Hur man blir en byggchef

Att bli en byggnadschef, även känd som en fastighetschef, kan vara en bra karriär om du är intresserad av egenskapens funktion och som att hantera människor. Byggnadshanterare bär många olika hattar för att säkerställa de egenskaper de hanterar uppfyller förväntningarna och kraven hos både hyresgästerna och ägarna. Om du tror att du kan njuta av en karriär i fastighetsförvaltningen, ta en titt på följande svar på några vanliga frågor som människor har om att komma in i yrket.

Steg

Fråga 1 av 6:
Vad är rollen som en byggnadschef?
1. Fastighetsförvaltare övervakar byggunderhåll. Som byggchef är du ansvarig för allt från att upprätthålla enskilda lägenheter till anställning av entreprenörer för reparationer av VVS, generella byggberedelser och grundskokning. I grund och botten är du jobb är att säkerställa att byggnaden blir funktionell och väl underhållen för att ge en stabil levnadsmiljö för hyresgäster.
  • Vissa byggförvaltare är egenföretagare och kan bara hantera några byggnader, medan andra arbetar för fastighetsförvaltningsföretag som hanterar stora portföljer av byggnader.
  • Fastighetsförvaltare kan hantera både bostads- och kommersiella byggnader. Huvudskillnaden är om du hanterar enskilda invånare eller företag som hyr utrymmen.
  • 2. Byggnadschefer är också ansvariga för att hantera hyresgäster. Den andra stora delen av att vara en fastighetschef är att hitta hyresgäster för att fylla lediga platser i byggnaden samt samla hyra från alla byggnadens hyresgäster och betala ägaren av fastigheten. Ditt jobb innebär också att man lyssnar på eventuella problem eller klagomål från hyresgäster och löser dem på bästa möjliga sätt.
  • För att hitta hyresgäster för en byggnad, kan du behöva hantera listor på olika egendomsuthyrningswebbplatser, sätta listor i lokala klassificeringar eller lägga upp tecken i byggnadens fönster.
  • När hyresgäster flyttar ut är du också ansvarig för att inspektera enheterna för skador och hyra rengöringsmedel, målare, och den som helst du behöver fixa enheterna upp för nya hyresgäster.
  • Fråga 2 av 6:
    Vilka kvalifikationer behöver du vara en byggchef?
    1. Åtminstone ett gymnasiet, GED eller motsvarande. Detta är minsta nivå av formell utbildning du behöver för att bli en fastighetschef. När du har slutfört din gymnasieutbildning, ta så många kurser som möjligt i saker som matematik, redovisning, datorkunskaper och engelska för att börja lära sig färdigheter som är tillämpliga på fastighetsförvaltning.
    • Dessutom kan vissa postorderära utbildning vara mycket fördelaktiga när det gäller att lära sig relevanta färdigheter och bli anställd som fastighetschef.
    • Om du väljer att fortsätta att studera efter din gymnasium eller sekundär utbildning, vilket går in i ett program i företagsekonomi, kan fastigheter, redovisning, offentlig förvaltning eller finansiering hjälpa dig att bli en byggchef.
  • 2. En fastighetsförvaltningslicens. De flesta platser kräver att du tjänar någon form av formell fastighetsförvaltningscertifiering innan du kan arbeta som en. Forskning Vilken typ av licens som krävs i ditt område. Anmäl dig till de obligatoriska kurser, betala avgiften, delta i klasserna och ta slutprovet för att få din licens.
  • Google något som "Fastighetsförvaltning Licensiering nära mig" eller "Fastighetsskola nära mig" för att hitta program som erbjuder byggnadschef certifiering.
  • Samma program som erbjuder fastighetskurser och licenser tillhandahåller ofta även licensiering av fastigheter.
  • Observera att du vanligtvis också måste skicka en bakgrundskontroll för att få licensierad.
  • Fråga 3 av 6:
    Hur landar du ett jobb som fastighetschef?
    1. Sök efter och ansöka om byggnadschef jobb på nätet. Sök Allmänna arbetsplatser som LinkedIn, Monster, och i själva verket med nyckelord som "Fastighetschef" eller "Fastighetsförvaltning."Fyll i online-applikationerna för alla jobb som intresserar dig.
    • Det finns också några arbetsplatser som är specifika för lägenhetshantering som du kan kolla om bostadsfastigheter intresserar dig. Dessa inkluderar multi-familj insiders, lägenhetcarerar.com, och National Apartment Association Career Center.
    • Du kan också försöka kontrollera med lokala eller nationella rekryterings- och bemanningsföretag som kan hjälpa dig att landa ditt första fastighetsförvaltningsjobb.
    Fråga 4 av 6:
    Vad gör en bra byggchef?
    1. Starka människor färdigheter och kommunikationsförmåga. Byggnadshanterare måste ta itu med alla typer av människor från att bygga hyresgäster till fastighetsägare. Dessa individer kan ibland vara mycket krävande, så du måste kunna hantera förfrågningar och problem som är professionellt för att hålla alla parter nöjda.
    • Hyresgäster eller ägare kan ibland göra oinformerade eller orimliga förfrågningar som inte är uppfyllda, så du måste vara artigt och tydligt förklara varför du inte kan göra vissa saker.
  • 2. En förståelse för vad olika entreprenörer gör. Att veta hur olika handlare passar in i underhållet av de byggnader du hanterar är oumbärlig. Om ett problem med infrastrukturen kommer upp eller om en hyresgäst har ett underhållsemission, måste du veta vem du ska ringa och hur du förklarar vad problemet är för dem. Google olika affärer eller specifika underhållsproblem för att snabbt lära sig vad olika entreprenörer hanterar.
  • För att följa med detta bidrar det också till att förstå hur de tekniska aspekterna av ett stort byggnadsarbete. Till exempel borde du ha en allmän uppfattning om hur HVAC och VVS-system fungerar.
  • Du får bonuspoäng om du har några affärsfärdigheter själv! På det sättet kan du hantera mindre problem när de uppstår utan att behöva ringa entreprenörer.
  • Fråga 5 av 6:
    Är en fastighetschef svårt?
    1. Det kan vara ett mycket krävande men givande jobb. Om du blir en fastighetschef, är inga två dagar densamma, vilket innebär att du måste hantera ständigt förändrade prioriteringar och oväntade problem. Denna del av jobbet kan vara stressande ibland, särskilt om du har att göra med svåra hyresgäster eller fastighetsägare. Men du får också tillfredsställelse att veta att du hjälper människor varje dag, vilket kan känna sig ganska bra!
    • Om du blir en byggchef, kom ihåg att dina handlingar påverkar riktiga människors liv varje dag. Du bör bry dig om de byggnader du hanterar och folket i dem.
    Fråga 6 av 6:
    Hur mycket tjänar en byggnadschef?
    1. Entry-level Building Managers tjänar från $ 30.000 till $ 55.000 USD per år. Detta varierar beroende på faktorer som var du arbetar och om du arbetar för ett fastighetsförvaltningsbolag eller självständigt. I Förenta staterna kan du förvänta dig att tjäna närmare den övre delen av det löneområdet.
    • När du går fram i din karriär och bli en senior fastighetschef kan du förvänta dig att tjäna någonstans i intervallet 70 000 dollar till $ 95.000 årligen.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande