Hur man kan njuta av ensamhet

Många människor kan inte stå till att spendera tid ensam. Men för att verkligen njuta av någon annans företag måste du först att kunna älska din egen. Om du ger ensamhet en chans kan du upptäcka att du kan vara mycket konstruktiv under din ensamma tid. Plus, om du gör det mesta av tiden, kan du vara mer uppmärksam, avslappnad eller positiv när du spenderar tid med andra. Lär dig hur du kan njuta av ensamhet genom att använda den här tiden för känslomässig och kreativ stimulering, för reflektion eller att komma ikapp på projekt.

Steg

Metod 1 av 4:
Att lära sig att tycka om ensamhet
  1. Bild med titeln vara stark steg 8
1. Se fördelen med ensamhet. Många människor liknar ensamhet med ensamhet. De är inte samma. Ensamhet utsätts för dig av andra människor. Det kan få dig att känna dig ledsen eller eländig. Ensamhet, å andra sidan, kan vara en tid för föryngring och utforska sig själv. Här är bara några fördelar med att spendera tid ensam:
  • Din hjärna har en paus för att vila och starta om.
  • Du är mer kapabel att vara produktiv.
  • Du lär dig mer om dig själv under enkla ögonblick.
  • Du har en bättre möjlighet att lösa och väga dina alternativ.
  • Du har en förbättrad uppfattning om dig själv och väljer därför mer hälsosamma relationer.
  • Bild med titeln Undvik knäskador Steg 5
    2. Öka den tid du spenderar ensam gradvis. Ta barnsteg. Om du är en person som tenderar att tänka ensamhet är tråkig eller obekväma, det kanske inte gör det bra att tvinga dig själv i långa uppgångar. I det här fallet är det bättre att sakta öka den tid du spenderar ensam.
  • Om du alltid är omgiven av andra, schemalägga helt enkelt på cirka 30 minuters ensamhet varje dag i en vecka. Du kan välja att köra eller gå till jobbet på egen hand istället för att gå med i någon annan. Du kan gå för en vandring ensam eller besöka stranden på egen hand. Bara begå att göra en kort, 30-minuters aktivitet utan någon annan närvarande eller kräva din uppmärksamhet.
  • Ta anteckningar om erfarenheten. Var det bättre än du förväntade dig? Var du uttråkad? Varför? Skriv ner så många detaljer som möjligt för att bättre förstå din aversion för att vara ensam.
  • Bild med titeln Besök en nudistort eller strand Steg 8
    3. Förbered klokt för enkla ögonblick. Bara för att du hittar ensamhet borrning betyder inte att det måste vara. Om du har perioder av ensam tid närmar sig, gör planer så att din ensamhet är fylld med intressanta och uppfyllande aktiviteter.
  • Till exempel, om du måste stanna hemma på en helg, kan du hyra några coola filmer, planera att göra ett kreativt projekt eller komplett skolarbete under din ensamma tid. För att hålla din energi, samla, samla roligt musik, böcker och andra verktyg för att göra tiden mindre tråkig.
  • Förberedelser för ensamhetstimmar kan göra skillnaden mellan tiden som drar och går snabbare. Fyll bara timmarna med saker du redan älskar att göra.
  • Metod 2 av 4:
    Stimulera känslomässigt välbefinnande och kreativitet
    1. Bild med titeln babysit äldre barn Steg 2
    1. Utveckla en passion för konst. Eftersom kreativitet blomstrar under enkla stunder, kan du dra nytta av att selektivt välja perioder för att öka denna aspekt av dig själv. När du inte distraheras av andra krav på din tid, öppnar ditt sinne upp till större möjligheter.
    • Att vara ensam är en bra tid att brainstorma en ny affärsidé, skriv en roman, utveckla en ny sång, göra keramik, förbättra dina fotografiska färdigheter, och så vidare. Även om du inte arbetar på ett uppenbart kreativt fält, kan du fortfarande dra nytta av denna kreativitetshöjning.
  • Bild med titeln vara excentrisk steg 5
    2. Engagera sig i en hobby. Även om du kan bedriva passioner och intressen med andra, kan du också ha kul att förfölja dem ensamma. Vad det än är som gör att du känner dig avslappnad och glad, gör det själv. Detta medför det mervärdet av att du kan koppla av och avspänna på egen hand. Du kan också göra saker som kanske dina vänner eller partner inte är intresserade av eller inte har tid att gå med på.
  • Solo aktiviteter täcker det fulla spektret av hobbies. Du kan gå till en vandring, läsa en bok, besöka ett museum eller handla på en loppmarknad.
  • Bild med titeln bränna mer kalorier medan du går Steg 11
    3. Leka med en furry vän. Bara för att du inte spenderar tid med några människor betyder inte att du inte kan njuta av tid med ett djurkompis. Omsorg för husdjur kan hjälpa dig att övervinna en mängd sjukdomar, som ensamhet, depression eller ångest. Husdjur påverkar oss att gå utomhus, de ger kompanjonskap utan att kräva konversation, och de hjälper oss att fatta hälsosammare beslut.
  • Bild med titeln ägna en dag att koppla av och skämma bort dig själv i hemmet steg 9
    4. Utför självvårdsaktiviteter. Ensam tid är ett perfekt tillfälle att göra aktiviteter som vårdar och lugnar dig, kropp och själ. Många människor försummar självomsorg eftersom de är så upptagna med andra skyldigheter. Men som tenderar att ditt mentala och emotionella välbefinnande kan göra det möjligt att fungera bättre, koncentrera sig bättre, och till och med bekämpa stress i ditt dagliga liv - oavsett vad din karriär involverar.
  • Självvårdsaktiviteter kan vara allt du tycker om att göra som återställer dig. Det kan meditera på morgonen innan du börjar din dagliga rutin. Det kan vara avkopplande i ett varmt bad efter en lång dag med arbete.
  • Välj några aktiviteter som du hittar lugnande och gör dem under din ensamma tid varje vecka. Du kan hitta, efter att ha gjort det i några dagar / veckor, som du faktiskt har kommit till ensamhet!
  • Metod 3 av 4:
    Med tiden ensam för att reflektera
    1. Bild med titeln Bryt cykeln av missbruk Steg 16
    1. Var tacksam för det liv du har. Ett bra sätt att använda din ensamhet konstruktivt är starta en tacksam tidskrift. Att vara tacksam gör det möjligt att uppskatta vad du redan har istället för att frätta över vad du inte gör. Tacksamheten främjar positivt tänkande och kan till och med lyfta ditt humör.
    • Tillbringa några minuter av din ensamhet som sätter ner ett par saker / personer / möjligheter du måste vara tacksam för. De kan vara enkla som att ha en säng att sova i eller ett ögonblick för dig själv.
  • Bild med titeln Deal med tonårsgraviditet Steg 22
    2. Sätta realistiska mål och utveckla en plan för att uppnå dem. Din ensamma tid kan vara ett perfekt tillfälle att reflektera över din personliga utveckling. Använd den här tiden för att överväga dina personliga eller karriärmål och hur långt du är för att nå dem. Om du inte har några konkreta mål, är det dags att stava dem och skapa en handlingsplan.
  • Eftersom ensamhet ökar koncentrationen och produktiviteten, är det här en underbar tid att planera dina mål och ta reda på en metod för att nå dem. Var bara säker på att utveckla smarta mål. Det här är mål som är specifika, mätbara, uppnåliga, realistiska och tidsberoende.
  • Få en anteckningsbok och ställ ner några stora mål och lägg till i åtgärder du kan ta för att uppnå dem. Om du har riktigt stora mål kan du behöva skapa mindre mål att flytta mot innan du når den primära. Till exempel, om du vill flytta till Spanien, kan du ha mindre mål som att spara pengar, hitta ett jobb och lära sig spanska.
  • Bild med titeln hävdar ersättning för whiplash steg 7
    3. Journal om dina tankar och beteenden. Journaling är ett bra verktyg för självreflektion. Att ta några av dina ensamma tid att skriva ner hur din dag gick kan hjälpa dig att lossa stress, spotmönster i dina tankar och beteenden, och komma med lösningar på problem. Som ett resultat kommer du att ha förbättrat din mental hälsa och välbefinnande och känna sig mer övertygad om att gå igenom svårigheter.
  • Bild med titeln bränna mer kalorier medan du går steg 15
    4. Utföra andlig praxis. Ensamhet kan också hjälpa dig att utveckla din egen känsla av andlighet. Oavsett om det översätter till att följa religiösa principer eller upptäcka ditt sanna syfte i livet, kommer du att ha förmåga att tänka tydligare och djupt när det är ensamt.
  • Andligheten innebär olika saker för olika människor, men det tenderar att hänvisa till en anslutning med sin inre självprocess som endast kan uppnås när det är ensamt. Använd den här tiden för att meditera, träna yoga, be, eller reflektera i naturen för stor andlig förståelse.
  • Metod 4 av 4:
    Fånga upp förlorad tid
    1. Bild med titeln förberedd för din period steg 14
    1. Övning på fritiden. Regelbunden fysisk aktivitet är viktig för god hälsa och livslängd. Plus, engagera sig i träningsmässiga utgåvor "känsla-bra" kemikalier i hjärnan kallas endorfiner, vilket hjälper till att lyfta ditt humör och rensa ditt tänkande. Om du har ett ögonblick av ensam tid att spara, få din kropp att flytta.
    • Förutom att öka ditt humör förbättrar träning också energi, bekämpar sjukdom, förbättrar sömnkvaliteten och hjälper dig att hantera vikt. Gå en promenad / springa med din hund. Vandra genom de lokala skogarna. Rid din cykel till bondens marknad på helgerna.
  • Bild med titeln Stoppa våta drömmar Steg 5
    2. Ta en tupplur. Ibland kan du vara så överdriven med dem omkring dig som du inte tillåter dig själv att vila ordentligt. Napping för sent på dagen kan störa din nattstopp, men så länge du är rätt, kan din tupplåda ge välbehövlig energi och restaurering.
  • Håll bara dina naps till en kort tidsperiod (säg, 20-30 minuter) och flera timmar innan du planerade att gå och lägga dig på natten.
  • Bild med titeln Planera en anställd värderingsdag steg 10
    3. Komplett sysslor och ärenden. När du inte är omgiven av familj eller vänner kan du få en speciell möjlighet att komma ikapp på sysslor som behöver slutföra. Om du står inför långa uppgångar av ensamhet, gör en lista över projekt du har velat få gjort och börja flytta genom listan. Detta kommer att göra dina perioder av ensamhetsproduktiv och hjälper också tid att gå igenom snabbare.
  • Bild med titeln Stoppa våta drömmar Steg 9
    4. Göra ingenting. Sanningen är, vissa människor planerar aktiviteter och evenemang för nästan varje sekund varje dag. Denna strävan efter "busyness" kan göra det verkar som om du är produktiv när du i verkligheten inte är. Vissa människor tror att nedetiden är ett tecken på svaghet eller inte försöker tillräckligt hårt, så de strävar efter att vara upptagna.
  • Var uppmärksam på att stillestånd kan vara otroligt positiv när den används för självhäftande och återställande aktiviteter. Men om du använder din driftstopp för tanklösa aktiviteter eller distraktioner, kan du lägga till din stress istället för att lindra det.
  • Bedöm de saker du gör under ensam tid och se om de har en positiv fördel eller är helt enkelt distraktioner tills du är runt andra igen.
  • Tips

    Att lära sig hur man är ensam kan faktiskt göra dig till en bättre partner i dina relationer.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande