Hur man avbryter ett kontrakt för en gärning

Ett kontrakt för gärning, även känt som ett avdragsförsäljningsavtal, avdrag markavtal eller ägarfinansiering, är ett avtal mellan en markägare / säljare och en köpare, där köparen betalar säljaren direkt för fastigheten via avbetalningar. Köparen kan flytta till landet, men säljaren behåller juridisk titel till fastigheten tills köparen betalar hela avtalet om köpeskillingen. Under vissa och specifika omständigheter, till exempel misslyckande, kan säljaren och köparen avbryta ett kontrakt för gärning. Stegen för att avbryta en gärning anges ofta i statlig lag och de anger de åtgärder som en säljare eller köpare måste ta för att säga upp kontraktet.

Steg

Del 1 av 3:
Lokalisera och granska tillämplig statlig lag
  1. Bild med titeln Avbryt ett kontrakt för ett gärningssteg 1
1. Lokalisera tillämplig statlig lag. Eftersom olika stater hänvisar till ett kontrakt för handling av olika namn, bör du utföra en bred sökning för att hitta dina statliga lagar. Du bör göra en Internet-sökning av ditt tillståndsnamn, ordet "lag" eller "kod" och var och en av följande nyckelord: "kontrakt för gärning", "avbetalningsavtal", "Installation Land Contract" och "Ägarefinansiering."När din sökning returnerar en match till en statlig webbplats webbplats, till exempel legis.stat.pa.oss, du har identifierat den tillämpliga statliga lagen.
  • Du kan också söka i statens lagar på: https: // lag.cornell.edu / stadgar.html, Leta reda på ditt tillstånd och klicka på den aktuella lagen eller koden. Leta efter ett sökfönster och utför ett nyckelord för: "kontrakt för gärning", "avbetalningsavtal", "Installation Land Contract" och "Ägarefinansiering."Detta bör rikta dig till gällande lag och det namn som din stat använder för att hänvisa till kontrakt för gärning.
  • Bild med titeln Avbryt ett kontrakt för ett gärningssteg 2
    2. Granska gällande statlig lag. När du har hittat din statens lag relaterade till kontrakt för gärningar, läs lagarna noga. Var särskilt uppmärksam på följande:
  • Information som krävs för att inkluderas i kontraktet. Beroende på det specifika tillståndet kräver statliga lagar viss information som ska ingå i ett giltigt och verkställbart kontrakt för gärning. Detta kan innefatta: Signaturer-belopp och förfallodatum för avbetalningsbetalningar - Priset på kontraktet - Kontraktets längd och beloppet av nedbetalningen.
  • Uppsägning av kontraktet. Vissa stater anger specifikt orsakerna till att en köpare eller säljare kan säga upp ett kontrakt, den specifika tidsram som de måste upphöra, och förfarandena för uppsägning.
  • Avbeställning av kontraktet. Vissa stater kommer att fastställa de omständigheter som ett kontrakt kan avbrytas, till exempel en dom från domstolen. Vissa stater tillåter en köpare att avbryta ett avdragsavtal av någon anledning, inom en viss tid, så länge de korrekt meddela säljaren.
  • Förverkliga bestämmelser. Förverkande kan hänvisa till en fullständig uppsägning av köparens rättigheter enligt kontraktet eftersom köparen inte lyckades leva upp till ett krav i kontraktet.
  • Åtgärdsbestämmelser. Dessa bestämmelser kan ange skäl till att ett kontrakt kan avbrytas. Till exempel i vissa stater, om en säljare inte ger korrekt anmälan om förverkande, kan köparen få upphäva kontraktet.
  • Bild med titeln Avbryt ett kontrakt för ett gärningssteg 3
    3. Anställa en advokat. När du har hittat och läst den specifika lagen för ditt tillstånd bör du överväga att anställa en fastighet eller kontraktsadvokat för att granska lagen och ditt kontrakt. Detta är särskilt viktigt för köpare som har mindre rättsliga alternativ enligt ett kontrakt för gärning. Du kan hitta advokater på ett antal sätt, inklusive:
  • Hänvisning från vän eller familjemedlem. Om någon du vet använde en advokat för en fastighetsaffär eller en advokat som specialiserat sig på kontrakt, kan du fråga dem om de skulle rekommendera den advokaten. En rekommendation från en betrodd person som har personlig erfarenhet av en advokat är ett bra ställe att börja.
  • Lokala eller statliga juridiska barföreningar. Lokala och statliga barföreningar ger ofta hänvisningstjänster till advokater i ditt område. Genom statliga barföreningar kan du kontrollera om några klagomål lämnades in mot din potentiella advokat. American Bar Association har sammanställt en lista över statliga resurser som kan rikta dig till advokaträttsliga webbplatser, till exempel kontaktinformation för statliga barföreningar. ABA ger denna information på https: // amerikanbar.Org / Groups / Legal_Services / FLH-Home /
  • Del 2 av 3:
    Avsluta ett kontrakt för handling som säljare
    1. Bild med titeln Avbryt ett kontrakt för ett gärningssteg 4
    1. Granska kontraktet för ett uppdrags- eller avbokningsklausul. Klausulen innehåller instruktioner för att upphäva kontraktet och ange den tid då du måste göra det. Om du fortfarande är inom den tid som anges i klausulen, följ kontraktets instruktioner om hur man upphäver.
  • Bild med titeln Avbryt ett kontrakt för ett gärningssteg 5
    2. Bestäm om köparen är i standard. En markägare kan säga upp ett kontrakt för gärning om köparen är i standard på något av villkoren i kontraktet. Vanliga skäl En markägare kan säga upp ett kontrakt för gärning inkluderar:
  • Köparen är bakom betalningar. Statlig lag fastställer minsta belopp av brottsliga betalningar och / eller antalet dagar eller månader bakom köparen måste vara innan en markägare kan säga upp kontraktet. Kontrollera dina statens stadgar eller med en advokat för att avgöra om köparen är tillräckligt långt bakom för dig att lagligt avsluta kontraktet.
  • Köparen har inte försäkrad egendom. De flesta kontrakt för gärning kräver att köparen upprätthåller en lämplig summa försäkring på fastigheten. Om en köpare inte överensstämmer med denna term, kan han eller hon vara i standard och en markägare kan säga upp kontraktet.
  • Köparen har misslyckats med att betala egendom eller fastighetsskatt på fastigheten. Många kontrakt för gärning kräver att köparen betalar all fastighet eller fastighetsskatt på grund av fastigheten. Kontrollera dina statens stadgar eller tala med en advokat för att avgöra om köparen är tillräckligt långt bakom dessa betalningar för dig att lagligt avsluta kontraktet.
  • Bild med titeln Avbryt ett kontrakt för ett gärningssteg 6
    3. Meddela köpare av uppsägning av kontrakt för standard. De flesta stater kräver en säljare att lämna skriftligt meddelande om uppsägning av ett avtal om standard. Om du avbryter ett kontrakt för gärning på grund av säljarens standard måste du kontrollera dina statliga lagar för att bestämma rätt anmälningsmetod. Staterna kan kräva följande:
  • Meddelande om uppsägning måste vara skriftlig och levereras personligen eller med registrerat mail.
  • Meddelande måste ange skälen till default, t.ex. misslyckande att göra betalningar, underlåtenhet att behålla fastigheten eller underlåtenhet att behålla försäkring.
  • Meddelande måste ange datum för uppsägning, vilket typiskt är ett visst antal dagar efter att meddelandet skickats. Statlig lag kommer att ange tidsramen för uppsägning.
  • Bild med titeln Avbryt ett kontrakt för ett gärningssteg 7
    4. Bestäm vilket uppsägningsförfarande som är mest lämpligt. Avslutningsförfarandena som är tillgängliga för dig kommer att bero på dina statens lagar. Kontrollera dina statens stadgar eller med en advokat för att bestämma vilka alternativ som finns i ditt tillstånd. Gemensamma uppsägningsprocedurer inkluderar en förhandlad avbokning, genomför en handling i stället för uppsägning och lämna en rättegång.
  • Bild med titeln Avbryt ett kontrakt för ett gärningssteg 8
    5. Förhandla om en avbokning av kontraktet. Parter i ett kontrakt kan när som helst att när som helst upphäva kontraktet, även om kontraktet själv säger. För att förhandla om avbokningen av kontraktet för gärning, ta följande steg:
  • Kontakta den andra parten och fråga om de är villiga att förhandla om uppsägningen av kontraktet.
  • Erbjud den andra parten ett incitament att avbryta kontraktet för gärning. Du bör överväga att erbjuda att returnera några av de betalningar som du redan har fått eller ersättning för eventuella förbättringar som en part har gjort till fastigheten.
  • När du har kommit till ett avtal, bör du skriva avtalet och få båda parter att logga in framför en notarius public.
  • Bild med titeln Avbryt ett kontrakt för ett gärningssteg 9
    6. Utför en gärning i stället för uppsägning. En handling i stället för uppsägning finns i vissa stater och tillåter köparen att ge upp alla rättigheter i fastigheten utan att markägaren återvänder någon av de pengar som redan betalats på kontraktet. Det kommer att hålla parterna ut ur domstolen och hålla en återtagning eller avskärmning av kreditrapporten för den vanliga köparen.
  • Säljaren / borgenären och köparen måste komma till ett avtal där köparen frivilligt överlämnar eventuella rättigheter att lösa in eller återställa ett kontrakt. Vissa stater tillåter en säljare, även en som standard, för att korrigera standard och behålla kontraktet.
  • För att visa att en säljare inte tvingade en säljare att ge upp sina rättigheter, måste en säljare erbjuda köparen någon fördel, känd som överväganden, för att ge upp sin andel i fastigheten. Oftast kan säljaren förväntas ge någon typ av ersättning till köparen.
  • Båda parterna bör utarbetas för domstolar att titta noga på avtal för en handling i stället för uppsägning för att säkerställa att en köpare inte är väsentligt missgynnad.
  • Bild med titeln Avbryt ett kontrakt för ett gärningssteg 10
    7. Skicka in en stämning. Många stater gör att man tar med sig rättegång mot en köpare som standard av ett kontrakt för gärning lätt och kostnadseffektivt. Men vissa stater, som Minnesota, gör processen ganska komplicerad och tidskrävande, liksom dyr. Kolla med din lokala domstols kontor eller en advokat och be dem att förklara processen med att få en rättegång att säga upp ett kontrakt för gärning i ditt tillstånd.. Vid inlämning av en rättegång, överväga följande:
  • Du måste ha rättsliga skäl för att säga upp ett kontrakt för gärning. Dessa rättsmedel kan innehålla en förverkande i kontraktet, kostym för specifik prestanda, där köparen måste betala eller lämna lokaler eller kontraktsbrott.
  • Del 3 av 3:
    Avsluta ett kontrakt för handling som köpare
    1. Bild med titeln Avbryt ett kontrakt för ett gärningssteg 11
    1. Bestäm om kontraktet uppfyller minimikrav. Läs noggrant kontraktet och avgöra om alla delar som krävs enligt statlig lag är närvarande i kontraktet. Om en säljare misslyckas med att inkludera ett obligatoriskt element, kan köpare i vissa stater ha möjlighet att säga upp kontraktet.
  • Bild med titeln Avbryt ett kontrakt för ett gärningssteg 12
    2. Granska kontraktet för ett uppdrags- eller avbokningsklausul. Klausulen innehåller instruktioner för att upphäva kontraktet och ange den tid då du måste göra det. Om det fortfarande finns inom den tid som anges i klausulen, följ anvisningarna i kontraktet om hur man upphäver kontraktet. Stater kan ha särskilda regler om hur man ska upphäva ett kontrakt, vilket kan innefatta skriftligt meddelande.
  • Bild med titeln Avbryt ett kontrakt för ett gärningssteg 13
    3. Ge skriftligt meddelande. Om du har ett uppdragsklausul, kommer du att behöva skriftligt meddelande om ditt beslut att upphäva. Denna skriftliga dokumentation kan innehålla en undertecknad återköpsformulär, som tidigare ges till dig eller ett enkelt brev med angivande av att du upphäver kontraktet. Du kan också behöva lämna följande information:
  • Namn, adress och telefonnummer till säljaren eller hans eller hennes advokat.
  • En beskrivning av kontraktet för gärning, inklusive parternas namn.
  • En beskrivning av fastigheten.
  • Ett uttalande om uppdrag, inklusive när kontraktet kommer att upphävas och grunden för upphävandet.
  • En lista över alla betalningar som gjorts enligt kontraktet.
  • Om ditt kontrakt inte innehåller en uppdragsklausul, granska dina statens stadgar för att se om en uppdragsperiod kan gälla. Vissa statliga och federala lagar kräver att vissa kontrakt möjliggör upphävande inom en viss period, vanligtvis tre (3) till tio (10) dagar efter att ha ingått avtalet.
  • Bild med titeln Avbryt ett kontrakt för ett gärningssteg 14
    4. Bestäm om du har någon laglig rätt att säga upp kontraktet. Det finns begränsade omständigheter, enligt vilka en part kan säga upp ett kontrakt. Dessa rättsmedel är inte specifika för kontrakt för gärning, men vissa stater tillåter allmänna kontraktsmedel att ansöka om kontrakt för gärning. En köpare kan kunna säga upp ett kontrakt för handling av följande skäl:
  • Bedrägeri och förvrängning. Du kanske kan avbryta kontraktet om du kan visa att säljaren ljög om tillståndet för fastigheten, och den lögnet inducerade dig att ingå avtalet.
  • Åsidosättande av kontraktet av den andra parten. Om en part medvetet misslyckas med att följa villkoren i kontraktet, kan den andra parten säga upp kontraktet. En brytningsfest har ingen rätt att klaga på att den andra har avslutat kontraktet, som han eller hon bröt.
  • Omöjlighet. Om en part i ett kontrakt inte kan utföra sina skyldigheter på grund av omöjligheten av sådan prestanda, kan han eller hon ha en laglig rätt att säga upp kontraktet. Anledningen till omöjligheten av prestanda får inte vara partiets fel som finner det omöjligt att utföra. Det måste vara antingen den andra partens fel eller resultatet av en "Guds handling" eller naturens handling, som en orkan eller tornado.Till exempel, om en tornado skadar egendomen bortom reparation innan du har besittning av det, kanske du lagligen avbryter kontraktet för gärningen.
  • Underlåtenhet att hålla oberoende titel. Om en säljare har en felaktig lien, hypotekslån eller annat belopp på fastigheten, tillåter vissa stater inte en säljare att utföra ett kontrakt för gärning på fastigheten. Du bör kontrollera dina statliga lagar för att se om det förbjuder en besläktad egendom från att vara föremål för kontrakt för gärning. Om det gör det borde du köra en titelkontroll på den aktuella egendomen för att se om det finns några rättigheter på fastigheten. Om så är fallet kan du ha en rättslig grund för att säga upp kontraktet.
  • Varningar

    Du bör samråda med en licensierad advokat innan du vidtar några åtgärder, vilket kan påverka dina juridiska rättigheter och skyldigheter.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande