Hur man blir en social media marknadsförare

Som en social media marknadsförare, kommer du att marknadsföra ditt företags produkter och tjänster på olika plattformar. Du använder också konsumentdata för att nå, inflytande och engagera konsumenterna. Låter enkelt nog, höger? Men hur får du din start? Det kan vara en skrämmande fråga, men du kan vara mer förberedd än du tror. När allt har du marknadsfört ditt personliga varumärke när du bygger dina egna sociala medier efter. Med några tips, kommer du att kunna runda ut dina media marknadsföringskunskaper.

Steg

Del 1 av 3:
Utveckla grundläggande färdigheter
  1. Bild med titeln Utveckla ett förhållande med ett kundsteg 7
1. Fokusera på tre huvudsakliga sociala medieplattformar. Även om motsatsen kan tyckas sant, är specialiserat på en eller två specifika plattformar bättre än att generalisera i många olika. De tre viktigaste plattformarna för reklam är Facebook, Twitter och LinkedIn.
  • Sociala medieplattformar ändras ofta, vilket orsakar en gång effektiva marknadsföringstekniker som är mindre användbara. Att hålla sig uppdaterad på många plattformar kommer att vara mycket svårare än en fokuserad en eller två.
  • Håll dig uppdaterad med uppdateringar genom att prenumerera på media marknadsföringsbloggar eller anmälan till plattforms nyhetsbrev, som Facebooks marknadsföringspartner veckovis uppdatering.
  • Leta upp online-resurser för att lära dig marknadsföringstekniker för din valda plattform (er). Många sociala medier marknadsföring guruer erbjuder råd om sina YouTube-kanaler eller Facebook-sidor.
  • Vad fungerar och det som inte beror på din bransch, plattform och målgrupp. Det är viktigt att ständigt testa olika typer av tjänster för att hålla sig före tävlingen.
  • Bild med titeln Uppförande Seminarier Steg 3
    2. Forskning din kundbas. Olika branscher kräver olika marknadsstrategier. Du måste välja branschen du blir marknadsförare, som teknik, mode eller bil. Titta på forumet på stora företags webbplatser i din bransch. Vad pratar folk om? Använd dessa konversationer för att lära dig om din kundbas.
  • Skapa ett reddit-konto och Prenumerera på underredukter I din bransch för att identifiera och övervaka relevanta ämnen till din kundbas.
  • Forskning behöver inte vara tråkig! Gör färgkodade kalkylblad med Google-kalkylblad eller Excel Att lista ämne i din bransch. Använd den här listan för att förbättra variationen i dina inlägg.
  • Bilden med titeln Ansök om ett entreprenörs bidragssteg 15
    3. Observera marknadsstrategierna för framgångsrika företag. Följ flera företag du beundrar och följer dem på din valda mediaplattform (er). Ta anteckningar på sina marknadsföringstekniker. Fråga dig själv, "Hur kunde jag duplicera detta? Vad skulle jag göra annorlunda? Hur skulle jag använda detta för att marknadsföra en produkt?"Fråga dig själv utan tvekan - att prata med dig själv är helt normal.
  • Bokmärke eller skärmdump dina favoritreklamkampanjer från de företag du följer. Titta på dessa för inspiration i din egen reklam.
  • Ställ in ett RSS-flöde Att följa reklamrelaterade nyheter från webbplatser som Adage, PSFK, Creativity Magazine och Emarketer.
  • Bild med titeln tjäna pengar i råvaror Steg 12
    4. Träna dig själv för att skicka och uppdatera regelbundet. Även om det bara är din Facebook-status, vänja dig för att göra frekventa uppdateringar. När du känner dig trött, tryck igenom seger och behåll en stadig ström av inlägg. Håll ut! Ju mer du övar, desto lättare blir det.
  • Om läsare känner att du spammar dem med värdelös kampanj, kommer de sannolikt att följa eller blockera dig. Håll inlägg relevanta och användbara. Undvik upprepning för att hålla ditt skrivande fräsch och intressant.
  • Bild med titeln Beräkna mängden matfrimärken Steg 10
    5. Intern eller volontär att bygga erfarenhet. Som en volontär eller praktikant, som en hemlig agent, lär du dig marknadsföringstekniker från experter genom att titta på dem i aktion. Ta mental anteckning, hemlig agent, av effektiva tekniker och eländiga misslyckanden. Spara tid i dina egna marknadsföringsinsatser genom att undvika tekniker som ser bra ut på papper, men fungerar inte i verkligheten.
  • Kontakta en lokal välgörenhet, politiker, skola eller företag och uttrycka ditt intresse för att volontera dina tjänster till deras sociala medier marknadsavdelning.
  • Skriv en personlig blogg som täcker ämnen i din valda industri för att bygga din närvaro och rykte. Få lite erfarenhet att skriva en veckovis blogg för ett lokalt företag.
  • Del 2 av 3:
    Bygga ett professionellt nätverk
    1. Bild med titeln Ansök om ett entreprenörs bidragssteg 2
    1. Gå med i sociala grupper i din bransch. Några sociala nätverk, som Meetup eller Sprout Social, kan ta kontakt med individer som är intresserade av branschen där du kommer att marknadsföra. Utveckla relationer med dessa människor. Låt dem veta hur du kan hjälpa dem och vice versa. De kan vara ovärderliga i framtiden.
    • Dela några av dina senaste projekt med personer i din utvalda bransch tillsammans med framtida projekt som du hoppas kunna arbeta med. Detta är ett subtilt sätt att indikera specifika kompetensområden och intresse för andra.
    • Sök online för professionella mixers, expos och organisationer, som New York Social Media Club eller den nya media expo. Delta i dessa händelser och byta ut din Kontaktinformation med andra deltagare.
  • Bild med titeln Höj pengar online steg 14
    2. Odla din online-närvaro. Gå med i samtal Topical till din bransch på Facebook, Twitter och Instagram. Odla din egen twitter och Facebook följande. Om du har ett stort problem är du mer önskvärt för potentiella arbetsgivare.
  • Kör upp gemenskapens engagemang på din Facebook-sida genom att dela relevanta inlägg från andra organisationer i din bransch eller banbrytande forskning.
  • Nå ut till anmärkningsvärda användare i din bransch på Twitter genom att tweeting till dem direkt med en @ symbol följt av en användares namn. Detsamma kan göras på Facebook genom att länka andra användare till inlägg.
  • Ta uppmärksamheten av online-användare genom att svara på inlägg. Var inte rädd för respektfullt ta ställning eller röst din åsikt om problem.
  • Bild med titeln Kontakta presidenten i Förenta staterna Steg 14
    3
    Utveckla meningsfulla relationer med andra marknadsförare. Din vecka är sannolikt upptagen. Det är svårt att göra tid för att hålla värdefulla professionella relationer som lever. Varför inte lägga undan en enda timme varje vecka för att gå igenom din klientlista?
  • Kom i kontakt med kontakter via telefon. Håll konversationen kort, men personlig, genom att säga något som, "Jag är lite upptagen idag, men jag ville ringa och se hur du gjorde."
  • Liknande telefonsamtal, anslut med kontakter via e-post. Använd en enkel mall och lägg till några personliga kommentarer för att göra meddelandet mer organiskt.
  • Bild med titeln vara ett framgångsrikt entreprenör steg 10
    4. Samarbeta med andra sociala medier marknadsförare. Att bygga ditt marknadsföringsliv kan vara stressigt, men som sagt säger "många händer för ljusarbete."Efter att ha gjort professionella anslutningar, nå ut och föreslå att du arbetar på ett personligt projekt, som marknadsföring för en händelse eller professionell organisation är du inblandad i, tillsammans med mediemarknadsförare.
  • Kompensera för svaga områden i din marknadsföring av sociala medier genom att föra in en partner som är bra på vad du inte är.
  • För att nå ut till andra kan du säga, "Jag har twitter under kontroll, men jag tror att hanteringen och Facebook skulle vara överväldigande. Vad sägs om vi arbetar tillsammans och du hanterar Facebook?"
  • Som en extra bonus (och vem älskar inte bonusar?), ditt projekt kommer att ha ökat engagemang från medkammarnas online-följder.
  • Del 3 av 3:
    Landa ett jobb
    1. Bild med titeln Utför Research Steg 6
    1. Samla in data och testimonials för att bevisa dina färdigheter. Använd analytiska verktyg, som Google Analytics, Matathero eller Yahoo Web Analytics, för att spåra ditt medieförlovning. Använda plattformsanalytiska verktyg, som fliken "Insights" på Facebook-affärsidor.
    • Betala specifika uppmärksamhet åt hur du positivt påverkat tillväxt, besparingar och tid. Håll reda på analys i a kalkylblad.
    • Arbetsgivare betraktar numeriskt bevis på dina färdigheter högt. I stället för att göra breda uttalanden, säg saker som, "Jag kunde öka unik utsikt med 250% på tre månader."
    • Ärlighet är den bästa politiken när man ansöker med företag. Du kan bli ombedd att säkerhetskopiera dina data. Om du inte kan för att du föll siffrorna, kan det skada ditt rykte.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 2
    2. Sätta ihop en portfölj. Samla prover av ditt bästa arbete. Skriv ett innehållsförteckning för dessa prover och följ det med en kort introduktion som berättar lite om dig själv, dina mål och de medföljande proverna. Visa ditt utbud av förmåga med prover från olika projekt.
  • Några av de mest användbara portföljproverna innehåller saker som integrerade marknadsföringskampanjer, nya idéer och särskilt effektiva kampanjer.
  • En digital portfölj kan laddas upp till din professionella webbplats eller en plattformssida, som LinkedIn och Facebook.
  • Det kommer att visa beredskap om du har en hårddisk i din portfölj vid intervjuer. Utskriftsmaterial på kvalitetspapper och sätt in dem i ett professionellt bindemedel.
  • Bild med titeln Höj pengar online steg 10
    3. Skydda din online-bild. Uttrycket, "Lösa läppar sjunker," är speciellt tillämplig på att skydda din online-bild. Posta något olämpligt oavsiktligt eller i ett emotionellt ögonblick kan förlora dig anhängare och skada din prestige i ditt online-community. Överväga inlägg noga innan du publicerar dem.
  • För att skydda dig från att oavsiktligt skickas något olämpligt, kör ditt innehåll av en vän, kollega eller handledare innan du publicerar det online.
  • När du känner dig känslomässig, ge dig lite tid att lugna ner. Om du någonsin på staketet om ett inlägg, ge dig en dag eller två för att tänka på det.
  • Konsistens är en viktig nyckel för att låsa ner din bild. Inkonsekvent postering eller publicering av tvivelaktigt innehåll kan göra att du verkar opålitlig.
  • Bild med titeln Skriv ditt kongressrepresentant Steg 17
    4. Skriv en unik återuppta. Ansökan om ett jobb är i grunden marknadsför dig själv, rätt? Så du vill lägga din bästa fot med ett unikt, omtänksamt CV. Visa dina designkunskaper med en enkel, relevant grafik eller två. Inkludera länkar till dina personliga och professionella sociala mediasidor. Visa din kunskap om vad kunderna vill och hur man marknadsför det.
  • Visuella tekniker, som användningen av bilder och memes, är ett iögonfallande sätt att främja produkter och tjänster. Arbetsgivare vill se bevis på din förmåga att inkludera visuella element i ditt arbete.
  • Bild med titeln Få ett jobb snabbt steg 1
    5
    Tillämpa För jobb. Leta efter social media marknadsföringsposition med stora marknadsföringsbyråer. Använd jobbaggregat, som faktiskt, Linkedup och Monster, för att bredda din sökning. Peruse klassificerade annonser för marknadsföringspositioner i trycktidningar och på webbplatser som Craigslist.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Sociala medier marknadsförare måste vara bra att arbeta med andra människor eftersom du ofta arbetar med andra avdelningar på ditt företag.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande