Hur man är kreativ i grafisk design

Kreativitet är en stor del av att vara en bra grafisk designer. Tyvärr kan du inte bara vända din kreativitet när du vill göra lite designarbete. Detta gör att vara en konstnär eller designer lite knepig. Om du känner dig fast, oroa dig inte! Varje stor konstnär upplever detta vid någon tidpunkt. Lyckligtvis finns det gott om enkla små knep för att få kreativiteten att flyter igen och ta itu med något projekt framför dig.

Steg

Metod 1 av 12:
Arbeta på din mest produktiva tid på dagen.
  1. Bild med titeln vara kreativ i grafisk design Steg 1
1. Kreativitet fungerar inte på ett 9 till 5 schema. Det kan finnas tider på dagen som du är mer kreativ än andra. Om du kan, arbeta under de tiderna så är din kreativitet högst.
  • Vissa människor arbetar bättre på morgonen, och vissa kanske gillar att arbeta på natten. Dra nytta av den tid du är bäst.
  • Detta är mest användbart om du är frilansare eller jobba hemifrån. Det kan vara tuffare att planera om du har ett dags jobb på ett kontor, men du kan fortfarande försöka andra knep för att öka din kreativitet.
Metod 2 av 12:
Skissa dina idéer först.
  1. Bild med titeln vara kreativ i grafisk design Steg 2
1. Medan de flesta designers använder en dator, försumma inte din skissplatta. Idéer strömmar annorlunda när du arbetar med en penna och papper mot sitter på en dator. Komma in i vanan att skissa dina idéer innan du försöker göra dem på din dator. Du kan bara komma med en helt ny idé att du inte skulle ha tänkt på datorn!
  • Om du använder en ritningsplatta eller tablett för din dator, försök fortfarande skissera på papper. Ändra det mediet du arbetar med kan hjälpa till att stimulera lite kreativitet.
  • Det är en bra idé att hålla din skissplatta med dig hela tiden så att du kan börja arbeta när inspiration träffar. Detta är en annan anledning att en skissplatta fungerar bättre än en datorritningsplatta.
  • Oroa dig inte om du inte är så bra på sketching. Det här är bara för dina egna personliga idéer, och du kommer definitivt att bli bättre om du håller med det.
Metod 3 av 12:
Arbeta med dina egna personliga designprojekt.
  1. Bild med titeln vara kreativ i grafisk design Steg 3
1. Du behöver inte jobba med en klient för att vara kreativ! Att göra egna lilla designprojekt varje dag är ett bra sätt att komma in i ett kreativt humör, så håll inte tillbaka. Några av dessa projekt kan till och med hamna i din portfölj, vilket hjälper till att stödja din designkarriär. Några bra aktiviteter för att få de kreativa juicer som flödar inkluderar:
  • Redecorating ditt arbetsutrymme eller en annan del av ditt hem.
  • Ritning eller målning på fritiden.
  • Redesignera grafiken i din favoritmagasin, hemsida eller filmaffisch.
  • Volontärarbete att göra grafiken för en gemenskapsorganisation.
Metod 4 av 12:
Grena ut genom att använda olika medier och program.
  1. Bild med titeln vara kreativ i grafisk design Steg 4
1. Arbeta med samma medium hela tiden kan få dig att känna dig fast. Bryta rutinen genom att förgrena sig och arbeta med ett annat medium eller ett program. Detta kan gnista lite kreativitet och ge dig nya idéer.
  • Till exempel, om du alltid skissar dina idéer, kanske målning skulle vara en bra förändring av takt.
  • Du kan också ändra det program du arbetar med. Om du normalt arbetar med Photoshop, kan du sedan byta till Illustrator ge dig några nya idéer.
Metod 5 av 12:
Ta på sig mer utmanande jobb för att förbättra dina färdigheter.
  1. Bild med titeln vara kreativ i grafisk design Steg 5
1. Detta är ett av de bästa sätten att växa som designer. Om du alltid tar jobb som du hittar dig, kommer dina färdigheter inte att förbättras. Dessutom kan arbetet med några svårare projekt inspirera dig att komma med nya, kreativa idéer. Gör ett engagemang för att utöka din portfölj och söka några utmanande jobb.
  • Om du normalt designar produktlogotyper, till exempel, förgrenar sig och gör lite webbdesign kan vara en välkommen förändring.
  • Det kan vara frustrerande att prova något som du inte är mycket skicklig i, men hålla med det! Så här lär du dig och blir bättre som en designer.
Metod 6 av 12:
Spara innehåll som du hittar kreativ eller inspirerande.
  1. Bild med titeln vara kreativ i grafisk design Steg 6
1. Ta kreativ inspiration från överallt! Oavsett om du ser en trevlig logotyp på en webbplats, ett bra teckensnitt på ett magasinskydd, eller en trevlig filmaffisch, spara den bilden. Skapa en fil eller portfölj av inspirerande arbete och titta på det när du känner att du behöver en boost.
  • Scrapbooking Med de mönster du gillar är också ett bra sätt att stimulera kreativitet. Du kommer att hålla alla mönster på ett ställe medan du gör en rolig hantverksaktivitet.
  • Om du använder Pinterest är det väldigt lätt att stifta kreativa idéer eller mönster som inspirerar dig och titta på dem senare.
  • Det är bra att ta inflytande från andra designers och projekt, men kopierar inte dem direkt. Detta kommer att skada ditt rykte som designer.
Metod 7 av 12:
Leta efter inspirerande mönster på sociala medier.
  1. Bild med titeln vara kreativ i grafisk design Steg 7
1. Utöver Twitter och Facebook finns det massor av kreativa platser. Försök kolla Tumblr, Designspiration, Niice, Baubauhaus eller Dribbble, Webbplatser där artister kan ladda upp sitt arbete och idéer. Du kanske ser något bra jobb som ger dig nya idéer.
  • Kom ihåg att spara alla mönster du gillar på dessa webbplatser! Att titta på dem när du behöver lite inspiration kan ge dig en fin boost.
Metod 8 av 12:
Lär dig historien om konst och design.
  1. Bild med titeln vara kreativ i grafisk design Steg 8
1. Det är så mycket att lära av det förflutna! Om du känner att du är i en kreativ nedgång, försök att se tillbaka till historien. Studera hur konstnärer har uttryckt sig genom åren. Det här kan ge dig några bra nya idéer som du inte tänkte på förut.
  • Det finns massor av stora konstböcker, så ditt lokala bibliotek skulle vara ett bra ställe att börja.
  • Du kan också titta på webbplatser för museer som Metropolitan Museum of Art för att se tusentals bitar för inspiration.
  • Om du ser några bitar av konst som du gillar, lägg till dem i din klippbok för inspiration.
Metod 9 av 12:
Fortsätt din utbildning för att få nya idéer.
  1. Bild med titeln vara kreativ i grafisk design Steg 9
1. Att lära sig nya saker är ett bra sätt att expandera din kreativitet. Tänk på en evig student och göra ett engagemang för att lära sig nya saker hela tiden. Med fler färdigheter i din bakficka kan du hitta mer kreativa lösningar på dina designproblem.
  • Om du inte har en examen i grafisk design, kommer du att lära dig några extremt värdefulla färdigheter och tricks för att öka din kreativitet.
  • Du kan också slutföra ett certifikat i design eller med hjälp av ett visst medium. Många av dessa är tillgängliga online till ett rimligt pris.
  • Det finns också gott om YouTube-kanaler och webbplatser som producerar helt gratis innehåll.
Metod 10 av 12:
Rensa ditt huvud för att bli av med distraktioner.
  1. Bild med titeln vara kreativ i grafisk design Steg 10
1. Det är svårt att vara kreativ om ditt huvud är rörigt med andra tankar. Stress kan särskilt skada din kreativitet. Försök att göra några dagliga övningar för att rensa huvudet och låta de kreativa tankarna flyter in.Några bra val inkluderar:
  • Meditation.
  • Yoga.
  • Tar en promenad.
  • Gör djupt andningsövningar.
Metod 11 av 12:
Spendera mer tid utanför.
  1. Bild med titeln vara kreativ i grafisk design Steg 11
1. Konstnärer har tagit inspiration från utomhus i tusentals år. Inget behov av att sluta det nu! Det kan vara svårt att tänka kreativt om du är på ditt kontor eller hemma hela tiden. Försök att spendera lite tid ute genom att ta en promenad, sitta i en park eller gå ut för en vandring. Denna förändring av landskapet kan verkligen få dina kreativa juicer som flyter.
  • Även om du inte bor nära ett landsbygdsområde, kommer någon liten park eller lugnt område att fungera perfekt.
  • Urban landskap kan också inspirera. Gå och kolla in tåg, broar, arkitektur, bilar och personer som interagerar för att se om det ger dig en kreativ gnista.
  • Kom ihåg att ta med din skissplatta när du går ut! Du vet aldrig när inspiration kommer att slå.
Metod 12 av 12:
Sätt på musik när du arbetar.
  1. Bild med titeln vara kreativ i grafisk design Steg 12
1. Glad och optimistisk musik kan ge dig en kreativitet boost. Många artister och kreativa yrkesverksamma lämnar musik på medan de arbetar och håller med om att det hjälper dem att känna sig inspirerade. Om du normalt arbetar i tystnad, ge detta ett försök och se om det hjälper.
  • En studie fann att "lycklig" musik hjälpte till att öka kreativiteten, oavsett om personen tyckte om det.
  • Observera att det kanske inte fungerar för alla. Vissa människor hittar musik mycket distraherande när de försöker arbeta, så oroa dig inte om du behöver tystnad vara kreativ.

Tips

Om du känner dig fast och uncreative, var inte svår på dig själv. Varje konstnär känns så här ibland! Det betyder inte att du är en dålig artist, det betyder bara att du är mänsklig.
  • Ibland tar en paus ett bra sätt att öka din kreativitet också. Spendera timmar på din dator kanske inte är till hjälp, men en paus kunde rensa ditt sinne och få kreativiteten att flyta.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande