Hur man tar hänsyn till hyresgästförbättringar

Hyresgästförbättringar förhandlas till många kommersiella leasingavtal som ett incitament för hyresgäster att underteckna långsiktiga hyresavtal.Olika arrangemang kan förhandlas fram.Hyresgästen kan komma överens om att göra förbättringar i utbyte mot ett kontantincitament eller en minskning av hyran.Alternativt kan en hyresvärd ha önskan att kontrollera renoveringsprocessen och göra alla förbättringar själv.Hur som helst, allmänt accepterade redovisningsprinciper i USA (US GAAP) kräver särskilda redovisningsbehandlingar för hyresgästförbättringar.

Steg

Metod 1 av 4:
Förståelse av hyresgästförbättringar och uthyrningsförbättringar
  1. Bild med titeln Konto för hyresgästförbättringar Steg 1
1. Definiera hyresgästförbättringar.Hyresgästförbättringar är kapitalförbättringar gjorda av hyresvärden.Hyresvärden gör dessa förbättringar för att förbereda platsen för hyresgästen.Dessa förbättringar blir permanenta komponenter i fastigheten.De ägs av hyresvärden, och de är fortfarande hyresvärdens kapitalvärden, även när hyresgästen tar i besittning av fastigheten.
  • Till exempel, anta att en hyresvärd äger en kommersiell byggnad som han vill hyra ut som kontorsutrymme.För att locka rätt hyresgäster, installerar hyresvärden golv- och väggbeläggningar, tak, partitioner, luftkonditionering, brandskydd och säkerhet.Hyresvärden betalar för dessa förbättringar.
  • Bild med titeln Konto för hyresgästförbättringar Steg 2
    2. Identifiera uthyrningsförbättringar.Hyresförbättringar inkluderar anpassning av fastigheten från hyresgästen.Exempel är hyllor, skåp och målningsprojekt.Beroende på hur hyresgästförbättringsavdelningen i leasingavtalet förhandlades, kan antingen hyresgästen eller hyresvärden betala för dessa förbättringar.
  • Antag exempelvis att en hyresvärd äger ett kommersiellt utrymme och ägarna till en frisörsalong och spa vill hyra den.Ägarna av frisörsplanen planerar att installera mattor, belysning och väggar och dörrar för privata rum.Hyresgästen, eller ägarna av frisörsalongen, betala för förbättringarna.
  • Ibland ger hyresvärden hyresgästen en ersättning, kallad en hyresgästersättning, att betala för uthyrningsförbättringarna.Denna ersättning är vanligtvis ett visst dollarbelopp per kvadratmeter utrymme.Om kostnaden för uthyrningsförbättringarna överstiger hyresgästförbättringsbidraget betalar hyresgästen för dessa förbättringar ur fickan.
  • Ibland betalar hyresgästen ensam för förbättringarna.
  • Oavsett betalningsarrangemang, i de flesta fall blir förbättringarna till hyresvärdens egendom i slutet av hyresavtalet.
  • Bild med titeln konto för hyresgästförbättringar Steg 3
    3. Redogöra för hyresgästförbättringar och utsläppsförbättringar.Hyresgästförbättringar och hyresförbättringar kvalificeras vanligtvis som investeringar.Det innebär att kostnaden för förbättringarna överstiger en förutbestämd gräns som fastställts av bolaget, känd som kapitaliseringsgränsen (som vanligtvis är mellan $ 5000 och $ 10.000).
  • Kapitalkostnaderna redovisas som en tillgång i balansräkningen och debiteras sedan med kostnad över tiden på resultaträkningen med avskrivningar eller avskrivningar.
  • Om hyresvärden gör hyresgästförbättringar redovisas kapitalutgifterna som en tillgång på hyresvärdens balansräkning.Då registreras kostnaden på hyresvärdens resultaträkningar med avskrivningar över tillgångens nyttjandeperiod.
  • Om hyresgästen betalar för uthyrningsförbättringar redovisas kapitaltillskotten som en tillgång på hyresgästens balansräkning.Då redovisas kostnaden på resultaträkningar som avskrivningar över antingen leasingens livslängd eller tillgångens nyttjandeperiod, beroende på vilket som är kortare.
  • Hyresgästen utgifter utgångsförbättringarna med avskrivningar istället för avskrivningar eftersom ägandet av förbättringarna återgår till hyresvärden i slutet av hyresavtalet.Därför behandlas förbättringarna som immateriella tillgångar, för vilka avskrivningar används istället för avskrivningar.
  • Bild med titeln konto för hyresgästförbättringar Steg 4
    4. Lär dig skillnaden mellan avskrivningar och avskrivningar.Både avskrivningar och avskrivningar är metoder för att registrera kostnaderna för en investeringskostnader i ett resultaträkning över tiden.Vissa människor använder termerna utbytbart, även om det inte är tekniskt korrekt.Skillnaden mellan avskrivningar har att göra med materiella och immateriella tillgångar.
  • Materiella anläggningstillgångar är fysiska tillgångar, såsom mark, byggnader eller utrustning.Dessa registreras med avskrivningar.Avskrivningarna beräknas med hjälp av tillgångens livslängd och bärgningsvärdet eller det belopp för vilket tillgången kan säljas i slutet av dess användbara livslängd.
  • Immateriella tillgångar är icke-fysiska tillgångar, såsom licenser, upphovsrätt, patent eller varumärke.Dessa kostnader registreras med avskrivningar.
  • Bild med titeln konto för hyresgästförbättringar Steg 5
    5. Kostnadshyresförbättringar med avskrivningar.Hyresgästen gör uthyrningsförbättringar och utgifter dem med avskrivningar. Även om många leasingförbättringar faktiskt är materiella tillgångar, till exempel mattor eller skåp, registrerar hyresgästen kostnaden för dessa förbättringar av avskrivningar.Anledningen har att göra med ägande av tillgångarna.Eftersom hyresvärden behåller ägandet av förbättringarna i slutet av hyresavtalet, finns det inget räddningsvärde för hyresgästen.Därför behandlas leasingförbättringarna som immateriella tillgångar och redovisas med avskrivningar.
  • Bild med titeln Konto för hyresgästförbättringar Steg 6
    6. Kostnadens hyresgästförbättringar med avskrivningar.Hyresvärden gör hyresgästförbättringar och utgifter dem med avskrivningar.Dessa kapitalköp behandlas precis som andra vanliga kapitalköp.De är materiella tillgångar som hyresvärden äger.De har ett nytt liv och ett bärgningsvärde.Hyresvärden registrerar dem som en tillgång i balansräkningen och utgifter dem över tiden som avskrivningar på resultaträkningen.
  • Metod 2 av 4:
    Redovisning för uthyrningsförbättringar
    1. Bild med titeln Konto för hyresgästförbättringar Steg 7
    1. Vet vem som står för uthyrningsförbättringar.Sedan hyresgästen betalar för dem är det hyresgästen som gör posterna för avloppsförbättringar.Hyresgästen registrerar de kapitalutgifter som en tillgång på egen balansräkning. Då redovisas kostnaden för förbättringarna som avskrivningar på hyresgästens resultaträkningar över tiden.
    • Till exempel, anta att frisören och spaet som är leasing kommersiellt utrymme från hyresvärden spenderar $ 35.000 på de nödvändiga förbättringarna.Det är frisörsalongen som kommer att registrera dessa tillgångar och kostnader i balansräkningen och resultaträkningen.
  • Bild med titeln Konto för hyresgästförbättringar Steg 8
    2. Definiera avskrivningsperioden. IRS kräver att hyresförbättringar fördelas över antingen längden på hyresavtalet eller nyttjandeperioden för förbättringarna, beroende på vilket som är kortare.Så, anta att frisörsalongen har tecknat ett femårigt leasingavtal med hyresvärden, och det livslängda livsförbättringarna beräknas vara sju år. Eftersom leasingperioden är kortare än förbättringens nyttjandeperiod, avskrivs kostnaderna över en femårsperiod.
  • Hårsalongen kommer att registrera $ 7 000 av avskrivningar varje år under en period av fem år på egen redovisningsdokumentation ($ 35.000 / 5 år = $ 7000 per år).
  • Bild med titeln Konto för hyresgästförbättringar Steg 9
    3. Förlänga avskrivningsperioden. Avskrivningsperioden kan förlängas utöver utgångsdatumet för hyresavtalet. Vissa villkor måste uppfyllas som garanterar att hyresgästen kommer att förnya hyresavtalet. Till exempel kan hyresvärden ge ett fyndprisförnyelse alternativ.Eller hyresvärden kan ta ut ett straff för misslyckande att förnya hyresavtalet. Endera av dessa villkor skulle starkt stimulera hyresgästen att förnya leasingavtalet, så avskrivningsperioden kan förlängas, vilket resulterar i mindre avskrivningar.
  • Antag att hårsalongen kan begå att förnya hyresavtalet ytterligare fem år efter utgången eftersom hyresvärden erbjuder rabatt på hyra om de förnyar.I det här fallet skulle leasingperioden vara 10 år, och användbarheten för utrustningen är fortfarande sju år.
  • Nu är den kortare perioden användbarheten för förbättringarna.Så frisörsalongen kommer att avskriva dessa kostnader under sju år.Den årliga avskrivningen är $ 5 000 ($ 35,000 / 7 år = $ 5000 per år).
  • Bild med titeln Konto för hyresgästförbättringar Steg 10
    4. Registrera avskrivningen. Journalposten för avskrivningar innehåller en debitering till avskrivningskostnadslinjen om hyresgästens resultaträkning och en kredit till det ackumulerade avskrivningskontot om hyresgästens balansräkning. Journalposten görs på detta sätt för att uppnå den matchande principen.
  • Den matchande principen i redovisning säger att kostnader rapporteras av ett företag under samma period som de relaterade intäkterna.Enligt den matchande principen skulle det vara felaktigt för frisörsalongen att registrera hela kostnaden för uthyrningsförbättringarna, 35 000 dollar, under det första året, eftersom intäkter relaterade till dessa förbättringar kommer att genereras under de närmaste åren.
  • Med avskrivningar flyttas en del av kostnaden för avloppsförbättringarna från hyresgästens balansräkning till hyresgästens resultatförklaring så att det kan matchas med de intäkter som erhållits från användningen av dessa poster.
  • Metod 3 av 4:
    Redovisning av ersättningsbidrag
    1. Bild med titeln konto för hyresgästförbättringar Steg 11
    1. Förstå vem som står för hyresgästförbättringsbidrag.Hyresgästförbättringsbidraget är summan av pengar som hyresvärden samtycker till att bidra till uthyrningsförbättringar.Det sätt som ersättningen redovisas i bokslutet beror på arten av avtalet mellan hyresvärden och hyresgästen.Hyresvärden kan ha gått med på att ersätta hyresgästen för utgifterna.Alternativt kan hyresgästen få gratis eller diskonterad hyra för ett antal månader.
  • Bild med titeln Konto för hyresgästförbättringar Steg 12
    2. Spela in hyresfria eller reducerade hyresperioder.Både hyresgästen och hyresvärden är skyldiga att känna igen hyran linjärt över leasingperioden.Det innebär att den totala hyran över hela hyresperioden bör divideras med antalet månader i hyresavtalet så att samma mängd hyra registreras varje månad, även i hyresfria eller nedsatta hyresmånader.
  • Till exempel, anta att hyresavtalet för frisörsalongen uppgav att den månatliga hyran skulle vara $ 2000 för en löptid på 60 månader och att hyresvärden kom överens om att bidra med 10 000 dollar till hyresavtalet i form av fri hyra i fem månader.
  • I det här exemplet betalar frisörsalongen $ 2000 per månad i 55 månader, eller $ 110.000 totalt ($ 2,000 x 55 = $ 110,000).
  • Leasingperioden är 60 månader, så den månatliga hyran som måste registreras som en kostnad för hyresgästen och som intäkter för hyresvärden måste vara $ 1,833.33 ($ 110,000 / 60 = $ 1,833.33).
  • Bild med titeln Konto för hyresgästförbättringar Steg 13
    3. Registrera ersättningar för hyresgästen för hyresgästen. Om hyresvärden ersätter hyresgästen för uthyrningsförbättringar anses detta vara ett hyresincitament. Både hyresgästen och hyresvärden måste registrera hela beloppet av incitamentet på sina balansräkningar. Då registreras incitamentet som uppskjuten hyra över leasingens livslängd.
  • Hyresvärden registrerar bruttovärdet av incitamentet som en tillgång i balansräkningen.Då kostnadsförs tillgången över leasingperioden som en minskning av hyresintäkterna.
  • Hyresgästen registrerar bruttovärdet av incitamentet som en skuld i balansräkningen.Då redovisas skulden som en minskning av hyreskostnaden över leasingperioden.
  • Antag i det ovanstående exemplet gav hyresvärden hyresgästen $ 10.000 att använda för uthyrningsförbättringar.Hyresvärden skulle spela in 10 000 dollar som en tillgång i balansräkningen.Om leasingavtalet var i 60 månader, skulle den månatliga minskningen till hyresintäkterna registreras på resultaträkningen vara $ 166.67 ($ 10,000 / 60 = $ 166.67).
  • I samma exempel skulle hyresgästen registrera en skuld på $ 10 000 under anläggningstillgångar på egen balansräkning. Detta skulle kompenseras av en $ 166.67 minskning av hyreskostnaden varje månad över leasingperioden.
  • Metod 4 av 4:
    Redovisning av hyresgästförbättringar
    1. Bild med titeln Konto för hyresgästförbättringar Steg 14
    1. Förstå vem som står för hyresgästförbättringar. Eftersom hyresvärden betalar för hyresgästförbättringar registreras alla kostnader för dessa förbättringar av hyresvärden. Hyresgästförbättringar behandlas som vanliga investeringar på hyresvärdens bokslut.
    • Den totala utgifterna redovisas som en tillgång på hyresvärdens balansräkning. Sedan, varje månad, är avskrivningskostnaden upptagen på hyresvärdens resultaträkningar.
  • Bild med titeln Konto för hyresgästförbättringar Steg 15
    2. Beräkna det avskrivningsbara beloppet för förbättringarna. För att korrekt reglera investeringar, vet den totala kostnaden för hyresgästförbättringarna. Du behöver också veta användbarheten av förbättringarna.Slutligen, känner till bärgningsvärdet av någon av tillgångarna.
  • Subtrahera bärgningsbeloppet från de totala utgifterna.Detta är det belopp som kommer att avskrivas varje månad på hyresvärdens konton.
  • Till exempel, anta att hyresvärden betalade $ 35.000 för kapitalförbättringar. Det livliga livet är 7 år (eller 84 månader). Salvage-värdet är $ 1 400. Så avskrivningsvärdet är $ 33 600 ($ 35,000 - $ 1 400 = $ 33,600).
  • Bild med titeln Konto för hyresgästförbättringar Steg 16
    3. Beräkna månatliga avskrivningar. Dela det avskrivningsbara beloppet med antalet månader i tillgångarnas nyttjandeperiod. Varje månad, gör en journalpost för månadsavskrivningen.Spela in en debitering till avskrivningskostnader på hyresvärdens resultaträkning. Registrera en kredit till ackumulerade avskrivningar på hyresvärdens balansräkning.
  • Till exempel, om det avskrivningsbara beloppet är 33 600 USD och det livslängden är 84 månader, beräkna avskrivningen med ekvationen $ 33.600 / 84 = $ 400. Detta är den mängd avskrivningar som ska registreras varje månad.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande