Hur man är en bra kassör

Så du har ett jobb (kanske ditt första jobb) i detaljhandeln, och du har blivit ombedd att arbeta kontantregistret. Du kommer nog att ges grundutbildning, men hur kommer du från dag ett på jobbet för att bli pro kassör som kan rensa en lång sortiment på några minuter och göra allas dag ljusare? Det här är tips för att bli bättre på ditt nya jobb!

Steg

Metod 1 av 3:
Bra service
  1. Bild med titeln vara ett bra kassörsteg 1
1. Le och var trevligt. Om du har haft en dålig dag, lämna den hemma och vara artig medan du är på skift, även till de genomsnittliga kunderna. Du behöver inte vara en pushover, men du är mer benägna att lämna din kund glad och nöjd om du är långsammare men i ett bra humör än om du är den snabbaste kassören någonsin men snygg och oförskämd. Om du inte är uppriktigt är glad, försök åtminstone förfalska det.
  • Bild med titeln 666990 2
    2. Fråga kunden om "De har en bra dag". Faktiskt lyssna på deras svar och erkänna deras svar. När de går ut ur affären, kommer de att känna sig ordentligt erkända och kommer sannolikt att komma tillbaka till din butik.
  • Bild med titeln vara ett bra kassör steg 8
    3. Återupprop. Om din butik har ett protokoll för att ringa efter säkerhetskopiering när linjen blir för lång, ring efter säkerhetskopiering och försök att inte skynda igenom hela linjen själv.
  • Bild med titeln 666990 4
    4. Sluta prata med medarbetare när tjänsten krävs. Kunderna känner sig obekväma i bästa fall och respekteras om kassörerna håller chattar runt eller över dem medan de serveras. Det här är ditt jobb, och precis som andra människor inte pratar i jobbet ständigt, inte heller. Lär dig att släppa och hämta samtal när det är lämpligt.
  • Metod 2 av 3:
    God kontanthantering
    1. Bild med titeln vara ett bra kassörsteg 2
    1. Lär känna grunderna i ditt kontantsystem. Oavsett om det är ett gammalt manuellt kassa eller ett state-of-the-art datorsystem, bör du veta hur man gör alla de grundläggande sakerna som kommer upp minst en gång var tredje eller fyra kunder. Om ditt kassaregister har snabba knappar för vissa kontantbelopp, som $ 5, $ 10 eller $ 20, få vana att använda dem. För de första dagarna, granska dina grunder ständigt medan det inte är upptagen, och fråga en mer erfaren kassör att dubbelkontrollera dig för att du gör att du gör allt exakt rätt.
  • Bild med titeln vara ett bra kassörsteg 7
    2. Räkna tillbaka förändring. När det inte finns en lång linje, få vana att räkna tillbaka förändringen till kunden istället för att bara lämna dem en massa räkningar. Detta skär ner på misstag.
  • God praxis i små detaljhandelsföretag inkluderar att ringa ut stora anteckningar så att din medarbetare hör det. Om det finns en tvist och en kundanspråk har gett dig mer pengar än de gjorde, kan du använda den här standardpraxis för att visa att det här är osannolikt.
  • Bild med titeln vara ett bra kassörsteg 5
    3. Fortsätt notera hur kunden betalar. Någon som betalar i kontanter måste söka efter förändring, medan någon som betalar med debet behöver skriva sin PIN-kod och vänta på att transaktionen ska gå igenom. Det här är en bra tid att göra något annat de behöver gjort, som att bagging sina inköp.
  • Metod 3 av 3:
    Informeras om butiksprotokoll
    1. Bild med titeln vara ett bra kassörsteg 3
    1. Lär dig hur man gör saker som kommer upp rimligt ofta, men inte varje dag. Till exempel, om du bara säljer ett presentkort en gång varje vecka eller två, är det fortfarande en bra idé att känna rutinen av hjärtat. Det är också en bra idé att veta vad du ska göra om du gör ett misstag eller ett litet problem kommer upp - vad är rutinen om du ger fel förändring men har redan stängt dina pengar, om någon vill ha en återbetalning eller om din debitmaskin går På Fritz? Om detta inte var en del av grundläggande träning, fråga din chef eller en mer erfaren kassör.
  • Bild med titeln vara ett bra kassörsteg 4
    2. Vet var du ska gå för mer information om något mer sällsynt kommer upp. Du kan förmodligen inte memorera varje rutin i boken, särskilt de som kanske aldrig kommer upp medan du jobbar där, men du behöver veta var din guidebok eller användarmanual är om de en gång i-blå-månen kommer upp. Det är en bra idé att åtminstone skumma hela guiden, så du vet ungefär vad som är i det och var du ska gå om, säg att strömmen går ut och du måste använda det dammiga manuella betalkortet Tryck på baksidan.
  • Bild med titeln vara ett bra kassörsteg 6
    3. Känn butikens produkter tillräckligt bra för att göra förslag och komplimanger. Även om du bara är kassör och aldrig förväntas arbeta golvet, är du fortfarande en anställd och kan ställas in frågor. Om du råkar veta något är ett särskilt bra köp, låt köparen veta att de bara fick den första av en helt ny produkt, eller att du tycker att det är den trevligaste i affären och de gjorde ett bra val. Vara uppriktig om detta och överdriv inte det, men lite komplimang kan skapa uppfattning om mervärde och göra en kund ännu lyckligare med sitt köp.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande