Hur man är övertygad när någon förolämpar dig

Förolämpningar kan vara skadliga, speciellt när du inte vet hur man ska hantera dem. Bygga och visa ditt förtroende efter att någon förolämpar är du inte alltid lätt, men när du kan klara dig, visar det att du har kontroll över dina tankar och känslor. Öva bygga förtroende i ansiktet av en förolämpning genom att visa kompetens omedelbart därefter, stärka ditt övergripande förtroende för långsiktigt och avfärdas av återkommande mobbningar i ditt liv.

Steg

Metod 1 av 3:
Hantera omedelbart
  1. Bild med titeln vara säker när någon förolämpar dig Steg 1
1. Ta ett djupt andetag. Ange ett ögonblick för dig själv att återfokusera genom att inandera djupt och utandas långsamt. Vänd dina tankar bort från extern kritik och tillbaka mot dig själv. Stäng dina ögon och fokusera på att andas långsamt och stadigt tills du känner dig mindre överväldigad.
  • För att hålla ditt sinne på andningen, försök inandning för ett antal av tre, hålla andan för ett antal av två och utandas efter ett antal tre. Upprepa efter behov.
  • Bild med titeln vara säker när någon förolämpar dig Steg 2
    2. Utvärdera förolämpningen. Ta en stund att tänka kritiskt om vad personen sa. Finns det någon sanning? Finns det en anledning, till exempel tidigare konflikt, varför den här personen kanske vill försöka avsiktligt skada dina känslor?
  • För de delar av förolämpningen finner du att vara sant, erkänna att det är OK att vara ofullkomlighet. Vet att alla människor har brister, och det är acceptabelt att utvärdera och arbeta med dem.
  • För de delar av förolämpningen att du inte är sant, påminna dig om att de inte är faktiska och inte reflekterar dig.
  • Bild med titeln vara säker när någon förolämpar dig Steg 3
    3. Undvik att återvända förolämpningar. Det kan vara frestande att matcha förolämpning för förolämpning. I slutändan, oavsett vad ditt mål är, vare det att komma igenom en presentation eller helt enkelt för att fortsätta njuta av tid med vänner eller familj, det är bäst betjänat genom att vägra att engagera vem som helst förolämpade dig.
  • Påminn dig om att det i slutändan inte är bra för dig att förolämpa någon i gengäld.
  • Berätta själv, "Det bästa sättet att uppröra den här personen är inte att förolämpa dem i gengäld, men för att låta dem veta att deras ord inte har någon inverkan på mig."Försök att slå dem med vänlighet. Att återvända vänlighet för förolämpningar skulle få dem att inse sina misstag ibland.
  • Bild med titeln vara säker när någon förolämpar dig Steg 4
    4. Återfå composure. Var inte rädd för att ursäkta dig tillfälligt, eller på annat sätt paus och lugna dig för att återfå lugnande. Det är normalt att ha en negativ reaktion på en förolämpning, och de runt du förstår om du behöver ett ögonblick för att samla dig själv.
  • Ta en stund att träna djupt andning, eller upprepa ett positivt citat eller mantra till dig själv.
  • Tillåt dig så mycket tid som du behöver hälsosamt arbeta genom tårar eller känslor av ilska. Undvik att explodera känslomässigt, och istället ge dig tillräckligt med tid för att lugna dina omedelbara känslor.
  • Bild med titeln vara säker när någon förolämpar dig Steg 5
    5. Skratta bort det. Skratt orsakar utsläpp av endorfiner, en grupp hormoner som kan stimulera glada eller euforiska känslor. Ta en stund att skratta åt dig själv och låt endorfinerna ersätta den känslan av panik med bättre känslor.
  • Påminn dig om att ingen är immun från förolämpningar eller kritik. Även om du inte skrattar på förolämpningen, hitta lite personlig ofullkomlighet och låta dig skratta om det.
  • Prova en "fake det" tills du gör det "tillvägagångssätt. Även om det inte verkar roligt, skratta åt dig själv i svåra stunder. Med tiden blir det mer uppriktigt.
  • Metod 2 av 3:
    Bygga långsiktigt förtroende
    1. Bild med titeln vara säker när någon förolämpar dig Steg 6
    1. Lär dig att acceptera förolämpningar. Du behöver inte hålla med vad en person säger, men att lära sig att acceptera en förolämpning tar mer förtroende än nära något annat svar. Det visar att om förolämpningen kommer från någon du bryr dig om, är du villig att överväga deras punkt. Om det kommer från någon du bryr dig inte om, visar det att de inte påverkar dig.
    • Öva att acceptera förolämpningar genom att gå över tidigare kritik som du har fått. Säg till dig själv något, "Du är inte så bra."Då, öva att acceptera genom att säga:" Du har rätt, det är jag inte så bra."
    • Upprepa den här övningen tills du känner att förolämpningen slits av. Det kan eller kanske inte gå helt, men ta bort den första chocken kommer att ge dig närvaro av sinne för att kunna svara när någon förolämpar dig.
    • Kom ihåg att denna övning inte handlar om att erkänna sin punkt. Istället bygger du på förtroendet för att erkänna sin åsikt ännu vara tillräckligt stark för att inte låta det dominera dig.
  • Bild med titeln vara säker när någon förolämpar dig Steg 7
    2. Planera för självförbättring. Ta lite tid att reflektera över dig själv och leta efter vad du anser dina personliga svagheter. Låt inte förolämpningen diktera vad du ser i dig själv, men identifiera några områden som du vill förbättra.
  • Gör en lista med mål och åtgärder för att hjälpa dig att ta itu med dessa svagheter. Om du till exempel tror att du inte är en bra public talare, kan din praxis inkludera engagerande i mer avslappnade samtal, öva framför en spegel, eller till och med ta en offentligtalande klass.
  • När någon förolämpar dig, påminna dig om att du tar steg för att förbättra dig själv, och att det inte finns någon skam att vara ett pågående arbete.
  • Bild med titeln vara säker när någon förolämpar dig Steg 8
    3. Välj att gå vidare. Det här är lättare sagt än gjort, men ett av de bästa sätten att bygga förtroende på lång sikt när du står inför förolämpningar är att påminna dig om att en förolämpning bara är effektiv om du låter det skada dig. Om du väljer att flytta förbi förolämpningen snabbt och fokusera självförbättring eller redan positiva aspekter om din personlighet, förlorar förolämpningen sin makt.
  • Öva fyllning i uttalanden som, "Det spelar ingen roll för att jag är ______."Ge dig själv en anledning, baserad i dina positiva drag, att avvisa förolämpningen.
  • Till exempel, om någon förolämpar dig genom att säga, "det var en riktigt dålig presentation", låt dig veta, "det spelar ingen roll, för jag vände mig i en bra rapport för det här projektet."
  • Förstå att det går att ta tid. Visa att snabbt kunna avvisa förolämpningar till förmån för dina egna positiva drag som ett mål i stället för en omedelbar lösning.
  • Bild med titeln vara säker när någon förolämpar dig Steg 9
    4. Omgiv dig med bra människor. Ett sätt att inte bara bygga förtroende men också minimera onödig kritik är att omge dig med positiva influenser. Sätta tid vänskap, familjeförhållanden och skola eller arbetsanslutningar som du hittar att uppfylla och släppa dem som du ser som ett hinder.
  • Positiva relationer hjälper dig att bygga ditt förtroende genom att fira dig när du gör det bra i livet och trycka dig för att nå positiva saker. Ta inventering av vem i ditt liv gör det här för dig.
  • Titta på vem som är förolämpande dig. Om det är en familjemedlem eller någon som kallar sig själv, överväga att lossna eller lämna ditt förhållande med den personen. Låt dem veta, "Du kritiserar mig ständigt och jag vill inte ha den typen av negativ kraft i mitt liv."
  • Metod 3 av 3:
    Hantera upprepade mobbningar
    1. Bild med titeln vara säker när någon förolämpar dig steg 10
    1. Ignorera dem. De flesta bullies letar efter uppmärksamhet. När de förolämpar dig och du blir upprörd, gör du exakt vad de hoppas på. Ta bort din mobbning av deras makt och kom säkert och säkert genom att helt enkelt ignorera vad mobbningen säger.
    • Om en mobbning avbryter dig för att förolämpa dig medan du talar, fortsätt bara utan att erkänna vad de sa alls.
    • Var konsekvent. En mobbning kan försöka tvinga en reaktion ut ur dig genom att tala högre, upprepa förolämpningen eller vara mer verbalt aggressiv. Hålla konsekvent och de kan så småningom lämna situationen.
  • Bild med titeln vara säker när någon förolämpar dig Steg 11
    2. Sätt avståndet mellan dig och mobbningen. Titta på din mobbning när de förolämpar dig och helt enkelt bort. Gör detta med säkerhet, leende och med huvudet höga, för att visa dem att deras förolämpning inte har påverkat dig i det minsta.
  • Om de följer dig, fortsätt gå tills de lämnar eller du får var du behöver gå.
  • Gå inte ut ur din väg för att undvika din mobbning. Du får gå där du behöver för skolan, arbeta eller ditt personliga liv. Gå förbi din mobbning med självsäkerhet för att låta veta att de inte dominerar dina handlingar.
  • Bild med titeln vara säker när någon förolämpar dig Steg 12
    3. Låt någon veta. Om din mobbning rör sig från förolämpningar till hot mot aggression eller fysisk aggression, var inte rädd att låta en myndighetsfigur veta. Involvera någon som kan hjälpa dig måttlig, annars hjälper dig att skydda dig från dessa hot. Vet att det inte är ett tecken på svaghet att söka hjälp med aggression.
  • Överväg att prata med din lärare, din chef eller en rådgivare det ögonblick som en mobbning rör sig från förolämpningar till hot eller fysisk aggression.
  • Om en mobbning fysiskt angriper dig, rapportera det till ditt kontor eller campus säkerhet, eller på annat sätt varna polisen omedelbart. Ring så snart du kan och säga, "Jag behöver omedelbar hjälp. Jag är fysiskt attackerad."
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Du behöver inte känna dig självsäker på insidan för att agera självsäker. När någon förolämpar dig, är det ofta nog att lura dem, och om du gör det tillräckligt kan du också kunna lura dig till ett nytt förtroende, också.
  • Förstå att det finns en skillnad mellan konstruktiv kritik och förolämpningar. Kritik kan hjälpa dig att ta itu med brister i ett område där du annars är stark, medan en förolämpning menas främst för att skada dig.
  • Om någon förolämpar dig, tänk innan du talar - annars kan du göra situationen värre.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande