Hur man utvarar en kommersiell hyresgäst i kalifornien

Under Kalifornien lag har hyresvärdar rätt att eviktera kommersiella hyresgäster som misslyckas med att göra hyresbetalningar eller på annat sätt överträffa leasingavtalet. Kommersiella hyresgäster har inte samma rättsliga skydd som bostadshyresgäster, men på grund av fastighetens värde kan vara mer kapabla att anställa en advokat för att försvara sig. Samtidigt som man utesluter en hyresgäst är sällan lätt, genom att följa rätt procedur, kan du spara dig månaders juridiska problem och kostnader.

Steg

Del 1 av 2:
Undviker en rättslig kamp
  1. Bild med titeln Evict en kommersiell hyresgäst i Kalifornien Steg 1
1. Se till att du har en juridisk anledning att eviktera hyresgästen. Kommersiella utsläppsförfaranden är oftast resultatet av ett kontraktsbrott. Medan det i vissa fall beror det på en hyresvärds missnöje med hyresgästens användning av fastigheten, är det vanligtvis bara en fråga om hyran som standard.
  • Huvudfrågan när man bestämmer huruvida en utvisning är laglig är huruvida hyresavtalet har åsidosatts eller inte. Hyresavtalet kommer sannolikt att innehålla föremål som beskriver hyresbetalningar, datumhyresbetalningar är förfallna, acceptabla användningsområden av fastigheten och andra detaljer som hyresvärden ser passform. Eventuella överträdelser av detta kontrakt av hyresgästen är skäl för ett utsläppsförfarande.
  • Bild med titeln Evict en kommersiell hyresgäst i Kalifornien Steg 2
    2. Ring hyresgästen eller prata med dem personligen. De flesta är villiga att utarbeta en slags kompromiss innan de går till domstolen. Försök att prata med din hyresgäst innan du tar någon form av rättsliga åtgärder. De kan helt enkelt ha en hård månad och behöver mer tid att betala hyra.
  • Bild med titeln Evict en kommersiell hyresgäst i Kalifornien Steg 3
    3. Utkast till "3-dagars meddelande." Detta lagligt erforderliga dokument är din varning om rättsliga åtgärder om hyresgästen fortsätter att inte betala sin hyra eller kommer inte att stoppa leasingavtalet. Det måste innehålla beloppet av hyran, namn och adress till den person som hyresbetalningen kan göras och ett meddelande om förverkande av hyresavtalet om betalningen inte görs inom tre dagar efter mottagandet av meddelandet.
  • Även om en kommersiell hyresgäst i Kalifornien kan vara lagligt skyldig att betala upp till 20% premie på hyresbetalningar, var försiktig med vilket belopp du behöver från hyresgästen i meddelandet. Om hyresgästen betalar en överskattad hyresbetalning, kommer hyresgästen sannolikt att vinna eviction-förfarandet och kunna stämma för juridiska avgifter.
  • Ha en advokat som är bekant med hyresgästen i ditt område hjälper dig med det här meddelandet om du är obekant med hur man utarbetar detta meddelande.
  • Bild med titeln Evict en kommersiell hyresgäst i Kalifornien Steg 4
    4. Betjäna 3-dagars meddelande till hyresgästen. Om du inte kan betjäna hyresgästen personligen, försök lämna meddelandet med någon över 18 år i lokalerna och skicka en extra kopia till hyresgästen. Om det inte kan göras kan du lägga upp meddelandet på ett enkelt synligt läge på fastigheten och maila en extra kopia till hyresgästen.
  • Effektivt datum för meddelandet kan ändras baserat på hur meddelandet var betjänat. Om hyresgästen serveras direkt, är det aktuella datumet kvar på tre dagar. Om meddelandet skickas eller tillhandahålls på ett annat sätt än direkt är det lämpligt att lägga till ytterligare fem dagar från datumet för adress.
  • Bild med titeln Evict en kommersiell hyresgäst i Kalifornien Steg 5
    5. Slutföra en "Tjänstebevis" form. Detta kan användas för att bevisa din tjänst av 3 dagars varsel om frågan tas till domstol.
  • Om du tjänstgjorde bevismeddelandet via post, använd den form som hittats här.
  • Bild med titeln Evict en kommersiell hyresgäst i Kalifornien Steg 6
    6. Tillåta hyresgästen möjlighet att åtgärda situationen. Hyresgästen har 3 hela dagar efter det att meddelandet har givits för att avhjälpa situationen. Om slutet av denna period faller på semester eller helg, ska periodens slut officiellt vara nästa arbetsdag. Fortsätt med utslagsprocessen om situationen inte åtgärdas.
  • Om hyresgästen betalar en partiell hyresbetalning krävs hyresvärden för att skriftligen informera dem om att hyresvärden accepterar den partiella hyresbetalningen inte befriar hyresgästen från utsläppsförfaranden.
  • Del 2 av 2:
    Tar fallet till domstolen
    1. Bild med titeln Evict en kommersiell hyresgäst i Kalifornien Steg 7
    1. File ett olagligt kvartagande klagomål. Om hyresgästen fortfarande inte har betalat hyran eller stoppat överträdelsen av hyresavtalet inom de tre dagarna har hyresvärden nu rätt att lämna ett olagligt kvartagande klagomål. Detta är en blankett som lämnats in med den domstol som officiellt börjar utesluta processen. På grund av den komplexa naturen av kommersiella utlämnade ansökningar och juridiska former rekommenderas att du anlitar en fastighetsadvokat för att säkerställa noggrannhet. Eventuella felaktigheter kan framgångsrikt utmanas av hyresgästen.
    • Om du väljer att fortsätta med den här processen, lämna in följande dokument med domstolen:
    • En kopia av leasingavtalet
    • Det olagliga kvartaget klagomålet
    • En kopia av 3 dagars varsel
    • Bevis på tjänst för 3 dagars varsel
  • Andra juridiska former kan krävas. Sök juridisk rådgivning från en professionell eller kontrollera om gratis råd är tillgänglig på domstolen innan du fortsätter.
  • Bild med titeln Evict en kommersiell hyresgäst i Kalifornien Steg 8
    2. Tillåt hyresgästen 5 dagar att lämna fastigheten. Hyresgästen kommer att betjänas en kallelse (ett krav på svaret på domstolen) av en registrerad processserver. Om dokumentet levereras personligen har hyresgästen fem dagar att lämna fastigheten eller svara på kallelsen. Om hyresgästen serverades på ett annat sätt, kan de ha 10 till 15 dagar att svara.
  • Om hyresgästen lämnar fastigheten eller på annat sätt inte är uppfylld, kan din advokat sedan söka en standard dom av innehav från domstolen, vilket innebär att hyresgästen nu utvisas.
  • Bild med titeln Evict en kommersiell hyresgäst i Kalifornien Steg 9
    3. Ta frågan till rättegång. Om hyresgästen svarar på kallelsen genom att bestrida eviction, din advokat (om du har en) och din hyresgästers advokat (om de har en) kommer att försöka sätta ett domstolsdatum för rättegången. Detta är vanligtvis inom 30 dagar efter hyresgästens svar.
  • Om ärendet tas till rättegång är det mycket tillrådligt att du anlitar en advokat för att försvara dig själv. Hyresgästen kan ha kraftfulla rättsliga försvar och kan stämma dig för juridiska avgifter om de vinner fallet.
  • Om du (hyresvärden) vinner rättegången, kommer du tilldelad obetald hyra och andra förluster som anges i leasingavtalet. Hyresgästen kan begära upp till 41 extra dagar på fastigheten om de förlorar, men kommer att bli tvungna att betala lämplig mängd hyra fram.
  • Bild med titeln Evict en kommersiell hyresgäst i Kalifornien Steg 10
    4. Ha den lokala sheriffen tjäna en "5-dagars meddelande att lämna" till hyresgästen. Om hyresgästen förlorar fallet, kommer sheriffens kontor tilldelats rätten att utföra utloppet.
  • Bild med titeln Evict en kommersiell hyresgäst i Kalifornien Steg 11
    5. Har sheriffen ett lås på dörren till hyresfastigheten. På den sjätte dagen har sheriffen rätt att fysiskt ta bort hyresgästen om de fortfarande är närvarande på fastigheten. Vid den här tiden ges ett mottagande av äganderätten till hyresvärden och de kan välja att ändra lås på fastigheten.
  • Bild med titeln Evict en kommersiell hyresgäst i Kalifornien Steg 12
    6. Ha hyresgästen hävdar eventuella kvarvarande ägodelar. Hyresgästen har 15 dagar efter lockouten för att hävda någon återstående egendom i lokalerna. Eller, om hyresgästen lämnade före lockout, tillåta 18 dagar efter posten av a "Meddelande om övergivande" till deras senast kända adress. Detta meddelande måste ange den återstående egendomen och eventuella lagringskostnader.
  • Hyresgästens egendom måste lagras säkert under den här tiden. Det är en bra idé att fotografera fastigheten för att undvika avgifter för försumlig förstörelse av egendom.
  • Bild med titeln Evict en kommersiell hyresgäst i Kalifornien Steg 13
    7. Bli av med hyresgästens ägodelar. Den oanmälda egendomen kan säljas eller kasseras av hyresvärden. Detta varierar min kommun. Se din lokala domstols webbplats eller sök juridisk rådgivning för mer information.
  • Tips

    Om du föredrar professionell hjälp, anställa en advokat som är bekant med hyresgästen i ditt område.

    Varningar

    Denna artikel är inte avsedd att ersätta professionell juridisk rådgivare eller utgöra juridisk rådgivning. Om du är osäker, sök rättshjälp för ditt utsläppsförfarande.
  • Återstående ägodelar i lokalerna får inte användas som säkerhet för att säkerställa betalning av pengar som tilldelats av domstolen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande