Hur man utövar höger sida av din hjärna

Många tror att hjärnans vänstra sida är mer analytisk och logisk, medan den högra sidan är mer intuitiv och kreativ, men vetenskaplig forskning indikerar att detta påstående är förenklat och felaktigt. Även om du sannolikt inte kan låsa upp din kreativa sida genom att speciellt utöva din "högra hjärna", men träna din hjärna i allmänhet är en bra sak. Och engagerande i kreativa aktiviteter kan verkligen inte hindra förbättringen av ditt kreativa själv.

Steg

Metod 1 av 3:
Sporring din kreativa sida
  1. Bild med titeln Övning höger sida av din hjärna Steg 1
1. Använd "Kökshandtag" -tekniken för att uppmuntra inspiration. Om du befinner dig fast med ett problem (till exempel, behöver pengar för en resa) och hoppas på ett "A-HA-ögonblick", försök att exponera dig för snabba tidbits av information och sedan låta ditt sinne slappna av. Läs ett stycke eller två från ett halvt dussin eller mer orelaterade men engagerande böcker, artiklar eller webbsidor, eller lyssna på snippets från ljudböcker eller podcaster. Då gör en avkopplande aktivitet som att ta en promenad, trädgårdsarbete eller sticka i en halvtimme eller så. Upprepa processen efter behov.
  • Vissa människor tror att den här metoden hjälper till att starta Brainstorming och kan hjälpa dig att nå kreativa lösningar snabbare. Det finns inga svårt bevis för det här, men det kan inte skada för att försöka!
  • Bild med titeln Övning höger sida av din hjärna Steg 2
    2. Engagera sig i "djup praxis" av en kreativ skicklighet. Du kan också kalla den här tekniken "som misslyckas med produktivt", eftersom det innebär att hoppa direkt i att försöka något nytt, utforska dina brister i förhållande till ditt idealiska resultat och försöker igen. Till exempel, om du ville ta upp målning, skulle du:
  • Ta några färger och en duk och ge måla ditt valda landskap, stilleben, porträtt mm. ditt bästa skott.
  • Acceptera att det färdiga resultatet är nästan säkert inte det resultat du hoppas uppnå och omfamna detta "misslyckande" som ett tillfälle.
  • Jämför ditt faktiska resultat till det resultat du visualiserat på förhand.
  • Öva några färdighetsövningar, som att ta en klass, titta på videor eller läsa om målningstekniker.
  • Upprepa processen igen tills du känner att du har nått det kreativa resultatet du söker.
  • Bild med titeln Övning höger sida av din hjärna Steg 3
    3. Ge enkla uppgifter en utmanande spin. Till exempel skriver du förmodligen ditt namn utan att tänka, men vad händer om du försöker skriva in det bakåt? Eller upp och ner? Eller bakåt och upp och ner? Öva utmanande ditt kreativa sinne tills du kan behärska alla tre.
  • Eller försök att engagera båda sidor av din hjärna genom att skriva en enkel fråga till dig själv (e.g., "Vad tänker du på?") Med din högra hand (som styrs av vänster sida av din hjärna). Sedan, stäng omedelbart pennan till vänster hand (kontrollerad av höger sida av din hjärna) och skriv det första svaret som kommer till dig (e.g., "Äta en glasskaka på en parkbänk").
  • Det finns inga empiriska bevis för att något av dessa typer av uppgifter faktiskt gör dig mer kreativ, men de kommer säkert att träna din hjärna och dina motoriska färdigheter!
  • Bild med titeln Övning höger sida av din hjärna Steg 4
    4. Andas genom din vänstra näsborre för att aktivera din hjärnans högra sida. Det finns några bevis där ute - även om det inte stöds av den rigorösa vetenskapen - som fokuserar din andning på vänster näsborre stimulerar den högra sidan av din hjärna, den förmodade källan till din kreativitet. Det är värt ett försök!
  • Ingen tvekan om den här tekniken låter konstigt, men de flesta går naturligtvis genom en "nasalcykel" där de byter andas genom enskilda näsborrar vardera flera timmar hela dagen. Det är därför en näsborre i taget blir ofta fylld under en förkylning.
  • Bild med titeln Övning höger sida av din hjärna Steg 5
    5. Skanna dina ögon fram och tillbaka för att stimulera hela din hjärna. Fokusera på ett objekt i ditt vänstra ögonfält, och ett annat objekt i ditt höger öga. Skanna sedan båda ögonen fram och tillbaka mellan dem i 30 sekunder eller mer. Teorin här är att denna övning kommer att aktivera och integrera båda sidor av din hjärna.
  • Denna metod är vetenskapligt, men det värsta scenariot är att du kanske blir lite yr och försöker det!
  • Bild med titeln Övning höger sida av din hjärna Steg 6
    6. Skratta mer och omfamna positivitet. Även om det inte finns svårt vetenskapligt bevis för att stödja det, är det möjligt att positivt tänkande, och skratt, kan bidra till att stimulera områdena i din hjärna i samband med kreativitet. I teorin kan stimulera dessa områden stärka sina neurala vägar och därigenom stärka din "kreativa sida."
  • Och även om det inte förstärker din kreativitet, är detå glad för din mentala och fysiska hälsa ändå!
  • Metod 2 av 3:
    Omfamna dina kreativa impulser
    1. Bild med titeln Övning höger sida av din hjärna Steg 7
    1. Tillåt dig att dagdrömma och doodle. Få människor kan vara kreativa på efterfrågan. Det är snarare effektivt att låta ditt sinne vandra och vara redo att få ut det mesta av en kreativ impuls när den träffar dig.
    • Föreställa sig dumma saker eller ritning obehagliga skisser kan verka som ett slöseri med tid, men det är ofta under dessa ögonblick när den ordspråksbelagda glödlampan kommer på.
  • Bild med titeln Övning höger sida av din hjärna Steg 8
    2. Upplev livet medvetet. I stället för att försöka tvinga din hjärna till kreativitet, fokusera på din omgivning och i ögonblicket. Observera landskapet runt dig försiktigt. Tugga din mat långsamt och upplev varje bit. Vara helt närvarande i även de mest vardagliga samtalen.
  • Vissa människor tror att blockera distraktioner och minska ditt fokus hjälper dig att "höra" dina kreativa impulser när de kommer.
  • Bild med titeln Övning höger sida av din hjärna Steg 9
    3. Rita eller skriv om dina drömmar. Som med rätt hjärna / vänster hjärnan tänker det fortfarande mycket mysterium när det gäller drömmar. Det kan inte nekas att drömmar ofta är mycket kreativa, men försöker att fånga den här omedvetna kreativiteten kan hjälpa dig att komma i linje med din högra hjärnans sida när du är vaken.
  • När du vaknar, skriver du ner eller skissar ut vad du än kan komma ihåg om några drömmar du hade. Även om drömmen inte ger stor mening kan det finnas inspirationskärnor som kommer att bli uppenbart för dig.
  • Bild med titeln Övning höger sida av din hjärna Steg 10
    4. Vara mer spontan. Enligt det populära konceptet beräknar en dominerande person med vänster-hjärnan, logisk och analytisk. Men vi har alla åtminstone en liten del av oss själva som är mer intuitiva och spontana. Det är möjligt att omfamna din medfödda spontanitet kan stimulera och "motion" samma områden i din hjärna som relaterar till kreativitet.
  • Ring i sjuk och gå fallskärmshoppning. Gå upp till den personen och fråga dem. Eller bara byt upp från Packing PB & J till lunch varje dag!
  • Metod 3 av 3:
    Utöva och driva hela din hjärna
    1. Bild med titeln Övning höger sida av din hjärna Steg 11
    1. Lär dig att spela en musik instrument. Att spela en gitarr, piano, saxofon eller annat instrument kräver både en logisk uppmärksamhet på detaljer och en intuitiv "känsla" för musiken. Denna kombination av precision och improvisation gör att man spelar en stor hel-hjärnövning.
  • Bild med titeln Övning höger sida av din hjärna Steg 12
    2. Prova hjärnträning pussel, spel och aktiviteter. Det finns otaliga appar och program där ute som hävdar hjärnhöjande fördelar, men många av kraven är tvivelaktiga eller åtminstone inte väl stödda för närvarande. Det sagt, även om du utmanar din hjärna med pussel, spel, och så på kanske inte nödvändigtvis ger de specifika hävdade fördelarna, det finns absolut ingen nackdel för att ge dina hjärnans vanliga träningspass.
  • Känn inte som om du behöver spendera stora summor pengar på hjärnförstärkande program, men. Du hittar många gratis eller billiga alternativ online, och traditionella alternativ som korsord och pussel kommer också att ge din hjärna en träning.
  • Bild med titeln Övning höger sida av din hjärna Steg 13
    3. Håll din hjärna aktiv. Enkla aktiviteter som att läsa en bok, engagera sig i en konversation, eller göra en hobby sätta din hjärna till jobbet. Och, medan det fortfarande finns mycket forskning som ska göras, verkar det som om aktiva hjärnor är mer benägna att förbli friska och avgörande för längre.
  • Fokusera på aktiv hjärnans förlovning istället för att titta på tv, gå till en matlagning i stället för att titta på en matlagning video, sätta ihop möbler istället för att köpa den förmonterad, och så vidare.
  • Bild med titeln Övning höger sida av din hjärna steg 14
    4
    Övning regelbundet, sova tillräckligt, och äta hälsosam. Vad som är bra för din kropp är bra för din hjärna. Prata med din läkare, en dietist och / eller en atletisk tränare om du behöver råd om att utveckla friskare rutiner i ditt dagliga liv.
  • Försök att sova i 7-9 timmar per natt (som vuxen).
  • Syfte för 150 minuters måttlig intensitetsövning per vecka.
  • Ät massor av frukter och grönsaker, hela korn och magert proteiner och drick mer vatten.
  • Tips

    Du kan begränsa din egen kreativitet eftersom du är rädd för att skapa en målning som ser dåligt ut, skriver en sång som ingen gillar, eller lagar en ny maträtt som får dina gäster att vända upp sina näsor. Arbeta med övervinna din rädsla för misslyckande kan bara låsa upp din kreativa sida.
  • I stället för att märka dig själv och andra som "vänsterbrödd" eller "rätthäftad", omfamna det faktum att vi alla har våra egna unika personlighetsdrag. Acceptera dig själv som du är, men välkomna möjligheter för kreativitet och träna din (hela) hjärnan när det är möjligt att mer fullt ut utveckla ditt unika själv.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande