Hur man är en internet marknadsförare

Internet Marketing är jobbet med att skapa ett övertygande meddelande som lockar kunder till en online-produkt. Framgångsrika online-marknadsförare kommer från en mängd bakgrund, inklusive affärer, grafisk design, skrivning och fält. Du kan hitta resurser på webben för att lära dig mer om internetmarknadsföring. Försök ta ett litet inledande projekt och lägg till resultaten till din personliga arbetsportfölj. Använd portföljen till intervju för jobb på fältet, eller att hitta arbete som frilansare.

Steg

Del 1 av 2:
Med tanke på din marknadsroll
  1. Bild med titeln Hjälp en hemlös familjemedlem Steg 5
1. Bestäm om marknadsföring är en karriär passform för dig. Överväg att ta ett personlighetstest, vilket kommer att avslöja dina preferenser. Ett test som liknar det populära Myers-Briggs-testet finns på 16Personalies, och det finns många andra. Detta test kommer att avslöja dina arbetspreferenser. Se hur dina önskemål matchar de färdigheter som behövs för att vara en internetmarknadsförare.
  • Marknadsföring är processen att få uppmärksamhet och generera intresse för en produkt eller tjänst. Marknadsförare spenderar mycket tid att kommunicera med människor om deras behov och preferenser. En marknadsförare tänker på hur de kan möta dessa kunders behov.
  • Professionella i marknadsföring kommer från ett brett utbud av bakgrunder. Många marknadsförare tjänar en högskoleexamen i affärer eller marknadsföring. Marknadsföringsfältet kräver emellertid också grafiska artister, författare och programmerare.
  • Marknadsföring kräver kreativitet. Den kreativiteten kan komma i många former. Grafiska designers sammanställde visuella presentationer för att locka kunder. Författare skapar innehåll som är utformat för att engagera läsaren och hålla dem intresserade. En programmerare skriver kod för att skapa en webbsida som är lätt att navigera. Oavsett din marknadsroll måste du tänka kreativt.
Expertips
Emily Hickey, MS

Emily Hickey, MS

Marknadsföringskonsult och masterexamen, företag, Stanford Universityemily Hickey är grundaren av chefsdetektiv, en social medier tillväxtbyrå som hjälper några av världens bästa återförsäljare och start-ups skala deras Facebook och Instagram-annonsering. Hon har arbetat som en tillväxtexpert i över 20 år och fick sin mästare från Stanford Graduate School of Business 2006.
Emily Hickey, MS
Emily Hickey, MS
Marknadsföringskonsult och magisterexamen, Business, Stanford University

Du måste kunna använda data för att bygga en stor bild. Emily Hickey är ägare till huvuddirektivet, en tillväxtbyrå. Hon säger: "De människor som är bra på internetmarknadsföring är verkligen datadrivna. Du måste verkligen njuta av att använda de uppgifter du får göra bra beslut."

  • Bild med titeln Hjälp din syskon med läxor Steg 10
    2. Lär dig om komponenterna i Internet Marketing Yrkes. Internetmarknadsföring kräver en mängd olika uppgifter. Att bestämma vilka områden som är bra för dig, hitta resurser för att lära dig om varje uppgift. Lyckligtvis finns det många fria resurser du kan komma åt.
  • En majoritet av Internetanvändning sker nu på mobila enheter. Det är kritiskt för en marknadsförare att förstå hur en webbplats ser på mobilen. Användare vill ha en webbplats som är enkel och lätt att navigera på mobilen.
  • Google har ökat fokus på bra innehåll. Om du konsekvent lägger ut användbart innehåll, kommer din webbplats att gå upp i Googles sökresultat. Kunskap om innehållsmarknadsföring blir allt viktigare för internetmarknadsförare.
  • Ditt examensprogram kommer att ge en bas av marknadsföringskunskap. Affär, grafisk design och teknikutveckling inkluderar alla marknadsföring som en del av läroplanen. Dina högskolor ger en bra utgångspunkt.
  • Läs bloggar och artiklar och utbilda dig själv om branschen. Sökmotormark och marknadsföringsland är två utmärkta webbplatser för internetmarknadsföring. Du kan prenumerera på dessa webbplatser för att stanna på toppen av branschen. Du kan också utföra en webbsökning för att hitta andra aktuella ämnen på internetmarknadsföring
  • Du kan hitta en You Tube-video som förklarar nästan vilken uppgift du utför som Internetmarknadsförare. Håll en lista med de du rörlänkar som du tycker är mest användbara. Du kan referera till de här videon när du behöver en uppfriskning.
  • Bild med titeln balansera ditt arbete och hemliv (för kvinnor) Steg 6
    3. Bygg dina färdigheter genom utbildning och din portfölj av arbete. När du har en översikt över yrket kan du bestämma rätt typ av högskoleexamen för din marknadsföringskarriär. Du kan också börja bygga en portfölj av arbete från skolan och praktikerna.
  • Många marknadsförare får en marknadsföring genom sin skolas affärsavdelning. Andra framgångsrika internetmarknadsförare har grader i kommunikation, grafisk design eller det. Eftersom det här fältet kräver flera olika typer av färdigheter, kan du komma in i fältet med var och en av dessa grader.
  • Det är viktigt att bygga en onlineportfölj som visar ditt arbete som Internet-marknadsförare. De flesta har en webbplats med länkar till jobbet de har utfört. När en potentiell klient är intresserad av dig, kan de granska din webbplats för att ta reda på vad du har gjort på fältet.
  • Din portfölj kan fortfarande få bilder på webbsidor som du har byggt för kunder. Du kan också erbjuda länkar till kundsidor och testimonials från dina kunder.
  • Se till att du har en fullständig och aktuell LinkedIn-profil. LinkedIn kan vara den första platsen som en potentiell arbetsgivare besöker för att få veta mer om dig. Fyll i din LinkedIn-profil helt och anslut med personer du känner till.
  • Börja tänka på att ta på sig projekt som frilansare. Du kan hitta projekt på stora anställningssidor som Monster.com. Om du bara söker på webben med hjälp av "Frilans Internet Marketing jobb" hittar du jobbbrädor som uppdateras varje vecka. Craigslist är också en bra källa till frilansarbete.
  • Bild med titeln Avsluta ditt jobb nådigt steg 13
    4. Ta ett litet projekt för att bygga dina färdigheter. Oavsett om du planerar att intervjua för ett marknadsföring jobb, eller besluta att bli frilansare, behöver du lite erfarenhet. Överväg att ta ett litet projekt för att tillämpa din marknadsföringskunskap.
  • Du kan hantera alla komponenter i ett Internet-marknadsföringsprojekt, eller bara en del av arbetet. I många fall samarbetar frilansare marknadsförare med andra yrkesverksamma. Om du bara har börjat kan du slutföra en del av ett Internet-marknadsföringsprojekt.
  • Det finns många enheter som behöver internetmarknadsföring, men bara budgeten ett litet belopp för arbetet. Om du är villig att frivilligt eller erbjuda en rabatterad kurs, kan du hitta projekt. Icke-vinstdrivande enheter och politiska kampanjer behöver marknadsföring, men har inte mycket pengar budgeterade för arbetet. Dessa typer av organisation kan ge dig möjlighet till dig.
  • Fråga företaget om du kan inkludera arbetet i din professionella portfölj. Du måste bygga en portfölj av arbete till intervju för jobb eller att hitta frilansarbete.
  • Säg till exempel att du utformar layouten för en webbplats. Du kan inkludera stillbilder och en länk till den webbplats du skapade i din portfölj. De flesta marknadsföringspersonal har en personlig webbplats för att visa sitt arbete och främja sina färdigheter.
  • Del 2 av 2:
    Hitta arbete som marknadsförare
    1. Bild med titeln Fly ditt liv Steg 7
    1. Välj de internetmarknadsföringsförmåga du kommer att använda i ditt arbete. Oavsett om du intervjuar för ett jobb eller letar efter frilansarbete, måste du bestämma vilka färdigheter du kommer att erbjuda. Tänk på komponenterna i en internetmarknadskampanj och bestämma vilka uppgifter du ska utföra.
    • Besluta om ett skrivande eller kommunikationsfokus för ditt arbete. Innehållsmarknadsföring blir ett kritiskt sätt att marknadsföra online. Om en webbplats kan skicka intressanta bloggar och artiklar kan de köra trafik och locka till sig affärer. Du kan bestämma dig för att specialisera ett stort innehåll. Du kan också tillämpa dina skrivförmåga till text på en webbsida och till försäljningsmaterial.
    • Vissa marknadsförare fokuserar på reklamkomponenten i internetmarknadsföring. Du kan fokusera på sökord och fraser som lockar människor att klicka på en annons. Du kan också hjälpa kunder med sökmotoroptimering (SEO). SEO är processen att ändra en webbplats innehåll för att öka webbplatsens rankning i ett sökresultat. Dessa marknadsförare hjälper också kunder att bygga länkar mellan sidor och webbplatser.
    • Om du har en programmeringsbetoning kan du skriva kod för att göra en webbplatss navigering helt enkelt och lätt att använda. Programmerare använder kod för att förbättra webbplatsens funktionalitet.
    • Du kan besluta att lära dig alla dessa roller och hantera hela Internet-marknadsföringsprocessen. Detta tillvägagångssätt kräver ledningsförmåga, så du har möjlighet att hålla en internetmarknadskampanj på spår.
  • Bild med titeln Håll ditt personliga liv privat på jobbet Steg 8
    2. Fokusera på social media marknadsföring. Konsumenterna spenderar en ökande tid på sociala medier, som Twitter och Facebook. Du kan hjälpa dina kunder att nå sin målgrupp genom social media marknadsföring.
  • Se till att du förstår alla potentiella marknadsföringsmöjligheter på LinkedIn. Alla dina kunders nyckelpersoner ska ha kompletta profiler på LinkedIn. Dessa chefer bör också posta artiklar och blogglänkar till webbplatsen ofta. Människor använder LinkedIn till nätverk, hitta företag och även leta efter jobb. Använd din marknadsföringskunskap för att säkerställa att dina kunder har en närvaro på LinkedIn.
  • Ställ in en attraktiv Twitter-sida för dina kunder. Inlägg till företagets Twitter-konto ofta, med länkar till bloggar och artiklar. Se till att din klient förstår hur man använder hash-taggar till referensämnen.
  • Du kan hjälpa kunder att skapa en effektiv Facebook-sida. Facebook låter dig skicka mer text, bilder och grafik som Twitter.
  • När dina kunder skickar på sociala medier måste du se till att utsikterna och kunderna enkelt kan klicka på företagets hemsida. Se till att alla sociala medier webbplatser gör det enkelt för kunderna att komma till företagets hemsida.
  • Bild med titeln Börja ett arbetsledningsprogram Steg 1
    3. Leta efter ett jobb på fältet. Använd alla dina tillgängliga resurser för att hitta ett internetmarknadsjobb som intresserar dig. Få tillgång till din skolans placeringskontor och ditt personliga nätverk för att hitta jobbposter.
  • Om du tjänar en högskoleexamen, fråga ditt college Placement Office för hjälp. De kan säga att de typer av jobbs kandidater är att hitta i ditt speciella fält. Placeringskontoret kan ha potentiella arbetsgivare besöker din campus.
  • Kontakta personer i ditt personliga nätverk och ta reda på deras affärskontakter. Leta efter individer som arbetar i marknadsföringsfältet. Ditt nätverk kan referera till dig till företag som kan intervjuas för marknadsförare. Du kan också hitta en mentor som hjälper dig att överväga jobb i marknadsföringsfältet.
  • Utför en sökning efter internetmarknadsjobb på webben. Du kan söka efter jobb i de specifika marknadsföringsfält du föredrar. På dagens arbetsmarknad använder arbetsgivare alltmer internet för att hitta kvalificerade kandidater. Medan du kommer att möta ett stort antal andra jobbkandidater kan du leta efter jobb på webben.
  • Bild med titeln Balans ditt arbete och hemliv (för kvinnor) Steg 2
    4. Förbered dig för din intervju. Din intervju kan vara för ett heltidsjobb eller för arbete med en ny frilansklient. I båda fallen måste du förbereda dig för din intervju.
  • Lär dig allt du kan om företaget och dess marknadsbehov. Om möjligt, hitta någon i ditt nätverk som vet om företaget. Utför internetforskning om företaget.
  • Sätt samman en effektiv portfölj av ditt arbete. I de flesta fall kommer din portfölj att vara på din personliga hemsida. Skicka intervjuaren en länk till din personliga webbplats före mötet. Var beredd att prata om ditt tidigare arbete.
  • Förklara hur dina marknadsföringskunskaper kan lösa problem för din klient. Läs företagets arbetskrav noggrant. Anslut din färdighet till de utfall som arbetsgivaren vill ha. Till exempel kan du förklara hur du kan sätta ihop bra innehåll för att bygga webbplatsens trafik. Förklara hur den extra trafiken kan öka försäljningen och vinsten.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande