Hur man skapar ett kommersiellt fastighetsförslag

Kommersiella fastighetsmäklare vet vikten av att bygga upp en inventering av säljbara listor. Agenter som fokuserar på att erhålla exklusiva listor tjänar i allmänhet mer än agenter som främst arbetar med att hitta egendom för köpare och hyresgäster. I den mycket konkurrenskraftiga världen av kommersiell fastighetsmäklare är det viktigt att skapa och presentera ett noggrant och professionellt nytt noteringsförslag för att vinna fler uppdrag. Det finns dock några grundläggande steg som varje kommersiell agent bör veta för att skapa och presentera effektiva nya noteringsförslag.

Steg

Del 1 av 2:
Planerar förslaget
  1. Bild med titeln Skapa ett kommersiellt fastighetsförslag förslag Steg 1
1. Samla information. Ditt första steg i att sätta ihop ett förslag borde vara att samla så mycket information som möjligt. Du måste veta om egenskapen själv, men också om din målgrupp - de människor som kommer att döma förslaget. Försök att sätta dig i sina skor. Vad är deras behov? Vad är deras situation och kunskapsnivå? Förslaget bör fokusera på dem och vara så anpassade som möjligt.
  • Försök få information om fastigheten från hyresvärden eller ägaren. Få kopior av planlösningar, platsplaner, kopior av tidigare leasingavtal, hyror, skatteposter, inkomst och kostnadsutlåtanden. Kontrollera om att fastigheten har sålt nyligen. Om så är fallet, notera pristrenderna. Dessa uppgifter kommer att vara avgörande för att analysera fastigheten, värdera den och sedan sätta ihop en marknadsföringsstrategi.
  • Om du svarar på en begäran om förslag eller RFP, studera försiktigt kravets krav. Låt dem rikta din forskning, så att du kan svara på dem i ditt förslag.
  • Bild med titeln Skapa ett kommersiellt fastighetsförslag förslag Steg 2
    2. Forskningsmarknadsdata. En viktig del av din forskning kommer att vara att titta på den lokala marknaden. Marknadsundersökningen ger dig indikatorer på värde och hyreskostnader, som kan jämföras med den föreslagna noteringen. Denna information kommer inte bara att vara nyckeln med att presentera utsikterna utan även i marknadsföring av noteringen.
  • Hitta till exempel liknande försäljnings- och leasingstransaktioner och notera priserna. Jämförbara transaktioner hjälper dig att värdera din notering och sedan, i ditt förslag, för att motivera det värdet.
  • Bild med titeln Skapa ett kommersiellt fastighetsförslag förslag Steg 3
    3. Granska och verifiera alla dokument. Ta alla de dokument du har sammanställt och granska dem. Ofta hittar du felaktigheter. Oavsett om dessa fel hjälper eller skadar listans marknadsförbarhet är det ditt jobb att fixa dem för att ge den mest exakta informationen till dina kunder och till potentiella köpare eller hyresgäster.
  • Bild med titeln Skapa ett kommersiellt fastighetsförslag Steg 4
    4. Skriv en detaljerad beskrivning. Sätt samman en beskrivning av fastigheten och dess plats, vilket framhäver fördelarna med att äga eller leasa det. Var försiktig med hur du använder språk i beskrivningen. Gynna ord som målar en bild och undviker de som kan dämpa en läsares intresse som "ledig", måste sälja, "eller" värde."
  • Inkludera attraktiva bilder. Det här är ett mycket viktigt visuellt hjälpmedel för att stigna fastigheten. Faktum är att bilder är bättre att förmedla en känsla av fastigheten än bara ord.
  • Ha en lista med grundläggande reparation och kontroller som kommer att förbättra fastighetens värde - saker som att måla eller uppdatera landskapsarkitekturen. Dessa ska vara enkla och ge en bra avkastning på investeringen av tid och pengar.
  • Del 2 av 2:
    Skriva förslaget
    1. Bild med titeln Skapa ett kommersiellt fastighetsförslag förslag Steg 5
    1. Kompilera din information. Ta alla de data du har samlat i din forskning och börjar lägga den i logisk ordning för ditt förslag. Det kan vara mycket att hantera. Bli inte överväldigad. Snarare, försök att hitta sätt att sortera informationen. Lägg dokumenten ut på golvet eller ovanpå ditt skrivbord, till exempel, så att du enkelt kan hitta dem.
    • Potentiella köpare eller leasers kommer att vara mer intresserade av lite information än i andra, som pris och värdering. Tänk på vem du pratar med - din publik. Sätt dig i deras ställe. Med tanke på deras affärer och mål, vad vill de mest veta? Prioritera denna information.
    • Skissera också att prata poäng. Använd dessa på din tonhöjd så att du kan visa att du har gjort ett grundligt jobb, att du förstår värdet av fastigheten, och att du är den bästa personen för noteringen.
  • Bild med titeln Skapa ett kommersiellt fastighetsförslag förslag Steg 6
    2. Formatera förslaget. Fastighetsförslag har vanligtvis ett standardformat, efter en fyra-delstruktur. Generellt vill du ha en introduktion av dig själv och förslaget. En sammanfattning av fastigheten och dess situation följer och sedan en beskrivning av dina idéer och de tjänster du erbjuder, inklusive kostnader och andra viktiga detaljer. Först efter det här ska du lägga till information för att få läsarens förtroende, som din referenser, erfarenhet, utbildning och utmärkelser.
  • De olika sektionerna är alla viktiga. Börja med en klient och egendom kort. Det här avsnittet är kort och sammanfattar kunden och vad fastigheten erbjuder. Det bör visa att du fullt ut förstår vad kunden behöver och hur fastigheten kan uppfylla sina krav, förutom att ge en korrekt beskrivning av fastigheten som den för närvarande står.
  • För köttets kött måste du samla alla dina data och analys. Du borde nu ha identifierat fastighetens nyckel tillgångar och funktioner. Förklara för din kund du värderar och hur du ser på målmarknaden. Vem kommer du att marknadsföra fastigheten till? Vad är dess storlek? Hur kommer du att locka potentiella köpare? Dessa rekommendationer bör vara specifika.
  • Slutligen, prata om dig själv, avgifter och vad du kan erbjuda senast. Minst 75% av dokumentet bör handla om fastigheten och klienten, inte om dig. Se till att de avgifter du föreslår är åtminstone nära paritet med vad som är belastad på den lokala fastighetsmarknaden.
  • Bild med titeln Skapa ett kommersiellt fastighetsförslag förslag Steg 7
    3. Polera rapporten och lägg till en "sammanfattning." Den sista delen av processen är att röra upp. Visuals kommer att göra din rapport ut och vara lätt att förstå. Varje sida ska ha grafer eller diagram för att bryta ner data i begripliga delar. Bilder kommer också att hjälpa. Många kunder kommer inte att läsa hela dokumentet ändå, så spara dem från wordsess.
  • Sist, lägg till en slutlig täckningssida som heter en "sammanfattning."Det här är en kort, 1 till 2-sidig översikt som samlar alla de viktigaste objekten om fastigheten och dess marknadsföring. Gör det så klart och enkelt för kunden att förstå. Överväg att använda kula punkter, till exempel. Det här avsnittet kommer att ge det första och viktigaste intrycket.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande