och lyssna på fåglar som sjunger eller lyssnar på musik och låt dig andas in lukten av färskt gräs. Frigöra ditt sinne från allt och låt det hitta inspiration genom att lyssna på världen runt dig.
  • Bild med titeln Deal med ADHD Kids Steg 24
    9. Tillbringa tid runt barn. Eftersom du inte kommer ihåg varje enskild del av din barndom är det ett bra sätt att inspirera dig själv. Försök titta på ett barns beteende och liv. Kom ihåg att närvaron av ett barn kan vara riktigt positivt för ditt sinne.
  • Del 3 av 4:
    Lärande vitala färdigheter
    1. Bild med titeln vara en bra författare Steg 13
    1. Läs så mycket du kan. Författare har en passion för det skrivna ordet, och det finns inget bättre sätt att stoke den passionen än att läsa. Läs så mycket som möjligt, från tidskrifter till unga vuxna romaner till historia avhandlingar, även om du inte behöver känna trycket för att avsluta allt du hämtar. Läser bygger vokabulär, lär grammatik, ger inspiration och visar dig vad som kan göras med språk. För början författaren kan läsning vara lika viktig som det faktiska skrivandet.
    • När du läser, var uppmärksam på hur författaren konstruerar sina meningar och stycken, särskilt i sektioner du verkligen gillar. Dessutom, observera hur de hämtar sin öppningslinje, liksom öppningarna och stängningarna av varje kapitel.
    • Om du inte är säker på vad du ska läsa, be om rekommendationer från vänner, eller besök ett bibliotek och väljer ett par böcker från varje avsnitt.
  • Bild med titeln vara en bra författare steg 14
    2
    Utöka ditt ordförråd. Medan du läser, behåll en ordlista och tesaurus till hands, eller skriv ner obekanta ord att se upp senare. Världsklassförfattare har argumenterat för att använda enkla ord, eller anställa sesquipedaliska verbiage. Det är något för dig att bestämma i ditt eget skrivande, men inte innan du lär dig vilka verktyg som är tillgängliga.
  • Ordboksdefinitioner ger ofta inte en intuitiv känsla av hur man använder ett ord. Sök efter ordet online och läs det i sammanhang för att få en bättre förståelse.
  • Bild med titeln vara en bra författare Steg 15
    3
    Lära sig reglerna för grammatik. Visst, det finns gott om kända, utmärkta böcker skrivna i icke-standard grammatik, men lärande grammatik handlar inte bara om att memorera en uppsättning regler. Att studera hur en mening sätts samman, och hur skiljetecken används för att strukturera den, ger dig den kunskap du behöver för att uttrycka dig som du tänker. Om du tror att det här kan vara en svag punkt för dig, studera en engelsk lärobok, eller hitta en skrivhandledare.
  • Lär dig hur du skriver utan informell grammatik Om du inte är van vid formell, skriftlig engelska.
  • Om du har en fråga om grammatik, se en grammatikbok, som Den amerikanska arvboken för engelsk användning eller strunk och vit Elementen i stil.
  • Bild med titeln vara en bra författare Steg 16
    4. Skräddarsy ditt skrivande till ditt syfte och din publik. Precis som du byter kläder till vädret och tillfället, bör du också ändra ditt skrivande för din publik och ditt meddelande. Blommigt skrivande, till exempel, kan passa bättre i en dikt än i en statusrapport. Se till att ditt ordval och meningslängd inte är för svår (eller för enkel) för din publik, om du adresserar en viss grupp. Undvik specialiserat jargong när du talar till någon som inte känner till ämnet.
  • Du kan lära dig hur du gör det genom att läsa bra exempel av etablerade författare. Var uppmärksam på hur de använder det specifika registret, formatet och syftet med den typen av skrivande så att du kan göra det själv.
  • Del 4 av 4:
    Slutföra ett skrivprojekt, från början till slut
    1. Bild med titeln vara en bra författare Steg 17
    1
    Spåna Innan du börjar skriva. Medan du tänker på vad du ska skriva, lägga ner någon aning som kommer till dig, även om det verkar långt hämtat eller osannolikt att bli framgångsrik. En mediokeridé kan leda till en bättre.
  • Bild med titeln vara en bra författare Steg 18
    2. Välj ett ämne du vill läsa om. Hitta ett ämne som griper din uppmärksamhet och spänningar dig. Din spänning och intresse gör det lättare för dig att hålla projektet och hålla det till en hög standard, och förhoppningsvis kommer det att gnugga på läsaren också.
  • Bild med titeln vara en bra författare Steg 19
    3. Besluta om en grov form för ditt projekt. Ett seriöst skrivprojekt behöver inte vara en full längd bok. Crafting en novell kan vara en svår och givande utmaning, och kan vara ett mer tidseffektivt sätt att öva dina färdigheter.
  • Bild med titeln vara en bra författare Steg 20
    4. Skriv ner idéer. Håll en anteckningsbok för att skriva ner observationer, överhettade konversationer och plötsliga idéer som stöttas i ditt dagliga liv. När du läser eller hör något som får dig att skratta, tänk, eller vill upprepa det till någon annan, skriv ner det och tänka på vad som gör det effektivt.
  • Du kanske föredrar att hålla dina idéer i en digital fil, till exempel ett Word-dokument eller Google Doc. Detta gör det lättare att utveckla dina idéer eller sätta in dem i andra dokument. Om du använder Google Docs kan du också få tillgång till ditt arbete från flera enheter.
  • Du kan använda den här anteckningsboken eller filen för att samla okända ord också.
  • Bild med titeln vara en bra författare Steg 21
    5. Planera ditt skrivande. Använd vad som helst teknik som fungerar bäst för dig, eller prova flera om du inte har en etablerad process än. Du kan göra en skiss, Sätt en samling av anteckningar på kort och ordna dem tills de är i ordning, eller rita ett träd eller en karta. Din skiss kan ha ingenting annat än en grov ordning av de händelser eller ämnen som omfattas, eller det kan vara en mer detaljerad scen-by-scene-sammanfattning. Att bygga någon form av struktur i förväg kan hjälpa dig att hålla dig på dagar när du känner dig låg på kreativitet.
  • Det finns många typer av organisatorisk programvara för författare, som scrivener eller thesage. Du kan också använda ett enkelt orddokument eller Google Docs. Med Google Docs kan du komma åt ditt skrivande från vilken enhet som helst.
  • Det är bra att avvika från din plan, men om du överger det helt, sluta och överväga orsakerna till chansen. Bygg en ny plan för att styra dig genom det förändrade arbetet och hålla dig medvetet om hur du vill komma igenom det.
  • Bild med titeln vara en bra författare Steg 22
    6. Forskning ditt ämne. Medan ett arbete med nonfiction kräver att du känner till ditt ämne, kommer även en fiktionbok att dra nytta av forskning. Om din huvudperson är en glasblåsare, läs en bok om glasblåsning och använd rätt terminologi. Om du skriver en bok som är född, intervjuade folk som bodde under den tiden, eller som talade till föräldrar och morföräldrar som gjorde det.
  • När det gäller fiktionskrivning kan du dyk in i det första utkastet innan du börjar din forskning.
  • Bild med titeln vara en bra författare Steg 23
    7. Skriv det första utkastet snabbt. Försök skriva utan paus så länge du kan. Sluta inte ändra ditt ordval eller korrigera din grammatik, stavning eller skiljetecken. Detta är en av de vanligaste rekommendationerna för att du faktiskt avslutar vad du börjar.
  • Bild med titeln vara en bra författare steg 24
    8
    Skriva om. När du har ett första utkast, läs det och skriver om det. Du letar efter fel i grammatik och stavning samt stil, innehåll, organisation och sammanhållning. Om det finns några passager tycker du inte om, bli av med dem och skriv dem igen från början. Kritisera ditt eget arbete är en viktig färdighet, och det tar gott om övning, precis som att skriva sig själv..
  • Ge dig själv tid mellan att skriva och redigera, om det är möjligt.Det är bättre att vänta en bra tid, men även en kort paus kan ge dig några av de nödvändiga avståndet och detachment för att redigera bra.
  • Bild med titeln vara en bra författare steg 25
    9. Dela ditt arbete med en publik. Få feedback på ditt arbete pågår från intresserade läsare, oavsett om de är vänner, medskribenter eller läsare av Din skrivblogg. Försök att acceptera kritik utan att bli arg eller upprörd - även om du inte håller med de specifika, att veta vilka delar av ditt arbete som inte tycker om kan vara värdefulla för att fokusera din redigering.
  • Bild med titeln vara en bra författare Steg 26
    10. Skriv om, skriva om, skriva om. Var inte rädd för att göra drastiska förändringar, även skära hela delar av projektet eller skriva om det från en annan karaktärs perspektiv. Fortsätt cykeln med återkoppling och redigering när du utforskar hur du har perfekt ut. Om det känns som att springa på plats, kom ihåg att du utövar färdigheter som hjälper dig i allt ditt framtida skrivande. Du kan alltid ta en paus för att skriva något roligt och löjligt, bara för att påminna dig om att skrivning kan vara en blast.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ibland är dina första utkast fantastiska. Det finns en vanlig myt att dina första utkast är hemska. Det kan vara sant eftersom du har gjort stavning och grammatikfel, men kanske inte är sant med avseende på ditt skriftliga innehåll.
  • Försök läsa ditt arbete högt, även bara för dig själv. Många gånger kommer du att fånga misstag som du inte skulle ha märkt annars.
  • Om du har en bra idé, ge den bort gratis. Att ge bort dina fria idéer är vad stora författare gör. Om du bara ger bort dina medioker eller kopierade idéer, är du precis som alla andra författare på planeten. Ge bort dina bästa idéer och du blir en bra författare.
  • Förbered dig med att ta emot avstötningsbrev från förlag. Istället för att vara svårt på dig själv som ett resultat, ta dem som konstruktiva förslag på vad du kan göra bättre.
  • Människor är mer benägna att tro vad du säger och tar dig allvarligt om du tar dig tid att stava det rätt och inkludera detaljer. Det gör att du ser ut som om du verkligen vet vad du pratar om.
  • Läs alltid vad andra skriver - du skulle dela idéer. Du kan också lära av andras stil, tillvägagångssätt och vokabulärval genom att läsa.
  • Att vara en bra författare tar tid och övning, så skriv varje dag.
  • Kontakta lokala författare, eller delta i boklanseringar med författaren närvarande, för att få råd från en professionell. Även om kända författare ofta är översvämmade med mail, försöker många av dem att svara på e-post och bokstäver.
  • Skapa en skiss eller en plan om du vill lyckas regelbundet. Skapa planer och konturer för ditt skrivande hjälper dig att göra dig till en bättre författare. Utan en plan eller skiss kan du skapa några bra bitar, men du är beroende av lycka. Skapa en skiss eller plan, och du är istället på dina kreativa och planeringsförmåga.
  • Om du är fast på idéer, gå en promenad och det kan bara ge dig några idéer.
  • För att förbättra din skrivmekanik, läs Strunk och White`s Elementen i stil. För att förbättra övergripande som en författare, kolla in Stephen King`s På skrivning.
  • Hitta ett rum eller ett utrymme där du skriver bäst.Vissa människor behöver ett tyst rum att skriva, medan andra tycker om att skriva i bullriga kaféer.
  • Kolla på nyheterna. Titta på de händelser som händer varje dag runt om i världen kommer att inspirera dig att skriva mer "riktiga och non-fiction" -historier.
  • Tillbringa tid med din familj. Det finns många saker som händer när du är runt dina familjer som att fira födelsedagar och olika semestrar. Om du kommer att ha sådana händelser i dina historier, blir det bättre att delta i dem själv.
  • Vara en riskmakare. Detta är viktigt, särskilt om du skriver om "spännande" saker i din berättelse. Risk-tar betyder inte att döda en person eller begår ett brott. Ta roliga risker som att köra en berg-och dalbana och dela dina erfarenheter i ditt skrivande.
  • Ta en tur till en nära stad eller ett land om möjligt, en byte av atmosfär kan hjälpa mycket i dina berättelseidéer.
  • Bära en anteckningsbok vart du än går! Detta kan vara för att skriva när du har fritid, eller om du behöver skriva ner idéer.
  • Outline berättelser! Vissa tycker att det är tråkigt och värdelöst, men de flesta framgångsrika författare gör det. Skriv ut en kort sammanfattning, dra diagram, gör vad som helst som hjälper dig att bli mer bekant med tomten och storylinen.
  • Skriv om huvudpersonerna. Detta kan innebära att de ska skapa sitt utseende, skriver en kort beskrivning, och allt annat relaterat till din karaktär / s.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande