Hur man accepterar en kollegas kritik

Kritik kan vara svår att mage, oavsett om det är tänkt att hjälpa (eller skadat) dig. Medan det är normalt att känna sig defensiv, håll dig i kontroll över dina egna känslor innan du svarar. Söka ytterligare information och be specifika exempel. Försök att få något från kritiken, även om du känner dig som kommentaren var ogiltig. Om du har problem med den här personen eller deras kommentarer, prata med dem om det eller söka hjälp av en chef.

Steg

Del 1 av 3:
Svara på deras kommentarer
  1. Bild med titeln vara mogen steg 6
1. Sänka ditt försvar. Defensiveness kommer bara att dölja din bedömning, vilket gör det svårare för dig att identifiera de definierande egenskaperna hos din kollegas kritik. Kom ihåg att deras kritik är inte en personlig attack. Se deras kommentarer bara som sina egna observationer och anta att de kommer från ett bra ställe.
  • Du kan känna dig defensiv först, men påminna dig själv, det är inte personligt. Var villig att se saker ur sitt perspektiv.
  • Bild med titeln Meditera för självupptäckt steg 10
    2. Ta lite tid åt bearbeta kritiken. Det är naturligt att ha en känslomässig reaktion på dom, även om den domen kommer i form av konstruktiv kritik. För att acceptera kritik och hantera det effektivt, bör du ge dig lite tid att reflektera över vad som sägs. Ta tillfället i akt som en chans till tillväxt.
  • Känn inte pressad att svara genast. Säg, "tack" och gå bort.
  • Bild med titeln Var lugn Steg 17
    3. Hålla sig lugn. Oavsett om du talar eller lyssnar på deras kritik, försök att vara lugn. Även om du känner dig defensiv, kan du med hjälp av en lugn sinnesstämning hjälpa dig att säga något som potentiellt kan slås eller skada dig i framtiden. Att hålla sig lugn hjälper dig att lyssna och producera ett logiskt svar istället för ett känslomässigt svar.
  • Innan du reagerar, ta några djupa andetag För att sänka din hjärtfrekvens och känna sig mer centrerad.
  • Bild med titeln vara mogen steg 14
    4. Erkänna att du förstod dem. Oavsett om du håller med kritiken, så att talaren vet att du fått meddelandet lägger grunden för upplösning och slutligen accepterar kritik. Det tar bort kraften från högtalaren och gör dig ansvarig för att hantera kritiken på din egen väg.
  • Säg, "Jag hör vad du säger. Du skulle vilja att jag ska slutföra uppgifter på deadline."
  • Bild med titeln Var lugn Steg 11
    5. Undvik att bo på negativa tankar. Du kan börja fråga varje rörelse du gör efter att ha fått kritik. Detta kan bränna en ond cykel och hålla dig från att utföra bra eller göra gott arbete eftersom du är orolig för att det inte är tillräckligt bra. När du märker att du engagerar dina negativa tankar, fråga dig själv om det är sant, viktigt och hjälpsam. Om inte, försök sedan ersätta dina negativa tankar med mer positiva.
  • Lägg märke till dina negativa tankar och märka dem som negativa. Utmana dig själv att ha en mer positiv tanke. Till exempel, om du tror, ​​"De kommer bara tillbaka min rapport tillbaka och berätta för mig att det är hemskt igen," Fråga dig själv hur många gånger det här har hänt. När de returnerar en rapport till dig är det att hjälpa dig att förbättra?
  • Del 2 av 3:
    Få klarhet och förståelse
    1. Bild med titeln släppte ett misslyckat förhållande steg 12
    1. Fråga frågor. Var säker på att du förstår vad de säger. Om du är oklart om någonting, fråga frågor. Om du är osäker, be dem att klargöra vad de säger så att du kan vara tydlig i din förståelse.
    • Till exempel, säg, "Jag är inte säker på vad du säger. Kan du upprepa det?"Eller du kan säga," Kan du klargöra det, tack?"
  • Bild med titeln Gör ADHD-vänliga karriärval Steg 9
    2. Se hur du kan förbättra. Vissa människor är mer än villiga att ge kritik men vet inte hur man ska ge råd. Om din kollega är snabb att kritisera, följ omedelbart genom att fråga dem hur man förbättrar. Denna information är ofta mycket mer hjälpsam. Detta kan också signalera att du är villig att förbättra och vill ha riktning.
  • Till exempel, säg, "Jag hör din feedback, men jag undrar hur du tror att jag kan förbättra."
  • Bild med titeln Delegate Steg 8
    3. Begär specifika exempel. Om du känner att kritiken är en total överraskning, fråga dem om några exempel. Om de bara talar i generaliteter, ta det med ett saltkorn. Be om exempel kan hjälpa dig att få klarhet på ditt arbete eller ditt beteende och vad som behöver förändras.
  • Säg, "Jag hör vad du säger. Kan du berätta om ett exempel på en tid jag gjorde det här?"
  • Bild med titeln Vänd ditt liv efter depression Steg 15
    4. Bestämma sanningen till deras kritik. När som helst du får kritik är det viktigt att du hanterar det på ett sätt som leder till stängning. Sanning kritik ger ett perspektiv som ber dig att växa. Ta några ögonblick och reflektera över sina ord. Även om de är skadliga kan det finnas något för dig att få från sin kritik.
  • Destruktiv kritik är avsedd att demean, eller manipulera känslor. Kritik från kollegor är destruktivt när den presenteras på ett respektlöst sätt, och när det saknar ämne när det gäller hur du kan förbättra. Ignorera destruktiv kritik.
  • Del 3 av 3:
    Går vidare
    1. Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 20
    1
    Säg tack. Även om kritiken var ohjälpsam eller felaktig, tacka din kollega. Det kommer att hålla situationen från att eskalera och visa dig respektera dem. Dessutom kan din vänlighet fånga några kollegor av vakt, vinna dig några osannolika allierade.
    • Säg, "Tack för din inmatning. Jag tar hänsyn till det."
  • Bild med titeln har ett bra jobbintervju steg 3
    2. Acceptera att diskutera det igen. Du kan vara med förlust för ord eller behöver lite tid att reflektera över sina kommentarer. Det är okej.Om du är bedövas eller bara inte på ett ställe att prata om det, är överens om att träffas igen för att diskutera deras kritik. Detta kan ge dig tid att smälta vad de sa och formulera några frågor eller kommentarer för dem.
  • Ställ in en tid inom de närmaste dagarna för att diskutera det vidare. Ta med dina egna frågor och bekymmer till mötet.
  • Bild med titeln Ta ett hopp om tro Steg 8
    3. Hitta något värdefullt. Även om du inte håller med kritiken eller hitta den hård, gå med något positivt. Du kan upptäcka att du måste arbeta mer kooperativt, titta på dina kommentarer eller dela mindre om ditt personliga liv.
  • Även om du hittar kommentarerna offensiv eller skadlig, försök att hitta något du har lärt dig som ett resultat av kritiken och använda den för självförbättring.
  • Om en kollega berättade för dig, "dina artiklar är tråkiga och överflödiga", kan du tolka detta positivt som "jag måste lägga till kreativitet och variation till mitt skrivande."
  • Bilden med titeln har ett bra jobbintervju steg 8
    4. Konfrontera personen. Om det finns en kollega som tenderar att ge feedback när det inte är motiverat, prata med dem om det. Vissa människor vet inte hur man kommunicerar bra, hålla åsikter till sig själva eller använda takt. Om det finns någon som konsekvent skär ner ditt arbete, kan det vara värt att konfrontera dem om deras beteende.
  • Säg, "Jag känner att du säger negativa saker mot mig och mitt arbete och jag uppskattar inte det. Snälla sluta."
  • Om du inte känner dig bekväm att prata med dem en-på-ett, be om en medlare eller prata med din chef om deras beteende.
  • Bild med titeln Gör ADHD-vänliga karriärval Steg 12
    5. Prata med en auktoritet. Om du känner att kritiken är orättvist eller en form av mobbning, prata med någon högre upp. Vissa människor mobbar andra att göra sitt arbete verkar bättre eller för att de hotas av dig. Om det här är vad som händer, berätta för någon. Denna typ av beteende bör inte vara acceptabelt på arbetsplatsen, speciellt om det trakasserar och är obefogat.
  • Du kanske vill prata med personen först. Säg något som, "Jag hittar inte dina kommentarer till hjälp. Faktum är att de känner sig skadliga och jag ser inte ett behov av dem. Snälla prata inte med mig det sättet."
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande