Hur man justerar sittplatser till rätt position under körning

Körning med sitt säte justerat korrekt kommer att göra dig bekvämare och säker. Det finns olika sätt att justera sitt säte, som att flytta den mot eller bort från ratten, ändra ryggstödets lutning och flytta nackstödet upp och ner. När din plats är inställd för komfort och säkerhet, se till att du sitter i det rätt. Kom ihåg att alltid bära ditt säkerhetsbälte!

Steg

Metod 1 av 2:
Använda dina säte kontroller
  1. Bild med titeln Justera sittplatser till rätt position under körsteg 1
1. Skjut ditt säte tills dina knän är något böjda när du trycker på gasen. Flytta ditt säte om dina ben är helt utökade när du trycker på gaspedalen. Flytta ditt säte om dina ben är böjda för mycket. Att hålla knäna något böjda medan du kör kommer att förhindra knäsmärta.
  • Bild med titeln Justera sittplatser till rätt position under körsteg 2
    2. Sitt så det finns ett gap 2 fingrar breda mellan knäets baksida och sätet. Placera 2 fingrar mellan kanten på ditt säte och baksidan av ditt knä. Om du inte kan passa båda fingrarna i klyftan, skjut din säte tillbaka tills du kan.
  • Bild med titeln Justera sittplatser till rätt position under körsteg 3
    3. Lyft upp sitt säte tills dina höfter är nivå med knäna. Lyft sätet högre om du inte kan se klart ut vindrutan eller windows. Kör inte med dina höfter lägre än dina knän.
  • Om din bil inte har en kontroll för att justera säteshöjden, sitta på en kudde för att hålla din höftsnivå med knäna. Se till att du inte är förhöjd för mycket eller du måste böja ner för att se ut vindrutan eller windows.
  • Bild med titeln Justera sittplatser till rätt position under körsteg 4
    4. Justera ryggstödet så att det är recerat vid ungefär 100 graders vinkel. Sittande reclined i denna vinkel kommer att minska trycket på din nedre rygg så att du är bekvämare. Om dina axlar lyfter från ryggstödet när du vrider ratten, är ditt säte lurat för mycket. Flytta ryggstödet mer om du är krossad vid körning. När ryggstödet är i rätt läge, bör du lätt kunna nå hjulet, och dina armbågar ska vara något böjda.
  • Bild med titeln Justera sittplatser till rätt position under körsteg 5
    5. Flytta nackstödet så baksidan av ditt huvud är centrerat i mitten. Om ditt huvud är över nackstödet när du sitter i ditt säte, flytta nackstödet upp. Om baksidan av ditt huvud är utsatt under nackstödet, flytta nackstödet ner. Helst bör toppen av ditt huvud vara nivå med toppen av nackstödet.
  • Bild med titeln Justera sittplatser till rätt position under körsteg 6
    6. Justera ländryggstödet så att det passar i din nedre ryggkurv. Ländryggstödet är den upphöjda delen av den nedre ryggstödet. Först, justera höjden på ländryggen så att bottenkanten är jämn med din midja. Justera sedan supportens djup så det fylls helt i kurvan på din nedre rygg.
  • Om din plats inte har ländryggstöd, rulla upp en handduk och lägg den i ryggen när du kör.
  • Du kan också köpa ett bifogat skumstöd att använda i stället för ländryggstöd om din plats inte har det.
  • Expertips
    Ibrahim Oneerli

    Ibrahim Oneerli

    Driving Instructoribrahim Oneerli är partner och chef för Revolution Driving School, en New York City-baserad körskola med ett uppdrag att göra världen till en bättre plats genom att undervisa säker körning. Ibrahim tränar och förvaltar ett team av över 8 körinstruktörer och specialiserar sig på defensiv kör- och pinneförskjutning.
    Ibrahim Oneerli
    Ibrahim Oneerli
    Körlärare

    Försök att trycka på bromspedalen för att säkerställa att det är bekvämt. Tryck på bromsen hela vägen ner och uppmärksamma om din häl kommer upp. Om det gör måste ditt säte vara närmare. Justera också ratten så det finns ca 10 tum från bröstet till hjulet.

    Metod 2 av 2:
    Sitter i din plats ordentligt
    1. Bild med titeln Justera sittplatser till rätt position under körsteg 7
    1. Sitta med din kropp hela vägen tillbaka i din plats. Din rygg bör pressas mot ryggstödet, och din botten ska vara så långt tillbaka i din säte som möjligt. Undvik att köra med din kropp Scorched framåt- Om du inte kan nå pedalerna eller ratten, justera sätet, inte din kropp.
  • Bild med titeln Justera sittplatser till rätt position under körsteg 8
    2. Håll ratten på en "9 och 3" -läge. Föreställ dig ratten är ansiktet på en klocka. Placera din vänstra hand där 9 klockan skulle vara på klockan. Placera din högra hand där 3 klockan skulle vara på klockan. Att upprätthålla detta grepp ger dig mest kontroll över hjulet.
  • Kör alltid med båda händerna på hjulet. Kör med en hand vrider din ryggrad, vilket kan leda till ryggsmärta.
  • Bild med titeln Justera sittplatser till rätt läge under körsteg 9
    3. Håll din vänstra fot på fotstödet när du inte använder den. Om du kör en manuell bil, flytta bara din vänstra fot när du använder kopplingen. Om du kör en automatisk, ska du aldrig flytta din vänstra fot från fotstödet. Att hålla din vänstra fot platt på fotstödet hjälper till att stödja din rygg och bäcken medan du kör.
  • Bild med titeln Justera sittplatser till rätt position under körsteg 10
    4. Bär ditt säkerhetsbälte så att remmen går över bäckenet. Bär inte remmen som sträcker sig över ditt knä över magen. I händelse av en olycka vill du ha remmen att fånga på ditt bäckenben, inte din mage.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande