Hur man blir en digital marknadsföringsspecialist

Digital marknadsföring är en snabb, dynamisk sektor med massor av möjligheter. Men hur får du din fot i dörren? Om du har en marknadsexamen, hjälper det säkert, men inte så mycket som att visa att du har konkreta färdigheter för att nå kunder och sälja ett företags produkter eller tjänster. En bra digital marknadsföringsspecialist vet lite om många olika fält, inklusive skrivning, kodning, grafisk design och försäljningspsykologi.

Steg

Metod 1 av 3:
Utbildning
  1. Bild med titeln Bli ett digitalt marknadsföringsspecialist Steg 1
1. Tjäna en kandidatexamen i marknadsföring eller kommunikation. En digital marknadsföringsspecialist anses typiskt som en ledningsnivå som kan kräva minst en kandidatexamen. Marknadsföring, grafisk design, webbdesign, kommunikation eller digitala medier är alla goda majors om du vill bli en digital marknadsföringsspecialist.
  • Du behöver inte nödvändigtvis få en marknadsföring-grad-du behöver bara kunna utnyttja din examen för att få en associerad position i ett marknadsföringsföretag.
  • Vissa skolor har examen specifikt i digital marknadsföring. Detta är dock knappast ett krav på digitala marknadsföringsspecialister. Du måste bara kunna bevisa att du har de nödvändiga färdigheterna att göra jobbet.
  • Medan du är i skolan, dra nytta av tillgången du kan behöva premium online lärande verktyg, som Udemy eller LinkedIn Lärande. Du kan lära dig färdigheter som kanske inte erbjuds som en del av din vanliga läroplan.
  • Om du inte har en examen i en relaterad disciplin, rädd aldrig! Du kan fortfarande bli en digital marknadsföringsspecialist, men du kommer sannolikt att kunna visa dina färdigheter och engagemang i fältet.
  • Bildbeteckningen blir ett digitalt marknadsföringsspecialist Steg 2
    2. Ta online kurser om du inte har resurser att driva en examen. Sök online för kurser i Social Media Management, SEO (sökmotoroptimering), dataanalys och andra områden som är viktiga i digital marknadsföring. Många av dessa online-kurser är tillgängliga gratis och erbjuder certifikat för passage så att du kan bevisa din utbildning till potentiella arbetsgivare.
  • Vissa online-kurser kräver att du betalar en avgift. Dessa avgifter är dock ofta mycket mindre än du skulle betala för undervisning till en 4-årig högskola eller universitet.
  • Förutom dina online-kurser, läs marknadsföringsböcker så att du har en förståelse för psykologiska marknadsförare att använda för att övertyga människor att köpa saker.
  • Bild med titeln Bli ett digitalt marknadsföringsspecialist Steg 3
    3. Lär dig hur du kodar om du inte är en datorvetenskaplig major. Att veta hur man gör grundläggande kodning är inte bara till hjälp för en digital marknadsföringsspecialist men ger dig också kunskap många allmänna marknadsförare som försöker övergå till digital marknadsföring kommer inte att ha. Du kan hitta kurser online gratis som ska skolan du i grunderna. Försök spika ner muttrarna och bultarna i följande:
  • Html
  • Css
  • jаvascript
  • Php
  • Bild med titeln Bli ett digitalt marknadsföringsspecialist Steg 4
    4. Få certifieringar för grafiska och webbdesignprogram. Medan du inte nödvändigtvis behöver några speciella certifieringar för att bli en digital marknadsföringsspecialist, ger de konkreta bevis på att du vet hur du använder ett program bra. En certifiering på din Résumé är mycket mer övertygande än att bara notera att du vet hur man använder ett program.
  • Hämta din Google Analytics-certifiering. Data Analytics är en viktig färdighet för digitala marknadsföringsspecialister. Det finns också betalda Google-certifieringar om du är intresserad av att göra PPC (Pay-Per-Click) -marknadsföring.
  • Mest sociala media Plattformar erbjuder också egna träningsprogram där du kan tjäna erkända certifieringar.
  • Bild med titeln Bli ett digitalt marknadsföringsspecialist Steg 5
    5. Uppdatera din kunskap kontinuerligt för att stanna ovanpå ditt spel. Digital marknadsföring är ett snabbt föränderligt fält, så ditt lärande slutar aldrig. Webbplatser och bloggar som fokuserar på digital marknadsföringsnyheter Håll dig informerad om de senaste ändringarna som du behöver anpassa dig till.
  • Prenumerera på ledande digitala marknadsföringsbloggar, som CopyBlogger och Content Marketing Institute, så du är alltid uppdaterad med vad som händer i branschen.
  • Hålla sig ajour med förändringar i sökmotoralgoritmer (speciellt Googles) så att du kan anpassa innehåll för att få de flesta visningar.
  • När stora förändringar meddelas kan du ofta hitta en föreläsning eller verkstad (antingen online eller vid en konvention) som kan få dig att fart mer effektivt än om du försökte studera den på egen hand.
  • Metod 2 av 3:
    Kompetens
    1. Bild med titeln Bli en digital marknadsföringsspecialist Steg 6
    1. Skapa övertygande blogginlägg och annonskopia för att stärka dina skrivförmåga. Även om Internet blir alltmer trångt med bilder och videor, är text fortfarande kung. En bra digital marknadsföringsspecialist vet hur man skriver en övertygande kopia som lockar kunder och säljer produkter och tjänster.
    • Kopiera redigering och korrekturläsning är också nödvändiga eftersom du gör mycket av det här. Den mest övertygande kopian kommer att misslyckas med att övertyga om det är riddled med typsnitt och grammatiska fel.
    • Om du är en bra författare eller redaktör, leta efter arbete online skriva innehåll för att visa din skicklighet. Du kan också skapa din egen blogg om ett ämne av ditt intresse för att visa upp dina skrivkotletter.
  • Bild med titeln Bli ett digitalt marknadsföringsspecialist Steg 7
    2. Master Grundläggande bildredigeringskunskaper med grafisk designprogramvara. Du behöver inte nödvändigtvis vara en grafisk designer eller digital konstnär, men vet din väg runt grundläggande grafikprogram, inklusive Photoshop. Som en digital marknadsföringsspecialist kommer din arbetsgivare att förvänta dig att du gör grundläggande bildredigering, inklusive beskärning, förbättring eller lägger till text till en bild.
  • Sociala medier med bilder tenderar att få mer engagemang än vanliga inlägg, så dina bildredigeringskunskaper kommer särskilt att vara praktisk om du hanterar sociala medier.
  • Tänk på hur de färger du använder förbättrar känslan eller energin i dina bilder. Också, om ljudet ingår, var uppmärksam på hur tonen påverkar resten av stycket.
  • Bild med titeln Bli ett digitalt marknadsföringsspecialist Steg 8
    3. Skriv kod för att träna bygga grundläggande bloggar och webbplatser. För de flesta företag är deras hemsida det primära sättet att de säljer sina produkter eller tjänster till kunder. Utöver innehållet har en bra digital marknadsföringsspecialist också tillräckligt med förståelse för kod för att placera element på en webbsida eller göra lite grundläggande webbdesign.
  • Kunskap och förtrogenhet med de grundläggande principerna för webbdesign hjälper dig här, även om du inte nödvändigtvis kan koda allt. Förstå Lingo hjälper dig att kommunicera vad du vill ha på webbdesignern.
  • Bild med titeln Bli ett digitalt marknadsföringsspecialist Steg 9
    4. Lär dig dataanalys så att du kan skapa effektiva marknadsföringsstrategier. Titta på sökmotoranalys för att bestämma vilka potentiella kunder söker efter online, vilket innehåll de läser och interagerar med, och hur de interagerar online. Använd den här informationen för att tweak ditt eget innehåll för att nå dina kunder mer effektivt.
  • Korrekt användning av dataanalyser innebär också att man studerar analysen för ditt marknadsföringsnivå för att bestämma vad som fungerar och vad som inte är. Om en viss strategi inte når kunder kan analysen i samband med din kunskap om sökmotoralgoritmer hjälpa dig att räkna ut varför.
  • Till exempel, om du har marknadsföringskopia som tar 4 minuter att läsa, men besökare bara är på sidan i ett genomsnitt på 1 minut, skulle ditt jobb vara att räkna ut hur man kondenserar att kopiera så att du kan få konsumenterna de uppgifter som de kan behövs snabbare. Du kan också ta reda på hur du gör din kopia intressant nog för att hålla dem på sidan längre.
  • Bild med titeln Bli en digital marknadsföringsspecialist Steg 10
    5. Arbeta med kalkylblad till budget och hantera resurser som ett proffs. Om du arbetar för ett företag kan du eventuellt få andra anställda som rapporterar till dig. Frilans digitala marknadsförare, å andra sidan, måste kunna hålla flera projekt organiserade. Medan du inte nödvändigtvis behöver vara en expert på alla avancerade kalkylarkfunktioner, som känner dig runt ett kalkylblad och hur man skapar en är en viktig affärskunskap.
  • Skapa kalkylblad för ditt personliga liv och leka med kalkylarkprogrammet ska vara tillräckligt bra för att få dig till nivån på förtrogenhet du behöver. Du kan också ta gratis kurser online för att lära dig hur du använder kalkylbladsprogram om det är mer din hastighet.
  • Metod 3 av 3:
    Erfarenhet
    1. Bild med titeln Bli ett digitalt marknadsföringsspecialist Steg 11
    1. Driva en praktik eller marknadsföring lärling. Praktikplatser kan vara ett bra sätt att få praktisk erfarenhet på fältet, speciellt om du bedriver en kandidatexamen. Men även om du inte deltar i ett högskola eller universitet, kan du fortfarande ansöka om betalda och obetalda praktikplatser på olika företag. Sök bara online för program och öppningar.
    • Om ett företag inte har ett praktikprogram kan du dock skriva dem och erbjuda dina tjänster. Låt dem veta att du bara har börjat i digital marknadsföring och vill ha en liten praktisk erfarenhet.
    • Du kan också ringa upp etablerade marknadsföringsbyråer och fråga om de har ett praktik eller lärlingsprogram. Om de inte gör det, kan en erfaren marknadsförare fortfarande vara villig att låta dig skugga dem för dagen så att du kan lära dig lite om verksamheten.
  • Bild med titeln Bli en digital marknadsföringsspecialist Steg 12
    2. Ställ in din egen blogg eller webbplats för att testa idéer. Att använda din egen blogg eller webbplats för att testa olika marknadsföringstekniker gör att du kan lägga olika idéer i praktiken utan att riskera en kunds eller arbetsgivares verksamhet. Om du hittar något som fungerar, har du också data för att visa potentiella arbetsgivare som visar effekterna av din strategi i aktion.
  • Snag URL för ditt namn om du inte redan har det och det är fortfarande tillgängligt. Det kostar bara några dollar per år för att boka ett domännamn, och att egendomen blir extremt värdefull för dig när du bygger din karriär och rykte.
  • Bild med titeln Bli ett digitalt marknadsföringsspecialist Steg 13
    3. Gör frilans digital marknadsföring för lokala småföretag. Medan du fortfarande är i skolan eller när du bara har börjat kan lokala företag som kanske inte ha en stor marknadsföringsbudget vara en stor källa till projekt. Håll reda på de effekter som dessa marknadsföringskampanjer har på bolagets verksamhet och lägga till framgångsrika projekt till din portfölj.
  • Om du inte kan övertyga småföretag att anställa dig, försök att erbjuda dina tjänster gratis. Gör det bara för enstaka projekt, så det tar inte för mycket av din tid. Till exempel kan du designa en webbplats och skriva ett litet innehåll, men du skulle inte erbjuda att köra sociala medier för din farbrors restaurang gratis.
  • Ta dig tid att undersöka hur många företag i ditt område kan dra nytta av dina tjänster och skulle löpande betala dig för dessa tjänster.
  • Bild med titeln Bli ett digitalt marknadsföringsspecialist Steg 14
    4. Hantera Business Social Media Konton för marknadsföring erfarenhet. Utnyttja de sociala medieplattformarna som bäst når din målmarknad för att leverera intressant, relaterbart innehåll. Odla en snabb svarstid för att snabbt engagera sig med kunder som lägger in kommentarer, tagg, @Mention eller meddelande dina konton.
  • De 3 största sociala medieplattformarna är Facebook, Twitter och LinkedIn. Men beroende på din målmarknad kan du få mer nytta av andra, mindre plattformar. Om du till exempel riktar sig till konsumenterna under 21, kan du få mer mark på en plattform som TIKTOK.
  • Bild med titeln Bli ett digitalt marknadsföringsspecialist Steg 15
    5. Bygg ditt eget personliga varumärke för att få förstahandsupplevelse. I den ständigt föränderliga världen av digital marknadsföring kan du vara din egen bästa säljare. Om du kan bygga en stark, engagerad efter för ditt eget personliga varumärke, visar det potentiella arbetsgivare att du har koteletterna att bygga sitt varumärke också.
  • Börja med ditt användarnamn. Om du har konton på flera olika sociala medieplattformar, ger du samma skärmnamn eller användarnamn för alla av dem varumärkes konsistens.
  • Har professionella bilder tagna att använda som ikon eller profilfoto för var och en av dina sociala medieplattformar. Generellt är det bäst att använda samma foto över alla plattformar för varumärkeskonsistens och så kommer människor lätt att känna igen dig.
  • Tweak ditt innehåll för att matcha rösten för var och en av de olika plattformarna och följande du har där. Till exempel kan du vara mer avslappnad i en tweet än vad du skulle vara i ett inlägg på LinkedIn.
  • Bildbeteckningen blir ett digitalt marknadsföringsspecialist Steg 16
    6. Publicera en onlineportfölj som visar dina färdigheter och framgångar. Skapa en sida på din egen hemsida som visar kampanjer och arbete du har gjort för kunder. Inkludera en beskrivning av varje kampanj som sammanfattar effekten som din marknadsföringskampanj hade på bolagets verksamhet.
  • Du kan till exempel nämna att en riktad Facebook-annonskampanj ökade försäljningen av ett företags produkt med 20%, sedan ge kopior av de annonser du skapade.
  • Tips

    Läs igenom online jobbförteckningar för digitala marknadsföringsspecialister och göra en lista med krav som många av listorna har gemensamt. Om det finns något du inte kan göra, sök efter gratis online-kurser du kan ta.
  • Marknadsföring är en populär och konkurrenskraftig sektor. Fortsätt med marknadsföringsnyheter och göra allt du kan för att stanna före publiken.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande