Hur man försvarar dig i en kamp i skolan

Att komma in i en kamp i skolan kan ofta leda till problem, men att veta hur man ska försvara dig själv kan hålla dig ordentligt. Att försvara dig är både en mental och fysisk aktivitet, och det finns några steg du kan göra för att förbereda dig för en kamp bara om du någonsin behöver använda defensiva färdigheter. Det är också viktigt att komma ihåg att våld inte är svaret på nästan vilken konflikt som helst och att du bara ska försvara dig istället för att gå ut och börja slåss.

Steg

Metod 1 av 3:
Skydda dig från skada
  1. Bild med titeln Försvara dig själv under en kamp i skolan steg 1
1. Låt din motståndare börja kampen. Om någon annan började kampen, kommer du att få mindre problem med vänner, familj och lagen. Ingen kommer att se ner på dig för att försvara dig från en mobbning, men om du anstörar slagsmål bör du förvänta dig konsekvenser för dina handlingar.
  • Bild med titeln Försvara dig själv under en kamp i skolan Steg 2
    2. Försvara dig själv muntligt. Det bästa sättet att avsluta en kamp innan den ens börjar är att prata mobbningen. Försök att få dem att känna sig fega för att vilja slåss mot dig. Skam dem för att tillgripa sådan omedighet och svaghet eller bara försök att anslå med dem. Visa aldrig dem att du är rädd - stå lång och underhålla ögonkontakt.
  • Överväga att utmana dem till en intellektuell kamp istället.
  • Kom ihåg att du är stark och kapabel.
  • Bild med titeln Försvara dig själv under en kamp i skolan Steg 3
    3. Observera sina drag, attacker och dodges. Om du kan hitta ett mönster, försök att slå tillbaka, men använd mönstret för att hjälpa dig att avancera. Att vara uppmärksam på hur de flyttar kan hjälpa dig att förutse sitt nästa drag, och kan ge dig en fördel i kampen. Var alert!
  • Bild med titeln Försvara dig själv under en kamp i skolan Steg 4
    4. Försök att inte låta dem slå dig. Dodge sina slag för att få dig att se ut som en expertfighter. Om de gör kontakt, kan en spark till sina skinn, ljuga eller mage förhindra att en annan strejk uppträder.Att slå dem med en kraftfull armbåge till revbenen kan också avsluta kampen.
  • Skydda ditt ansikte, eftersom ditt huvud är den känsliga delen av dig. Böj dina armar och håll dem framför ditt ansikte. Håll dina händer knutna in i nävar så att du kan vara redo att slå om det behövs.
  • Bild med titeln Försvara dig själv under en kamp i skolan Steg 5
    5. Punch korrekt för att undvika självskada. Punch med din näve hålls rakt och håll din handleden robust eller annars kan din handled bryta. Lägg inte tummen inuti din näve, eller det kommer också att bryta. Om du förutser en möjlig kamp, ​​praxisera på förhand. Det är bäst att slå kroppen och använda palmerna slår på huvudet om det behövs. Titta på videor på YouTube eller plocka upp boxning för att polera dina färdigheter.
  • Bild med titeln Försvara dig själv under en kamp i skolan Steg 6
    6. Headlock dem så gott du kan. Men om kampen sker på skolans grunder, bör du släppa nästan omedelbart. Låt dem i alla fall gå snabbt så att de inte går ut och stiftar skulden på dig. Efter att ha släppt dem, försök att se till att de faller till marken och stiftar dem när de gör det.
  • Metod 2 av 3:
    Undvik konflikter
    1. Bild med titeln Försvara dig själv under en kamp i skolan Steg 7
    1. Undvik att förolämpa dem. Säg inte något till ägg dem på (inklusive hot, rasistiska ord eller sarkastiska kommentarer). Detta kan eskalera kampen, och ditt mål är att avsluta kampen helt och hållet. Om deras vänner är där, kan de sluta använda dina ord mot dig. Eller, om kampen kvarstår, kan motståndaren sluta vinna och då skulle dessa ord komma tillbaka för att hemsöka dig.
  • Bild med titeln Försvara dig själv under en kamp i skolan Steg 8
    2. Springa bort om du är outnumbered. Om deras vänner eller allierade går med i kampen och du är outnumbered, försök att springa och försvara dig själv medan du sprintar. Håll försiktig klocka på kroppsspråk på alla där, så att du kan vara redo att reagera med snabba reflexer. Dodge några föremål som de kan försöka kasta på dig. Ring för hjälp om det behövs.
  • Bild med titeln Försvara dig själv under en kamp i skolan Steg 9
    3. Undvik specifika personer som vill skada dig. Vissa människor är bara vanliga grymma, och undviker dem helt och hållet kan vara den bästa planen. Styra av områden där en mobbning brukar hänga, och istället hitta en ny rutt för att få var du behöver gå. Du är inte fega för att du vill undvika konfrontation och behålla fred i ditt liv.
  • Bild med titeln Försvara dig själv under en kamp i skolan steg 10
    4. Avstå från att orsaka permanent skada. Får inte bära i kampen, och försök aldrig orsaka permanent fysisk skada för en annan person. Syfte inte för sitt ansikte, till exempel. Använd inte objekt för att slåss - använd bara händerna för att försvara dig själv. När du har skyddat dig från skada, reträtt från kampen.
  • Du kan säkert använda objekt som en sköld, som att hålla upp en bok för att blockera blåsor. Men du kommer att förlora respekten för dina kamrater om du använder sådana föremål mot din motståndare och oddsen blir ojämn och orättvist.
  • Metod 3 av 3:
    Söker hjälp
    1. Bild med titeln Försvara dig själv under en kamp i skolan Steg 11
    1. Prata med en rådgivare. Om du är i en alstcation, kan du nå ut till en myndighetsfigur hålla dig ur problem. Planera ett möte med din rådgivare och fråga dem om råd. Du kan förklara din situation med falska namn om det hjälper dig att känna dig mer bekväm om att öppna upp. Du kan avslöja så mycket eller så lite som du väljer. Sammantaget vill din rådgivare bara se till att du är säker.
  • Bild med titeln Försvara dig själv under en kamp i skolan steg 12
    2. Fråga en vän för hjälp. Det finns ingen skam när du frågar dina kamrater för hjälp om du är i trubbel. Ring en vän som du litar på. En vän kan också få din rygg om du behöver dem under kampen. Kom upp med ett signalord mellan dig så att din vän kommer att veta omedelbart om du är i trubbel.
  • Bild med titeln Försvara dig själv under en kamp i skolan Steg 13
    3. Resa i grupper eller med en vän. Om du förväntar dig en kamp och hoppas kunna undvika det, gå runt med en stor grupp människor eller med en pålitlig vän. Om du överstiger mobbningen eller om det finns en stor publik, kommer han eller hon att känna sig mindre embolden för att hota eller skrämma dig.
  • Bild med titeln Försvara dig själv under en kamp i skolan steg 14
    4. Prata med föräldrarna, en tränare eller en mentor. Betrodda vuxna kan ge dig hjälpsamma råd om hur man hanterar en mobbning eller hur man undviker en kamp. Fråga en vuxen du litar på om de någonsin har kommit in i en kamp, ​​och fråga hur de skulle hantera situationen om de var i dina skor. Tränare, föräldrar och andra mentorer kan ge dig tips på de bästa sätten att försvara dig själv och inte döma dig om du erkänner att känna dig rädd. Håll ditt livs stressfri och få hjälp från en vuxen som bryr sig om ditt välbefinnande.
  • Kom ihåg att det tar styrka och mod att försöka undvika en kamp helt och hållet.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande