Hur man hanterar en svartsjuk vän som ger dig den tysta behandlingen

Om en vän är avundsjuk kan det leda till en svår situation. Det är särskilt sant om den där vännen bestämmer sig för att ge dig den tysta behandlingen. Först måste du ta itu med den omedelbara situationen, den tysta behandlingen, och då måste du arbeta på den underliggande svartsjuka.

Steg

Del 1 av 3:
Stoppar den tysta behandlingen
  1. Bild med titeln Befriend a blyg introvert steg 13
1. Fråga din vän om det. Ett sätt att hantera den tysta behandlingen är att helt enkelt ta itu med det direkt. Fråga din vän vad som händer och se om du kan få ett svar. Ibland, bara ta upp det faktum att det finns ett problem kommer att öppna porten mellan dig två.
  • Du kan kalla honom och fråga, "Hej, jag har märkt att du inte har returnerat mina e-postmeddelanden eller texter. Finns det något som stör dig?"
  • Naturligtvis kan denna taktik inte fungera om din vän screenar dina samtal. Det kan fungera bättre för att dyka upp personligen.
  • Bild med titeln Deal med att ha en pojkvän Steg 5
    2. Ange att det inte stör dig och ställer in en gräns. Svara inte med ilska eller skratta åt den person som ger dig den tysta behandlingen. Att bli arg eller upprörd kommer att ge personen mer makt, medan skrattar hos personen kommer sannolikt att uppröra personen.Tala om din vän direkt att du föredrar att hon pratar med dig om vad som stör henne.
  • Till exempel kan du säga något som, "Jag förstår från din tystnad att du är upprörd eller arg på mig och jag vill räkna ut det här. Vänligen meddela mig när du är redo att prata om det eftersom jag bryr mig om dig och jag vill göra saker rätt igen. Jag kommer inte att störa dig igen genom att försöka kontakta dig när du inte vill prata, men jag är redo att fixa det här när du är."
  • Den tysta behandlingen är en form av kontroll, och ofta kommer någon som använder den att mata på dig som ser ont eller ner, eller du försöker kontakta dem upprepade gånger. Om du inte släpper den tysta behandlingen stör dig, kan din vän inte mata på de negativa känslorna.
  • Du kan också behöva ge det innan personen börjar prata med dig igen, och du kan använda den här tekniken under tiden.
  • Bild med titeln Deal med en vän
    3. Be om ursäkt. Om argumentet åtminstone var i del av ditt fel, gör det aldrig ont att be om ursäkt. Försök dock att berätta för den andra personen du är ledsen, samtidigt som du förklarar att du skulle vilja prata mer om vad som hände så att du förstår hennes sida. Du vill klargöra att du inte kommer att lägga upp den tysta behandlingen, men att du är villig att lyssna på hennes sida och försöka sortera ut vad som hände.
  • Ursäkta kan få personen att inse att de är dumma, plus det kan få konversationen att rulla för att hjälpa till att åtgärda situationen. Om du inte kan få personen att hämta ett telefonsamtal, överväga att skicka dem ett mail eller till och med ett vanligt brev för att säga att du ber om ursäkt om du kan få en konversation.
  • Försök säga något som, "Jag är ledsen för vad som hände, och jag skulle vilja prata mer om det så jag kan förstå din sida bättre. Men om du fortsätter att ge mig den tysta behandlingen, så kommer det inte att vara möjligt. Jag är villig att lyssna när du är redo att prata."
  • Del 2 av 3:
    Diskutera den tysta behandlingen
    1. Bilden med titeln som han innan du älskar honom steg 2
    1. Diskutera det senare. Förhoppningsvis, om inget annat fungerar, börjar din vän att prata med dig igen. När han eller hon gör och när saker har svalnat, se till att du adresserar frågan om den tysta behandlingen och hur du inte uppskattar att bli behandlad på det sättet.
  • Bild med titeln Deal med en possessiv ex bästa vän Steg 7
    2. Ange hur det får dig att känna. Ett sätt att hjälpa till att fastställa varför det är ett problem för dig är att ange hur det får dig att känna. Det är, berätta för din vän att du inte gillar den tysta behandlingen genom att prata om dina känslor och ditt förhållande tillsammans. Om du kan hjälpa personen att förstå hur upprörd det gör dig, kan de ha en önskan att sluta agera på det sättet.
  • Till exempel kan du säga, "Jag känner mig verkligen upprörd när du ignorerar mina telefonsamtal och e-postmeddelanden, speciellt när vi är arg på varandra. Jag hamnar som att du inte bryr mig om mig eller vår vänskap eftersom du inte är villig att prata om våra problem."
  • Bild med titeln Håll din flickvän intresserad av dig Steg 13
    3. Låt din vän prata. Denna konversation borde inte vara ensidig. Du måste ge din vän en chans att svara och diskutera vad han eller hon känner. Om din vän har blivit avundsjuk, kan han eller hon behöva chansen att prata om det. Din vän kan inte ens inse att han eller hon har givit dig den tysta behandlingen.
  • För att ge personen en chans att tala, använd en fråga för att få den person som pratar, till exempel "Nu när jag har haft mitt uttal, skulle jag vilja höra från dig. Vad tänker du och känner?"
  • Bild med titeln Befriend a blyg introvert steg 12
    4. Prata om den tysta behandlingen. Om du vill kan du också diskutera varför du tycker att den tysta behandlingen är en dålig form av kommunikation. Faktum är att många psykologer anser att det är likvärdigt med emotionellt missbruk. Det slutar kommunikation, som skadar förhållandet. Att få saker ute i det öppna är mycket bättre för att flytta förhållandet framåt.
  • Till exempel kan du säga, "En anledning att jag inte är ett fan av den tysta behandlingen är att vi inte kan lösa våra problem tillsammans. Det enda sättet vi kan gå vidare är om vi pratar om det och fixar det som kommer mellan oss."
  • Del 3 av 3:
    Hantera av svartsjuka
    1. Bild med titeln Deal med en vän
    1. Försäkra din vän. Ofta kommer svartsjuka att visas när du har ett nytt förhållande, oavsett om det är en ny pojkvän eller flickvän eller bara en ny vän. Du blir så inblandad i ett nytt förhållande, det har plötsligt inte så mycket tid för din vän, och så blir din vän avundsjuk.
    • Det är giltigt för din vän att känna sig avundsjuk om du helt slänger dig i ett nytt förhållande till uteslutandet av gamla.
    • Försök att göra mer tid för din vän, och låt honom eller henne veta att du fortfarande värdesätter honom eller henne som en vän, även om du inte har så mycket tid tillsammans.
  • Bild med titeln Act framför en vän när de gör roligt med dig Steg 5
    2. Inkludera personen. Om du har ett nytt förhållande, se till att bjuda in din vän längs ibland. Självklart vill du inte alltid ha en annan person, om du daterar någon, men att skapa en gruppmiljö ibland, en där du kan bjuda in din vän, kommer din vän att känna sig inkluderad.
  • Bild med titeln Act framför en vän när de gör roligt med dig Steg 4
    3. Låt personen veta att det inte är något han eller hon gjorde. Det är att du är i ett nytt förhållande har inget att göra med att inte tycka om den gamla vän, om ditt nya förhållande är en vänskap eller dating situation. Berätta för den person du inte försöker ersätta din vän. Snarare, du gillar bara att spendera tid med alla olika typer av människor.
  • Till exempel kan du säga, "Jag vet att du har varit upprörd eftersom jag har spenderat tid med Rob. Men jag vill att du ska veta att jag inte försöker ersätta dig. Jag gillar bara att spendera tid med alla typer av människor."
  • Bild med titeln Deal med en possessiv ex bästa vän Steg 2
    4. Påpeka vad du gillar om din vän. Det är, din vän kanske inte är avundsjuk på ditt förhållande så mycket som de är avundsjuk på din talang och prestationer. Att berätta för din vän vad du beundrar om honom eller henne kan hjälpa till att lindra några av den svartsjuka eftersom din vän kanske inte inser att de saker han eller hon har uppnått har värde för andra.
  • Du behöver inte sitta och ha ett allvarligt samtal om din väns prestationer.
  • Snarare, försök bara att arbeta i dina dagliga samtal när du pratar igen. Till exempel kan du säga, "Du vet, jag har alltid beundrat din skrivförmåga. Du är verkligen en spektakulär författare."
  • Bild med titeln Befriend a blyg introvert steg 11
    5. Downplay dina prestationer. Om din vän är avundsjuk på dina prestationer, kan inte så stor en affär ut ur dem hjälpa till. Det är, du behöver inte vara tyst om dina stora stunder. Men du behöver inte gnugga dem i din väns ansikte, antingen, särskilt om personen har svårt, karriärvis eller i skolan. Till exempel, om du verkligen gjorde det bra på skolan eller jobbet, kanske du inte vill ta upp det om inte personen frågar.
  • Bild med titeln Befriend a blyg introvert steg 10
    6. Prata om personens svartsjuka eller negativitet. Om personen blir upprörd när du delar bra nyheter om vad som händer i ditt liv, är den personen inte en mycket bra vän, och det är lämpligt för dig att ta upp det. Fokusera på vad du känner för att styra konversationen, istället för att skylla på din vän.
  • Till exempel kan du säga, "Du vet, jag arbetade väldigt svårt att göra det bra på det projektet, och det gör ont när du inte är glad för mig. Jag är glad för dig när du uppnår något bra."
  • Bild med titeln Befriend a blyg introvert steg 9
    7. Avsluta förhållandet. Ett slutligt alternativ slutar förhållandet. Om personen ständigt avundsjuk på dina andra relationer eller vad du har åstadkommit, är han eller hon inte en mycket bra vän. Du behöver inte fortsätta att ha den typen av negativitet i ditt liv.
  • Du kan bryta upp med personen formellt, mycket som du skulle göra med en pojkvän eller flickvän: "Jag tror att vi måste spendera mindre tid tillsammans. Jag tror bara inte att vi är på samma plats längre."
  • Ett annat alternativ är att bara spendera mindre tid med personen, så du är inte så kontrollerad av deras svartsjuka.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande