Hur man blir bartender

Om du gillar att arbeta med människor, ha en stor personlighet och älska baren atmosfär, då är en bartender det perfekta jobbet för dig! Men du kan vara till en total förlust om var du ska börja. Lyckligtvis behöver du vanligtvis inte någon speciell träning eller utbildning för att vara en bartender. Du behöver bara erfarenhet av kunder och viktiga färdigheter som att arbeta under tryck, ett bra minne och ansvar. Med dessa färdigheter och vissa övningar gör drycker, kan du starta din bartending karriär.

Steg

Del 1 av 3:
Uppfylla kraven
  1. Bild med titeln Bli en bartender steg 1
1. Kontrollera minsta ålder för att bli bartender i ditt område. Minsta ålder som är en bartender varierar, men det är vanligtvis mellan 18 och 21 år. Se upp åldersbehovet i ditt område. Om du är gammal nog, kom igång på din jobbsökning!
  • I Förenta staterna behöver du inte vara laglig dricksålder i många stater för att vara en bartender.
  • Om du inte är gammal nog för att vara en bartender, kan du fortfarande arbeta med dina färdigheter. Börja lära drick recept. Du kan också börja arbeta i en restaurang eller bar som en barback eller server för att få erfarenhet.
  • Bildbeteckningen blir en bartender steg 2
    2. Ta en bartending kurs för att lära sig färdigheterna och öka din upplevelse. Det här är inte alltid ett krav, men det får dig att se mycket bättre ut till potentiella arbetsgivare, speciellt om du inte har mycket erfarenhet. Det finns många bartendingprogram du kan ta, och de flesta senaste veckorna före slutförandet. När du fyller ett program får du ett certifikat för att göra din kompetens tjänsteman.
  • Om du är i USA, försök hitta ett bartendingprogram som är licensierat av din statens utbildningsdepartement. Detta visar att ett program är legitimt.
  • Om du överväger bartending school, schemalägga ett besök innan du betalar. Se skolan och träffa några av instruktörerna att bestämma om de är professionella och kunniga om branschen. De bör också använda en professionell lärobok och klassmaterial. På det här sättet kan du undvika att bli scammed.
  • Det finns också många online bartending program, men var försiktig med dessa. Undersöka dem grundligt för att se till att de inte är bedrägerier. Om möjligt, försök att prata med personer som slutförde programmet för att se till att de kunde få ett jobb efteråt.
  • Bartending School kostar vanligtvis några hundra dollar, vare sig personligen eller online.
  • Bildbeteckningen blir en bartender steg 3
    3. Få ett bar kit så att du kan träna hemma. Det enda sättet att bli bättre på att vara en bartender är att träna, så få ut det mesta av din tid hemma. Du kan få ett billigt bar kit med en cocktail shaker, tang, vispa, sked och alla verktyg du kommer att arbeta med bakom baren. Om du övar hemma kommer du att vara upptagen att imponera på barchefer med dina färdigheter.
  • Öka inte bara att göra dryck recept. Arbeta med att lära sig hur man gör garneringar för dryckerna också. Detta är viktigt för cocktails, särskilt hos Fancier Bars.
  • Bild med titeln Bli en bartender steg 4
    4. Memorera vanliga dryckesrecept. Du kanske tror att du måste memorera hundratals dryckesrecept för att landa ett bartending jobb, men det är inte sant alls. Det finns bara en handfull populära drycker som människor beställer, så fokusera på att memorera dessa. Resten kan du lära dig på jobbet, speciellt om vissa barer har unika recept.
  • Några av de vanligaste cocktailerna är en mörk och stormig, gammaldags, Negroni, Daiquiri, Martini, Whisky Sour, Margarita och Moskva Mule. Om du begår dessa recept till minne, har du förmodligen all nödvändig kunskap att landa ett jobb.
  • Det är lätt att hitta recept online för att studera. Du kan också få en bartending bok full av recept.
  • Kom ihåg att titta upp gemensamma bar termer också, som "propert" och "på klipporna," Så du vet vad kunderna frågar efter.
  • Bild med titeln Bli en bartender steg 05
    5. Arbeta med din kommunikation och kundservice färdigheter. Kom ihåg att det finns mer att vara en bartender än bara blanda drycker. Det är övergripande en serviceposition, så du måste interagera med människor mycket. Några bra sätt att imponera på dina kunder är att rekommendera olika drycker, vilket gör små samtal, lyssnar noga så att du får order rätt, och övergripande visa alla kunder en bra tid.
  • Om du inte känner att du är naturligt utåtriktad, kan du alltid öva denna färdighet. Försök att skapa en mock bar hemma och servera vänner och familj för att förbättra.
  • Du kan också göra ett misstag när du arbetar. Detta är helt normalt. Gör bara redo att be om ursäkt till kunden och fixa ditt misstag.
  • Kom ihåg att du också måste vara fast ibland. Kunder som har druckit kan bli oförskämd eller rowdy. Var redo att skära av dem om de är fulla, eller sparka dem ut ur baren om de agerar olämpligt.
  • Bildbeteckningen blir en bartender steg 06
    6. Tjäna en statsbartande licens. I USA kräver vissa stater en spritlicens från statsförordningsstyrelsen för att arbeta som bartender juridiskt. Detta kräver vanligtvis en kort kurs om säkerhet och etik för att betjäna alkohol. I de flesta fall är kursen bara några timmar. Därefter har du din tillståndslicens.
  • Gemensam skicklighet Dessa kurser undervisar checkar ID, spotting falska ID, som känner igen när någon är full och andra problem som kan komma upp medan du arbetar.
  • Inte alla barer kräver denna licens, men det kan göra dig en starkare kandidat om du har det.
  • Vissa stater erbjuder också mer omfattande bartendercertifieringar, som liknar ett certifikat från bartendingskolan. Vissa högre ändstänger kan kräva dessa referenser.
  • Bildbeteckningen blir en bartender steg 7
    7. Börja ut som en barback för att få erfarenhet. Tyvärr kan det vara svårt att landa ett bartending jobb utan någon bar erfarenhet, även om du har alla licenser och certifieringar. Ett bra sätt att få din fot i dörren är att arbeta som en barback först. Bakbacks gör allt manuellt arbete bakom baren som att fylla ishinkar, samla och tvätta glasögon, hålla kylskåp fulla och alla andra uppgifter Bartenders behöver dig göra. Det kanske inte låter så kul som en bartender, men det är ett bra sätt att börja jobba upp till ett bartender-jobb.
  • Du kan vanligtvis börja arbeta som en barback utan någon erfarenhet eller certifieringar, så överväga att få det här jobbet medan du arbetar med dina bartender certifieringar.
  • Del 2 av 3:
    Letar efter jobb
    1. Bildbeteckningen blir en bartender steg 8
    1. Sätt ihop en stark bartender återuppta. Precis som med något annat jobb, behöver du ett CV att ansöka om bartender jobb. En bartender CV är som alla andra CV, så gör det kort och lätt att läsa. Var noga med att markera din erfarenhet, certifieringar och licenser på toppen så barchefer kan se att du är kvalificerad att vara en bartender.
    • Kom alltid ihåg att inkludera din kontaktinformation på ditt CV! Detta verkar så enkelt, men människor glömmer ibland.
    • Om du inte har specifik bartending-upplevelse, var noga med att markera alla kundservicejobb som du har haft. Att vara en server, kassör, ​​värd eller helpdesk-arbetare kan visa att du vet hur man arbetar med människor och tar hand om kunder.
    • Kom ihåg att den genomsnittliga personen kommer att spendera mindre än en minut tittar på ditt CV. Se till att någon skannar den snabbt kan se all din erfarenhet.
  • Bildbeteckningen blir en bartender steg 9
    2. Försök att kolla in barer som du redan är regelbunden på. Barer och restauranger får mycket bartenderapplikationer, så det kan vara svårt att sticka ut. Om du är regelbunden på några bar i stan och redan känner till arbetarna där kan du få ett ben på tävlingen. Gå in och nämna att du letar efter bartending arbete och skulle älska att chatta med chefen. Om arbetarna redan känner dig, kan chefen vara mer villig att anställa dig.
  • Kom ihåg att få ditt CV-handigt om chefen frågar efter det.
  • Bildbeteckningen blir en bartender steg 10
    3. Sök online jobb webbplatser för bar öppningar i ditt område. Många bartender jobb är upplagda online, precis som alla andra jobb. Du kan kontrollera webbplatser som faktiskt eller glasdörr genom att skriva "bartender" i sökmotorn. Du kommer förmodligen att stöta på massor av inlägg som du kan ansöka om.
  • Kom ihåg att justera platsinställningarna till det område du vill arbeta i. Annars måste du sikta igenom många inlägg ingenstans nära dig.
  • Eftersom det är lätt att applicera på nätet, har du förmodligen mycket konkurrens om dessa inlägg. Du bör kombinera den här metoden med att tillämpa personligen.
  • Bilden med titeln Bli en bartender steg 11
    4. Besök lokala barer för att skicka in ditt CV. Inte alla bartending jobb är officiellt annonserade, och pounding trottoaren och ansökan personligen är fortfarande populär i bartendingvärlden. Gör en lista med barer i området och besök i person att be om ett bartending jobb. Ha din CV Handy och var redo att sälja dig till chefen.
  • Var beredd eftersom chefen kanske vill intervjua eller testa dig där.
  • Försök att besöka baren på en mindre upptagen tid, som mitt på eftermiddagen. Om du kommer någon en upptagen tid, har chefen ingen tid att prata med dig.
  • Om du känner till någon som arbetar i en lokal bar, låt dem veta att du letar efter arbete. De kunde lägga ett bra ord för dig med chefen.
  • Del 3 av 3:
    Landar jobbet
    1. Bildtiteln blir en bartender steg 12
    1. Klä väl för intervjun. Du vill alltid imponera på chefen som intervjuar dig, och att dyka upp är en stor del av att göra ett bra intryck. Även om du bara intervjuar för en avslappnad sportbar, kan du aldrig gå fel med ett fint par byxor eller en kjol med en ren klänningskjorta.
    • Kom ihåg att det här kan vara annorlunda om du intervjuar på en exklusiv bar. Bartenders på dessa ställen bär ofta slipsar och klädbyxor, så klä på lämpligt sätt för intervjun.
    • En bra tumregel är att försöka klä sig lite mer formellt än bartenderna som arbetar i baren.
  • Bildtiteln blir en bartender steg 13
    2. Var vänlig och entusiastisk under hela intervjun. Din personlighet spelar mycket om du försöker få ett bartender-jobb. Chefer vill vanligtvis ha någon som är personlig, men visar också god bedömning och ansvar. Visa chefen att du kan fylla dessa roller. Skaka sin hand, gör ögonkontakt, le, sitta upp rakt och tala säkert så att de kan se att du är en bra passform för jobbet.
  • Försök att göra intervjun med chefen konversation. Detta kommer att göra dem som du som en person och de blir mer villiga att anställa dig.
  • Om chefen frågar varför du vill arbeta i den här fältet, säg något som "Detta är bara den perfekta atmosfären som jag jobbar bra i. Jag kan säga att kunderna och personalen är alla som jag kan komma överens med, och jag kan verkligen göra mitt bästa arbete här."
  • Chefen kan försöka göra intervjun tuff eller stressig för dig. Detta är förmodligen ett test för att se hur du hanterar tryck, så förbli lugnt och vänligt under hela processen, även om det är stressigt.
  • Bildbeteckningen blir en bartender steg 14
    3. Betona din tidigare erfarenhet av att arbeta med kunder. Även om du vet hur man gör drinkar väl, interagerar en av de viktigaste delarna av att vara en bartender med kunderna. Chefen kommer förmodligen att fråga om din tidigare erfarenhet i kundtjänst, oavsett om det var i en bar eller inte. Var redo att betona dina människors färdigheter och komfort när det gäller att hantera allmänheten. Detta är ett bra sätt att imponera chefen.
  • Chefen kommer förmodligen att fråga dig hur du skulle hantera några hypotetiska scenarier, som att komma ihåg dryckesorder för en mycket stor grupp eller spotting ett falskt ID. Försök att förutse alla situationer du kan stöta på jobbet och ha bra svar för dem.
  • Har några berättelser redo om när du var tvungen att lösa konflikter, som att behöva sparka en berusad beskyddare ur en bar. Det här är situationer som förmodligen kommer upp på jobbet, så chefen vill veta att du kan hantera det.
  • Säg något som, "Jag kommer ihåg när en kund kom in i baren, och jag kunde säga att han redan var full. Det skulle inte alls vara rätt att tjäna honom, så jag sa till honom att han var tvungen att lämna. När han inte skulle, jag lät bounceren veta så han eskorterade honom ut."
  • Bildbeteckningen blir en bartender steg 15
    4. Följa upp efter intervjun. Du gör ett misstag om du inte följer upp efter en arbetsintervju, oavsett hur bra du tror det gick. En dag efter intervjun, skicka chefen ett mail eller ring dem för att tacka dem för deras tid. Ta chansen att upprepa ditt intresse för jobbet. Om de var på staketet om att anställa dig, kan ditt intresse driva dem till din fördel.
  • Du behöver inte vara väldigt ordig när du följer upp. Bara säg, "Jag ville tacka dig för din tid igår. Jag är fortfarande mycket intresserad av jobbet, och jag hoppas att höra tillbaka från dig snart."
  • Bilden med titeln blir en bartender steg 16
    5. Spik din försöksskift. Om du passerar intervjun, är nästa steg förmodligen ett försökskifte. Detta är standardpraxis för att se till att du faktiskt kan hantera jobbet. Chefen kommer att schemalägga dig för att arbeta ett riktigt skift under deras övervakning. Detta är det sista testet, så gör ditt absolut bästa att spika det!
  • Kom förberedd och ta med allt som chefen berättar att du ska ta med, som pennor eller flasköppnare. Klä också precis som de säger att du klär dig.
  • Håll dig lugn medan du arbetar med ditt skift. Det kommer förmodligen att bli stressigt, och chefen kan ha planerat dig på en upptagen tid med syfte att se hur du utför. Kom bara ihåg alla dina färdigheter och erfarenhet att arbeta genom det.
  • Kom ihåg att fungera bra med alla andra på skift vid den tiden. Att vara en bartender innebär att vara en del av ett lag, vilket bidrar till det laget så mycket som möjligt.
  • Tips

    Försök att inte vara picky om ditt första bartending-jobb, speciellt om du inte har stor erfarenhet. Det är viktigt att få en fot i dörren i branschen, så vrid inte ett jobb om det inte är perfekt.
  • Om du vill vara en bartender, var beredd att arbeta nätter, helger och helgdagar. Det här är de upptagna tiderna när du blir mest i tips.
  • Varningar

    Ljuga inte om dina färdigheter eller erfarenheter. Detta kan få dig en intervju, men om du skruvar upp på ditt försökskift, kommer din chef att veta att du låg.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande