Hur man hanterar aggressiva hundar när de kämpar

Att vara i närvaro av aggressiva kan kämpande hundar vara en spänd, stressig och potentiellt farlig situation för dig och djuren. Varje hundras kan komma in i en kamp, ​​så det är viktigt att märka vad som har orsakat hundarna att agera aggressivt och att veta hur man säkert reagerar på situationen. Att effektivt hantera frågor om aggression och praktiserande träningstekniker, såsom motkonditionering och desensibilisering, kan hjälpa till att förhindra att din hund kämpar med andra hundar i framtiden.

Steg

Del 1 av 3:
Reagera under en kamp
  1. Bild med titeln Deal med aggressiva hundar när de kämpar steg 1
1. Behålla lugnet. Yelling eller panik kan bränna hundens aggressiva beteende under en kamp. Hundar är mycket känsliga för människors kroppsspråk och reaktioner runt dem, så det är viktigt att kontrollera din andning och förbli sammansatt.
  • Om din hund kämpar är det viktigt att kontrollera din andning för att hjälpa dig att frigöra någon ångest och rädsla. Andning djupt hjälper dig att styra dina känslor så att du kan känna dig mer lugn.
  • Bild med titeln Deal med aggressiva hundar när de kämpar Steg 2
    2. Kom inte in mellan hundarna. Försök inte att skilja hundarna med dina händer och kilar inte dig mellan dem. Denna sårbara position gör det lättare för hundarna att oavsiktligt bita eller skada dig. Dessutom kan denna interferens omdirigera hundens aggression mot dig.
  • Bild med titeln Deal med aggressiva hundar när de kämpar Steg 3
    3. Skapa mycket ljud. Försök att avleda hundens uppmärksamhet genom att göra ett högt ljud. Slå en metallrätt, smash krukor tillsammans, blåsa en visselpipa eller skapa höga ljud genom att släppa något på golvet som en tung bok. Denna distraktion kan vara tillräckligt för att distrahera hundarna och få dem att förlora intresse för att slåss.
  • Om hunden kämpar i huset, ring dörrklockan. Många hundar är inställda i det ljudet, så din kamphundens intresse kan piqued när det hör klockan. Det kan lämna kampen för att undersöka ljudet.
  • Om din hund kommer in i en kamp under en promenad eller i en hundpark, rattle dina bilnycklar högt för att distrahera det.
  • Bild med titeln Deal med aggressiva hundar när de kämpar Steg 4
    4. Använd vatten för att avleda hundens uppmärksamhet. Om du har flera hundar som kämpar ofta, håll en sprayflaska full av vatten till hands. När en kamp bryter ut, förbli på ett säkert avstånd och spruta hundarna med vattnet. Att drabbas av ett strömvatten kan överraska hundarna och avleda sin uppmärksamhet bort från kampen.
  • Om du är utomhus, spraya dina hundar med en slang om man är lättillgänglig.
  • Med en promenad eller i en hundpark, använd vattnet från en vattenflaska eller från en hunds vattenskål till Sidetrack kampen.
  • Bild med titeln Deal med aggressiva hundar när de kämpar Steg 5
    5. Ta tag i hundens bakkvart. Om två personer är närvarande och hundarna inte har upphört att slåss, bör varje person noga ta en av hundens bakben. Lyft försiktigt benen av marken och gå bakåt några steg. Om hundarna separerar är det viktigt att ta bort båda hundarna omedelbart till ett säkert avstånd, helst med någon form av barriär i mellan-liknande att flytta varje hund till ena sidan av ett staket eller placera en av hundarna i din bil. Om de är i koppel, ta tag i koppel och flytta snabbt bort.
  • Om hundarna låses på varandra, kan dra med sig mer skada. Titta noga, kommunicera med den andra personen och använd din dom för din specifika situation.
  • Bild med titeln Deal med aggressiva hundar när de kämpar Steg 6
    6. Kontrollera hunden för skador. När din hund har varit ordentligt fastsatt i en koppel, borttagen från situationen och har haft tid att lugna ner, kontrollera det för eventuella skador. Eventuellt öppet sår är benäget att infektion. Se upp för blödning, svullnad, limping och andningssvårigheter. Din hund bör undersökas av din veterinär. Även ett mindre sår kan orsaka allvarliga problem för din hund
  • Använd tryck för att stoppa eventuell överdriven blödning, men använd inte en tourniquet.
  • Beroende på svårighetsgraden av skadorna kan din veterinär ordinera antibiotika, smärtstillande medel, behandling med intravenösa vätskor, eller till och med kirurgi.
  • Del 2 av 3:
    Vidta förebyggande åtgärder
    1. Bild med titeln Deal med aggressiva hundar när de kämpar Steg 7
    1. Kontakta din veterinär. Vissa hundar kan uppträda på ett aggressivt sätt på grund av en medicinsk fråga. Hundar med sköldkörtelproblem, ortopediska problem, epilepsi eller andra kognitiva problem kan uppvisa fientligt beteende. Diet kan till och med spela en faktor i en hunds aggressiva tendenser. Var noga med att prata med din veterinär om eventuella potentiella underliggande hälsoproblem.
    • Låt din läkare veta om din hund har haft några hälsoproblem eller förändringar i kombination med tecken på aggression. "Min hunds hår har börjat gallra, och jag har märkt att det är mer benäget att gropa och snippera på sistone. Kan det här vara ett tecken på något annat?"Denna information hjälper din veterinär diagnos och behandla din hund.
  • Bild med titeln Deal med aggressiva hundar när de kämpar Steg 9
    2. Var medveten om hundens utlösare. Försök att förstå vad som orsakar att din hund uppträder aggressivt och försöker ta bort den influensfaktorn. Utvärdera situationen. Tänk på hundens beteende före den senaste kampen och sök efter ledtrådar eller mönster som kan hjälpa dig att identifiera vad som orsakade utbrottet.
  • Vissa hundar visar aggression över sina ägodelar, vilket innebär att de kan skydda eller skydda maten eller deras favoritleksak. Försök att ta bort de föremål som din hund är coveted när andra hundar är närvarande och organisera för att mata din hund i sig.
  • Bild med titeln Deal med aggressiva hundar när de kämpar steg 10
    3. Hyr en professionell. Aggressionsproblem är svåra att diagnostisera, och träna en hund för att uppträda ett visst sätt kan vara mycket utmanande för en husdjursägare. Titta på att anställa en professionell djurbeteende specialist för att korrekt diagnostisera och behandla din hund. En professionell kommer att komma med en omfattande och personlig plan för att hjälpa din hund, och tränaren kan identifiera eventuella kvalitetsproblem som kan vara orsaken till din hunds aggression. Prata med din veterinär om att anställa en professionell tränare för din hund.
  • Del 3 av 3:
    Med hjälp av motkonditionering och desensibiliseringstekniker
    1. Bild med titeln Deal med aggressiva hundar när de kämpar Steg 11
    1. Exponera din hund till andra hundar. När du desensibiliserar en hund, introducerar du gradvis ditt husdjur till särskild situation för att pacify sina rädda och fientliga reaktioner. Denna teknik måste göras långsamt och medvetet för att vara effektiv. Med tid och tålamod börjar din hund förstå att det inte behöver vara våldsamt runt andra hundar.
    • Ta reda på hur nära du kan ta med din koppade hund till en annan hund utan att det visar tecken på aggression. Om din hund kan titta på en annan hund som är 50 meter bort utan att skälla eller gräva, börja sedan på det avståndet. Gradvis ta med din hund närmare den andra hunden, förutsatt att den inte börjar uppträda på ett fientligt sätt.
  • Bild med titeln Deal med aggressiva hundar när de kämpar steg 12
    2. Använd motkonditionering för att ändra hundens perspektiv. I samband med övning av desensibilisering kan motkonditionering hjälpa till att lära din hund ett nytt svar på en situation. När du ger din hund med en behandling och beröm varje gång det uppvisar det önskade beteendet, börjar din hund se den en gång läskiga situationen som en positiv.
  • När din hund kommer närmare och närmare en annan hund utan att skälla, lungar eller uppvisar andra aggressiva beteenden, ge det en behandling och beröm. Med upprepade försök kommer din hund att börja vara lugn runt andra hundar med hopp om att tjäna en välsmakande behandling.
  • Bild med titeln Deal med aggressiva hundar när de kämpar Steg 13
    3. Var tålmodig och konsekvent. Ändringar i din hunds beteende kommer att vara gradvis, så det kan ta lång tid innan du märker betydande förändringar. Var inte avskräckt! Framsteg för snabbt kommer inte att vara effektivt eller användbart för ditt husdjur. Öva dessa tekniker konsekvent, och håll en rekord av dina dagliga träningssessioner för att märka din hunds inkrementella förbättringar.
  • Om du belönar din hund för ett visst beteende, till exempel att ge det en behandling varje gång det kommer närmare andra hundar utan att gräva, var noga med att belöna det vid varje tillfälle. Ett inkonsekvent belöningssystem kan få din hund att förlora den stora bilden och lektionerna kommer att gå vilse.
  • Vara på utkik efter små förändringar. Kanske en dag kommer din hund lugnt att grumla på en annan hund i hundparken, och några dagar senare kommer din hund att svänga sin svans när den ser en. Denna lilla förändring visar att din hund börjar associera sitt goda beteende med en belöning, ändra sitt övergripande perspektiv.
  • När du har etablerat det avstånd där din hund inte reagerar på närvaro av en annan hund, börja belöna din hund med ett högt värde för att behandla det ögonblick de ser en annan hund. På det sättet är utseendet på en annan hund förknippad med belöning.
  • Tips

    Om din hund tenderar att slåss med andra hundar ofta, låt inte din hund av sin koppel.
  • Överväg att köpa en munstycke för din hund.
  • Var inte meningsfull för din hund. Om du är, kan hunden växa aggressiv mot dig, och får inte lita på dig som deras ägare. Precis som barn lär hundar också genom att kopiera andra i sin omgivning.
  • Varningar

    Aggression kan behandlas, men det kan inte helt botas. Var alltid medveten om din hunds beteende. Hundar under stress återställer ofta tillbaka till tidigare dåliga beteenden, så antar inte att din hund aldrig kommer att attackera igen.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande