Hur man essar en arbetsintervju (tonårsflickor)

Om dina palmer svettar bara tänker på en kommande jobbintervju, slappna av! Det är helt normalt att känna sig orolig, men det finns massor av saker du kan göra för att känna sig beredd och självsäker. Oavsett om det är din första intervju någonsin eller du letar efter sätt att förbättra dina intervjuförmåga, läs vidare för förslag som kan hjälpa dig att landa ditt nästa jobb.

Steg

Metod 1 av 12:
Kom upp med en lista över potentiella intervjufrågor.
  1. Bild med titeln Ace En arbetsintervju (Tonårsflickor) Steg 4
1. Känsla beredd med frågorna kan hjälpa dig att essera intervjun. Medan du är mest sannolikt kommer att få några frågor som är specifika för det jobb du ansöker om, kommer många frågor troligen att vara ganska generiska. Det här är ganska vanliga frågor du kan förvänta dig en intervjuare att fråga dig:
  • "Varför vill du jobba för oss?"
  • "Berätta något om dig själv."
  • "Vad är din svaghet?"
  • "Vilka är dina största styrkor?"
  • "Berätta om ett problem du nyligen haft och hur du löst det."
Metod 2 av 12:
Öva svar på vanliga frågor.
  1. Bild med titeln Ace En arbetsintervju (Teenage Girls) Steg 5
1. Be en vän eller familjemedlem att quizer dig så att du kan arbeta med dina svar. Lämna din lista över möjliga frågor till dem så att de kan låtsas att intervjua dig. När du ger dina svar, försök att stöta på så självsäker och koncis. Så här kan du svara på några av dessa frågor:
  • "Jag skulle gärna arbeta för företaget eftersom jag delar många av samma värderingar som samhällstjänst." Detta visar dem du har gjort din forskning om företaget.
  • När du blir ombedd att berätta om dig själv, ge användbar information som, "Jag är en junior och jag är i journalistik. Jag älskar att prata med människor, så jag trodde att kundservice aspekten av detta jobb skulle vara en bra passform."
  • Om du frågas om svagheter, säg aldrig att du inte har någon! Erkänna något, men förklara att du arbetar med det. Till exempel säga, "Min största svaghet är att jag ibland har en svår tid som är organiserad. För att hjälpa mig med det här skriver jag listor och kolla saker som jag går."
  • När du förklarar styrkor, lista saker du är stolt över och knyta dem till jobbet.
  • Att ge en anekdot om ett problem är en chans för dig att visa att du kan tänka på dig själv och få saker gjort. Du kan dela hur ett skolprojekt inte fungerade, men du gjorde justeringar och avslutade uppdraget, till exempel.
Metod 3 av 12:
Bära en professionell outfit.
  1. Bild med titeln Ace En arbetsintervju (Teenage Girls) Steg 6
1. Du behöver inte bära en kostym, men klä upp lite så du gör ett bra intryck. Även om du intervjuar för en avslappnad, deltidsposition, klä upp så det ser ut som om du gör ett ansträngning. Istället för jeans och en t-shirt, bära slacks och en trevlig blus eller tröja. Hoppa över sneakers, klackar eller flip-flops och slitage stängda professionella skor.
  • Om du vill bära en kjol, välj en som är minst knä längd.
  • Om du bär smink, håll det lätt och naturligt. Du vill inte att din smink är för djärv eller prickig så det distraherar från vad du säger under intervjun.
  • Ta ut piercingar om du tror att de kommer att distrahera din intervjuare, speciellt om du måste ta bort piercingarna medan du arbetar.
Metod 4 av 12:
Uppvisa tidigt.
  1. Bild med titeln Ace En arbetsintervju (Teenage Girls) Steg 7
1. Anländer i tid låter intervjuaren veta att det här jobbet är viktigt för dig. Syfte att komma till intervjun ca 5 till 10 minuter innan den börjar. Låt dem veta att du är där för intervjun och de kommer förmodligen visa dig någonstans du kan vänta.
  • Om du är väldigt nervös och inte vill vänta på intervjunutrymmet är det helt bra att vänta utanför eller i bilen. Bara inte vara sen!
  • Glöm inte att ta med ansökan, ditt ID, ansökan, och kanske en anteckningsblock om du vill skriva ner saker.
Metod 5 av 12:
Lugna dina nerver.
  1. Bild med titeln Ace En arbetsintervju (Teenage Girls) Steg 8
1. Påminn dig om att du är beredd på det här! Det är helt normalt att ha jitters före en intervju men låt dem inte panikera dig. Försök att fokusera dina tankar och vända några negativa bekymmer till positiva uttalanden. Det kan också bidra till att träna djupt andning som kan hjälpa din kropp att slappna av.
  • Till exempel, istället för att tänka på dig själv, "Det finns inget sätt att jag får det här jobbet. Det finns så många andra som ansöker," Säg till dig själv, "Jag är kvalificerad för positionen och jag är beredd på den här intervjun."
Metod 6 av 12:
Prata professionellt.
  1. Bild med titeln Ace En arbetsintervju (Tonårsflickor) Steg 9
1. Ha stora manners så intervjuaren är imponerad. Ett stort misstag tonåringar gör i jobbintervjuer är för informella. Vänta med att ta en plats tills intervjunaren skakar din hand och leder dig var du ska sitta. När du talar, avbryt inte intervjuaren och svär aldrig eller använd slang.
  • Om du ofta säger, "um," eller "tycka om," Försök att skära ut dem. Istället, använd fullständiga, omtänksamma meningar för att svara på frågorna.
Metod 7 av 12:
Projektförtroende.
  1. Bild med titeln Ace En arbetsintervju (Teenage Girls) Steg 10
1. Le, få ögonkontakt och var dig själv! Om du stöter på som självförsäkrad och kapabel kan du stå bättre chans att landa jobbet. Ge din intervjuare ett fast handskakning och sitta upp rakt medan du intervjuar. Svara på frågorna ärligt och uppmärksamma intervjuaren. Försök att göra en personlig anslutning med dem så att de är mer benägna att komma ihåg dig.
  • Det är lätt att vara nervös i en intervju, men prata inte över intervjuaren eller du kan se oförskämd. Vänta på att de ska sluta prata innan du svarar.
  • Ta din tid när du svarar på en fråga. Väntar på att bilda ett svar visar att du ger frågan seriös tanke.
Metod 8 av 12:
Fråga intervjuarna.
  1. Bild med titeln Ace En arbetsintervju (Teenage Girls) Steg 11
1. Detta kommer vanligtvis som intervjun är att sätta upp. Intervjuaren kommer att fråga dig om du har några frågor för dem och det är ett utmärkt tillfälle för dig att se intresserad av jobbet eller företaget. Istället för att fråga saker som, "När kommer jag att höra ett beslut om att anställa?" eller, "Hur mycket betalar jobbet?" Fråga saker som är öppna frågor som:
  • "Vad ser en typisk skift ut?"
  • "Vad tycker du om att arbeta här?"
  • "Hur skulle du beskriva företagets kultur?"
Metod 9 av 12:
Tack intervjuaren för sin tid.
  1. Bild med titeln Ace En arbetsintervju (Teenage Girls) Steg 12
1. Du bör också släppa dem ett tackmeddelande eller e-post. När det är dags att avsluta intervjun, låt intervjuaren veta att du uppskattar möjligheten. Skaka handen och le som du säger adjö. Sedan skicka dem ett tack och e-post samma dag. Detta visar dem att du verkligen är intresserad av att få jobbet.
  • Noten eller e-posten kan hjälpa dig att sticka ut i en publik av sökande. Din anteckning behöver inte vara längre skriv några rader som påminner om personen som jobbar du ansökte om och tacka dem igen för deras tid.
  • Var inte rädd för att följa upp i en vecka om du inte har hört tillbaka från företaget.
Metod 10 av 12:
Forskning jobbet och företaget i förväg.
  1. Bild med titeln Ace En arbetsintervju (Teenage Girls) Steg 1
1. Ta reda på kraven på positionen så du vet om du är en bra passform. Hämta online och läs om företagets värderingar eller vad de är kända för. Glöm inte att läsa igenom jobbbeskrivningarna också! Detta kan hjälpa dig att förbereda dig för frågor som en intervjuare kanske frågar och du kommer över som mer självsäker och intresserad av jobbet.
  • Till exempel, om arbetsbeskrivningen säger att du borde ha kommunikationsförmåga, prata om hur bra du är med människor under din intervju.
  • Har du vänner som arbetar för företaget? Fråga dem hur de tycker om att arbeta där och om de har intervjuförslag.
Metod 11 av 12:
Uppdatera ditt CV.
  1. Bild med titeln Ace En arbetsintervju (Teenage Girls) Steg 2
1. Inkludera din arbetserfarenhet, akademisk erfarenhet och volontärarbete. Om du har haft jobb innan, lista ditt ansvar och hur länge du arbetade där. Om det här blir ditt första jobb, fyll din återuppta Med viktiga erfarenheter som akademiska klubbar hör du till, arbete du har gjort i ditt samhälle som barnpassning eller volontärarbete, och ledarskapspositioner du har i skolan.
  • Ta med ditt CV till intervjun, även om programmet inte kräver en. Detta sätter dig ifrån dig som professionell och kommer att imponera på din intervjuare.
  • Har inte ett CV? Oroa dig inte! Fråga en lärare eller vägledare på din skola för att hjälpa till. De kan till och med erbjuda CV-skrivande workshops, som kan hjälpa dig med formatering och stilproblem.
Metod 12 av 12:
Fyll i en komplett ansökan.
  1. Bild med titeln Ace En arbetsintervju (Teenage Girls) Steg 3
1. Ta med den färdiga applikationen med dig till intervjun så du är beredd. Kontrollera om programmet för att se till att du fyllde i alla detaljer sedan du lämnar avsnitt som är tomt kan reflektera dåligt på dig. Till exempel, om applikationen begär referenser, lista människor som känner dig bra och ger sin kontaktinformation.
  • Skriv klart så intervjuaren kan enkelt läsa din ansökan. Vissa företag kan be dig att fylla i det online och skriva ut det.
  • Det är en bra idé att låta dina referenser veta att du har listat dem på en arbetsansökan så att de kan vara beredda att ge en teckenreferens.

Video

Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

Tips

Använd aldrig slang eller förbannelseord i en intervju eftersom det här kan få dig att se oprofessionellt.
  • Håll av på att ha på sig parfym till en intervju. Om du kommer att intervjuas i ett litet utrymme kan doft vara överväldigande och du vill inte ge din intervjuare en huvudvärk!
  • Stäng av din mobiltelefon så det går inte av under intervjun och ser inte på det för att kontrollera meddelanden medan du väntar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande