Hur man bestämmer hyreskostnaden för en egendom

Ställa in rätt hyra för din investeringsfastigheter innebär mer än att bara försöka göra en vinst.Hyresgäster har så många val när det gäller hyresfastigheter, så du måste göra din sticka ut.Detta innebär att det rätta hyran som lockar högkvalitativa hyresgäster och återspeglar de positiva attributen för din egendom.Med lite forskning, matematik och marknadskunskap, kan du bestämma lämpligt hyreskostnad för din investeringsfastigheter.

Steg

Metod 1 av 4:
Använder ditt hem värde
  1. Bild med titeln Bestäm hyreskostnaden för en fastighetssteg 1
1. Beräkna 1.1 procent av värdet på din egendom.Detta kommer att resultera i det månatliga beloppet du bör ladda hyresgäster.Professionella investerare använder denna procentandel som en tumregel för att bestämma hyrespriset på en enhet.
  • Till exempel, om du hyr ut en lägenhet i ditt hem och ditt hem är värt $ 90.000, använd ekvationen $ 90.000 x .011 = $ 990.Detta skulle vara det månatliga beloppet du kan ladda hyresgäster för enheten.
  • Bild med titeln Bestäm hyreskostnaden för en fastighetssteg 2
    2. Förstå begränsningarna för att använda denna beräkning.Medan det kan vara ett bra ställe att börja, misslyckas den här platta beräkningen med att ta hänsyn till andra faktorer som lägger till eller förringar hyresvärdet på en egendom.Om hemmet är i ett höginkomstkvarter, kan den procentuella beräkningen leda till ett hyrespris som är för högt.
  • Andra överväganden, till exempel plats, närliggande bekvämligheter, designfunktioner och layout, påverkar också hur mycket hyra du kan ladda.
  • Prova samma beräkning med ett intervall mellan 1.0% till 1.3%, baserat på hyra och tillgänglighet av liknande hyresfastigheter i området.
  • 3. Tänk på marknaden. Om fastigheten är belägen på en varm marknad med hård konkurrens från andra hyresfastigheter, kan denna formel göra hyran för hög för att konkurrera med andra egenskaper. I det här fallet bör du undersöka den aktuella marknaden genom att jämföra din enhet till andra jämförbara hyresfastigheter för att hitta den idealiska kostnaden.
  • Metod 2 av 4:
    Undersöker jämförbara enheter
    1. Bild med titeln Bestäm hyreskostnaden för en fastighetssteg 3
    1. Forskningshyrespriser för enheter som liknar din.Ta reda på hur mycket hyra andra laddas för jämförbara enheter.Titta på webbplatser som Craigslist, Zillow och Trulia.Kör runt om i närheten för att hitta hyresfastigheter som inte är listade på dessa webbplatser.
    • Leta efter enheter som matchar din i kvadratmeter, antal sovrum och badrum, ålder, bekvämligheter och plats.
    • Gör en lista över egenskaper som liknar din och skriv ner hur mycket hyra ägarna laddas och beläggningsgraden. Bedöma om du kan fråga samma, mer eller mindre hyra än dessa egenskaper baserat på plats, bekvämligheter och storlek på din.
    • Tänk på att det annonserade hyrespriset på en egendom kan vara för högt.Om du till exempel hittar en egenskap som liknar din som har varit ledig länge, är hyran ägarna att fråga kan vara för högt.Ta hänsyn till detta när du ställer in hyran för din enhet.
  • Bild med titeln Bestäm hyreskostnaden för en fastighetssteg 4
    2. Kontakta Fastighetschefer för att bestämma ett hyreskostnad.Om du planerar att anställa ett fastighetsförvaltningsbolag för att övervaka din egendom, borde de ha en bra uppfattning om vilken hyra du kan ladda. Annars kan du kontakta lokala fastighetschefer och fråga dem om hyrespriser i ditt område för att få en känsla av vad du ska betala.
  • Ställa in rätt hyra är en del av en fastighetschefs ansvar.Fastighetsförvaltare förstår den lokala marknaden och känner till hyresvärdena på jämförbara egenskaper i området.
  • Bild med titeln Bestäm hyreskostnaden för en fastighetssteg 5
    3. Arbeta med en agent.Uthyrningsagenter, fastighetschefer och några fastighetsmäklare som hanterar hyror har en angelägen förståelse för den lokala hyresmarknaden.De är bekanta med alla övriga hyresfastigheter i området.Detta gör dem kvalificerade för att bedöma positiva och negativ av din hyresfastigheter och ställa in lämpligt hyreskostnad.Eftersom de visar, vet de också vilka hyresgäster som och gillar inte.En agent kommer att veta vilka hyresgäster som är villiga att betala för plats, storlek och bekvämligheter i din egendom.
  • De flesta fastighetsmäklare handlar inte om hyror, även om vissa kanske. Av den anledningen kanske du vill kontakta ett fastighetsförvaltningsbolag eller hyresgäst i ditt område, eftersom de tenderar att specialisera sig i uthyrningsenheter uteslutande.
  • Bild med titeln Bestäm hyreskostnaden för en fastighetssteg 6
    4. Beräkna hyreskostnaden per kvadratfot. Om du inte kan hitta andra liknande hyresenheter i ditt område, bestämma hyreskostnaden per kvadratmeter enhet som är liknande på andra sätt.Applicera hyran per kvadratmeter till din enhet för att ställa in hyran.
  • För att beräkna hyreskostnaden per kvadratfot, dela ut hyrespriset med den totala kvadratmeter från enheten.
  • Antag att du har en tre sovrum, 1 500 kvadratfot enhet tillgänglig.En närliggande två sovrum, 1000 kvadratfot enhet uthyrs för $ 1,250 per månad.Beräkna hyran per kvadratfot av den närliggande enheten med ekvationen $ 1,250 / 1000 kvadratfot = $ 1.25 per kvadratfot.
  • Applicera hyran per kvadratfot för att ställa in hyran för din enhet.Multiplicera 1.500 kvadratmeter x $ 1.25 = $ 1,875.Baserat på hyrespriset per kvadratmeter, kan du fråga $ 1,875 för din enhet.
  • Observera att mindre egenskaper i allmänhet hyr för mer per fot än större egenskaper.
  • Metod 3 av 4:
    Förstå faktorer som påverkar hyresvärdet
    1. Bild med titeln Bestäm hyreskostnaden för en fastighetssteg 7
    1. Tänk på platsen.Platsen är den viktigaste faktorn som kommenderar högre hyra.Människor är allmänt villiga att göra utan vissa bekvämligheter om fastigheten är ett bekvämt och populärt läge.
    • Om fastigheten är nära skolor, kan det vara mer värdefullt för familjer med barn.
    • Studenter kan vara villiga att betala mer för hyresenheter inom gångavstånd till lokala högskolor.
    • Hyresgäster tenderar också att vara villiga att betala mer för enheter nära kollektivtrafik.
  • Bild med titeln Bestäm hyreskostnaden för en fastighetssteg 8
    2. Tänk på tillgängliga bekvämligheter.Hyresgäster är villiga att betala mer för vissa bekvämligheter och bekvämligheter.Till exempel går uthyrningsfastigheter för högre hyra i planerad utveckling med attraktiva faciliteter.Önskvärda funktioner kan göra en fastighet en högre hyra än en jämförbar egenskap utan dem.
  • Pooler och tennisbanor gör hyresenheter mer attraktiva och kan öka sitt hyresvärde.Faktum är att alla utomhusutrymmen, som balkong eller däck, gör en enhet mer attraktiv för hyresgästerna.
  • Hyresgäster är också villiga att betala för lättillgänglig eller täckt parkering, särskilt i stadsområden.Hyresgäster föredrar parkering på gatan, men i närheten av parkering på gatan kan också vädja till hyresgäster.
  • Hyresgäster vill ha bekväma tvättmöjligheter.Om tvättmöjligheter är i byggnaden, eller helst i enheten, kommer hyresgästerna att vara villiga att betala mer.
  • Bild med titeln Bestäm hyreskostnaden för en fastighetssteg 9
    3. Tänk på din enhets önskvärt.Enheten och layouten på enheten påverkar hyresvärdet.Också, kvalitet hyresgäster är villiga att betala topp dollar för moderna designelement.Dessutom befaller avancerade ytor och apparater högre hyror.
  • Square Footage påverkar hyresvärdet.Om en hyresgäst ser en 700 kvadratmeter lägenhet med 1 sovrum och en 1 000 kvadratmeter lägenhet med 1 sovrum, kommer hon sannolikt att vara mer lockad till den större och vara villig att betala mer.
  • Golvnivån är viktigt för hyresgäster.Du kan ladda mer för enheter på högre våningar än för marknivåenheter, speciellt om det finns en hiss.Men om fastigheten är en promenad, kan du dock behöva ladda mindre hyra för de högre våningarna eftersom hyresgäster kommer att vara mindre villiga att klättra uppför trappan.
  • En tvättmaskin och torktumlare i enheten appellerar till de flesta hyresgäster.Hyresgäster kommer att vara villiga att betala för bekvämligheten och privatlivet att ha sin egen tvättmaskin och torktumlare att de inte behöver dela med sina grannar.Om du inte vill köpa en tvättmaskin och torktumlare, tänker åtminstone att installera tvättmaskinens hookups så hyresgäster kan ta med egna apparater.
  • De flesta hyresgäster förväntar sig luftkonditionering, särskilt i områden med varma och fuktiga väderförhållanden.Hyresgäster är villiga att betala mer för central luftkonditionering än en fastighet med fönsterenheter.
  • Erbjuder gratis trådlöst internet.Hyresgäster förväntar sig bekvämligheten med trådlöst internet, och kvalitetshyresgäster kommer att lockas till fastigheter som erbjuder denna tjänst.
  • Layouten på enheten påverkar hyresvärdet.Hyresgäster älskar en öppen planlösning.En enhet med en öppen planlösning ser större ut och kommer att beordra en högre hyra än en utan den.
  • Hyresgäster är villiga att betala för trägolv.Om du kan skryta med att din egendom har trägolv, kommer du att vara före tävlingen.
  • Hyresgäster behöver massor av lagringsutrymme.De kommer att vara villiga att betala högre hyra för en fastighet med extra garderober, särskilt klädkammare.
  • Bild med titeln Bestäm hyreskostnaden för en fastighetssteg 10
    4. Justera hyrespriserna baserat på marknaden.Till exempel, när ekonomin är dålig, ökar efterfrågan på hyresfastigheter eftersom människor inte vill köpa hem.Det innebär att du kan ladda mer för dina uthyrningsfastigheter.Omvänt, när efterfrågan på hyresfastigheter minskar, måste du debitera mindre för att fortsätta att locka hyresgäster.
  • Också, om du hyr säsongsmässigt, hyrespriset du kan debitera ökar under högsäsong.Det kommer att minska under lågsäsong.
  • Tänk på vilken typ av leasing du kan erbjuda (månad till månad, ett fast slutdatum, fast antal månader, alternativ att köpa mm.) och vilken typ av påverkan kan detta ha på vem som är villig att hyra.
  • Du kan ladda mer för kortfristiga leasingavtal än långsiktiga leasingavtal. Till exempel kan du ladda $ 1000 månad till månad eller $ 900 per månad om hyresgästen tecknar ett leasingavtal i ett år. Generellt är det acceptabelt att ändra hyresavtalet baserat på villkoren i kontraktet, så länge som alla sökande citeras samma villkor och priser.
  • Det finns en gräns för hur mycket du kan ladda för en deposition. Om din insättning är för hög kan du ha problem med att locka hyresgästerna.
  • Vid fastställandet av depositionen, överväga sökandens riskfaktor. Faktorer att överväga inkluderar kreditpoäng, tidigare hyreshistoria, inkomst och eventuell brottslighet. Till exempel bör en sökande med god kreditpoäng få en lägre deposition än en med dålig kreditpoäng.
  • Metod 4 av 4:
    Beslutar att höja hyran
    1. Bild med titeln Bestäm hyreskostnaden för en fastighetssteg 11
    1. Bestäm om du ska höja hyran för ockuperade enheter.Att höja hyran för ockuperade enheter kräver liknande överväganden som att hyra hyran för lediga enheter.Tänk på den aktuella hyresmarknaden i ditt område.Tänk också på om du vill riskera att du förlorar värdefulla hyresgäster.
    • Jämför dina hyrespriser med andra för liknande fastigheter i området.Om din hyra är lägre än andra, bedöma om du erbjuder tillräckligt med bekvämligheter för att motivera att höja hyran.Bestäm om du vill höja hyra över hela brädet eller bara för specifika enheter.
    • Tänk på dina långsiktiga, värdefulla hyresgäster.Det är svårt att sätta ett pris på pålitliga hyresgäster som behandlar din egendom som sin egen.Bestäm om du skulle vara villig att förlora dessa hyresgäster om de inte vill betala den ökade hyran, och om så är fallet, om du vill vara villig att utesluta någon av dem från en hyresökning.
    • Om du har flera enheter kanske du bara vill öka hyran på vissa enheter vid någon tidpunkt. Stagger hyreshöjningen över tiden, så att du inte riskerar att förlora alla dina hyresgäster samtidigt.
  • 2. Kontrollera dina statliga lagar. I USA har stater lagar om hur hyresökningar ska bestämmas och kommuniceras till hyresgästen. Dessa lagar kan ange hur många dagar som behövs innan du kan öka hyran. Du bör också vara medveten om att hyra kontrollen är inriktad på ditt område. Du borde läsa hyresvärden för din stat.
  • Kommersiella leasingavtal har ofta olika bestämmelser än bostäder.
  • Om du är osäker på lagarna i ditt tillstånd, kolla med en advokat, helst en som specialiserar sig på fastigheter eller i hyresvärden.
  • Bild med titeln Bestäm hyreskostnaden för en fastighetssteg 12
    3. Motivera dina skäl för att höja hyran.Förklara för hyresgästerna resonemanget bakom den högre hyran.Om högre fastighetsskatt eller driftskostnader garanterar ökningen, se till att hyresgästerna förstår detta.Göra dem medvetna om något mervärde de kan förvänta sig på grund av ökningen.Till exempel, kanske du anställer en bättre vaktmästare.Eller kanske du planerar några kapitalförbättringar.
  • Bild med titeln Bestäm hyreskostnaden för en fastighetssteg 13
    4. Kommunicera med hyresgäster om hyran.Bygga en plan för att öka hyrorna i dina leasingar så hyresgäster vet när man ska förvänta sig dem.Tillhandahålla hyresgäster med skriftlig anmälan om planerade ökningar i hyran.Hålla sig till anmälningsriktlinjerna som anges i hyresavtalet, så att hyresgästerna får tillräckligt med förvaringsmeddelande.Använd klart och kortfattat språk, och vara professionellt genom att skicka ett skrivet brev på bolagets brevhuvud.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande