Hur man lägger till ett husdjur till ditt leasingavtal

Nästan två tredjedelar av amerikanska hyresgäster har minst ett husdjur. Om du hyr en lägenhet eller ett hus och vill anta ett nytt husdjur, måste du prata med din hyresvärd och få det husdjur som läggs till i ditt leasingavtal. Det finns ingen lag som kräver att hyresvärdar tillåter hyresgäster att hålla husdjur, och många hyresvärdar tillåter inte husdjur på grund av den potentiella skadan de orsakar till hyresenheten. Om du vill lägga till ett husdjur till ditt leasing, prata med din hyresvärd och få ett avtal om att skriva innan du tar med ditt nya husdjur.

Steg

Del 1 av 3:
Få din hyresvärds tillåtelse
  1. Bild med titeln Välj en kattsteg 12
1. Välj det husdjur du vill anta. Även om du inte nödvändigtvis bör ta med ditt nya husdjur innan du pratar med din hyresvärd, borde du ha en bra uppfattning om den typ av husdjur du vill ha.
  • Vissa typer av djur kan vara förbjudna, antingen genom ditt leasingavtal eller statlig lag. Kontrollera din statlig lag innan du bestämmer dig för att anta ett exotiskt husdjur, särskilt djur som weasels, tvättbjörnar eller rävar som typiskt klassificeras som vilda djur i stället för som tamdjur.
  • Dessutom har vissa hyresvärdar ras eller storleksbegränsningar som kan begränsa din förmåga att anta vissa hundar eller katter.
  • Om du tänker på att få en hund, kan du överväga lydnadsträning. Särskilt om du har en relativt liten lägenhet eller uthyrningsenhet, kan detta ge både dig och din hyresvärd med förtroende för att djuret kommer att vara välskött.
  • Tänk på att det inte är olagligt för en hyresvärd att diskriminera vissa raser eller typer av djur tillåtna. Dessutom, bara för att andra hyresgäster har husdjur betyder inte att hyresvärden måste låta dig ha en också.
  • Bild med titeln Train din servicehund utan en professionell tränare Steg 11
    2. Förstå skillnaden mellan husdjur och service djur. Medan din hyresvärd är allmänt förbjuden av de federala amerikanerna med funktionshinder (ADA) från att vägra att tillåta ett servicedjur, kan han eller hon förbjuda husdjur utan begränsning.
  • Om du behöver hjälp av ett servicedjur på grund av en dokumenterad funktionshinder, är ditt djur inte klassificerat som en "sällskapsdjur" och måste tillåtas oavsett din hyresvärds husdjurspolicy.
  • Service djur är de som är utbildade för att ge hjälp direkt relaterat till sina ägarens funktionshinder. En sågögon är ett vanligt exempel på servicedjur som omfattas av ADA.
  • Även om du inte har en kvalificerad funktionsnedsättning enligt ADA, kan Federal Fair Housing Act (FHA) kräva att din hyresvärd tillåter ditt husdjur om du har ett erkänt tillstånd som depression och din vårdgivare har rekommenderat djuret för emotionellt Stöd och följeslag.
  • För att falla under FHA: s krav måste du i allmänhet ha ett dokumenterat och verifierbart psykiskt eller psykiatriskt tillstånd eller funktionshinder. Det betyder vanligtvis att du ska få ett skriftligt brev från din psykiater eller terapeut som beskriver ditt behov av emotionellt stöd och kamratskap från djuret.
  • Bild med titeln Revision Steg 8
    3. Läs din nuvarande leasing. Det leasing du undertecknade kan ha klausuler angående din hyresvärds process för att lägga till ett husdjur till ditt leasingavtal.
  • Om ditt leasingavtal diskuterar husdjur kan det ha begränsningar av de typer eller antal husdjur du får ha. Se till att det husdjur du planerar att anta passar inom dessa begränsningar.
  • Även om ditt uthyrning tydligt anger att husdjur inte är tillåtna, kan du kanske göra ett fall för ett visst djur och få din hyresvärd att komma överens om att göra ett undantag till politiken. Men kom ihåg att du redan har undertecknat att ange ditt avtal till den begränsningen.
  • Tänk på att de flesta leasingavtal kommer att ange att du inte kan ha ett husdjur utan hyresvärdens tidigare skriftliga tillstånd. Om du får ett husdjur utan att först prata med din hyresvärd, kan du bli utsatt för att bryta ditt leasingavtal - även om de flesta andra hyresgäster har husdjur själva.
  • Bild med titeln förvärva övergiven egendom Steg 4
    4. Prata med din hyresvärd. Planera en tid när du kan sitta och diskutera ditt nya husdjur med din hyresvärd innan du tar med djuret.
  • Det är viktigt att prata med din hyresvärd i förväg, eftersom ett djur i din enhet innan du har skrivit ett PET-tillägg kommer förmodligen att bryta mot ditt nuvarande leasingavtal.
  • Tänk på att det i allmänhet kan ditt nuvarande leasingavtal inte ändras om du inte gör det skriftligen och det är undertecknat av både dig och din hyresvärd.
  • Om din hyresvärd är på staketet om huruvida du kan lägga till ett husdjur till ditt leasingavtal, kan du överväga att bjuda in honom eller henne att möta ditt nya husdjur. Din hyresvärd kan vara mer villig att förhandla om han eller hon ser att djuret är rent och välskött.
  • Du kan också överväga att erbjuda eventuella skador som ditt husdjur orsakar, eller att betala för ytterligare städtjänster när du flyttar ut.
  • Om din hyresvärd inte tillåter husdjur, fråga honom eller henne varför. Om du känner till din hyresvärds oro kan du kanske ge mer specifika boende.
  • Bild med titeln Bestäm hur mycket hus du har råd med steg 7
    5. Ta reda på vad eventuella extra betalningar kommer att täcka. Om din hyresvärd kräver att du betalar en extra deposition eller månadsdjurshyra, har du rätt att veta vilka typer av skador som pengar är avsedda att täcka.
  • Var inte rädd för att förhandla om hyresvärdens föreslagna betalningar. Om du tror att de är orimliga, kanske du kan få dem att minska.
  • Lär dig kostnaderna för vilka din hyresvärd planerar att använda pengarna kan hjälpa dig att förhandla ner lägre priser. Till exempel, om din hyresvärd kräver en extra husdjur deposition för att täcka potentiella kostnader för utrotning, kan du kanske få detta belopp reducerat genom att komma överens om att ditt husdjur regelbundet behandlas för vanliga skadedjur som loppor.
  • Typer av betalningar kan också vara förhandlingsbara. Till exempel kan din hyresvärd föreslå en återbetalningsbar pet-deposition, men du kan övertyga henne om att låta dig betala mindre, eller för att göra depositionen återbetalas, förutsatt att du slutför vissa rengöringsuppgifter som Steam-Rengöring av mattan när du flytta ut.
  • Bild med titeln File A Lien Steg 2
    6. Få alla krav skriftligen. Att ha en rekord av allt som din hyresvärd kräver från dig innan du tar med ditt nya husdjurshem skyddar både dig och din hyresvärd.
  • Om du har förhandlat någonting med din hyresvärd som skiljer sig från hans eller hennes vanliga husdjurspolicy, se till att du också skriftligen. På det sättet om hyresvärden senare ger dig ett standard tillägg för att underteckna, har du något skriftligt för att säkerhetskopiera ditt påstående att de två har förhandlat fram olika termer.
  • Del 2 av 3:
    Underteckna hyresavtalet
    1. Bild med titeln Lös upp ett företag Steg 5
    1. Läs leasingägget. Om din hyresvärd är överens om att låta dig ha ett husdjur, bör alla krav utgöras i ett skriftligt tillägg till ditt leasingavtal.
    • Låt inte din hyresvärd skrämma dig eller hålla dig från att läsa tillägget innan du loggar in det. När du båda undertecknar tillägget blir det juridiskt verkställbart, så du är perfekt inom dina rättigheter att läsa den och förstå det innan du skriver.
    • Om du ser något i tillägget som inte tidigare diskuterades, fråga om det. Det kan vara ett misstag, men om så är fallet ska det korrigeras innan du undertecknar tillägget. Till exempel kan du ha förhandlat fram en lägre djuravgift än hyresvärden normalt, men han glömde att ändra standardformuläret för att återspegla det avtalet innan han gav det till dig.
    • Se till att ditt nya husdjur är korrekt identifierat i tillägget med ras eller typ, arter, ålder, kön och storlek.
    • Om din ursprungliga leasing innehåller a "inga husdjur" klausul, se till att klausulen är specifikt refererad i tillägget. Du kanske också vill ha din hyresvärd och inleda klausulen i ditt ursprungliga leasingavtal för att indikera att det inte längre är effektivt.
    • Om du har skrivit ett skriftligt leasingavtal och din hyresvärd ger dig inte ett skriftligt tillägg för att lägga till ditt husdjur till ditt leasing, har det ursprungliga leasingavtalet inte ändrats. I den här situationen kanske du vill utarbeta ditt eget tillägg och ge den till din hyresvärd att skriva.
    • För att utarbeta ditt eget tillägg, bara referera till ditt ursprungliga leasingavtal, till exempel genom att säga "Detta tillägg gäller för hyresavtalet mellan hyresgäst och hyresvärd på [datum]." Därefter skisserar avtalet precis som du och din hyresvärd har diskuterat, inklusive detaljer om ditt husdjur och de belopp du betalar (om någon) för privilegiet att hålla ditt husdjur i din enhet, liksom alla ansvarsområden som rengöring efter din husdjur som du godkänner att vidta under tillägget.
    • Till exempel kan du skriva "Hyresvärden håller med om att tillåta hyresgäst att hålla en hund, en Chihuahua som heter Spike, i sin enhet för resten av hyresavtalet. Hyresgäst har betalat ytterligare $ 200 återbetalningsbar deposition och betalar $ 10 per månad i husdjurshyra. Hyresgästen håller med att hålla spiken i koppel när han är ute och att städa upp sina droppings på lämpligt sätt."
  • Bild med titeln Lös upp ett företag Steg 19
    2. Be din hyresvärd att förklara tillägget till dig. Eftersom din hyresvärds förståelse av tilläggets bestämmelser kan skilja sig från vad du tror att de säger, att få din hyresvärds förklaring säkerställer att du är båda på samma sida.
  • Om du och din hyresvärd är oense om betydelsen av en viss klausul eller passage, upprepa hans eller hennes ord tillbaka för att du förstår. Till exempel kan du säga något som "Vad jag hör säger du säger är att det här kräver att jag håller mitt husdjur i en kista eller i koppel när det är utanför lägenheten." Detta säkerställer att du fullt ut förstår hyresvärdens krav och ditt ansvarsområden under tillägget.
  • Bild med titeln Köp en kort försäljning Steg 4
    3. Betala några belopp som betalas. Din hyresvärd kan kräva betalning av en extra deposition, månatliga husdjur avgifter utöver din vanliga hyra, eller båda.
  • Om en extra deposition krävs, se till att tillägget anger de skador som dessa pengar är avsedda att täcka och om det återbetalas.
  • Bild med titeln Samla pengar skyldiga för arbete gjort Steg 9
    4. Skriv ditt tillägg. Det skriftliga tillägget måste undertecknas och dateras av både dig och din hyresvärd som ska vara giltig.
  • Efter att du och din hyresvärd har skrivit tillägget, kan din hyresvärd inte ändra sitt sinne senare och bestämma att husdjur inte längre är tillåtna så länge som ditt leasingavtal fortfarande är i kraft.
  • När du och din hyresvärd har skrivit, se till att du får minst en kopia av tillägget för dina poster.
  • Del 3 av 3:
    Överensstämmer med dina hyresvärds krav
    1. Bild med titeln Få PET Livförsäkring Steg 2
    1. Ta ditt nya husdjur till veterinären. Även om din hyresvärd inte strängt kräver det, vill du se till att djuret är i god hälsa och kommer inte att bära loppor eller andra skadedjur i ditt hem.
    • Om du har antagit en hund eller katt, har djuret spayed eller neuterat om det inte redan har gjorts. Även om hyresvärden inte kräver det, kommer det att minimera potentiell skada på fastigheten och visa att du är en ansvarig djurägare.
    • Få ett brev från veterinären som anger att ditt husdjur har behandlats för skadedjur och är aktuell på alla vacciner.
  • Bildbeteckningen blir exekutör av ett fastighetssteg 17
    2. Lämna in lämplig dokumentation till din hyresvärd. Din hyresvärd kan kräva bevis på statliga vaccinationer som rabies innan ditt djur är tillåtet på fastigheten.
  • Vissa typer av husdjur kan kräva specifika licenser eller ympning för att följa dina statliga och lokala förordningar eller hälsokoder.
  • De flesta stater kräver hundar, katter och några andra djur att ta emot regelbundna rabiesvaccinationer. Din hyresvärd kan kräva bevis på dessa vaccinationer för hans eller hennes poster.
  • Om du är skyldig att ge din hyresvärd med vaccination eller licensutlåtanden, ge honom eller henne en kopia - håll originalet för dina egna poster. Du bör också begära ett skriftligt uttalande från din hyresvärd som bekräftar mottagandet av eventuell dokumentation om ditt husdjur.
  • Bild med titeln Beräkna din försäkringsbelopp Steg 11
    3. Uppdatera din hyresgästens försäkring. Om din hyresvärd kräver hyresgästens försäkring, kan du behöva höja din ansvarsdekning för vissa typer av husdjur.
  • Till exempel, om det finns oro eller anledning att frukta att husdjuret kan skada någon, kan du vara skyldig att inkludera det djuret på din ansvarsförsäkring eller bära ytterligare försäkring för att skydda hyresvärden om han eller hon är stämd.
  • Om du inte redan har hyresgästens försäkring kan du behöva köpa den om du vill lägga till ett husdjur till ditt leasingavtal.
  • Bild med titeln Crate Train din hund eller valp Steg 33
    4. Följ reglerna i tillägget. För att undvika att bryta ditt leasingavtal, se till att du följer några krav som anges i tillägget.
  • Vanligtvis kan din hyresvärd inte ändra reglerna medan leasingavtalet förblir i kraft. Om din hyresvärd säger att ditt husdjur är en olägenhet, eller försöker debitera ytterligare avgifter eller lägga till krav som inte var inkluderade i tillägget du undertecknade, kanske du vill konsultera en advokat för att hjälpa dig att skydda dina lagliga rättigheter som hyresgäst.
  • Många djurskyddsorganisationer som lokala filialer i SPCA eller det humana samhället erbjuder tjänster för hyresvärdar och hyresgäster, inklusive gratis medlingstjänster för att lösa tvister över husdjur.
  • Undvik klagomål medan du bor där genom att ta hand om ditt husdjur och städa upp efter det. Till exempel, om du tar dig hund ute, se till att du hämtar djurets droppings och placerar dem i en dumpster eller papperskorgen istället för att lämna dem på marken där en granne kunde gå in i dem.
  • Kom ihåg att oavsett vilka specifika regler som finns i tillägget, kräver ditt hyresavtal i allmänhet att du är en bra hyresgäst och respekterar dina grannar. Ditt husdjur får inte störa hälsan, säkerheten eller tyst njutning av andra hyresgäster längre än du är.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande