Hur man utvecklar ett kreativt sinne

Att utveckla ett kreativt sinne innebär att du kan koppla av och tänka utanför lådan. Du kan stimulera kreativitet genom att lägga undan tid till Brainstorm, bryta upp din rutin och genom att söka inspiration från människor och platser runt dig. Resa, meditation och positivt tänkande kan också göra underverk.

Steg

Del 1 av 4:
Underlätta den kreativa processen
  1. Bild med titeln utveckla ett kreativt sinne steg 1
1. Lägg åt tid för avkoppling och brainstorming. För att vara kreativ bör ditt sinne vara lugn och fri från distraktioner. Planera tyst, oavbruten tid för att koppla av och låt ditt sinne vandra. När varje dags stress och bekymmer har lämnat dig, kommer du att vara apt för att föreställa sig och odla nya idéer.
  • Planera den här gången på en ledig dag från jobbet, eller under en del av dagen när du inte har några åtaganden.
  • Undvik schemaläggning den här gången före en viktig tidsfrist eller ett möte, vilket kan distrahera dig.
  • Bild med titeln utveckla ett kreativt sinne steg 2
    2. Använd din icke-dominerande hand under en kort tidsperiod. Till exempel kan du skriva i 5 minuter med din icke dominerande hand. Gör detta till en daglig vana. Det hjälper till att aktivera andra delar av din hjärna.
  • Det är en bra idé att göra detta innan du börjar din brainstorming session. Detta kommer att uppmuntra dig att tänka annorlunda.
  • Bild med titeln utveckla ett kreativt sinne steg 3
    3. Ange ett kreativt utrymme med naturligt ljus. Konstgjord belysning kan orsaka en droppe i kortisolnivåer, vilket leder till sömnighet och minskad produktivitet. Naturligt ljus, å andra sidan, kan göra dig mer alert. Välj en plats för din kreativa tänkande tid som är utomhus, eller som har fönster som ger gott om naturligt ljus under dagen.
  • En balkong, uteplats eller tyst trädgård är utmärkta alternativ för ett kreativt utrymme.
  • Tid dina kreativa sessioner på morgonen eller på eftermiddagen för att få ut det mesta av dagsljus timmar.
  • Bild med titeln utveckla ett kreativt sinne steg 4
    4. Ta bort alla digitala distraheringar för att förbättra ditt fokus. En av de svåraste delarna av den kreativa processen är att hitta disciplinen att följa med idéer. Ta bort hinder för detta mål genom att eliminera elektroniska distraheringar medan du brainstormar. Stäng av telefonen, WiFi-anslutningen, tv och radio för att fördjupa dig i projektet till hands.
  • Bild med titeln utveckla ett kreativt sinne steg 5
    5. Har 45-60 minuters brainstorming sessioner på specifika ämnen. Välj ett specifikt problem, problem eller tema för att brainstorma om. Sitt ner med en bit papper och penna och skriv ner så många idéer som du kan på en 45-60 minutersperiod. För att tillåta obruten kreativitet, överväga inte dina idéer eller andra gissa dem innan du skriver ner dem.
  • Till exempel kan du brainstorma om alternativ till plastproduktförpackning eller idéer för en övertygande novell.
  • Bild med titeln utveckla ett kreativt sinne steg 6
    6. Gör Pro och Con-listor att arbeta genom dina idéer. En del av att vara kreativ är att utvärdera ditt eget arbete och välja dina bästa idéer. Förhör dina egna idéer genom att bryta dem ner i sina fördelar och nackdelar. Att vara både negativ och positiv om ett koncept kommer att låta dig se det genom flera perspektiv och utveckla det i enlighet därmed.
  • Till exempel, om du tänker med att integrera velour i en rumsdesign, kan du väga praktiska proffs och nackdelar som sina mjuka konsistens- och rengöringskrav.
  • Bild med titeln utveckla ett kreativt sinne steg 7
    7. Dra ut dina idéer för att engagera din hjärna på olika sätt. DOODLING Medan du är brainstorming kan du hjälpa dig att krossa dina idéer genom att knacka på olika kognitiva processer. Medan mulling över idéer, rita enkla skisser som gäller dem. Att presentera dina tankar visuellt kan du expandera och utveckla dem mer.
  • Till exempel, om du försöker komma med ett koncept för en roman, skissa ut några av de platser där din historia skulle äga rum.
  • Bild med titeln utveckla ett kreativt sinne steg 8
    8. Skapa en inspirerande collage som avser ett visst tema. Om du är brainstorming om en viss idé eller problem, expandera ditt tänkande på det genom bilder. Gå igenom tidningar, tidningar eller online-bildwebbplatser för att hitta bilder som på något sätt är relevanta för det. Skriv ut eller klippa ut bilderna och limma dem i en collage som du kan titta på för ytterligare inspiration.
  • Du kan till exempel hitta inspiration att skriva en science fiction-berättelse genom att göra en collage av konstiga naturfenomen och sällsynta djur.
  • Placera collagen i ditt kreativa utrymme för att hjälpa din tankeprocess.
  • Del 2 av 4:
    Utveckla nya sätt att tänka
    1. Bild med titeln utveckla ett kreativt sinne Steg 9
    1. Öva mindful meditation i några minuter varje dag. Även några ögonblick av Mindful meditation Varje dag kan hjälpa dig att koppla av, förbättra din medvetenhet och inspirera självreflektion. Sitta tyst och fokusera på att rensa ditt sinne och andas djupt. Gör ditt bästa för att känna dig närvarande i ögonblicket och glömma tidigare och framtida bekymmer.
    • Observera att det inte finns något rätt eller fel sätt att meditera.
    • Du kan ladda ner meditationsapps om du hittar guidade meditationsövningar till hjälp.
  • Bild med titeln utveckla ett kreativt sinne steg 10
    2. Prova positivt tänkande för att stärka ditt kreativa sinne. Positiva känslor kan stärka din psyke, öka din uppmärksamhet, och förbättra dina kreativa förmågor. Bygga en positiv attityd Genom att uttrycka dina känslor på ett hälsosamt sätt, odla bra relationer och ta tid för självvård. Behandla ögonblick av motgång som möjligheter till känslomässig tillväxt och lärande.
  • Bild med titeln utveckla ett kreativt sinne steg 11
    3. Engagera din känsliga sida för att öka din medvetenhet. Känsliga människor är ofta kreativa på grund av sin ökade uppfattning om världen runt dem. De kan känna känslor och sensoriska upplevelser djupare och hämta på nyanser och unika detaljer enkelt. Försök att komma åt din känsliga sida genom att titta på nostalgiska filmer, läsa känslomässig litteratur eller lyssna på stämningsfull musik.
  • Bild med titeln utveckla ett kreativt sinne steg 12
    4. Gå till promenader utomhus för att uppmuntra kreativ tanke. Att komma ut är ett utmärkt sätt att stimulera dina sinnen och rensa ditt huvud. Detta, kombinerat med de kognitiva fördelarna med motion, kan möjliggöra kreativt tänkande. Ta promenader ute i 15 minuter eller mer för att få de kreativa juicerna som flyter.
  • Gå på en löpband inomhus eller helt enkelt sitta utanför har inte samma effekt som en promenad utomhus.
  • Del 3 av 4:
    Ändra dina vanor
    1. Bild med titeln utveckla ett kreativt sinne steg 13
    1. Ändra din dagliga rutin för att utöka din tankeprocess. Rutin kan vara kreativitetsfienden eftersom det tar bort behovet av snabb tänkande och nya idéer. Nya stimuli kommer att hålla dig på tårna och öppna dig kreativt. Försök att skaka upp ditt vardag med några små förändringar, till exempel:
    • Tar nya vägar för att komma till jobbet eller skolan.
    • Byter inredningen i ditt hem eller kontor regelbundet.
    • Lyssnar på olika musik, podcaster eller radiostationer.
  • Bild med titeln utveckla ett kreativt sinne steg 14
    2. Häng ut i olika ställen för att exponera dig för nya stimuli. Nya miljöer kan inspirera oss och väcka vår kreativitet genom att erbjuda nya sevärdheter, ljud och erfarenheter. Besök nya restauranger, kaféer eller butiker i ditt område för att utforska. Resa till parker, bibliotek och museer i närliggande områden för att uppleva nya omgivningar och komma ut ur din komfortzon.
  • Bild med titeln utveckla ett kreativt sinne steg 15
    3. Prova nya hobbyer för att utöka ditt livsupplevelser och få nya talanger. Att lära sig nya saker på ett trevligt sätt är ett idealiskt sätt att öppna ditt sinne. Roliga hobbyer kan reaakna din äventyrliga ande och förbättra din övergripande utsikter. Leta efter hobbyrelaterade kurser på lokala communitycenter eller sök online för intressanta klasser i ditt område.
  • Roliga hobbyer kan inkludera fotografi, bågskytte, målning, träsnideri, bakning och matlagning.
  • Bild med titeln utveckla ett kreativt sinne steg 16
    4. Börja gå upp tidigare på morgonen för att få ut det mesta av din tid. Vakna upp tidigare på morgonen ger dig extra tid att vara kreativ innan du måste hantera andra ansvarsområden. Några extra timmar fritid innan arbetet kan vara det perfekta fönstret för att närma sig nya idéer med ett tydligt sinne, fri från distraktioner. Att vara vaken på en annan tid på dagen kan också inspirera nya tankar och insikter.
  • Försök ändra din väckningstid gradvis för att undvika överväldigande kroppens naturliga sömncykel.
  • Del 4 av 4:
    Söker inspiration
    1. Bild med titeln utveckla ett kreativt sinne steg 17
    1. Omgiv dig med andra kreativa människor för att bli inspirerad. Kreativitet kan vara smittsam, så det kan vara värdefullt att göra vänner med människor som arbetar i ett kreativt fält eller bedriver kreativa hobbyer. Beroende på dina intressen kan du få bra med målare, fotografer, författare, skulptörer eller filmskapare. Delta i händelser, ta lektioner eller gå med i grupper där du får möjlighet att träffa sådana människor.
    • Sök konstnärer och målare genom att delta i Vernissages, eller ta målning eller teckningskurser.
    • Träffa fotografer genom att ta en fotokurs eller besöka fotografutställningar.
    • Kom i kontakt med författare genom att delta i skrivande seminarier eller bokläsningar.
    • Leta efter mötesgrupper på nätet som är dedikerade till dina intressen.
  • Bild med titeln utveckla ett kreativt sinne steg 18
    2. Läs så mycket som möjligt för att upptäcka nya idéer och teman. Läs så många böcker som du kan om en viss nisch som intresserar dig. Undersöka historien om ett visst ämne, eller läsa memoarer orstudier om det för att förstå det bättre. Att veta ämne inom utsidan och läsa olika perspektiv gör det lättare att vara kreativ om det.
  • Få tillgång till böcker gratis genom att få ett medlemskort på ditt lokala bibliotek.
  • Access peer-reviewed Scholarly artiklar online för att få tillförlitlig information om olika ämnen.
  • Bild med titeln utveckla ett kreativt sinne steg 20
    3. Lyssna på TED-samtal eller andra inspirerande föreläsningar. Motiverande tal kan vara katalysatorer för kreativitet genom att trumma upp din optimism och incitament. Att höra om andras erfarenheter och kreativa ansträngningar kan vara ett bra tryck för att driva våra egna konstnärliga mål. Titta online för TED-samtal som gäller dina kreativa intressen, eller delta i föreläsningar på ett lokalt högskola eller universitet.
  • Bläddra bland lediga samtal på https: // ted.com / talk.
  • Besök webbplatser för utbildningsinstitutioner i ditt område för att titta på kommande evenemang.
  • Bild med titeln utveckla ett kreativt sinne Steg 19
    4. Resa när du kan få nya erfarenheter. Att resa till nya platser Hoppa startar våra kreativa processer genom att utsätta oss för nya kulturer och erfarenheter. Eftersom vi har varit konditionerade av vårt samhälle och lokala traditioner, kan du besöka nya destinationer erbjuda unika perspektiv. Planera resor När ditt schema och budget tillåter dig att göra det för att bli inspirerad.
  • Även korta dagsutflykter kan förbättra kreativiteten genom att utsätta oss för en ny miljö under en tidsperiod.
  • Få ut det mesta av dina resor genom att besöka kulturella landmärken som museer, konstgallerier, monument och kända byggnader (e.g. The Smithsonian Museum i Washington, DC eller Metropolitan Museum of Art i New York City.)
  • Tips

    Leta efter olika lösningar på problem för att hjälpa till att sträcka din kreativitet ytterligare.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande