Hur man är vänner med din ex pojkvän

Kvinnor, män, pojkvänner, flickvänner, familjemedlemmar, relation experter och pratar huvuden alla är oense om huruvida tidigare älskare någonsin verkligen kan vara vänner efter ett förhållande. Yttranden är uppenbarligen delade nästan jämnt: en NBC-undersökning 2004 fann cirka 48% av de svarande var vänner med deras ex efter ett förhållande. För vissa är vänskap med en ex naturlig. Till andra är det ett dumt ärende och en inbjudan till ytterligare hjärtat. Din framgång kommer att bero på dina individuella personligheter och delad historia, men om du är redo att ge det ett skott med din ex, läs vidare!

Steg

Metod 1 av 3:
Uppnå post-breakup fred
  1. Bild med titeln vara vänner med din ex pojkvän Steg 1
1. Känna igen att inte alla exes är vänmaterial. Det finns olika skäl till inte Bli vänner med en ex-pojkvän. Han kan fortfarande ha sitt hjärta satt på dig - i det här fallet, som hänger med honom som en enbart vän är grym. Det motsatta kan vara sant - om du fortfarande är i honom, kommer du att sätta upp dig för besvikelse. Slutligen kan din upplösning ha varit på grund av något så allvarligt att det är omöjligt att titta på varandra utan vrede. Om någon av er har varit djupt skadad, ge varandra en bred kaj.
  • Även om han är lugn, känslomässigt stabil, och din historia innehåller inte några gapande sår, kanske du bara inte vill se din ex igen. Detta är bra. Exes behöver inte nödvändigtvis vara vänner.
  • Bild med titeln vara vänner med din ex pojkvän Steg 2
    2. Ge honom tid. Även de renaste upplösningarna kan vara orsaken till hårda känslor för båda parter. Omedelbart efter en uppbrytning är det en chans att han kommer vara ledsen eller arg. Det här är ingen tid att närma honom som en vän. Vänta på att hans känslomässiga vatten ska bosätta sig innan han fortsätter.
  • På samma sätt lyssna på ditt eget hjärta. Om du fortfarande har långvarig ilska eller du är lite deprimerad, ge dig lite tid att bosätta sig innan du kontaktar.
  • Den tid du spenderar bort från varandra efter en uppbrytning kommer sannolikt att bero på omständigheterna i själva uppbrottet. "Messier" Breakups kan kräva månader eller till och med år innan dina känslor har lugnat sig till den punkt där ett normalt, vänligt förhållande är möjligt.
  • Bild med titeln vara vänner med din ex pojkvän Steg 3
    3. Arbeta på dig själv. Perioden efter en uppdelning är ett utmärkt tillfälle för reflektion och självförbättring. När du har gett dina känslor lite tid att normalisera, spendera den tid du tidigare spenderat med din pojkvän på dig själv istället. Ägna dig åt dina hobbyer eller skolarbete. Spendera tid att lära sig en ny färdighet. Gör saker du gillar att göra, ensam eller med vänner. Genom att förbättra dig själv, återställer du självförtroende och din känsla av självförtroende, vilket gör det mycket lättare att starta nya vänskapar (och, tillfälligt, romanser.)
  • Efter några veckors självförbättring kan du upptäcka att du inte ens tänker på din ex längre! Detta gör det mycket lättare att antingen starta en ny vänskap med honom eller ignorera honom helt - beroende på vad du väljer.
  • Bild med titeln vara vänner med din ex pojkvän Steg 4
    4. Ta kontakt. Efter att du har spenderat lite tid på dig själv och du känner dig redo att ta dungen, ringa, text, e-post eller på annat sätt kontakta din ex. Testa vattnet försiktigt - du kanske vill prata med en av hans vänner först för att få en känsla av hans emotionella tillstånd i förväg. Håll saker så ljus som möjligt - prata inte om ditt gamla förhållande eller din uppbrott. Säg bara att du inte har sett honom på länge och du vill avsluta tillfälligt. Om du verkligen är "över det", Detta borde vara sanningen!
  • Om din ex inte svarar omedelbart på dina försök att göra kontakt, försök inte igen genast. Han kanske inte har utvecklats förbi förhållandet så snabbt som du har. Ge honom mer tid.
  • Vad du än gör, lämna inte dussintals meddelanden på sin telefon! Om du känner frestelsen att göra det här är du nästan inte redo för en vänskap än.
  • Metod 2 av 3:
    Starta en ny vänskap
    1. Bild med titeln vara vänner med din ex pojkvän Steg 5
    1. Spendera tid med honom (försiktigt.) Häng ut med din ex på små sociala utflykter. Först, håll hang outs korta och blygsamma - en resa till ett café eller ett konstmuseum, till exempel. Håll ett fullständigt schema (eller åtminstone låtsas.) Om saker blir besvärliga, kan du alltid använda ursäkningen som du kör sent för något annat att komma ut därifrån!
    • Definitivt Gör ingenting tillsammans som kan tolkas som ett datum. Stanna inte sent, drick alkohol eller dansa. Du kan hitta dig själv för varandra, och om du inte har fixat de saker som ledde till din uppbrott, kommer du att ställa dig upp för framtida hjärtat. Värre, du kan förstöra några nya romanser, någon av er har börjat med andra människor.
  • Bild med titeln vara vänner med din ex pojkvän Steg 6
    2. Berätta för honom direkt att du vill vara vänner. Din ex kan vara förvirrad om dina avsikter om du inte är helt klar med honom om vad du vill ha. Helt enkelt säga, "Jag hoppas att vi fortfarande kan vara vänner" eller fråga frågan "Vi är fortfarande vänner, rätt?" Inte Lämna denna fråga oadresserad - om du är vag om vad du vill ha från ditt nya förhållande, kanske han tror att du försöker komma tillbaka tillsammans med honom. Spara dig själv lite hemskt drama genom att vara öppen och ärlig med honom från get-go.
  • Bild med titeln vara vänner med din ex pojkvän Steg 7
    3. Låtsas inte att ingenting har förändrats. En av de största misstag du kan göra är att agera som ingenting har hänt efter en uppbrytning. Gör det av det intrycket att du aldrig brydde dig. Det kan verkligen skada sina känslor - vid denna tidpunkt det borde inte Var något du försöker göra. När du har kontaktat, bekräfta din uppbrytning utan att bo på den. Du kan försöka använda fraser som dessa:
  • "Jag är så glad att jag fick se dig igen."
  • "Jag hoppas verkligen att du gör det bättre. jag är."
  • "Jag vill gå vidare och börja om som vänner."
  • Bild med titeln vara vänner med din ex pojkvän Steg 8
    4. Berätta för andra människor att du bara är vänner. Om hans vänner visste om ditt gamla förhållande, kommer de att vara nyfiken på att veta vad som händer. Om du har någon anledning att misstänka att han inte kommer vara ärlig med sina vänner, låt honom inte snurra dem en lögn. Berätta för dem att du vill vara vänner med honom och inget mer. Om de hörs av honom att du är desperat att komma tillbaka, men de hör från dig att du inte är, kommer de förmodligen (korrekt) att anta att han är den desperata.
  • Detta har en extra fördel - han kommer nog att prata med sina vänner, och de kommer att berätta för honom att du sa att ditt förhållande bara är en vänlig. Om han ser att du definierar ditt förhållande i platoniska villkor framför andra människor, kommer han att ha ett större incitament att respektera din åsikt.
  • Om du har en ny pojkvän eller han har en ny flickvän, var noga med att göra dina vänliga intentioner tydliga för dessa människor direkt. Även om du gör, kan känslor av svartsjuka vara oundviklig - om så är fallet måste du väga dem mot din nya vänskap med din ex.
  • Bild med titeln vara vänner med din ex pojkvän Steg 9
    5. Visa att du fortfarande bryr dig om honom. Se till att han vet att han fortfarande kan vända sig till dig när han känner mig nere. Om han har en dålig dag, prata med honom. Visa honom att du fortfarande bryr dig om hans känslor. Men gör det som en vän - inte hålla honom, krama honom, eller gör något annat som kan väcka gamla känslor. Istället, erbjuda att prata med honom - ofta kommer han att uppskatta att kunna prata om sina problem med någon som förstår honom bra.
  • Omvänt, låt honom (respektfullt) visa att han bryr sig om dig. Han gör förmodligen. Acceptera hans goda önskningar och prata med honom om du behöver, men låt honom inte använda din sårbarhet som en ursäkt för att komma in i ditt hjärta igen.
  • Metod 3 av 3:
    Gör ett reparerat förhållande senast
    1. Bild med titeln vara vänner med din ex pojkvän Steg 10
    1. Känna till de tecken som visar att han fortfarande är in i dig. Det är svårt för alla att plötsligt se någon som de brukade älska som en enda platonisk vän. Vissa människor kan helt enkelt inte göra det. Om din ex pojkvän visar något av följande beteende, kanske du vill överväga att ge honom mer tid att gå vidare:
    • Ringer eller textar dig regelbundet utan en viss anledning
    • Ständigt pratar med dina vänner
    • Att göra olämpliga, alltför intima skämt eller referenser
    • Att ta upp saker om ditt gamla förhållande
    • Röra eller borsta upp mot dig, oavsiktligt eller på annat sätt
  • Bild med titeln vara vänner med din ex pojkvän Steg 11
    2. Förklara saker mycket tydligt för en ny bf. Om du har fått en ny pojkvän eftersom du bröt upp med din ex blir situationen väsentligt mer komplex. Även de mest förstående pojkvännen kommer sannolikt att vara lite avundsjuk i början. Vissa kan aldrig sluta vara avundsjuk. Det bästa du kan göra är att tydligt och lugnt förklara att du inte är det "in i" din gamla ex. Förklara för din nuvarande pojkvän att du bara älskar honom och att du bara letar efter ofarlig, oavsiktlig kul med ex - inget mer. Gör det väldigt klart att du inte (Ännu bättre om du säger att du kan inte ) Tänk på din ex i "på det sättet" längre.
  • Din ex kommer också att behöva ha denna konversation med sin nya betydelsefulla andra, om han har en.
  • Gör inte något för att ge din nya pojkvän någon anledning att misstänka fel. Till exempel, stanna inte senare än du sa att du skulle förrän han blir bekväm med dig som hänger runt din ex. Men om din nya pojkvän agerar mycket paranoid om din nya vänskap (ständigt textar du för uppdateringar medan du hänger med ex mm.), det är ok att klä honom ner. Om du har gett honom ingen anledning att inte lita på dig, förtjänar du hans förtroende.
  • Bild med titeln vara vänner med din ex pojkvän Steg 12
    3. Falla inte i gamla mönster. Om du vill vara vänner med en ex, låt bli Gör de saker du brukade göra när du träffade. Om du gör det, inbjuder du olämpliga känslor av otrohet (om du har en ny pojkvän) och ställer dig upp för a "återfall" och eventuellt hjärtat. Börja på nytt - ta tillfället i akt att uppleva nya sevärdheter och aktiviteter som vänner.
  • Undvik platser som du brukade besöka - gå inte till restaurangen du brukade få frukost på eller baren där du först träffade.
  • Vägrar att delta i de aktiviteter du brukade göra tillsammans - om han uppmanar dig att mata ankorna på den park som du brukade göra varje söndag, berätta för honom att du hellre skulle träffas för kaffe.
  • Bild med titeln vara vänner med din ex pojkvän Steg 13
    4. Se till att din ex och du inte gör ont. Initial interaktioner med din ex kan vara spänd, men med lycka kommer det snart att ge vägen till hjärtlig artighet. När du har låt dina vakter nere, kan du dock upptäcka den ena eller båda av er fortfarande hamnar emotionella sår. Djuprotade känslor av förräderi och hjärtat kan ta tid att dyka upp. Om du stöter på dessa saker, kan de vara tecken på att du och din ex inte är redo att vara vänner än.
  • Om du blir ledsen eller arg på din ex trots att de båda projicerar ett gott exteriör, eller om du alltid känner att du vill säga mer till honom än du kan säga, kanske dina problem inte sorteras ut än. Ta lite ledig tid från din vänskap.
  • Omvänt, om han verkar humörlig eller irriterad eller han inte kommer att prata med dig om något meningsfullt trots sin vilja att träffas, tänker han förmodligen på ditt gamla förhållande och / eller de saker som ledde dig att bryta upp. Du kan fråga honom om han är, men varnas att detta kan driva honom mot irrationell ilska eller sorg.
  • Bild med titeln vara vänner med din ex pojkvän Steg 14
    5. Låt ditt förhållande gradvis fördjupa sig. Med tiden kan du växa nära varandra igen. Ta saker långsamt - tillåta bara din vänskap att mogna när du gör det verkar naturligt. Skapa gränser för dig själv tidigt - saker du inte kommer att göra eller prata om med den här personen - och bara lyfta gränserna när du är säker på att du kan lita på honom
  • Lika sannolikt är möjligheten att du tycker att du inte gillar att vara vänner med din ex! I det här fallet, sluta bara hänga med honom, men varnas - han kanske inte ger upp så enkelt. Obekväma känslor av clingy-ness är tyvärr en mycket verklig möjlighet när man försöker starta en vänskap med en ex.
  • Tips

    Om någon frågar vad som händer mellan båda, är det här ett gyllene tillfälle att säga "Åh, vi är vänner." Det kommer att få dig där du vill vara.
  • Berätta skämt och få honom att le.
  • Prata med honom som du skulle din bästa vän.
  • Om du är både i samma skola, försök att arbeta i samma grupp han är för ett uppdrag. Lagarbete kommer att ta dig närmare.
  • Varningar

    Försök inte vara vänner med honom om han har gjort något dåligt för dig som slutade förhållandet. Detta kommer att få dig att se ut som en sucker för straff.
  • Beroende på hur dåligt förhållandet slutade kanske du inte kan vara vänner med honom igen.
  • Prata aldrig med honom om gamla tider, eftersom det här kan lägga några besvärliga ögonblick i dina konversationer med honom och kan förstöra ditt mål.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande