Hur tjäna pengar som frilansare

Freelancing innebär att ha olika jobb eller kortfristiga uppdrag eller kontrakt med antal företag, webbplatser, organisationer, etc., Utan ett långsiktigt kontrakt. Internet har mycket utökat möjligheter att tjäna pengar som frilansare. Ca 10.3 miljoner amerikaner arbetar för sig själva, ett nummer som förväntas växa i framtiden. Freelancing kan befria, som namnet antyder, liksom bemyndigande och utmanande

Steg

Metod 1 av 2:
Bli en frilansare
  1. Bild med titeln Tjäna pengar som frilansare Steg 1
1. Besluta om ditt hantverk. Bestäm vilken typ av frilansarbete du är engagerad i att göra. Frilansande jobb är lika breda som arbetskraften, och du behöver identifiera vad det är du vill göra innan du kan börja göra det. Visa dina färdigheter som värdefulla resurser som är värda att ladda och ta emot lön för.
  • Det är dock viktigt att veta att du inte behöver frukta att förändra ditt fokusområde som frilansare. Många frilansare börjar göra något och genom frilansresan upptäcker de att de är faktiskt bra och älska något helt annorlunda. Vet att du alltid kan ändra oavsett vad.
  • Reflektera över vad du är bra på. Bara om varje typ av skicklighet kan omvandlas till en frilansande möjlighet. Tänk på att du är "sekundär" Färdigheter, som att undersöka och skriva, till exempel, kan vara lika användbara som en specifik uppsättning färdigheter som är unika för ett yrke (e.g., Grafisk designer eller datorprogrammering). Om du vet att du är en stark författare, kan du utveckla en frilansskrivning.
  • Det är väldigt lätt att tro att du inte har nödvändiga färdigheter eller erfarenheter, men i själva verket behöver du faktiskt mycket lite erfarenhet för att komma igång freelancing. I stället, tro på dina förmågor och fokusera på att producera gott arbete.
  • Bild med titeln Tjäna pengar som frilansare Steg 2
    2. Skapa ett varumärke. För att få din frilansande drift från marken och bli lönsam, måste du tänka på hur du kommer att marknadsföra dig själv och dina produkter / arbete. Detta kallas branding. Du måste skapa ett varumärke för ditt vad du säljer och hur det ställer dig bortsett från tävlingen - det här är din identitet och innehåller din webbplats, logotyp, tagline, blogg och sociala medier, bland andra aspekter.
  • Ditt varumärke ska tydligt kommunicera vad du gör som är speciellt och vad du erbjuder som är värt att köpa. Försök att begränsa ditt fokus till en viss bransch. Om du till exempel bestämmer dig för att du vill göra frilansskrivning, kan du bara bestämma dig för att skriva för online resesajter och företag och därmed vara en frilansförfattare. Eller du kan bestämma att du vill skriva för företag och företagswebbplatser. Specialiserat sig inom fältet (i det här fallet kommer det mycket breda skrivfältet att göra dig mer attraktiv för potentiella kunder eftersom det visar att du har en speciell snarare än en generisk uppsättning färdigheter, även känd som en nisch.
  • Men låt inte varumärket vara ditt primära fokus. Du kan ha ett stort Instagram eller Twitter följande, men det betalar inte riktigt räkningarna. Oroa dig inte om anhängare eller retweets, och istället fokusera på att producera kvalitetsarbete. Det är det ultimata sättet att bygga ditt frilansande företag och tjäna pengar.
  • Bild med titeln Tjäna pengar som frilansare Steg 3
    3. Bygg en portfölj som visar ditt arbete. Många potentiella kunder är mindre intresserade av dina specifika kvalifikationer än i en demonstrerad förmåga att göra jobbet. De vill se prover av ditt arbete och bestämma om du är en bra passform för deras speciella projekt. Så bygga en stark portfölj av ditt arbete (prover samt tidigare projekt) är nyckeln till att bygga ditt företag och i själva verket bör du inte starta ditt freelancing-verksamhet tills du har den här portföljen. Inkludera även vittnesmål av människor och organisationer som du har arbetat med. Läsning av glödande recensioner hjälper till att öka din profil bland potentiella kunder.
  • Generera inlagor för din portfölj tar tid och resurser. Om du inte har några betalda uppdrag eller tidigare arbete att sätta i en portfölj, skapa några genom att erbjuda dina tjänster Pro Bono eller ta din fritid för att producera några.
  • Kom ihåg att mer är inte alltid bättre. Även om volymen kan vara bra och hjälp med självkampanj, är det också viktigt att försöka införliva några större och högre profiljobb, snarare än att bara bygga en portfölj full av de minsta och minst lukrativa projekten. Om du vill göra stora pengar genom att arbeta med högbetalande kunder, måste du visa de kunder som du kan producera den typ av arbete de letar efter. Igen, överväga att erbjuda pro bono när du börjar börja.
  • Starka inte din frilansande karriär tills du faktiskt har skapat produkterna eller tillhandahållit de tjänster du planerar att sälja. Att ha portföljen visar kunder att du faktiskt har gjort vad du säger att du kan göra.
  • Bild med titeln Tjäna pengar som frilansare Steg 4
    4. Utveckla affärskunnande färdigheter. Du kan vara en frilansare, men du måste också vara en affärsman eller kvinna. För att framgångsrikt tjäna pengar som frilansare och vända den till en karriär, måste du bli bekant med grunderna för att driva ett företag, som skatter, bokföring, marknadsföring mm. I många fall kommer dessa affärsunderlag att ta mer tid än den faktiska frilansservice eller produkt du erbjuder!
  • Överväga att prata med vänner (i verkligheten eller online) som har tjänat pengar freelancing om verksamheten ins och outs. Du kan också konsultera ett antal böcker och online-webbplatser om hur man startar ett företag från marken.
  • Även om det kan tyckas för tidigt att oroa sig för "företag" av ditt frilansarbete, med en affärsmodell med mål, leveranser, riktmärken, och så vidare kan hjälpa dig att bestämma omfattningen och omfattningen av din freelancing-operation. En tydlig affärsmodell, och genomskinliga konton och böcker, kommer också att visa kunder som du är den verkliga affären - en professionell frilansare och inte bara någon som arbetar i deras pyjamas hemma.
  • Bild med titeln Tjäna pengar som frilansare Steg 5
    5. Ställ in ett faktureringssystem. En del av att göra freelancing som ett sätt att tjäna riktiga pengar innebär att man skapar ett system för laddning och mottagande av betalning. Innan du når ut till potentiella kunder och börja faktiskt göra frilansarbetet, var redo för det. Det är mycket lättare att hålla reda på bokföring och fakturering längs vägen, snarare än att lämna det förrän senare eller till och med till den fruktade skattesäsongen. Skapa en finansiell ram som gör det enkelt för dig att hålla organiserade finansiella pengar. Att göra detta kommer också att hjälpa dig att spåra hur mycket pengar du tjänar och om du gör en vinst.Överväg att göra följande:
  • Ange priser för de tjänster eller produkter du erbjuder. Ta reda på om du laddar en timpris eller per styck / produkt. Var redo att förklara hur du tar betalt för vad du erbjuder (jag.e., sammanbrottet).
  • Skapa faktura mallar. Använd ett ordbehandlingsverktyg (som Microsoft Excel, till exempel), design en faktura som har all den viktiga informationen (tjänstgodkänd, kostnad, betalning, betalningsmottagare och betalare, etc.).
  • Upprätta en redovisningsplan och överväga att öppna ett företagsbankkonto. Ofta har banker specialtjänster och avgifter för affärsbankkonton.
  • Titta på hur mycket du ska ladda och lägga åt sidan för skatter.
  • Bild med titeln Tjäna pengar som frilansare Steg 6
    6. Få betalande kunder. När du har en portfölj är det dags att komma dit och börja pitching till kunder. Freelancing framgångsrikt är ett nummer spel - de mer potentiella kunder du hittar och når ut, desto mer sannolikt är du att få jobb och, viktigast av allt, få betalt. Du kan börja med att tappa in i ditt personliga nätverk av familj, vänner och gamla medarbetare. Fråga dem om hänvisningar - det här kan hjälpa till med att få ett visst arbete som kan få din freelancing-funktion från marken. Men du måste också göra det första draget och grilla sig i många fall för att tjäna bra pengar. När du ställer in din produkt eller tjänster till nya klienter, lägg bara på de kunder som är relevanta. Och stig till många av dem.
  • Prova 10-före-10-regeln till 10 potentiella klienter före 10 på morgonen under arbetsveckan.
  • Om du fortfarande arbetar andra jobb, lägg åt sidan av din fritid för att starta upp ett klientnätverk som du kan dra på i framtiden.
  • Du borde veta vem dina målkunder är om du har märkt dig ordentligt. Kom ihåg att företagen vill arbeta med frilansare som verkar som deras tjänster / produkter utformades bara för behoven hos dessa företag. Begreppet specialisering, som nämns ovan, skapar denna mening.
  • Du kan också försöka använda en frilansmarknad. Det finns flera online frilansmarknader som Elance och Odesk, där du kan erbjuda dina tjänster och titta upp och lägga till kunder. Dessa kan vara mycket användbara för frilansare som bara börjar.
  • Metod 2 av 2:
    Förstå frilansarbete
    1. Bild med titeln Tjäna pengar som frilansare Steg 7
    1. Ha en vision. Vet vad du vill och gå för det! Det största hindret för freelancing övervinna det mentala blockeringen som säger "Du kan inte göra det och du borde inte." För att övervinna den känslan, visa dig att den freelancing inte bara något du vill göra för att du vill arbeta hemifrån, men en affärsplan. Det här är inte bara en fantastisk idé, men en affärsverksamhet.
    • Ett användbart sätt att börja se freelancing som ett lönsamt alternativ är att vara processen att legitimera den. Kom upp med ett namn för ditt företag och en logotyp eller font-typ. När du börjar skapa visionen blir det lättare att inse att det här är ett riktigt företag du lanserar. Starta processen genom att skapa ett företagsnamn och skapa en vision för ditt företags varumärke.
  • Bild med titeln Tjäna pengar som frilansare Steg 8
    2. Ta dig tid att gå in i freelancing. Hoppa inte in och häck alla dina satsningar på freelancing genast. Freelancing kan vara ett bra sätt att tjäna pengar, men det kan också ta en lång tid att bygga upp. Se till att du är 100% engagerad i att investera din tid och ansträngning i freelancing innan du bestämmer dig för ett annat jobb.
  • Tänk på att många steg i del 1 kan genomföras medan du fortfarande arbetar på ditt dagsjobb. Fokusera på att ställa in markplanen för freelancing samtidigt som du tjänar en stabil inkomst och du kommer att känna dig mer självsäker och bekväm att ta språnget.
  • Bild med titeln Tjäna pengar som frilansare Steg 9
    3. Var redo för långsamma perioder. I varje företag är det långsamma perioder. Detta kommer också att hända för din freelancing-operation. Du kommer nog att bli stressad och tror att det hela är en flopp, men vet att alla branscher alltid går igenom ebbs och flöden. Vet också att så småningom kommer att hämta företaget.
  • Var noga med att planera för långsamma perioder, oavsett om de ändrar priserna eller har en besparingsplan.
  • Ju mer du frilans, kommer du att kunna identifiera trender och topp och långsamma perioder. I slutändan kan du förutse när saker sakta för dig och du kommer sluta bli orolig för att det här kommer att vara rutinmässigt.och du kan börja förvänta dig torka och förbereda. Men det tar ett tag att komma dit.
  • Bild med titeln Tjäna pengar som frilansare Steg 10
    4. Var beredd att hålla dig ansvarig. Eftersom du som frilansare är din egen chef, måste du se till att du gör vad du behöver göra. Medan de flesta blir upphetsade på utsikterna att inte ha en chef som tittar över sina axlar är det också viktigt att komma ihåg att cheferna håller dig motiverad och ger dig feedback på dina framsteg. Utan en chef måste du göra det själv större delen av tiden.
  • Engagera i daglig och veckovis reflektion om det arbete du har gjort för att göra sur du slår på dina mål. Om du inte är, måste du ha en seriös titt på dina arbetsvanor och system.
  • Andra människor - som redaktörer eller mentorer Om du är frilansskribent, till exempel - kan också bidra till att ge ansvarsskyldighet. I slutet av dagen är du, men du är chefen så var chefen.
  • Bild med titeln Tjäna pengar som frilansare Steg 11
    5. Var redo att prata om dig själv mycket. Som frilansare, särskilt en nymynt, måste du prata om dig själv, vad du gör och vad du har gjort mycket. Du är din egen marknadsförare. Möjligheter kan komma från överraskande och oväntade platser, så det är viktigt att du har en färdig tonhöjd med några meningar om dig själv och dina freelancing-tjänster eller produkter som du kan använda om du är på semesterfest eller affärsmässa. Om du är en privatperson av natur, försök att skriva ner och öva planen tills den blir naturlig. Med tiden blir du bättre att prata om dig själv och göra självkampanj. En liten bit av hustling är avgörande för framgång i frilansande världen.
  • Se till att du får visitkort som du kan lämna ut dem när du stöter på någon och börjar chatta. Dessa är en gammal - men fortfarande relevant - sätt att få ditt namn där ute.
  • Bild med titeln Tjäna pengar som frilansare Steg 12
    6. Klara effektivt med att vara ensam. Bristen på social interaktion och kommunikation av kontorsmiljön kan få frilansare att känna sig ensamma och isolerade. Medan du måste lära dig hur du är målriktad och på uppgift utan motivation av andra, bör du också ta hand om att förhindra ensamhet från att ta rot. Försök att arbeta i olika utrymmen om dagen eller två veckor - ta din dator till en lokal kafé och jobba där. Även bara att höra buzz av social interaktion kan du känna dig mindre ensam.
  • Du kan också möta andra frilansare till lunch eller kaffe för att diskutera problem, oro och andra ämnen. Det finns ett antal lokala företagsnätverksgrupper som kan hjälpa till att ansluta personer som arbetar för sig själva och vanligtvis på distans.
  • Det finns också små saker du kan göra för att lindra känslor av isolering. Ring någon, istället för att skicka ett mail, till exempel.
  • Tips

    Om du har starka färdigheter i vad det än är som du erbjuder som frilansare och kan skapa ett kvalitetsmärke och portfölj, kan du uppnå framgång i frilansande världen. Det är inte lätt, men det är möjligt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande