Hur man finansierar land

Ett köp av oanvänd land är i allmänhet svårare att finansiera än ett paket med en befintlig egendom, till stor del för att de flesta långivare hittar dessa typer av lån att vara för riskabla. Samtidigt som du får finansiering för ett landköp är det säkert möjligt att göra dina läxor och kunna övertyga långivaren av din förmåga att återbetala lånet. Detta kommer att kräva att man lämnar in en stor mängd information om fastigheten och dina planer för det. När du har samlat den information du behöver, kan du välja vilken typ av lån som passar rätt för dig och slutligen köpa det land du vill ha.

Steg

Metod 1 av 2:
Planerar ditt landköp
  1. Bild med titeln Finans Land Steg 1
1. Har det land som är professionellt undersökta. När du har valt rätt mark av mark för dina ändamål måste du ha det land som undersöktes för att bestämma dess dimensioner och fastighetslinjer. En undersökning kommer också att avslöja eventuella lättnader för tillgång till fastigheten, som hänvisar till grannens rätt att resa genom fastigheten. Right-of-way-problem är ofta kritiska för att öppna tomter eftersom de är viktiga för att förbättra eller använda det landet över tiden och kan påverka din förmåga att få ett lån. För mer information om att ha granskat mark, se Hur man får en landundersökning.
  • I vissa fall kan du helt enkelt be om en nybyggd landundersökning från säljaren.
  • Bild med titeln Finans Land Steg 2
    2. Undersök de relevanta zoneringslagarna. Gå till kommunala kontor och titta igenom zonering av poster för att få en bättre uppfattning om hur en önskad tomt kan användas lagligt. Om din avsedda användning för marken inte är tillåtet genom att zonera lagar kan du kunna ansöka om att söka en zonbyte från den kommunala regeringen.
  • Du kanske också vill säkra eventuella översvämningar eller varningar som är relevanta för landet. En potentiell långivare kan begära dessa dokument.
  • Bild med titeln Finans Land Steg 3
    3. Utvärdera eventuella förbättringar på landet. Förbättringar är alla befintliga eller planerade konstgjorda tillägg till tomten. Att lägga till förbättringar av marken eller detaljerade planerade förbättringar för landet kan hjälpa dig att säkra finansiering.
  • Det kan vara lättare att säkra finansiering om du planerar att bygga strukturer på landet. Dessa kan vara bostäder eller kommersiella strukturer, beroende på dina behov och zoneringslagar. För att säkra finansiering lättare, har en arkitekt utdragsplaner för vilken typ av struktur du vill bygga. Du kanske också vill kontakta en allmän entreprenör för en beräknad kostnad för att bygga strukturen. Observera att 100% finansieringspaket är sällan tillgängliga för rå mark, även de som förväntas utvecklas. Långivare kommer att förvänta dig att ha en andel i finansieringen också.
  • Huruvida en mark är nära vatten och avloppsverktyg kan påverka dess värde. Andra typer av tillgång kan också göra en stor skillnad i värdering, och kan påverka en finansieringsavtal. Om det inte finns några verktyg som redan är installerade på landet, kontakta de verktyg som tjänar området för en installationsberäkning.
  • Även om det inte finns någon byggnad på landet, kan befintliga brunnar, stigar, vägar eller andra föremål öka det uppfattade värdet av paketet. Eventuell uppfattad förbättring av värde kommer att göra finansiering lättare att få.
  • Bild med titeln Finans Land Steg 4
    4. Leta efter olika sätt att producera tillgångsvärdet på land. Kanske är den vanligaste för oändligt land timmervärde. Säljare och köpare identifierar ofta timmervärde för en bit skogsmark i landberäkningar. Detta värde kan också påverka en finansieringsavtal genom att övertyga långivaren att du kommer att kunna dra nytta av landet.
  • Betande eller jordbruksrättigheter kan vara ett annat sätt att tjäna pengar på en mark.
  • Bild med titeln Finans Land Steg 5
    5. Kompilera din information. Du måste lägga informationen om landet och dina planer för det tillsammans i ett slags låneansökan, som ibland kallas en markportfölj. Ju mer information du har desto bättre "berättelse" Du kommer att kunna berätta för långivaren och ju högre dina chanser att säkra finansiering. Din markportfölj bör också innehålla information om din kreditvärdighet (som en kreditrapport eller poäng).
  • Metod 2 av 2:
    Finansiering av markköpet
    1. Bild med titeln Finans Land Steg 6
    1. Överväg att anställa en advokat. Innan du vidtar någon åtgärd, speciellt om du köper helt rå mark, överväga att anställa professionell juridisk hjälp. Hyr en fastighetsadvokat kommer att se till att dina rättigheter är skyddade under budgivningsprocessen för att köpa marken och under finansieringsprocessen. En bra advokat kommer också att kunna hjälpa dig med prisförhandlingar.
  • Bild med titeln Finans Land Steg 7
    2. Göra ett erbjudande på landet. Innan du kan köpa din egendom måste du göra ett erbjudande på landet och har det erbjudandet accepterat av säljaren. Denna process kan vara mycket enkel, men kan också följa en relativt komplicerad budprocess. För mer information om den faktiska köpprocessen för land, se Hur man köper rå mark. Det kan också vara i ditt bästa intresse att be om ett exklusivt alternativ på fastigheten under en tidsperiod så att du kan fortsätta finansiering mm. Att ha ett alternativ är bättre än att äga, eftersom det finns mindre pengar.
  • Innan du skickar ett erbjudande på landet, var noga med att du har rätt tillstånden och eventuell försäkring. Fråga din advokat för hjälp i denna fråga.
  • Bild med titeln Finans Land Steg 8
    3. Kontakta Potentiella långivare. Om ditt erbjudande accepteras av säljaren, måste du hitta ett sätt att finansiera ditt köp. Börja med att kontakta potentiella långivare som lokala banker och kreditföreningar för att begära en låneintervju. Möt med dessa långivare och presentera din landportfölj. Med tillräckligt med försäljning och god kredit, tillsammans med en bra markportfölj, kanske du kan få ett lån genom en av dessa institutioner.
  • Bild med titeln Finans Land Steg 9
    4. Överväga andra finansieringsalternativ. Med vissa marktyper, speciellt råmarkspaket, kan det vara mycket svårt att säkra finansiering från en finansiell institution. Lyckligtvis finns det en Bevy av andra finansieringsalternativ tillgängliga. Marken tjänar som säkerhet för låne - Ytterligare säkerhet kan komma från nedbetalning i stället för andra tillgångar. Var medveten om att vissa finansieringsalternativ kan vara dyrare än att låna från banken, så överväga dina alternativ innan du lägger ner någon av följande vägar.
  • Ett alternativ är ägare finansiering. Detta gör det möjligt för dig att gradvis betala säljaren av egendom direkt, snarare än att gå igenom en utlåningsinstitution. Detta kräver i allmänhet en stor nedbetalning för att säkra säljarens förtroende. Liksom alla banklån kommer ägarfinansiering att säkras med juridiska handlingar. Kontakta säljaren av egendomen för att se om de är villiga att göra detta finansieringsalternativ.
  • Ett annat alternativ är genom ett privatpartislån. Detta kommer att kräva att du hittar en vän eller familjemedlem som är villig att låna dig pengar. Dessa lån kan säkras med säkerheter (långivaren tar i besittning av ett hus eller en bil om du standard) eller osäker.
  • Dessutom, om landet köps för ett visst ändamål, som för jordbruk eller kommersiell användning, kanske du kan ansöka om statliga lån. Specifikt erbjuder den lilla företagsverket (SBA) lån som är speciellt utformade för att köpa mark och Förenta staternas avdelning för jordbruk (USDA) erbjuder marklån ​​till jordbrukare som misslyckas med att kvalificera sig för traditionella lån. Se deras respektive webbplatser eller kontakta dina lokala SBA eller USDA-kontor för att lära dig mer.
  • Bild med titeln Finans Land Steg 10
    5. Jämför dina finansieringsalternativ. Uppskatta de totala kostnaderna för varje lån och jämföra dem mot varandra. Generellt är ägarfinansiering det billigaste alternativet, om du inte har stor kredit och kan säkra ett lån med lågt intresse. Tänk också på varaktigheten av lånen - du vill inte ta en stor ränta men sitter fast att betala den i många år. Välj ett lån som du har råd med och, om du använder ditt land för vinst, en som gör att du kan tjäna pengar på lång sikt.
  • Bild med titeln Finans Land Steg 11
    6. Välj ett lån. Välj vilket lån som passar bäst för dig och betala nedbetalningen. Uppmanas att i många fall kan den här betalningen vara så hög som 20 till 50 procent av värdet av fastigheten.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande