Hur man ballettdans

Balletten började i kungliga domstolar i början av 1600-talet, och tidiga former av denna eleganta och sofistikerade konst involverade långa kjolar och träklippor. Dancing Ballet är extremt populär över hela världen, och studerar ballett kan hjälpa till att utveckla starka kroppar, rumslig och tidsmässig medvetenhet och förbättra samordningen. Människor som studerar ballett behåller också flexibilitet under hela sina vuxna liv, vilket gör denna teknik grunden för utbildning för alla typer av dans. Medan dansbaletten tar engagemang och kräver allvarlig träning, kan du lära dig grunderna för att förbereda dig för vidare studier. Lär dig att bli redo för övning, grundläggande positioner och några av de första teknikerna som du kommer att stöta på i balletten. Någon person kan göra ballett. Om du är stor eller liten, lång eller kort, manlig eller kvinnlig eller ung eller gammal kan du dansa. Men det som är viktigast är att ha kul.

Steg

Del 1 av 3:
Gör sig redo att dansa
  1. Bild med titeln ballettdans steg 1
1
Sträcka dina muskler noggrant. Stretching är viktigt för att lossa musklerna, Stärka musklerna och att förlänga din hållning. Det är viktigt att det görs i början av varje ballettsession, inklusive före en prestation. När du tar på ballett är det viktigt att sträcka dagligen i minst 15-30 minuter, för att ge musklerna riklig möjlighet att värma upp, minska risken för skada. Du borde också sträcka till "koppla av" I slutet av ballettdans.
  • Bild med titeln Ballett Dance Steg 2
    2
    Använd alltid ballettslippare. Korrekt monterade ballettskor ska vara snygga, men inte så täta de avskurna blodflödet och skapa domningar i fötterna. Det finns olika stilar och typer av skor, så fråga din ballettlärare eller en säljare i butiken för råd, med tanke på dina avsikter för dans.
  • Köp inte skor för att växa till, eftersom dina fötter verkar böjda när du pekar och kommer att se platt. Du borde passa dem till var dragkedjan är bunden lite lös. Om din dragsko är längre än din pinkie så ska du klippa den tills det är ungefär storleken på din nagel. Dragkroppen fullbordar bara passformen. Det är inte gjorts för att strama alltför stora skor.
  • Om du inte kan köpa ballettskor, är det okej. Använd strumpor utan klibbarna på botten, så du kan vända!
  • Bild med titeln Ballett Dance Steg 3
    3. Bära bekväma och snygga passande atletiska kläder. Det viktigaste är att du är bekväm och att du inte har baggig eller lös passande kläder så att du kan se till att du bildar och flyttar rätt i spegeln. En vanlig svart leotard och rosa tights är vanligtvis en säker satsning. Rosa eller svarta ballett tofflor är också lämpliga.
  • Handla på högkvalitativa butiker.
  • Om du är registrerad för en klass, kolla med din instruktör för att ta reda på om det finns en klädkod på skolan. Vissa skolor kan få eleverna att ha samma sak och andra kan bara kräva någon typ av trikåer och tights och ibland ballettkjolar. Mestadels kräver de täta passande kläder så att de kan se att dina muskler fungerar ordentligt och så vidare.
  • Bild med titeln ballettdans steg 4
    4. Hitta ett lämpligt utrymme att träna. Ballett är mindre om att lära sig rörelserna och mer om att perfekta dem. Flyttningarna själva är relativt okomplicerade, men den positiva, tidpunkten, och den elegans som krävs för att träna livstid. Av den anledningen är det alltid bättre att träna ballett i en ballettstudio under ledning av en bra instruktör, som kommer att kunna rätta till din positionering och se till att du dansar ordentligt. En dansstudio är utrustad med speglar för att korrigera din positionering och se vad du gör exakt och en barre för att träna.
  • Om du vill träna hemma, se till att du har tillräckligt med öppet utrymme för att röra sig fritt, helst på ett trägolv. Baksidan av en stol kan ersätta behovet av en bar. Placera en stor spegel så att du kan kontrollera din positionering och se vad du gör.
  • Del 2 av 3:
    Att lära sig Barre Basics
    1. Bild med titeln Ballet Dance Steg 5
    1. Börja varje danspraxis på balett barre. På Barre lär du dig grunderna för ballett som är viktigt när du går vidare. Om du bara har börjat, bör en hel danspraxis innebära Barre Work. Detta är viktigt för att bygga din styrka, smidighet och flexibilitet, så se det inte som bortkastad tid. Om du hoppade över det, skulle du inte kunna dansa. Även professionella dansare börjar varje klass på barre.
  • Bild med titeln Ballett Dance Steg 6
    2. Lära sig de grundläggande positionerna. Den grundläggande hörnstenen i balletten, och grunden från vilken alla dina mer komplicerade rörelser kommer att utvecklas är de fem startpositionerna (och "parallell position" som vissa överväger den sjätte positionen). Du kommer inte att kunna lära dig att göra någonting annat tills du övar, perfekt och gör automatisk de sex startpositionerna. Dessa bör vara så inblandade i ditt muskelminne att de är en del av ditt DNA.
  • Alla positioner bör praktiseras antingen mot barre eller med vänster hand på barre. Nybörjare dansare brukar börja vända mot barre, och mellanliggande eller avancerade dansare börjar vanligtvis med vänster hand på barren medan du övar positioner.
  • Bild med titeln ballettdans steg 7
    3. Öva första positionen. I det första läget ska dina fötter visas från din kropp och hållas ihop vid klackarna. Dina ben ska vara raka och hållas ihop, din rygg ska vara rak och ditt huvud hålls högt. Behåll utmärkt hållning och balans.
  • Bild med titeln Ballett Dance Steg 8
    4. Öva andra positionen. I andra positionen kommer dina fötter att ha samma vinkel som först, förutom att dina fötter ska röra sig så att de är om axelbredden ifrån varandra. Bredda din stödbas, men behåll samma hållning och poise när du är i det andra som när du är först. Öva övergång från första till andra positionen utan att ändra vinkeln på dina anklar.
  • Bild med titeln Ballett Dance Steg 9
    5. Öva tredje position. För att flytta till tredje position, ta med din ledande fot (vanligtvis din dominerande fot, eller foten du använder för att sparka med) bakom din andra fot. Hälsningen på din ledande fot ska vara även med fotleden på din andra ballettslip. Flytta dina höfter framåt och behåll din balans. Dina ben ska vara raka och dina axlar ska vara tillbaka.
  • Bild med titeln ballettdans steg 10
    6. Öva fjärde positionen. För att övergå till fjärde position från tredje, flytta din ledande fot tillbaka, sprida din vikt i en bakåtriktad riktning, mycket som du gjorde mellan första och andra positionen.
  • Bild med titeln Ballett Dance Steg 11
    7. Öva femte positionen. Här börjar positionerna bli lite mer komplicerade. För att övergå till femte positionen, ta din andra fot tillbaka mot din ledande fot, böja din fotled så att hälen är på toppen av din bly tå. Ditt knä ska vara böjt något, men din rygg och axlar borde förbli mycket raka och balanserade. Öva denna övergång ofta.
  • Bild med titeln ballettdans steg 12
    8. Avsluta i parallell position. Båda dina fötter är tillsammans, sida vid sida, som parallella linjer.
  • Del 3 av 3:
    Öva plies, tendus och förlängningar
    1
    Skikt. Plies är som squats, utförd i var och en av de olika positionerna. Det finns två typer av plies: grande plies och demi plies. Nybörjare skiljer sig i första och andra positionen. Mellanliggande och avancerade gör dem i alla positioner utom tredje och sjätte.
    • Att göra en demi plie, vill du att dina ben ska bilda en diamant, i huvudsak. Böj dina knän och squat så att ditt knä bildar en perfekt 90-graders vinkel med låret och din shin. Du bör stödja din vikt på bollarna på dina fötter, hålla dina klackar av marken och böj dina kalvar som du doppar.
    • För att göra en Grande Plie vill du doppa ner mycket längre, så dina lår är nästan parallella med golvet. Du doppar också din arm medan du gör det här. När du tränar plies, fokusera på att hålla tillbaka din baksida och din hållning säker.
  • 2
    Göra tendens. Tendus är i huvudsak poäng och sträcker sig med din ledande fot. En typisk tendu-kombination är tendu en kors, vilket betyder "i ett kors." Du kommer i grund och botten stå i första position och peka med din bly tå fram till sidan, och till baksidan.
  • Det är vanligt att markera golvet med tejp för att hjälpa dig att lära dig. Du vill stiga ett helt steg framför dig, som leder till hälen och tar med dig tån till en punkt framför dig. Avståndet ska vara lika framför, till sidan, och bakom dig.
  • Det exakta avståndet för steget varierar beroende på dansaren och längden på benet. Du vill att din tendu ska vända dina ben till en rätt triangel, din växtfot kvarstår rakt och din ledande fot går tillräckligt långt ta med benet rakt.
  • 3. Öva förlängningar. Stå väldigt rakt, i antingen första eller femte positionen. Du kan möta barre eller vara sidled mot den. När du utvecklas får du tillräckligt stark för att göra det i centrum.
  • Lyft ett ben till sidan eller framsidan, håll det rakt, så högt som möjligt. Peka dina fötter när din fot lämnar golvet. Håll båda knäna mycket rakt och underhålla Korrekt hållning. Det är viktigt att inte lyfta din höft eller rumpa för att få ditt ben högre. Vänd alltid ditt ben, aldrig vänd in.
  • Håll rätt teknik genom att långsamt sänka benet och stå i den position som du började, vanligtvis antingen första eller femte.
  • 4. Försök att släppa bort barre. Se till att du är balanserad genom att testa för att se om du kan släppa bort barre. Håll ditt ben uppe. Detta gör dig starkare. Se till att du inte slår eller lutar din kärna mot eller bort från benet som du har förlängt.
  • Bild med titeln Ballett Dance Steg 17
    5
    Gå en Pointe när du är redo. Nästa steg i ballettträning dansar en Pointe, som innebär att du använder Pointe Shoes och balanserar dig själv på tårna. Det är en av de mest utmanande och spännande delarna av ballettstudie, och det måste göras med hjälp av en erfaren instruktör. Detta görs vanligtvis efter fyra eller fem års mellanliggande till avancerad ballettstudie.
  • Du bör aldrig dansa en Pointe utan din lärares tillåtelse! I de flesta ballettskolor kommer lärare inte att vilja att du ens går en pointe hemma. Detta beror på att utan erfarenhet kan du spänna dina tå och föttermuskler. Försök att gå och peka för små timmar av tid först, och sedan långsamt jobba uppåt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Detta är en ansträngande aktivitet som kan höja din hjärtfrekvens. Om du är mottaglig för hjärtproblem kan du hamna med allvarliga och livshotande skador. Kontrollera med din läkare innan du börjar.
  • Lyssna på och respektera din lärare. Respekt är en stor del av balletten. Tala inte med vänner eller till dig själv under klassen. Om du inte följer ordentligt ballettetikett kan du mycket väl sparkas ut ur klassen.
  • Lär dig namnen på stegen före din första klass så att du inte känner dig överväldigad. Även om det bara är att titta över orden så du känner dig bekant med dem. De flesta av dem är franska, så var inte chockad om de inte låter exakt hur de ser ut. Se om din lokala ballettbutik har en ballettordlista som du kan låna.
  • Ett bra sätt att träna balansering är att utnyttja sig varje gång du borstar tänderna. Håll det så länge som möjligt och växla.
  • Försök inte något nytt utan en lärare, för att du kan lära dig det på fel sätt och utveckla dåliga vanor. En bra klass kommer att lära dig långsamt och försiktigt under de första månaderna, så var inte orolig för att inte veta mycket. Entusiasm och villighet är nyckeln!
  • Gå inte en Pointe (Toe Shoes) tills din ballettinstruktör säger att du är redo! Du kan göra allvarliga skador på tårna, fötterna och benen om du inte är redo.
  • Ett sätt att göra dina anklar starkare är att balansera på en fot med dina ögon stängda. Det är förvånansvärt svårt!
  • När du lyfter benet och ta handen av barre, håll inte det där för länge. Det kommer att göra dig starkare, men det kommer också att ge dig skrymmande lår, som vi don.t. Istället, från Passe, försök att sitta och låt höften slappna av och sedan förlänga benet.
  • Bryta i nya ballettskor kommer att skada och ta tid att bryta dem in. Använd inte alltid de men andra också. Om du bara har ett par, byt fram och tillbaka med strumpor.
  • Använd ett stretchband för att stärka musklerna i dina fötter.
  • Ändra lärare omedelbart om din lärare inte betonar vikten av korrekt placering av höften och torso.
  • Håll dig avslappnad - stress kommer att visa på din kropp. Avkopplande kan lindra täta axlar, vilket annars skulle göra dig besvärlig och förhindra dig från att se graciös.
  • Tvinga aldrig ut. Det kan skada dina knän. Visa sig kommer från dina höfter.
  • Välj alltid en professionellt kvalificerad ballettskola. Om din klass inte innehåller Stretch kan det vara en indikator på att läraren inte är ordentligt utbildad eller att ballettskolan inte heller är korrekt. Söka råd från en annan dansskola, eller bättre ändras till en skola / klass med certifierbara kvalifikationer.
  • Ett annat sätt att göra dina anklar starkare är att göra 12 eller fler stiger på varje fot om dagen.
  • Använd inte strumpor! Du kan falla och skada dig själv. Få fot undies på dancewearbutiken. Om du absolut inte har råd med dem, ballettskor eller jazzskor och inte kan vända barfota, använd endast den första halvan av sockan till var din häl är så att du kan stoppa dig själv.
  • Tvinga inte det. Läraren kommer att ha tekniker för att visa dig eller kanske bestämma att din kropp inte kan klara av det vid ett visst stadium.
  • Bara träna en pointe med hoppning om du har en partner för att fånga dig.
  • Kompromissa aldrig korrekt inriktning och teknik för mer varv, ett högre ben, etc. Tekniken ska alltid komma först, då kan du flytta mot mer avancerade saker. Även om något inte verkar som "Bra" När du vill ha det är det alltid bättre att se något lättare utfört korrekt i motsats till att göra något svårt med felaktig teknik.
  • Börja aldrig ballett med pointe skor och vara väldigt försiktig med en skola som sätter okvalificerade studenter i pointe skor. De är för erfarna dansare som förmodligen har dansat några år. Dina anklar måste också vara tillräckligt starka.
  • När det gäller pointe skor, döm aldrig en viktig kombination i nya skor. Det kommer att spänna dina fötter och skada dem. Alltid bryta in dina pointe skor före en prestanda (det här är korrekt gjort utan en hammare)
  • Aldrig Börja dansa en Pointe utan ballettupplevelse. Om du inte vill dansa Ballet en Pointe i framtiden är det bra, men om du gör det krävs flera år av ballettupplevelse och hårt arbete! Var villig att ta flera klasser på studion hela veckan och arbeta på din styrka hemma!
  • Saker du behöver

    • Ballettskor (lägenheter att börja med) - blekrosa är den vanliga färgen, men svart eller vitt är också möjligheter (fråga skolan för deras preferens eller krav).
    • Leotard eller annan kostym som krävs av skolan
    • Hårband, klipp och pinnar - de flesta skolor kommer att kräva att ditt hår är upp, eller till och med inslagna i en bulle och pinned tillbaka.
    • Ballettstrumpor - vanligtvis blekrosa / hudfärg - dessa tights är olika i konsistens från de flesta vanliga strumpbyxor.
    • Ribbon - många ballettskor anländer utan band bifogas, i vilket fall du behöver sy på ditt eget band - det borde vara blekrosa, svart eller vitt för att matcha skosfärgen. Vissa skolor föredrar inget band och bara elastik, kolla innan du syr.
    • En förälder eller en pålitlig vuxen som är villig att shuttle dig till och från klasser, repetitioner och konserter.
    • Vattenflaska - Förvara dig hydratiserad dehydrering är mycket skadlig för din hälsa.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande