Hur accepterar du avsnitt 8 kuponger

Om du är hyresvärd, finns det många fördelar med att acceptera bostadsvillkor (HCV) - allmänt känt som avsnitt 8-kuponger, efter avsnittet i den amerikanska koden som etablerade dem. Tillsammans med garanterade hyresbetalningar varje månad kan du också utnyttja gratis reklam för dina tillgängliga uthyrningsenheter och njuta av förskärmade hyresgäster. Med en HCV finner hyresgästen en enhet tillgänglig på den privata bostadsmarknaden och regeringen betalar en del av hyresgästens hyra varje månad. Om du vill acceptera avsnitt 8-kuponger är allt du behöver göra slutföra en ansökan med ditt lokala bostadsbyrå (PHA) och slutföra en inspektion av hyresenheten.

Steg

Del 1 av 3:
Registrering med din lokala PHA
  1. Bild med titeln Acceptera avsnitt 8 Kuponger Steg 1
1. Leta reda på PHA Office närmaste din hyresfastighet. Även om HCV-programmet är ett federal program, administreras den av lokala PHA och är föremål för statliga lagar och lokala föreskrifter. Vanligtvis använder du den PHA som serverar det område där din egendom är belägen.
  • Bild med titeln Acceptera avsnitt 8 Kuponger Steg 2
    2. Fyll i ett program för att registrera din egendom om det behövs. Vissa PHA-kontor kräver att du fyller i en ansökan innan du kan börja acceptera HCVS. Applikationen kräver vanligtvis att du ger detaljer om dig själv som hyresvärd och en beskrivning av hyresfastigheten du äger. Eftersom processen varierar drastiskt bland olika PCA, be en förmånsrådgivare att gå igenom processen med dig.
  • Vanligtvis måste du ge information om din hyresfastighet som du vill ha i en hyreslista, som adress, kvadratmeter, antal sovrum och badrum och antal enheter (om du äger mer än en).
  • Du måste också tillhandahålla dokument, inklusive gärningen till fastigheten, en kopia av ditt foto-ID, och resultaten av en kriminell bakgrundskontroll. Medan det inte finns någon avgift att registrera kan du behöva betala en avgift för den kriminella bakgrundskontrollen.
  • På vissa områden är hyresvärdar inte skyldiga att registrera om de vill delta i HCV-programmet. En förmånsrådgivare på din PHA kommer att låta dig veta om registrering krävs.
  • Bild med titeln Acceptera avsnitt 8 Kuponger Steg 3
    3. Delta i en hyresvärdsorienteringsklass om det behövs. Vissa Phas har en hyresvärdsorienteringsklass som du är skyldig att delta innan du kan börja acceptera HCVs. Denna orienteringsklass introducerar dig till HCV-programmet och hur den lokala PHA fungerar.
  • Din orienteringsklass kan vara något du måste delta i person på PHA-kontoret eller det kan vara online.
  • Under orienteringsklassen, ställ några frågor du kan ha om att acceptera HCVs att hyra din egendom. Du kanske vill skriva ner några frågor i förväg så att du kan fråga något som inte svaras av presentationen.
  • Dricks: Om hyresvärdsorientering krävs, accepteras din registrering tills du har slutfört kursen och tillhandahöll ett certifikat för slutförande till din PHA.

  • Bild med titeln Acceptera avsnitt 8 Kuponger Steg 4
    4. Skapa ett hyresvärdsportalkonto för att hantera dina HCV-egenskaper. De flesta PHA har en onlineportal som du kan använda för att följa med din avsnitt 8-program, inspektioner och betalningar. Portalen ger dig också tillgång till forum där du kan diskutera problem med andra avsnitt 8 hyresvärdar och få svar på dina frågor från PHA-personal.
  • Vanligtvis kan du också anmäla dig till direkt insättning via portalen. PHA kommer direkt att deponera beloppet för din hyresgästs kupong varje månad. Du kommer att vara ansvarig för att samla resten av hyran från hyresgästen.
  • Bild med titeln Acceptera avsnitt 8 Kuponger Steg 5
    5. Upprätta en rättvis marknadshyra (FMR) för enheten. Varje lokal PHA bestämmer en betalningsstandard för ditt område som är mellan 90% och 110% av FMR. FMR: er beräknas och publiceras av US Department of Bostads and Urban Development (HUD) varje år.
  • För att hitta FMR för det område där din hyresenhet ligger, gå till https: // huduser.GOV / PORTAL / DATASETS / FMR.html.
  • Om din hyra är belägen i ett storstadsområde, kan ett distinkt litet område FMR (SAFMR) gälla. SAFMRS beräknar olika FMR för postnummer inom storstadsområden, där hyreskostnaderna kan variera dramatiskt. Gå till https: // huduser.GOV / PORTAL / DATASETS / FMR / LINEAREA / INDEX.html att leta upp safmr.
  • Om du inte håller med hyran som tilldelats din hyresenhet av PHA, kan du fylla i en ansökan om en hyresökning.
  • Dricks: Hyran för din enhet kan justeras upp eller ner, i förhållande till FMR, beroende på ålder, skick och plats för fastigheten. Prata med PHA personal om du har frågor om vad du ska betala i hyra för din speciella egendom.

    Del 2 av 3:
    Hitta en avsnitt 8 hyresgäst
    1. Bild med titeln Acceptera avsnitt 8 Kuponger Steg 6
    1. Ange en aktuell eller kommande ledig tjänst genom PHA. Varje PHA har en bostadsbräda för potentiella hyresgäster med kuponger. Dessa brädor lista tillgängliga hyresenheter i området och du kan använda dem gratis. Din PHA kan också ha anslutningar till andra bostadsbrädor där du kan lista din enhet.
    • Lista din enhet på bostadsbordet vid eller under FMR som gäller det område där din hyresfastighet är belägen.
  • Bild med titeln Acceptera avsnitt 8 Kuponger Steg 7
    2. Ge standard applikationer till potentiella hyresgäster med kuponger. Även om en prospektiv hyresgäst har en kupong, måste de fortfarande gå igenom din ansökan, som alla andra hyresgäster skulle. Detta gör att du kan hålla samma information om potentiella hyresgäster i dina poster.
  • Om du tar ut en ansökningsavgift kan du välja att avstå från den avgiften för potentiella hyresgäster med kuponger. Det finns dock inget lagligt krav att du gör det.
  • Dricks: Du kanske vill justera din ansökan för att lägga till en fråga om huruvida den potentiella hyresgästen använder en HCV-kupong. Detta säkerställer att du inte av misstag förnekar hyresgästens ansökan baserat på deras inkomst.

  • Bild med titeln Acceptera avsnitt 8 Kuponger Steg 8
    3. Skärmprospektiva hyresgäster precis som du skulle någon annan sökande. HCV-programmet garanterar att hyresgäster med kuponger alltid uppfyller dina inkomstkrav. Men medan PHA-skärmarna kan deras screeningprocesser inte vara så stränga som dina krav för uthyrning.
  • Även om din egendom är föremål för en lag som förbjuder diskriminering av potentiella hyresgäster med HCV, har du fortfarande rätt att avvisa en hyresgästansökan av en annan anledning, till exempel ett misslyckande att uppfylla dina kriminella bakgrundsstandarder.
  • Bild med titeln Acceptera avsnitt 8 Kuponger Steg 9
    4. Skicka in en begäran om godkännande av hyresavtal. Om du har godkänt en hyresgäst med en kupong behöver du fortfarande godkännande från PHA innan du och hyresgästen kan skriva ett leasingavtal. På din förfrågan kommer du att ange hyresgästens namn samt information om hyresenheten.
  • Du kan typiskt fylla i och skicka in en begäran genom din PHA: s hyresvärdportal. Du kan också hämta formuläret på https: // hud.Gov / Sites / DFiles / PIH / Documents / Request_Tenancy_Approval52517.pdf.
  • En PHA-inspektör inspekterar din hyresenhet för att säkerställa att den uppfyller HCV-programmets kvalitetsstandarder innan du godkänner hyran.
  • Del 3 av 3:
    Slutföra fastighetsinspektionen
    1. Bild med titeln Acceptera avsnitt 8 Kuponger Steg 10
    1. Titta över checklistan i fastighetsinspektion. Checklistan för fastighetsinspektion ger dig en uppfattning om vad inspektören kommer att titta på. Gå igenom hyresenheten med checklistan och reparera eller byt ut några föremål som du ser på checklistan som behöver det innan du planerar din inspektion. På det sättet har du större chans att passera inspektionen.
  • Bild med titeln Acceptera avsnitt 8 Kuponger Steg 11
    2. Planera en fastighetsinspektion för att intyga din egendom. Vanligtvis kan du planera din fastighetsinspektion online via hyresvärden Portal. Du kan alltid ringa eller släppa av ditt lokala Pha-kontor och planera en inspektion på det sättet.
  • Du måste vara närvarande vid inspektionen. Ta anteckningar eftersom inspektören går igenom enheten och ställ frågor om det inte är något du inte förstår.
  • Bild med titeln Acceptera avsnitt 8 Kuponger Steg 12
    3. Göra nödvändiga reparationer för att få fastigheten till standarder. Om inspektören märkte några problem med din enhet, godkänner PHA inte hyran tills du fixar dessa problem. Inspektören kommer att låta dig veta exakt vad du behöver göra för att möta kvalitetsstandarden.
  • Vissa situationer kan kräva att du ersätter något helt snarare än att bara reparera det. Om det arbete du behöver göras för att klara inspektionen kommer att ta en längre tid, är det en bra idé att kommunicera det för den potentiella hyresgästen. De kan besluta att tillämpa någon annanstans snarare än att vänta.
  • Dricks: Om du måste reparera eller byta ut varor för att få enheten till HCV-programkvalitetsstandarderna, måste din PHA inspektera enheten innan de kan godkänna hyran.

  • Bild med titeln Acceptera avsnitt 8 Kuponger Steg 13
    4. Fyll i bostadsavtalet (HAP). HAP-kontraktet är ett kontrakt mellan dig och PHA som ger information om hyresgästen och hyresenheten samt detaljer om hyresgästen är att teckna. När du är klar fyller det ut, skicka den till PHA för deras signatur. Hyresgästen behöver inte skriva detta dokument.
  • Din PHA kommer sannolikt att ha kopior av HAP-kontraktet tillgängligt online via hyresvärdsportalen. Du kan också ladda ner en kopia på https: // hud.GOV / SITES / DFILES / PIH / DOKUMENTS / HOUSING_ASSISTANCE_PAYments_Contract.pdf. Du kan fylla det här dokumentet på din dator.
  • Läs dokumentet noggrant. Det beskriver dina rättigheter och uppgifter som hyresvärd genom HCV-programmet. Kontakta din lokala PHA om du har några frågor.
  • När någon tecknar kontraktet för PHA, se till att du får en kopia av HAP för dina poster.
  • Varningar

    Generellt kräver federal lag inte att du accepterar avsnitt 8. Det finns dock vissa stater, län och städer med "inkomstkälla" Lagar som förbjuder diskriminering av hyresgästsökande på grundval av om de får avsnitt 8 eller andra statsbidrag. Kontrollera din stat och lokal lag eller kontakta en lokal hyresvärd / hyresgäst advokat om du inte är säker.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande