Hur man är en speciell utbildningslärare i kalifornien

Särskilda utbildningsspecialister är de fantastiska människor som arbetar med verkligen behövliga studenter dagligen. Som en speciell utbildare kommer du att lära känna och förstå riktigt unika störningar och funktionshinder och lära sig en uppskattning för alla människor. Det är en roll som ger ett ovanligt tillfälle att fokusera på studenten och inlärningsprocessen. Däremot fokuserar de flesta utbildare på innehållet och leveransen, vilket är en del av vad som leder till sådan skillnad i lärandeprestation.

Särskilda utbildningstjänster levereras till studenter med funktionshinder från ett brett utbud av bakgrunder.Många studenter kommer från socioekonomiskt missgynnade bakgrunder och många är engelska språklärare.Om du är intresserad av att gå med i de många nya lärarna som är intresserade av att undervisa dessa olika studenter, är specialutbildning den väg du verkligen vill följa.

Att bli en speciell utbildningslärare - eller snarare, en specialist specialist - i staten Kalifornien kan vara en extremt givande karriär. Det kommer att göra det möjligt för dig möjlighet att fortsätta din passion för livslångt lärande och samhällsrättsförespråk, samtidigt som du uppfyller din önskan att bidra till en större orsak. Följande är grundläggande steg på att bli en speciell utbildningslärare i staten Kalifornien.

Steg

  1. Bild med titeln vara en specialutbildare i Kalifornien Steg 1
1. Börja så snart du kan med att få erfarenhet. Leta efter möjligheter i en speciell dagklass, ett resursrum eller någon annan inställning där du får mycket interaktion och hantera ansvarsområden som behöver arbeta med funktionshindrade. Ansök om att vara en para-pedagog (aka, en lärares aide, paraprofessional, dedikerad studenthjälpmedel, 1 på 1 aide mm.), eller volontär-. Till skillnad från en undervisningsposition har para-lärare ett konkurrenskraftigt och mycket eftertraktat jobb, så var beredd att ansöka på många ställen och att arbeta som sub eller deltid.
  • Bild med titeln vara en specialutbildningslärare i Kalifornien Steg 2
    2. Välj en invalidbefolkning att fokusera på. Fokusera på funktionshinder befolkningen du är mest intresserad av att arbeta med. I Kalifornien finns det fem stora områden som du kan bli behöriga i: Tidig barndoms specialutbildning, mild - måttlig funktionshinder, måttlig funktionshinder, synskada och döva eller hörselskada.
  • Bild med titeln vara en specialutbildningslärare i Kalifornien Steg 3
    3. Få en kandidatexamen. Graden kan vara i vilket område som helst, men följande lista över majors kommer i hög grad att informera din framtida undervisningspraxis och förbereda dig för typen av examenarbete du kommer att göra: psykologi, Sociologi, barnutveckling, etniska studier och matematik / engelsk utbildning. Om du har en examen i något annat, kommer det förmodligen inte att påverka dina chanser att ha en framgångsrik karriär, bara se till att du gör åtminstone en viss arbetsstudie inom utbildningsområden, psykologi, sociologi eller något relaterat fält.
  • I många Kalifornien statliga universitet (San Jose State, CSU Monterey Bay, CSU Los Angeles, etc.) Du kan få en minderårig i specialutbildning medan du får din kandidatexamen, och det kan lägga en signifikant dent i den skrämmande mängden arbete du måste göra för din nivå i referens. Det rekommenderas att du gör så mycket som möjligt för att minska hur mycket kurser du måste ta på din examen på utbildningsnivå.
  • Bild med titeln vara en specialutbildningslärare i Kalifornien Steg 4
    4. Forskning ditt referensprogram. Endast en handfull privatskolor och UC, erbjuder referenser inom något område av specialutbildning. Varje CSU erbjuder ett preliminärt referensprogram i specialutbildning i minst ett fält (av den mjuka / måttliga, måttliga / svåra mm.). Vissa universitet, som San Jose State eller San Francisco State, erbjuder nästan alla möjliga referenser och har stora avdelningar av specialutbildning. Några, som Humboldt State, har bara ett eller två program. Gör din forskning och bestämma vad du vill göra innan du bestämmer dig som du vill delta.
  • Bild med titeln vara en specialutbildare i Kalifornien Steg 5
    5. Ta CBEST (California Basic Educational Ficskunity Test) och CSET (Kalifornien ämneundersökning för lärare) Flera ämnesprov (om du vill undervisa i gymnasiet kan du ta ett CSIGE-enstaka ämnen test).Passande poäng på båda testen är skyldiga att ansöka om referensprogram.
  • Bildbeteckningen är en specialutbildningslärare i Kalifornien Steg 6
    6. Tillämpa. Få allt i ordning i förväg. Var beredd att tillämpa så tidigt som ett helår före det start av det program du vill ha, speciellt eftersom förändringarna CSU måste göra för att styra budgetnedskärningar, vilket ofta betyder att antaganden är begränsad till hösten och vissa program kan ha mer Begränsad förmåga att erkänna studenter.
  • Bild med titeln vara en specialutbildningslärare i Kalifornien Steg 7
    7. Träffa en rådgivare, och räkna ut din programplan. Om du redan har en referens för allmän utbildning, antingen flera eller enskilda ämnen, kommer du att kunna avstå från flera av de klasser och test som krävs för den speciella utbildningsuppgifterna. Om du inte har en referens redan kan du gå rakt in i ett specialutbildningsprogram.
  • Tänk på att en särskild utbildningsuppgift gör att du lär dig specialutbildning i alla betygsnivåer K-12, med undantag för den tidiga barndomen som begränsar dig till födelse - 5 och måttlig - svår, vilket gör att du kan lära oss vuxna studenter upp till 22 år Förutom K-12 Grade Range.
  • Bild med titeln vara en speciell utbildningslärare i Kalifornien Steg 8
    8. Bestämma om du vill göra en praktik eller inte. Låt dig inte lura om att det här är "bara" en praktik. En praktik i specialutbildning som lärare gör i grunden ett heltids regelbundet undervisningsjobb, men också med klasser heltid vid ditt universitet samtidigt. En praktik är ett utmärkt sätt att komma in i ett distrikt, få dina första två år ur vägen (känd för att vara den svåraste tiden i en lärarkarriär) och göra en utmärkt lön medan du är på den.
  • Vara fullt medveten om att en praktik är a massa av hårt arbete (och det är en underdrift) men det kan vara extremt givande när du äntligen får din preliminära referens och inser att du redan har två års erfarenhet under ditt bälte.
  • En internreferens är bra i två år, och inte längre. Du måste planera att alla dina klasser är färdiga innan din praktikbefrielse upphör att gälla.
  • Bild med titeln vara en specialutbildningslärare i Kalifornien Steg 9
    9. Ansök om din behörighet. Det finns två referenser du får, nivå i och nivå II. När du har avslutat din nivå I-referens, som kommer att innehålla majoriteten av dina klasser, har du 5 år för att slutföra din nivå II (ett program som tar 2 år i en bekväm takt) och som innehåller fler kurser på ett universitet och minst två helår av lärarupplevelse.
  • Detta görs genom universitetet och början lärarstöd och bedömning - BTSA-process som allmän utbildningslärare kompletterar, men är lite mer intensiv. Det kan kopplas till en magisterexamen i specialutbildning, vilket bara är en till tre klasser av extra arbete tillsammans med ett masterprojekt, avhandling eller seminarium. Efter tre och ett halvt år är det verkligen värt att lägga till en extra semestersemester, och de flesta distrikt ger dig en liten stipendium för att ha en ma.
  • Du kan ansöka om något universitet för att få din nivå II om du väljer att flytta eller bara prova en annan högskola, behöver du inte fortsätta på samma universitet du började på.Ditt skoldistrikt kommer att ordna BTSA-delen av din nivå II-behörighet med dig.
  • Bild med titeln vara en speciell utbildningslärare i Kalifornien Steg 10
    10
    Ansök om jobb! Särskild utbildning är ett fält med många fler arbetsöppningar än sökande, eftersom det finns en stor tillväxt i studenter som får specialutbildning och en hel del läroomsättning. Fältet med specialutbildning erbjuder många sysselsättningsmöjligheter för de personer som är intresserade! Du kommer nästan definitivt att ha ett jobb på något ställe i Kalifornien, och arbetssäkerheten är oslagbar. Om du någonsin trodde dig bara makt Var intresserad av att arbeta med människor med speciella behov, då kommer du förmodligen att hitta dig väldigt glad i detta fält.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Hålla en kalender. Fortsätt så. Kontrollera det flera gånger om dagen.
  • Förneka dig inte någon möjlighet du måste njuta av dig själv eller de-stress! Du behöver det.
  • Arbeta med dina kommunikationsförmåga. Du kommer att behöva nätverk och kommunicera effektivt med många olika typer av människor, från studenter, föräldrar, till huvudmän och administratörer.
  • Få en smart telefon så att du kan kolla och svara på e-post hela dagen, eftersom du måste.
  • Staten kommer att betala upp till 19 000 dollar av studentlån tillbaka för eventuella sekundära lärande som du gör som leder till en undervisningsposition i specialutbildning genom Ape-antagandeprogrammet för lån för utbildning.Detta är ett ekonomiskt stödprogram för att främja lärarekrytering till specialutbildning, matematik och vetenskaplig utbildning och underpresterande skolor.
  • Även om de flesta universitetet i Kalifornien skolor inte erbjuder specialutbildningsuppgifter finns det två som erbjuder doktorander i gemensamma program - UC Berkeley i samband med San Francisco State och UCLA i samband med CSU Los Angeles.UCLA erbjuder en särskild utbildningsuppgifter genom förlängning.UCSB erbjuder också ett särskilt utbildningsreglerat program.Detta är en utmärkt förlängning av sin utbildning och verksamhet inom forskningsområdet i specialutbildning.Den vanligaste platsen för studenterna att tjäna sina referenser är California State University-systemet som är särskilt inriktat på lärarutbildning och erbjuder ett lägre kostnadsprogram.
  • Varningar

    Aides kan göra eller bryta ett klassrum.Utmärkt Aides gör vad de är ombedda, erbjuda råd som är till hjälp, och hålla elevernas behov i åtanke när de söker större utbildning för sig själva.Å andra sidan kan vissa aider vara mycket svåra att arbeta med och du måste lära dig att vara en stark ledare.
  • Var beredd att ägna mycket tid på kvällarna och helgerna till ditt klassarbete om du går interntundervisningsvägen.Du har inte så mycket ledig tid till dig själv.
  • Föräldrar till studenter med speciella behov går genom den sorgande processen - i alla utvecklingsstadier och särskilt vid varje milstolpe (övergång till dagis, övergång till gymnasiet, övergång till gymnasiet).Du måste ta itu med många välmenande men aggressiva och ibland, helt, argumet och vårdnadshavare som letar efter någon att skylla på när de flyttar mot att acceptera sitt barns funktionshinder.Du kommer att behöva lära dig att vara en obeveklig sten som de försäkrar sig, samtidigt som du behåller ett lämpligt professionellt avstånd.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande