Hur man bädrar kreativitet till teknisk skrivning

Som en teknisk författare eller någon som studerar teknisk kommunikation, är det stora fokuset på ditt arbete ofta att skriva professionella genrer, med exakt och exakt innehåll som är utformat för omedelbar användning. Dessa kvaliteter av teknisk skrivning är av stor betydelse, men ofta är förknippade med att vara täta av sina läsare. I dessa fall är kreativitet svaret. Det finns ett sätt att upprätthålla professionalism och integritet av teknisk skrivning, inklusive kreativt tänkande, förbättrad läsbarhet och möjliggör underhållning för sina läsare. Dessa enkla steg hjälper dig att skapa fickor av kreativitet i tekniska dokument och krydda dem utan att förlora sin avsikt.

Steg

Del 1 av 3:
Utvärdera ditt dokument
  1. Bild med titeln vara vänner med alla Steg 16
1. Hitta din varför. Inbäddning av kreativitet är ett bra sätt att göra ett dokument mer engagerande och underhållande för sina läsare. Vilken kreativitet kommer inte göra är att innehållet i ett dokument mer tillvägagångssätt. Om du tror att du kämpar med ett innehållsfråga, kanske du kanske omskrivning av ditt tekniska dokument på ett sätt som känns mer tillgängligt för din önskade publik.
  • Bild med titeln Välj ett ämne för att skriva om steg 5
    2. Brainstorm ditt dokument. Tänk på vilken typ av dokument du skriver. Det är viktigt att du etablerar "rätt sort" av kreativitet i ditt dokument. Kreativitet kan hjälpa till med struktur, läsbarhet, förståelse och presentation av något dokument när det används bra. När du gör den här brainstormingen tänker du på dig själv som en Imagine, utan istället för att konstruera Disney-attraktioner, är du teknisk ett tekniskt dokument. Beroende på genren finns det vissa erbjudanden som erbjuds och kan köra den riktning du kan gå med din bit. För att få dina kreativa juicer att flyter försök att föreställa sig följande saker:
  • Föreställ dig ditt dokument avsnitt efter avsnitt
  • Föreställ dig din publik
  • Föreställ dig läsare som interagerar med ditt dokument
  • Bild med titeln Tänk Steg 6
    3. Se djupare.Tänk mer i djupet om de saker du föreställde dig i steg ett och formulera frågor kring dem. Detta är en viktig faktor för tekniskt skrivande eftersom det har visat sig att "Både retorik och motivation påverkar kreativitet, vi bör inte skilja dem när de gör förfrågningar om tekniska kommunikatörernas kreativa beteenden. Hur de påverkar - för goda eller illamående kommunikatörs kreativitet."

    Valfria frågor

    När du föreställer ditt dokument kan du fråga: Är mitt format meningsfullt? Gillar jag hur mitt innehåll ser på sidan? Var skulle mitt kreativa element passar bäst?

    När du föreställer din publik kan du fråga: Vem är min publik? Var är de? Vad gör de?

    När du föreställer läsare som interagerar med ditt dokument kan du fråga: Var vill jag att ögonen ska gå först? Håller dokumentet dem engagerade? Vad vill du att de ska ta bort från det?

  • Bild med titeln Skriv en argumenterande uppsats Steg 3
    4. Använd strategi. Ange ett område i ditt dokument som passar bäst för kreativitet. Beroende på dokumentet kan det bara finnas ett område där en kreativ touch kommer att göra tricket för att hålla läsaren engagerad. Det är ditt jobb att hitta det område som ditt dokument kommer att dra nytta av någon kreativitet. Specifikt, om det finns områden där texten kan komma och vara för tät, eller om du tror att din publik kan dra nytta av en visuell att få mer klarhet i en viss sektion.
  • Del 2 av 3:
    Plockar en kreativ aveny
    1. Bild med titeln vara en kreativ tänkare Steg 17
    1. Välj din aveny. Här bestämmer du vilken typ av element av kreativitet du tycker är bäst för ditt dokument. Det du väljer kommer att variera beroende på vilken typ av tekniskt dokument du skapar. Du skulle inte nödvändigtvis vilja bädda in skämt i ett forskningsförslag, men du kan inkludera ett coolt exempel på hur förslaget kan relatera till din publik. Ett skämt kan vara mer lämpat för tekniska dokument som steg för steg instruktioner eller en presentation.Något att tänka på är "Språk belyser betydelser som styrs av kultur, och... Visuell design är ett sätt att skapa trovärdighet och möjliggöra användbarhet." Beroende på ditt dokument kan du hitta den ena aspekten (kulturell vs. visuell) är viktigare än den andra när det går in om publikens engagemang och läsbarhet.

    Dricks: Det kan ta lite tid, så oroa dig inte om en idé inte kommer direkt. Dedicera en del av din dag för att göra något kreativt tänkande uppmuntras.

  • Bild med titeln Tänk som en grafisk designer Steg 9
    2. Prova ett visuellt element. Genom att använda visuella element i tekniska dokument är det de områden för läsarna att ha en paus i områden där det tenderar att vara block av text (den täta texten vi pratade om i steg 4) samt ett sätt att skapa en annan nivå av engagemang med ditt dokument. Nedan hittar du fördelarna med att använda visuella element i tekniska dokument såväl som de sex elementen för att producera effektiv visuell design.

    Fördelar med visuella element - När du tittar på webbplatser, broschyrer eller flygblad som vi som läsare tenderar att snabbt skumma igenom dessa dokument, med hjälp av visuella element som ankare för att leta efter en källa till tillförlitlighet och / eller praktiskitet. Det är inte förrän efter denna korta översikt bestämmer vi om dokumentet verkligen är värt det djupt läsande. Det finns sex element som vi omedvetet baserar detta beslut av nedan, jag har markerat var och en av dessa sex element som är viktiga för genomförandet av konstruktion av visuell design.De inkluderar:
  • (1) Arrangemang - Balans och symmetri bör uppstå, liksom en diskussion om hur som element är grupperade tillsammans.
  • (2) Betoning - Prominens eller intensitet av uttryck.
  • (3 & 4) Klarhet och koncilleness - inte bara en drivkraft för minimalism utan också ett mål för författare att väga varje ord och varje visuellt element, fråga sig vad som är nödvändigt och vad som hindrar dokumentets användbarhet.
  • (5) Tona - Precis som i en skriftlig text, hur skulle du beskriva dokumentets attityd?.
  • (6) Livssyn - Försöker att upprätta trovärdighet med en publik, men också när det gäller ansträngningar som gjorts för att kommunicera etiskt genom att inte ge mer utrymme till ett val om det finns två alternativ som ska övervägas eller genom att misrepresentation av data med hjälp av ett skevt diagram.
  • Se upp: Visuella element är inte den bästa vägen för kreativitet för varje teknisk dokument. Det här avsnittet är avsett för personer som använder eller bara tänker på att använda visuella element, om det inte är att du inte är fri att bortse från den här informationen till ett senare datum när du behöver det och hoppa över.

  • Bild med titeln Tänk stort steg 3
    3. Öva tänkande stor. Det finns oändliga kreativa idéer att välja mellan. Begränsa dig inte till de saker du vet och har sett tidigare. Brainstorm idéer som är utanför lådan och kom ihåg de saker som tar tag i din uppmärksamhet. De saker som sannolikt kommer att fånga andras uppmärksamhet också. Några exempel är:
  • Lägga till färg eller bilder i ditt dokument
  • Som hänvisar till en film, sång eller populär popkulturreferens
  • Inklusive en pun eller ett skämt (testa det först för att se till att det är roligt)
  • Bild med titeln bryr sig inte om vad folk tycker om 8
    4. Rein saker i. Nu när du har haft en chans att vara en abstrakt tänkare och låt kreativiteten ha sin väg är det dags att dra tillbaka lite. Även om det skulle vara kul att försöka bädda in alla de kreativa idéerna du hade i ett stycke, måste du begränsa dem. Välj några av dina favoritidéer och se hur var och en arbetar i ditt dokument. Välj sedan det bästa när det är dags.
  • Bild med titeln Tänk Steg 3
    5. Tänk formellt. Du vill tänka på hur formell dokumentet om teknisk skrivning du skapar är. Du vill se till att det kreativa elementet du väljer tar inte bort från dess formalitet och gör dokumentet som oprofessionellt. För att göra detta vill du fråga dig själv:
  • Är det här kreativa elementet lämpligt för mitt dokument?
  • Kommer min publik att uppskatta detta "komisk lättnad"?
  • Ska jag bli kreativ med mitt format och / eller leverans?
  • Del 3 av 3:
    Utforma ditt kreativa element
    1. Bild med titeln Skriv bra bildtexter i fotojournalism Steg 22
    1. Kör. Vid utformning av ditt tekniska dokument kan du välja att vara kreativ kan ha stora utbetalningar. Det kan också vara en letdown om den inte exekveras ordentligt. Det första exemplet nedan är ett uppfinningsrik sätt att försöka använda kreativitet i en vetenskaplig rapport som i slutändan saknar märket. Medan den andra dikten är mer framgångsrik i läsbarhet och känns tillgängliga för läsare utanför det specifika tekniska området.Nu medan poesi inte är det enda sättet att kreativitet som du kan använda som teknisk wittier, vill jag visa att det inte finns någon begränsning av hur kreativ du kan vara.

    Exempel 1:

    Reaktioner av kaliumamid
    Med halobensener i ammoniak
    Via Benzyne Intermediates förekommer.
    Bergstrom och Associates rapporterade,
    Baserat på två-tävlingskörningar,
    Brombenzene den snabbaste att reagera,
    Py jodobensen följt noga,
    Klorföreningen släpande långt bakom,
    Och fluorbensen är ganska inert vid reflex.

    Exempel 2:

    En teknisk författare i blyter
    försökte sälja en skrivmaskin.
    Han gjorde allt han kunde göra
    Och när det slog två
    Han var verkligen en skrivmaskin lättare.

    Förhoppningsvis tjänar dessa kontrasterande exempel som en återspegling av varför det är viktigt att inte övervinna saker när du kör ditt kreativa element.
  • Bild med titeln Brainstorm Steg 1
    2. Redigera sedan redigera igen. Nu när du har ett element av kreativitet är det dags att titta på det från alla de vinklar du eventuellt kan. Även om du ursprungligen kan älska det kreativa elementet du har valt, är det alltid bra att gå bort från det och komma tillbaka till det med ett nytt sinne. Målet är att försöka göra en självkritik av detta kreativa element precis som du skulle ha ett tekniskt dokument. Samma utarbetande process och peer-recensioner som du normalt skulle göra i det tekniska kommunikationsfältet (eller något fält som involverar skrivande för den delen) kan också tillämpas här. Det har sagts det, "Den tekniska författaren behöver mer personlighet... Ju bättre den intrapersonella kommunikationen, blandningen av intern och extern stimuli, intern och extern återkoppling, desto bättre är hans ideation, desto bättre är resultatet, den tekniska kopian."
  • Bild med titeln 135695 1
    3. Kom ihåg din läsbarhet. Om du har fått det här långt det menade att du nu har skapat ditt kreativa element och haft några (eller mycket) av människor läser ditt dokument. Detta är slutet på processen. Här är några ord att lämna dig uppmuntras när du går på din kreativa resa,

    "Skrivning är endast läsbar när det är kreativt"

  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande