Hur man slutar ett telefonsamtal

Avsluta ett telefonsamtal är ofta nödvändigt om du är i rush eller om konversationen är rambling på. För att avsluta samtalet, återfokusera bara konversationen tillbaka till den ursprungliga punkten, ge en anledning att slutar samtalet och önskar dem en bra dag. Prova ditt bästa för att hålla en vänlig ton när du slutar konversationen så att samtalet avslutas på en positiv anteckning.

Steg

Metod 1 av 2:
Slutar ett informellt samtal artigt
  1. Bild med titeln slutar ett telefonsamtal Steg 1
1. Fokusera samtalet tillbaka till den ursprungliga punkten. Telefonsamtal drar ofta på eftersom konversationen går av spår. Ta tillbaka samtalet till sin ursprungliga avsikt för att snabbt uppnå målet med konversationen så att du kan avsluta samtalet. Om målet med konversationen redan har uppfyllts, säg helt enkelt att du är glad att du har uppnått ditt mål. Till exempel, "Jag är så glad att vi äntligen lyckats organisera en tid att spela tennis."
  • Till exempel, om en konversation har blivit av spår, kan du säga "Hur som helst, jag har fått oss av spår, låt oss bestämma om en tid att träffas för kaffe nästa vecka."
  • Bild med titeln Avsluta ett telefonsamtal Steg 2
    2. Sammanfatta samtalet för att signalera att konversationen slingrar ner. Detta är särskilt användbart om samtalet har avviker från den ursprungliga punkten eller om det har varit en komplex konversation. Till exempel, "Det har varit bra att äntligen göra en plan för vår familjesemester. För att bekräfta detaljerna möts vi alla på mormors hus på torsdag nästa vecka och kommer att komma tillbaka på lördag."
  • Om du vill sammanfatta en avslappnad konversation som inte hade en originalpunkt, säg något som "det har varit riktigt bra att höra om din kampanj. Jag är verkligen glad att ditt jobb går bra."
  • Bild med titeln slutar ett telefonsamtal Steg 3
    3. Göra en ursäkt för att avsluta samtalet snabbt. Om den person du pratar med är vandrande, överväga att göra en ursäkt för att snabbt avsluta samtalet. Försök att vara ärlig om möjligt, eftersom det förhindrar att du hamnar i en webbsida.
  • "Mitt telefon batteri blir låg så jag skulle bättre gå" är en bra linje för att sluta ett samtal snabbt. Ett annat bra alternativ är "Jag har någon som kommer över kort så jag måste gå."
  • Om du har barn kan du säga "Jag är bättre att anordna barnen."
  • Undvik att använda en lång, utarbetad ursäkt, eftersom de tenderar att låta falska. Stick med en kort, enkel anledning att lämna och sedan avsluta samtalet.
  • Bild med titeln Avsluta ett telefonsamtal Steg 4
    4. Vik upp samtalet med en plan att prata igen snart. Detta är ett artigt sätt att signalera att konversationen kommer till ett slut. Helt enkelt nämna när du ser personen nästa eller säg att det skulle vara bra att komma ikapp i person.
  • Till exempel, "Det har varit härlig chattar. Jag ser fram emot att träffa dig på Softball nästa vecka."
  • Om du inte har en ordnad tid att se personen nästa, säg något som "det har varit bra att fånga upp. Låt oss göra det igen snart."
  • Bild med titeln Avsluta ett telefonsamtal Steg 5
    5. Önskar den som ringer en bra dag för att signalera slutet av konversationen. Detta används ofta som en social cue för att indikera att samtalet är på väg att sluta. Tack den som ringer för sin tid och önskar dem bäst. Om de redan har önskat dig det bästa, säg bara "tack, du också."
  • Till exempel, försök att sluta ett samtal med "det har varit så trevligt att prata med dig. Ha en bra resten av din dag!"
  • Om du har pratat om ett specifikt ämne under samtalet, önskar dem det bästa med det, om det är relevant. Till exempel, "Så trevligt att komma ikapp med dig. Allt det bästa med din bröllopsplanering."
  • Bild med titeln slutar ett telefonsamtal Steg 6
    6. Berätta för den som ringer att du inte kommer att hålla dem längre som en artig utgång. Det här är en bra linje att använda eftersom det inte placerar skulden för den långa konversationen på den som ringer. Istället, det hindrar att du inte vill hålla dem på telefonen. Det här är ett bra sätt att snabbt avsluta ett samtal.
  • Till exempel, när en naturlig lull i konversation inträffar, säg något som "ändå, jag låter dig gå - jag vill inte hålla dig längre" eller "Jag vet hur upptagen du är, så jag kommer inte hålla chatt."
  • Detta är ett användbart alternativ om du redan har försökt mer subtila sätt att avsluta konversationen utan framgång.
  • Om de svarar säger att du inte håller dem från någonting, säger artigt att du måste gå.
  • Metod 2 av 2:
    Att stänga ett företagsamtal professionellt
    1. Bild med titeln slutar ett telefonsamtal Steg 7
    1. Fråga uppringaren om det finns något annat du kan hjälpa dem med. Detta bidrar till att fokusera konversationen. Fråga uppringaren om du har tagit upp sin oro och om de har några fler frågor eller frågor. Om de vill ha ytterligare information, adressera bara ämne och upprepa sedan samma fråga för att stänga samtalet.
    • Undvik att säga "Är det allt?", Eftersom det kan komma över som oförskämd. Det är bäst att fråga om de behöver längre information eller om de behöver ytterligare hjälp.
    • Om den andra personen hjälper dig, säg helt enkelt att du är tacksam för deras hjälp och avsluta samtalet.
  • Bild med titeln slutar ett telefonsamtal Steg 8
    2. Vänta på en lull i konversationen för att slå upp saker. Om du inte är säker på när du avslutar samtalet, använd lullen som ett tillfälle att göra det. Detta gör slutet på konversationen att känna sig snygg och naturlig. Detta fungerar särskilt bra efter att ha frågat om du kan hjälpa kunden vidare. När de säger nej, vänta några sekunder för att skapa en lull och sedan ta tillfället i akt att ringa till ett nära.
  • Om möjligt, undvika att avrupa den som ringer, eftersom det kan komma över rudely.
  • Bild med titeln Avsluta ett telefonsamtal Steg 9
    3. Ge en artig anledning till att sluta samtalet. Om samtalet har gått av ämnet eller inte längre tjänar ett användbart syfte, använd en naturlig lull i konversation för att säga att du måste gå. Försök att vara så artig och ärlig som möjligt, eftersom det kommer över mer professionellt än en dålig ursäkt.
  • "Jag har ett möte på 10 minuter så jag går bättre "," Det var ett nöje att prata med dig om din feedback. Jag märkte bara att min call kö börjar stapla upp, men - är det något annat jag kan hjälpa till med innan jag går?", Eller" En klient har just kommit att jag behöver prata med "är alla lämpliga och artiga linjer för att avsluta ett samtal med.
  • Bild med titeln Avsluta ett telefonsamtal steg 10
    4. Tack personen för deras samtal för att signalera slutet på konversationen. Om det behövs, tack den som ringer för alla råd de gav och för alla åtgärder som de har åtagit sig. Om du inte kan tänka på något som är specifikt för att tacka dem, berätta bara för dem att du uppskattar den tid de har tagit för att prata med dig.
  • Till exempel, "tack för din tid idag - jag uppskattar det verkligen. Det har varit väldigt användbart att höra om ditt nya kundservice system ".
  • Bild med titeln Avsluta ett telefonsamtal Steg 11
    5. Önskar den som ringer det bästa och säg farväl. Det är bäst att använda den här tekniken efter att du har lagt upp samtalet, eftersom det kan tyckas lite oförskämd om du snabbt säger farvälskonversation. Ta dig tid att säga varför du behöver gå, tacka dem för sin tid och önskar dem en bra dag.
  • Till exempel, "Tack för din tid idag. Ha en underbar resten av din dag. Hörs snart."
  • Tips

    Försök att behålla en artig och vänlig ton när du avslutar en konversation. Detta hjälper samtalet att sluta på en positiv anteckning.
  • Om du har en begränsad tid att prata, försök att nämna detta i början av samtalet för att varna personen i förväg.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande