Hur man är produktiv: 8 myter

Kampen är så produktiv och effektiv som möjligt i en värld full av distraktioner och alltmer höga förväntningar är verkliga. Det hjälper inte att mycket av den så kallade produktiviteten "hack" Därefter är det inte effektivt och kan faktiskt göra dig mindre produktiv. Lyckligtvis har vi brutit ner några av de vanligaste myterna om produktivitet som du kanske tror är sanna, men det är verkligen inte. Kolla in listan nedan för att lära dig vilka råd du ska rensa bort och vad som faktiskt hjälper dig att få mer gjort.

Steg

Metod 1 av 8:
Myt: Multitasking gör dig mer produktiv.
  1. Bild med titeln vara produktiv_ 8 myter Steg 1
1. Faktum: Att göra mer än en sak i taget är dåligt för din prestation. Även om du känna Mer produktiv när du är multitasking, måste din hjärna flytta redskap från en aktivitet till en annan när du byter mellan uppgifter. Den omkopplingen tar tid. Det gör dig också mycket mer sannolikt att förlora reda på vad du gör. I stället försök att hålla fast med en uppgift i taget.
  • De odds som du gör ett misstag ökar också dramatiskt när du multitask. Inte bara ska du vara mindre produktiv, men kvaliteten på ditt arbete kommer sannolikt att lida.
Metod 2 av 8:
Myt: Breaks är slöseri med tid.
  1. Bild med titeln vara produktiv_ 8 myter Steg 2
1. Faktum: Breaks är ett väletablerat sätt att öka produktiviteten. De är också ett bra sätt att öka kreativiteten och minska stressen. Ju längre du kontinuerligt arbetar, desto lägre kvalitet kommer ditt arbete att vara. Du kommer faktiskt vara mer produktiv om du tar en 5-10 minuters paus varje timme än om du skulle arbeta i 8 timmar rakt.
  • Pauser är bättre när de involverar någon form av rörelse. Under din paus, stå upp, ta en kort promenad eller sträcka. Du kommer att känna dig mer produktiv när du är klar.
Metod 3 av 8:
Myt: Ett rent skrivbord är ett tecken på ett tydligt sinne.
  1. Bild med titeln vara produktiv_ 8 myter Steg 3
1. Faktum: Om du försöker vara kreativ, är en rörig skrivbord faktiskt bättre. Ett rent skrivbord är inte en dålig sak - det kommer att göra dig mer organiserad, och det finns även bevis för att det kan främja hälsosammare äta och göra dig till en barnperson! Men en liten röra kan vara en bra sak om du gör något kreativt. Detta är troligt på grund av att en liten dos av kaos och disorganization hjälper dig att tänka utanför lådan.
  • Det handlar om vilken typ av signaler du vill ha din miljö för att skicka dig. Om du värdesätter organisationen och strukturen, kommer du förmodligen att gå bättre i en hyperorganiserad miljö. Om ditt mål är att skapa nya idéer, kan du blomstra med en något oorganiserad skrivbord!
Metod 4 av 8:
Myt: Arbeta sent är ett bra sätt att få saker gjort.
  1. Bild med titeln vara produktiv_ 8 myter Steg 4
1. Faktum: Produktiviteten faller faktiskt dramatiskt när du arbetar sent. Det finns två saker som händer här. Först, om du vet att du bor sent, är du mer benägna att ta utökade raster och lägga av uppgifter för senare. Som ett resultat hamnar du ofta med mindre arbete under dina mest produktiva timmar. För det andra finns det mycket forskning som visar att kvaliteten på ditt arbete faller av det längre du arbetar. Undvik att arbeta sent om det inte är absolut nödvändigt!
  • Dina stressnivåer kommer sannolikt att stiga längre du arbetar. Eftersom människor har sämre när de är under höga stressnivåer, kommer du förmodligen inte att göra ditt bästa arbete efter att ditt skifte är över.
Metod 5 av 8:
Myt: Vakna tidigare betyder att du kommer att uppnå mer.
  1. Bild med titeln vara produktiv_ 8 myter Steg 5
1. Faktum: Det spelar ingen roll hur tidigt du går upp om du inte får 8 timmars sömn. Om du går och lägger dig klockan 1, kommer den tidiga morgonens arbetssession inte mycket fruktbar. Du kommer att vara groggy, långsam och oproduktiv. Mängden sömn du får saker mycket mer än när du vaknar upp. Det omvända är också sant - du kommer förmodligen att bli mindre produktiv om du sover 12 timmar - så försök att få ungefär 8 timmars sömn varje natt.
  • Alla har en chronotyp, som är en inbyggd predilektion för att komma upp tidigt eller stanna upp sent. Om du naturligtvis är en nattuggla, kommer det att bli väldigt svårt att gå upp Super tidigt och vara produktivt. Om du föddes en tidig stigare, blir det svårt att stanna upp sent att få arbete gjort.
Metod 6 av 8:
Myt: Du kan inte ta bort dagar om du vill komma vidare.
  1. Bild med titeln vara produktiv_ 8 myter Steg 6
1. Faktum: Semesteren förbättrar faktiskt din övergripande produktivitet. Att ta bort dagar från jobbet hjälper dig att ladda och ta andan. När du kommer tillbaka från din semester, kommer kvaliteten på ditt arbete att förbättras. Ovanpå det känns du mindre stress och du kommer att bli mer kreativ. Tveka inte att ta tid - speciellt om du försöker vara mer produktiv!
  • Otroligt nog är du 30% mer benägna att få en höjning eller bonus om du tar bort tid. Om du är orolig att ta en semester kommer att skada din förmåga att klättra upp företagsstegen, var inte!
Metod 7 av 8:
Myt: Procrastination är ett tecken på latskap.
  1. Bild med titeln vara produktiv_ 8 myter Steg 7
1. Faktum: Folk förhastar av olika skäl, men latskap är inte en av dem. Vissa människor förhalnar eftersom de är rädda för ett potentiellt resultat, medan andra helt enkelt blir distraherade med andra uppgifter eller ny information. Många människor hoppa över eller fördröja uppgifter om de inte hittar dem meningsfulla. Det finns gott om skäl att sätta något av, men latskap är sällan en av dem.
  • Tänk på, vad du föreställer dig att vara procrastination kan vara uppgiftsmättnad. Om du har en att göra lista med 10 saker på den, och du hoppa över nummer 1 för att göra uppgifter 8, 9 och 10, gör du inte riktigt ingenting. Detta kallas "produktiv procrastination", så slå inte dig själv över det här.
  • Det finns några bevis på att procrastination faktiskt kan hjälpa dig att öka kreativa tänkande eller generera nya idéer. Om du inte har en solid lösning på ett kreativt problem, kan procrastination vara ditt sinne att säga: "Ta en paus och tänka igenom det här."
Metod 8 av 8:
Myt: Vissa människor arbetar bättre under tryck.
  1. Bild med titeln vara produktiv_ 8 myter Steg 8
1. Faktum: Tryck leder till ångest och stress, som är dåliga för prestanda. Vissa människor kan fungera bättre under en lätt tryck om uppgiften är väldigt intressant, men det är ett bästa scenario. Om en uppgift är komplex, särskilt viktig, och / eller tråkig, kommer den krypande deadline bara att köra dig galen. Eftersom stress är nästan aldrig bra för prestanda, är du förmodligen inte så produktiv som du tror när det gäller att arbeta under tryck.
  • Människor känner sig ofta mer produktiva under ökat tryck, men det beror på att de är tvungna att slutföra en uppgift. Även om du får jobbet i tid, kan kvaliteten på ditt arbete drabbas, så att produktens känsla inte är reflekterande av verkligheten.
  • Det är därför som vissa arbetsplatser implementerar wellnessinitiativ. Saker som yoga och meditation är bra för dina stressnivåer, och lägre stress är kopplad till en högre kvalitetskvalitet.

Tips

Dela på det sociala nätverket:
Liknande