Hur man lägger till en intresserad part till en hyresgästförsäkring

En intresserad part är någon som anmälts om du avbokar eller misslyckas med att förnya din hyresgäster försäkring. Det är ett enkelt anmälningssystem som vanligtvis inte kräver några extra avgifter för din försäkring. Hyresvärdar kräver ofta hyresgäster att lägga till dem som berörda parter så att hyresvärdarna kan säkerställa att politiken bibehålls. Om du vill lägga till en intresserad part i din policy kan du göra det när du initialt anmäler dig till policyn eller genom att kontakta försäkringsbolaget direkt när din policy redan är på plats.

Steg

Del 1 av 2:
Lägga till en intresserad part i din policy
  1. Bild med titeln Lägg till en intresserad part i en hyresgästens försäkring Steg 1
1. Lägg till den intresserade partens namn när du initialt anmäler dig till policyn. När du slutför den första inskrivningsprocessen för din hyresgäster försäkring, bör du diskutera möjligheten att lägga till en intresserad part i din policy med försäkringsagenten. De kommer att kunna diskutera fördelarna och nackdelarna med dig och svara på eventuella frågor du kan ha.
  • Agenten kan också officiellt lägga till en intresserad part i din policy.
  • Bild med titeln Lägg till en intresserad part i en hyresgäster försäkring Steg 2
    2. Kontakta ditt hyresgäster försäkringsbolag för att lägga till en intresserad part efter det faktum. Beroende på ditt försäkringsbolag ska du kunna lägga till en intresserad part i din hyresgäster försäkringspolicy när som helst, inte bara när du initialt anmäler dig.
  • Försök att ringa kundservice eller besöka försäkringsbyrån personligen om du har frågor om att lägga till en intresserad part i din policy.
  • Bild med titeln Lägg till en intresserad part i en hyresgäster försäkring Steg 3
    3. Lägg till en intresserad part via ditt online-konto för extra bekvämlighet. Du bör också kunna logga in på ditt online-konto via företagets hemsida och lägga till en intresserad part direkt till din policy. Det ska finnas ett alternativ när du kan ange den intresserade partens namn och lägga till dem på ditt konto utan att det är officiellt godkännande från det policyföretag, eftersom en intresserad part inte påverkar dina premier eller din täckning.
  • Om du har problem med att hitta alternativet, kan du behöva ringa företaget för att få hjälp med att göra denna förändring.
  • Bild med titeln Lägg till en intresserad part i en hyresgäster försäkring Steg 4
    4. Fråga om ytterligare avgifter. De flesta hyresgästens försäkringsbolag kommer att lägga till en intresserad part utan extra avgift, men du vill se till innan du registrerar dig. Du skulle inte vilja bli överraskad av extra avgifter på din faktura varje månad.
  • Om ditt företag tar ut en avgift för att lägga till en intresserad part, kan det vara värt att shoppa med några företag att jämföra priser. Det är mycket troligt att du kan hitta ett företag som kommer att lägga till en intresserad part.
  • Del 2 av 2:
    Förstå konsekvenserna
    1. Bild med titeln Lägg till en intresserad part i en hyresgästens försäkring Steg 5
    1. Erkänna att den berörda parten kommer att bli underrättad om du avbryter din policy. När det gäller avbokning eller icke-förnyelse av din hyresgäster försäkringspolicy kommer alla intresserade parter som är noterade på din policy att bli underrättad om dessa förändringar. Det innebär att de kommer att vara medvetna om förändringar du gör till ditt konto, även om du inte berättar för dem om de ändras.
    • Till exempel, om din hyresvärd kräver att du listar dem som en intresserad part på din policy, kommer din hyresvärd att bli underrättad om du avbryter eller inte förnya din policy.
    • Detta kan påverka ditt hyresavtal med din hyresvärd om du är skyldig att upprätthålla en hyresgästens försäkring.
  • Bild med titeln Lägg till en intresserad part i en hyresgäster försäkring Steg 6
    2. Vet att en intresserad part är annorlunda än en extra försäkrad part. En intresserad part är bara någon som får en anmälan när du slutar din hyresgäster försäkringspolicy. De ingår inte i några försäkringsutbetalningar, om skada uppstår.
  • En ytterligare försäkrad part är någon som också kommer att få ekonomiska fördelar om det finns en nödvändig utbetalning under policyens varaktighet.
  • Bild med titeln Lägg till en intresserad part i en hyresgäster försäkring Steg 7
    3. Känn dig säker på att en intresserad part inte kan göra ändringar i ditt konto. En intresserad part kan inte komma åt ditt konto, göra några ändringar i din policy eller få tillgång till din personliga information på något sätt. Om du lägger till en intresserad part i din hyresgästerförsäkring, kommer de bara att kunna få meddelanden om du avbryter policyn eller misslyckas med att förnya policyn. Inget mer.
  • Om en intresserad part kallar försäkringsbolaget och begär någon information, kommer de att nekas.
  • Bild med titeln Lägg till en intresserad part i en hyresgäster försäkring Steg 8
    4. Undvik att lägga till din hyresvärd som en extra försäkrad. Det är alltid bättre att lägga till din hyresvärd eller fastighetschef som en intresserad part, snarare än som en extra försäkrad. Detta beror på att din hyresvärd inte kommer att kunna göra anspråk mot din policy om de också är listade som en försäkrad person på politiken. Det kan också avsevärt minska den mängd täckning du är berättigad till.
  • Om din hyresvärd insisterar på att vara listad som en extra försäkrad, försök att förklara de möjliga negativa konsekvenserna för dem och be om att lista dem som en intresserad part på din policy istället.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande