Hur man tröstar din flickvän

När du ser någon du bryr dig om i nöd är det lätt att känna hjälplös. Detta är särskilt sant i ett romantiskt förhållande, där känslor tenderar att bli överdrivna. Det finns många anledningar att en flickvän kan behöva tröstande: hon kan vara upprörd eller arg på något som hände, eller helt enkelt känner sig blå och behöver lite värme. Hur du går om att trösta din flickvän beror till stor del på tjejen och den anslutning du har med henne. Lyckligtvis, den enkla handlingen att vara där för henne när hon behöver ditt stöd och förståelse går långt för att trösta henne.

Steg

Metod 1 av 2:
Pratar saker genom med din flickvän
  1. Bild med titeln Comfort din flickvän Steg 1
1. Var där emotionellt och fysiskt så snabbt som möjligt. Inom anledning bör du göra din flickvän din första prioritet när hon är upprörd och behöver ditt stöd. Hur snabbt är du där för henne kan vara lika viktigt som att vara där och hur du rusar till hennes hjälp kan hon veta hur mycket hon betyder för dig. Det här, ensam, hjälper henne att må bättre oavsett varför hon är upprörd
  • Självklart kommer du inte att kunna rusa till din flickvän på droppe av ett mynt. De flesta gånger måste du balansera kritiken hos dina nuvarande aktiviteter och svårighetsgraden av hennes känslomässiga nöd. Om du är på jobbet eller skolan och hennes situation är svår, bör du rensa ditt ansvar och ge henne allt det emotionella stödet och omsorgsfullt att du kan verbalt. Låt henne veta att hon är din första prioritet och att du kommer att vara det fysiskt så snart du kan praktiskt taget rensa din tallrik.
  • Bild med titeln Comfort din flickvän Steg 2
    2. Lyssna noga på vad hon är upprörd om. Tills du vet vad din flickvän är speciellt upprörd om, kan du inte erbjuda någon men den bredaste trösten. Huruvida situationen är mindre eller ett livsförändrande problem, håll av på rådet i första hand, börja med att lyssna noggrant på vad hon säger.
  • Engagera sig i aktivt lyssnande. Upprepa tillbaka vad du tycker du hörs för att vara säker på att du verkligen förstår vad hon går igenom.
  • Empati kan inte hända om du delvis är inriktad på dina egna tankar. Ändå borde du inte vara rädd för att erbjuda dina egna känslor, men bara om hon frågar dig om dem.
  • Bild med titeln Comfort din flickvän Steg 3
    3. Fråga vad du kan göra. Anta inte bara att du vet det bästa sättet att lösa sitt problem. Fråga vad hon verkligen behöver, och se om det finns något du kan göra för att stödja henne.
  • Om hon har sagt det förut det är det något hon skulle vilja för dig att göra medan hon är upprörd, som att hålla handen och bara vara där för henne, prova det först. När hon lugnar ner, fråga om det finns något annat hon skulle vilja.
  • Bild med titeln Comfort din flickvän Steg 4
    4. Få henne att skratta. Skratt hjälper till att lindra stressen och centers igen de känslor. På detta sätt kan ett antal mentala och känslomässiga problem tyckas vara mindre kritiska och mer hanterbara.
  • Om du och din flickvän har en stark nog kemi, gör du förmodligen henne att skratta regelbundet som det är. Humor är en kraftfull botemedel mot mental stress, och det kan hjälpa henne att finna av vad som stör henne tillräckligt länge för att påverka positiv förändring i hennes humör.
  • Bild med titeln Comfort din flickvän Steg 5
    5. Lätta några potentiella känslor av skamfiskhet. Förutom vad hon känner sig dålig om, kan din flickvän känna en ny synd skam på att bara visa känslomässig sårbarhet mot dig. Om du tycker att så är fallet, bör du dra henne nära dig och påminna hennes känslor är normala och bara förväntas. Lugna henne att hennes förtroende för dig kommer aldrig någonsin förrådas.
  • Uppmuntra henne! Påminna henne om saker som hon är klar som har varit framgångsrik, eller om hon kunde komma igenom något riktigt svårt.
  • Bild med titeln Comfort din flickvän Steg 6
    6. Hålla sig lugn. Kom ihåg att fokusen ska vara helt på din flickvän och hennes känslor medan du erbjuder tröst och support. Det kan vara svårt om du är känslomässigt involverad i den situation som stör henne, men du måste sätta dina känslor på bakbrännaren och låt henne vara fullt utarbetad. Om du blir alltför upprörd och börjar vikas i dina tankar och känslor, kommer det bara att göra det värre. Och i slutändan har du gjort lite för att trösta eller konsolera henne.
  • Om du är upprörd är det bäst att få henne att må bättre, tenderar du till din sida av problemet vid en framtida tid.
  • Metod 2 av 2:
    Uttrycka din omtänksam icke-verbalt
    1. Bild med titeln Comfort din flickvän Steg 7
    1. Närma sig henne på hennes villkor. När du träffas med henne är det viktigt att du inte överstiger dina gränser. Detta inkluderar att hålla en keps på fysisk kärlek eller romantiska gester om du inte tror att hon är i humör för det. I många fall kommer en tjej som är rasande över någonting inte att vara mottaglig för att krama. När du träffar henne, kom nära men respektera hennes personliga utrymme i början. Om hon vill ha något, är chansen att hon kommer att låta dig veta.
    • Beroende på hur länge du har varit med din flickvän, borde du kunna förutsäga sitt beteende i vissa situationer. Om du har tröstat henne i det förflutna och hon var mottaglig för vissa handlingar, och upprepade dem är ett bra knep.
  • Bild med titeln Comfort din flickvän Steg 8
    2. Använd uppmärksamt kroppsspråk. Medan du pratar med henne är det bästa du kan göra i början att låta henne veta att hon har din fullständiga uppmärksamhet. Även om du får det här intrycket över genom dina ord, visar uppmärksamt kroppsspråk henne att du lyssnar med din kropp så mycket som din hjärna. Steady Eye-kontakt, lutar och pekar på din kropp i hennes riktning, ler och nickar huvudet när det är lämpligt, kommer alla att visa den tjej du bryr dig.
  • Bild med titeln Comfort din flickvän Steg 9
    3. Köp henne en gåva. Gift-Giving är överraskande väl lämpad för tider av stress. Även om en bukett blommor uppenbarligen inte kommer att göra problemet själv, går det ett fysiskt tecken på klost och tillgivenhet. Den symboliska naturen hos en gåva kan gå långt för att göra din flickvän bättre.
  • Att ge henne en present kan vara effektiv, men bara om det är backat upp med ärligt tal och värme.
  • Försök att överväga om anledningen till att din flickvän behöver tröstande är verkligen lämplig för vilken gåva du får henne. Blommor är lämpliga för nästan alla situationer, men att få sitt favoritvideospel efter att hennes föräldrar har dött förmodligen inte kommer att få den reaktion du letar efter.
  • Bild med titeln Comfort din flickvän Steg 10
    4. Erbjuda en vävnad om hon gråter. En vävnad är ett vanligt erbjudande att ge någon om du tycker att hon gråter. Gråt kan vara en pinsam sak, även i mitten av någon du är djupt involverad i. En vävnad gör det inte mindre pinsamt, men det hjälper till att rensa bevisen. Att erbjuda din flickvän en vävnad för att torka bort tårar är särskilt användbart om hon bär någon ögonmakeup. Hon kommer noga tack för det senare.
  • Bild med titeln Comfort din flickvän Steg 11
    5. Krama henne. Förutsatt att din flickvän inte rusade in i dina armar för komfort från get-go, vilket ger henne en kram rekommenderas vid någon tidpunkt. De positiva effekterna av kramar är välkända. Det är ett snabbt sätt att må bättre, eftersom allt från stressnivån till sitt blodtryck blir reglerat under en kram.
  • Bild med titeln Comfort din flickvän Steg 12
    6. Koka upp tillsammans. Cuddling är en bona fide botemedel mot de flesta känslomässiga problem. Om din flickvän har blivit upprörd om någonting, är det vanligtvis inget bättre än att koka upp när saker har blivit relativt löst. Även om hon inte känner sig helt bra när du kommer ner till cuddling, kommer kuddens handling med ett imponerande utbud av fördelar, inklusive ökning av känslor av välbefinnande och lycka.
  • När du är cuddling, kanske du kanske tänker på att titta på hennes favoritfilm tillsammans. Något lätthjärtat och roligt är vanligtvis bäst, och underhållningen är ett bra sätt att hålla henne ifrån frågan till hands tills hon är lugn och vilade nog att hantera det ordentligt.
  • Tips

    Det borde gå utan att säga att trösta din flickvän i person är att föredra att alternativ som telefonen eller på nätet, som i person breddar utbudet av saker du kan göra för henne. Men om hon känner mig nere, är det bäst att agera snabbt. Gör vad du kan, när du kan.

    Varningar

    Medan du alltid ska vara där för din flickvän när hon behöver dig, förstår du att du inte alltid kan lösa alla problem för henne. Ibland är det omöjligt att få någon att må bättre om en given situation. Om så är fallet kan bara tid och passivt stöd förbättra saker.
  • Var försiktig så att du inte internalisera vad din flickvän är upprörd över. Att matcha en negativ känsla med en annan kommer bara att skapa nya problem ovanpå de befintliga.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande