Hur man gör seo

Sökmotoroptimering formar din webbplats så sökmotorbots rankar det mer högt och presenterar det till rätt användare. Detta uppmuntras av sökmotorer och avgörande för att locka besökare, men se till att du först sätter dina användares behov. Att locka människor intresserade av ditt innehåll är slutmålet, inte spel på systemet.

Steg

Del 1 av 3:
Undersöker sökord
  1. Bild med titeln Do Seo Steg 1
1. Brainstorm nyckelord och fraser. Nyckelord är orden på din webbplats som människor är mest sannolikt att söka efter. Brainstorm flera alternativ relaterade till temat på din webbplats. Företagen kanske vill Utför marknadsundersökningen eller Kör en fokusgrupp för att hjälpa denna process tillsammans. Om du börjar en webbplats på en liten budget, har du bara en brainstormsession själv eller med några vänner.
  • Om du skriver om produkter, sök efter liknande produkter på online marknadsplatser. Leta efter vanliga fraser i produktnamnen och beskrivningarna.
  • Sök efter onlineforum relaterade till ditt webbplats ämne. Läs igenom några av de posttitlar och populära diskussionerna för att hitta ämnen av intresse.
  • Håll dig till sökord som korrekt beskriver din webbplats. Om du bara säljer stolar, "möbel" är för bred och "barstolar" är irrelevant. Det finns ingen mening att locka människor som inte är intresserade av din webbplats.
  • Bild med titeln Do Seo Steg 2
    2. Jämför sökord med Google AdWords. Detta verktyg riktar sig till annonsörer, men webbplats skapare använder ofta det för att ta reda på hur ofta människor söker efter sina sökord. Registrera dig för ett Google AdWords-konto, sedan Besök sökordets planerareverktyg. Använd de verktyg som finns för att begränsa din sökning:
  • Fyll först ut sökningen efter nytt sökord... Form med några generiska beskrivningar av din webbplats. Från resultaten, lägg till populära sökord som beskriver din webbplats till din brainstormlista.
  • Ange sedan alla nyckelord från din Brainstorm-lista till Hämta sökvolymen... form. Välj eventuellt en plats för din målgrupp, men bara om du fokuserar på lokalt innehåll. Ignorera alternativet negativa sökord, som endast är relevant för annonsörer.
  • Bild med titeln Do Seo Steg 3
    3. Använd resultaten för att begränsa ditt alternativ. I sökordets planerare, titta på "Genomsnittlig månadsvolym" Kolumn (ignorerar de andra, annonsörsfokuserade kolumnerna). Korsa några fraser från din lista som inte når din målsökningsvolym. Vad den här sökvolymen beror på hur du använder sökordet:
  • Nyckelord för din hemsida eller övergripande webbplats tema ska ha tusentals sökningar varje månad.
  • Ett sökord för en enda produktsida eller blogginlägg ska ha hundratals sökningar.
  • En sökvolym under 100 innebär att din webbplats förmodligen kan komma in i de bästa resultaten för den termen. Eftersom mycket få personer kommer att se dessa resultat är det bara användbart om man bygger ett nischgemenskap eller driver ett företag med ett litet antal vinstdrivande transaktioner.
  • Bild med titeln Do Seo Steg 4
    4. Kontrollera din tävling. Du har minskat dina alternativ till de mest populära sökningarna, men du är inte färdig än. Om stora företag och väletablerade webbplatser riktar sig till samma term, kan din webbplats pressas ut ur resultaten. Först, logga ut ur ditt Google-konto för att se till att resultaten inte är skräddarsydda för dig. Sök efter varje fras separat i en sökmotor, för att få en uppfattning om den nuvarande tävlingen. Det här är alla tecken på att sökordet kommer att möta tung konkurrens, och borde förmodligen inte vara ditt huvudfokus:
  • Mer än 10 miljoner resultat.
  • Det maximala antalet annonser (på Google, det är 3 på toppen och 7 till höger)
  • Kända webbplatser på toppen av resultaten
  • Den exakta sökordsfrasen visas i titeln på flera toppresultat.
  • Bild med titeln Do Seo Steg 5
    5. Lär dig hur du använder sökord. Fyllning så många sökord som möjligt på din webbplats är inte längre ett bra sätt att klättra upp rankingen. Använd sökorden ett par gånger i närheten av sidan, och var som helst som är relevant. Nyckelord är mest användbara för titlar, rubriker och webbadresser, som beskrivs i nästa avsnitt.
  • Du kommer inte att straffas för att använda sökord så vanligt att de är vanliga fraser, som "San Francisco" eller "makaroner och ost." Straff dyker upp mycket snabbare när du upprepar hyperspecifika sökord, till exempel "Snabb enkel makaroner och ost hemma."
  • Del 2 av 3:
    sökmotoroptimering
    1. Bild med titeln Do Seo Steg 6
    1. Välj CLEAR, unika titlar. Varje sida på din webbplats borde ha en unik titel. Varje sökmotor visar titeln på sidan när den visar resultat och kan använda titeln för att ta reda på vad sidan handlar om. Detta är ett utmärkt ställe att använda nyckelord, men bara om de exakt beskriver innehållet på sidan. Håll titeln kort, eftersom sökmotorer kommer att skära av titeln efter en viss längd.
    • Om du är skriver html själv, skriv in Din titel här inuti
      sektion.
    • Om du använder webbplats skapningsverktyg genereras titeln vanligtvis från namnet på ditt blogginlägg. Du kanske kan ändra det i inställningarna eller "rubrik" dokumentera.
  • Bild med titeln Do Seo Steg 7
    2. Skriv exakta beskrivningar och rubriker. Dessa bör vara hjälpsamma och lätta för riktiga människor att läsa. De har inte en stor effekt på ranking av sig själva, men de är fortfarande ett av dina bästa verktyg för att få rätt personer till din webbplats. Använd nyckelord om de korrekt beskriver sidan, men fokusera på läsaren, inte botsna.
  • För att lägga till en beskrivning i HTML, skriv . Detta kommer inte att dyka upp på sidan, men en del av det kan dyka upp i sökmotorns resultat.
  • Tänk på rubriker som mindre titlar för varje del av en lång sida. Dessa visas på sidan, så välj korta rubriker som människor kan använda för att snabbt hitta innehåll. Dessa kommer i flera storlekar, från

    Det viktigaste

    till
    den minst viktiga
    .
  • Om du använder webbplats eller bloggprogramvara istället för HTML, kan du behöva läsa FAQ för att ta reda på hur du lägger till beskrivningar och rubriker.
  • Bild med titeln Do Seo Steg 8
    3. Strukturera din webbplats för enkel användning. Din webbplats har förmodligen många sidor. Både sökmotorbots och faktiska besökare bör enkelt hitta varje sida, ta reda på vad varje är för och navigera mellan dem. Här är några tips för att uppnå detta:
  • Organisera din hemsida. Varje mapp i din hemsida ska ha ett tydligt syfte och namn. Du vill ha en URL som shv.maniqui-es.com / making-websites / seo, inte vaga eller oklara webbadresser som shv.maniqui-es.com / katalog 7 / hi-killar.
  • Se till att du kan nå en sida genom att börja på hemsidan och klicka på Länkar. En sida som bara kan nås från en annan webbplats eller genom att manuellt skriva webbadressen visas inte alls på sökmotorns resultat.
  • Lägg till "breadcrumb navigering" På toppen eller botten av varje sida kan besökare enkelt återgå till mer allmänna sidor. Till exempel kan ett chokladmuffinrecept ha breadcrumb-länkar "Hem → Bakning → Cupcakes"
  • Bild med titeln Do Seo Steg 9
    4
    Skicka in en sitemap till sökmotorer. Det finns många gratis webbsidor som genererar webbplatser som kommer att skapa en organiserad lista med sidor på din webbplats. Skicka in den här XML-sitemapet med Google Webmaster Tools, och helst till andra sökmotorer som Yahoo och Bing också.
  • Om du använder bloggar, kan du kanske ladda ner ett plugin som gör det här för dig.
  • Bild med titeln gör SEO steg 10
    5. Var skeptisk till SEO-tricks. Stegen ovan gör det möjligt för sökmotorer att hitta varje sida på din webbplats och identifiera vad det handlar om. Många webbplatsägare vill lära sig vidare "tricks" För att få sin sida högre uppför rankningen. Dessa tilltalande genvägar har liten eller ingen effekt. Sökmotorer uppdaterar ofta sina algoritmer för att stänga dessa smutthullar, vilket ofta vände vad som en gång var en mild ökning i en svår rangordning. Här är några exempel på SEO-praxis som bara kommer att skada din webbplats:
  • Använd inte nyckelord i ankare (text som visas som länkar), även om varumärken är bra.
  • Lägg inte till sökord som text som är osynlig för användaren. Sökmotor Bots bryr sig inte om vilken färg din text är, de kan fortfarande se det och straffa dig för sökordsfyllning.
  • Använd inte sökord som inte är relaterade till ditt ämne. Detta kan initialt attrahera fler besökare, men din ranking kommer snart att plummet när sökmotorer märker att alla lämnar genast.
  • Del 3 av 3:
    Förbättrad innehåll och auktoritet
    1. Bild med titeln Do Seo Steg 11
    1. Skriv innehåll för personer, inte sökmotorer. Många människor gör misstaget att tänka som bara sökmotorbots materia för SEO. Egentligen bör du tänka på det arbete du gör för bots som grundläggande förberedelse. Du har bjudit folk till din fest, skickade ut inbjudningar och såg till att alla vet platsen och tiden. Om du vill att folk faktiskt ska dyka upp och njuta av sig - och få din webbplats högre i rankingen - måste du göra innehåll som riktiga besökare tycker om. Om du någonsin skriver ett stycke som inte hjälper användaren, radera den.
    • Kontrollera allt innehåll för grammatik, stavning och läsbarhet. Försök att inte vandra av ämne eller padda artikeln med onödigt innehåll.
  • Bild med titeln Do Seo Steg 12
    2. Var objektiv och ärlig. Kunderna kan berätta när ett företag får "påstridig," och de gillar inte det. Många fler människor kommer tillbaka till din webbplats och rekommenderar det till vänner om innehållet verkar balanserat och objektivt. Det är okej att annonsera en produkt, men gå inte över toppen med dina påståenden.
  • Använd hårda fakta för att sälja din produkt. Förklara hur din produkt skiljer sig från dina konkurrenter, och varför det gör det bättre. Om möjligt, inkludera data från opartiska källor, inte bara din egen forskning.
  • Om du kör en personlig webbplats, var ärlig om de produkter du godkänner. Endorse produkter du faktiskt använder och njuter, och var ärlig om sina brister.
  • Användarinnehåll är i sig mer pålitlig. Ett grundläggande kommentarsystem är en bra start, men överväga att inkludera forum för användardiskussion, eller med särskilt bra kommentarer som eget blogginlägg.
  • Bild med titeln Do Seo Steg 13
    3. Vädja till mobila användare och tillfälliga webbläsare. Telefoner och tabletter utgör mer av Internet-surfning av publiken varje år. Försök visa din webbplats på en liten skärm och tänka på hur du kan förbättra upplevelsen. Bilder och videoinnehåll lockar mycket mer uppmärksamhet än en textmur. Håll det fördjupade innehållet, men använd det inte som din toppkrok.
  • Bild med titeln Do Seo Steg 14
    4. Locka länkar. Om du gör kontakter inom ditt fält, särskilt inom ett bloggar, kanske du kan begära länkar direkt. Mer vanligt måste du bygga innehåll som nyheter och respekterade bloggar hittar värt, och bygger tillräckligt med närvaro som de upptäcker innehållet och länken till det. Försök att tänka på innehåll som ingen annan har, vare sig det är användbar råd eller en tilltalande personlig historia. Fler direkta möjligheter är svårare att komma med, men hålla koll på följande:
  • Titta på nyhetsplatser eller bloggar som ofta länkar till din typ av innehåll. Om du upptäcker en död länk, kontakta författaren till sidan och föreslå att de ersätter artikeln med något som är inriktat på ditt innehåll istället.
  • Utbildning eller statliga källor tenderar att ha högre myndighet. Om du kan skriva en recension av sina program eller volontär dina tjänster, kan du tjäna en värdefull backlink.
  • Köp aldrig backlinks. När sökmotorer upptäcker detta får du ett allvarligt straff till dina rankningar.
  • Bild med titeln Do Seo Steg 15
    5. Tjäna myndighet. Lättare sagt än gjort, blir en myndighet i ditt fält, tjänar dig en respekterad plats i rankningen. Alla steg ovan kommer att bidra till att uppnå detta på lång sikt, men överväga följande:
  • Använd innehållsskapare med namnigenkänning eller yrkeskvalifikationer, även om det bara är för en gästpost.
  • Dela ditt innehåll på sociala medier.
  • Tips

    Det är bäst att inte skapa en ny sida om du inte har minst 100 ord av innehåll att lägga till, och helst 300 eller mer.

    Varningar

    Sökmotorer är mest beroende av HTML för att bestämma rankningar. Om hela webbplatsen är byggd i Flash eller Java, kommer din ranking att vara betydligt lägre.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande