Hur man är en bra telemarketer

Ett telemarketer jobb är att sälja en produkt eller tjänst via telefon. Telemarketers har bara några sekunder att övertyga någon att stanna på linjen, så det är viktigt att utveckla en stark uppsättning försäljningsförmåga. De bästa telemarketersna känner till sina produkter och kan svara på detaljerade frågor om dem. De kompletterar extra kurser och vet hur man behåller en optimistisk inställning när du är på telefonen. Ett av de bästa sätten att bli en bra telemarketer är genom att öva försäljning så ofta som möjligt.

Steg

Metod 1 av 3:
Ansluta till varje kund
  1. Bild med titeln vara en bra telemarketer Steg 1
1. Lär känna produkten. Innan du börjar ringa, spendera lite tid på att läsa alla dina produktmaterial. Memorera så många av detaljerna som du kan. Försök att tänka på vilka frågor som en potentiell konsument kan ha om produkten. Om du får ett verkligt fysiskt produktprov, använd det eller undersök det noga.
  • Till exempel, om du anmäler dig till ett kreditkort, är det en bra idé att känna till den årliga procentsatsen och årsavgifterna.
  • Bild med titeln vara en bra telemarketer Steg 2
    2. Referera till din kunddatabas. Om du har en datorskärm som drar upp kundprofiler, gör det bra med det. Dessa skärmar visar ibland en kunds samtalshistoria, serviceförfrågningar eller klagomål. Det kommer också att innehålla en del generell demografisk eller kontaktuppgifter. Den här databasen är bara ett sätt att lära känna din kund bättre, så att du kan förutse deras behov.
  • Bekanta dig med databasformatet. Du vill veta var varje bit av information är på skärmen, så att du inte behöver söka efter det mitt samtal.
  • Till exempel, om du talar med en kund på 10 + år, kan de uppskatta att du säger något om deras produktlojalitet.
  • Bild med titeln vara en bra telemarketer Steg 3
    3. Tala tydligt. Om du är nervös, kanske du kanske talar mycket snabbare än du normalt skulle. För att undvika rusning, koncentrera dig på försiktigt uttalande av alla dina ord. Gör dig själv paus efter meningar för att ge kunden tid att svara. Om du ställs en fråga, ta några sekunder innan du svarar. Detta kommer att göra dig självsäker och kontroll över samtalet, istället för att flusteras.
  • Om du upptäcker att många kunder ber dig att upprepa dig själv, så är det här ett annat tecken på att du kanske talar för snabbt eller oklart.
  • Bild med titeln vara en bra telemarketer Steg 4
    4. Hålla sig till ett blueprint-skript. Ditt företag kommer vanligtvis att ge dig ett föreslaget samtalskript. Det kommer att erbjuda förslag till en uppmärksam introduktion, möjliga frågor för mellansamtal, och hur man stänger affären. Ett bra skript kommer också att adressera hur man motverkar en kunds bekymmer på ett effektivt sätt. Det är viktigt att använda skriptet som en guide, inte något som du enkelt memorerar och upprepar.
  • Repetera och omdirigera ditt skript Många gånger hjälper dig att förstå hur du ändrar det för att passa din personlighet och styrkor. Till exempel kanske du vill prova en stängningsmetod som har fungerat för dig tidigare, istället för den som föreslogs i manuset.
  • Bild med titeln vara en bra telemarketer Steg 5
    5. Stänk öppna frågor i samtalet. Det är lätt för en kund att avsluta ett samtal om de inte känner sig kopplade till dig. Få dem att känna sig värderade genom att ställa frågor om sina kundupplevelser och val. Om de har köpt en produkt innan, fråga hur det fungerade för dem. Om de har provat andra märken, fråga dem varför de inte har försökt din än.
  • Håll dig borta från frågor som kan besvaras med ett enkelt "ja" eller "nej."Dessa kan göra en uppringare känsla som om de är utfrågade.
  • Bild med titeln vara en bra telemarketer Steg 6
    6. Ge anvisningar med skyltning. Ett bra telemarketingsamtal bör känna sig som en konversation som fortsätter att gå vidare till slutdestinationen för en försäljning. Låta kunden veta vad du behöver från dem lite i förväg kan få dem att känna sig mer kontroll över sina beslut. Det kommer också att skapa förtroende. Använd fraser som, "på ett ögonblick" eller "i lite" till skylt där konversationen är på väg.
  • Du kan till exempel säga, "I ett ögonblick kommer jag att gå över de sista villkoren i kreditkortet."Detta förbereder din kund innan du hoppar in i en potentiellt långvarig förklaring av termer.
  • Metod 2 av 3:
    Stanna positivt
    1. Bild med titeln vara ett bra telemarketer Steg 7
    1. Hålla upp en vänlig ton. Vissa telemarketers tycker det är bra att le medan de pratar med kunderna. Detta kommer vanligtvis att göra dig lound friendly och mer tillbringande direkt. Syfte för samma typ av ton du skulle använda med en vänlig kollega. Använd ord och fraser som förmedlar ett positivt meddelande, till exempel "Great," "Perfect", "Naturligtvis" och "Njut av nöjet."
  • Bild med titeln vara en bra telemarketer Steg 8
    2. Var artig när du pratar med assistenter eller andra gatekeepers. Om du ringer chefer eller andra yrkesverksamma, kommer du sannolikt att nå en assistent eller sekreterare först. Använd dessa möjligheter att visa din professionella natur och vänlighet. Gå igenom en förkortad version av ditt skript med gatekeeper, så att de förstår varför du ringer och hur de kan hjälpa till.
  • Till exempel, istället för att ange att du kommer att ringa tillbaka vid en viss tid, fråga assistenten, "När skulle det vara en bra tid för mig att ringa tillbaka?"Detta låter dem veta att du värdesätter sin åsikt och tid.
  • Bild med titeln vara ett bra telemarketer Steg 9
    3. Skyll inte dig för andra människors dåliga reaktioner. Om du talar med en uppringare som är oförskämd eller arg, är det en bra idé att påminna dig om att du sannolikt inte orsaken till deras känslor. De kan ha haft en dålig dag. Det är möjligt att de inte gillar att ringa på en viss tid. Det här är saker som är ute av din kontroll. Vad du kan göra är att gå vidare från det kalla den minut som kunden hänger upp och börjar färskt med en ny.
  • Om en uppringare får dig att känna sig obekväma eller är särskilt oförskämd, det är inget fel med att säga, "tack för din tid" och slutar samtalet.
  • Metod 3 av 3:
    Utveckla dina färdigheter
    1. Bild med titeln vara en bra telemarketer steg 10
    1. Lär dig av mer erfarna agenter. Om du arbetar i ett callcenter, dra nytta av möjligheten att se vilka samtalstekniker som arbetar för andra människor. Närma sig en mer senior, eller riktigt framgångsrik, representant och fråga om du kan lyssna på några av sina samtal. Gör anteckningar om några tips eller trick som du märker.
    • Du kan till exempel märka att dina medarbetare tenderar att fråga sina kunder mycket öppna frågor. Detta gör kunderna mer bekväma och tenderar att stanna kvar på samtalet längre.
  • Bild med titeln vara en bra telemarketer Steg 11
    2. Spela in dig själv prata. Få en vän att gå igenom ett låtsande telefonsamtal med dig och spela in det. Eller sätt en riktig uppringare på högtalartelefon och spela in din konversation. Spela sedan tillbaka samtalet. Var uppmärksam på tydligheten och hastigheten på din röst. Leta efter områden som du kan förbättra, som att låta vänliga tidigt i samtalet.
  • Bild med titeln vara ett bra telemarketer steg 12
    3. Delta i alla träningssessioner. De flesta telemarketingföretag kommer att tillhandahålla minst en online eller personlig träningsperiod för alla representanter. Gå till så många av dessa sessioner som möjligt, speciellt när du först börjar. Skriv ner dina egna anteckningar för att konsultera senare. Ställ några frågor som kommer i åtanke.
  • Dessa sessioner är också viktiga eftersom de ofta involverar en praktikomponent. Till exempel kan du få jobba med en partner som gör samtal.
  • Bild med titeln vara en bra telemarketer Steg 13
    4. Följ alla lagar och lagar. Som en del av din träning, kommer du troligen att lära sig om de särskilda lagar som gäller för telemarketers i din plats och försäljningsområde. Var uppmärksam på denna information och läs igenom riktlinjerna några veckor. Om du är oroad över en förordning påverkar ett visst samtal, sätt kunden i väntan och fråga din handledare.
  • Till exempel reglerar Federal Trade Commission mycket av vad telemarketers kan lova sina kunder. Om du övervakar fördelarna med en viss produkt, så kan både dig och ditt företag komma i trubbel.
  • Tips

    Många telemarketers har lite flexibilitet när de ställer in sina scheman. Använd detta till din fördel och försök att schemalägga dina samtalstider för när svarräntorna är bäst.

    Varningar

    Håll dig ärlig med att prata med kunder. Att berätta för dem falsk information är otillförlitlig och kan i slutändan backfire.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande