Hur man kommer in i college utan att ta sat

SAT har länge varit ett krav på upptagande i amerikanska universitet, men saker börjar förändras. Admissions styrelser börjar inse att standardiserade tester orsakar många studenter en hel del ångest, och är inte alltid en korrekt representation av sina akademiska förmågor. Av denna anledning erkänner fler och fler skolor studenter utan SAT-poäng. Om du inte vill ta satt av en eller annan anledning, har du fortfarande gott om alternativ för college!

Steg

Metod 1 av 2:
Med tanke på de traditionella alternativen
  1. Bilden med titeln kommer in i college utan att ta satt steg 1
1. Ta handlingen istället. Om du inte är helt emot att ta ett standardiserat test kan du välja att ta handlingen istället för satt. De flesta högskolor accepterar heller, men det finns många skillnader mellan de två.
  • SAT placerar mer av tonvikt på vokabulär, medan lagen lägger mer av betoning på vetenskap och avancerad matte.
  • Frågorna om lagen är i allmänhet enklare än frågorna om lördagen.
  • Dina poäng för de tre sektionerna av SAT ses individuellt, medan din poäng på handlingen är kumulativ. Det betyder att om du är svag i ett område, men stark i en annan, kan du fortfarande kunna göra det bra på lagen.
  • Skriftens skrivande del är valfri, även om många skolor kräver det. Skriftdelen av SAT är inte valfri.
  • Bilden med titeln kommer in i college utan att ta satt steg 2
    2. Delta i Community College. Många program på gemenskapskollegier kräver inte standardiserade testresultat för upptagande. Du kan välja mellan ett brett utbud av associerade program.
  • Om du väljer att överföra till en fyraårig högskola efter att ha deltagit i Community College, kan du eller kanske inte behöva ta SATS. Vissa skolor kommer att avstå från kravet om du kan visa att du gjorde det bra i Community College.
  • Bilden med titeln kommer in i college utan att ta satt steg 3
    3. Överväga distansutbildning. Det finns ett brett utbud av akademiska program, från certifikatprogram till magisterexamen, tillgängliga online. Många högskolor och universitet kräver inte standardiserade testresultat, även om politiken är annorlunda vid varje institution.
  • Bilden med titeln kommer in i college utan att ta satt steg 4
    4. Studie i ett annat land. Alla länder har olika krav på collegeintag, och vissa kräver inga standardiserade test. Om du är intresserad av att gå på college i ett annat land, se till att du gör grundlig forskning om skolans rykte, kostnaden, de erbjudna programmen och undervisningsspråket.
  • I Österrike är till exempel det enda kravet att anmäla sig till många kandidatexamen ett gymnasiet, även om du kanske måste ta klasser på det tyska språket.
  • Vissa universitet i Belgien kommer att avstå från kravet på SAT-poäng om du har ett IB-diplom.
  • Metod 2 av 2:
    Utnyttja nya testpolicyer
    1. Bilden med titeln kommer in i college utan att ta satt steg 5
    1. Bestäm om du kvalificerar dig för automatisk upptagning. I vissa stater accepteras studenter som examen i toppen av sin klass automatiskt till offentliga universitet i den staten. I Texas accepteras till exempel alla studenter som examen i topp 10% av sin klass automatiskt till offentliga skolor.
    • Du kan fortfarande behöva ta satt för att bli antagen till ett offentligt universitet i Texas, beroende på den skola du väljer, men dina poäng kommer inte att fälla in i antagningsbeslutet, så det spelar ingen roll om du gjorde dåligt.
  • Bild med titeln komma in i college utan att ta satt steg 6
    2. Hitta en test flexibel skola. Vissa universitet erbjuder ett brett utbud av alternativ för att skicka in standardiserade testresultat, vilket kan vara mycket fördelaktigt för studenter som utför mycket starkt på vissa akademiska områden.
  • New York University, till exempel, kommer att acceptera poängen från tre LAT-ämnesprov, AP-test, eller IB-test av högre nivå i stället för traditionella SAT eller ACT-poäng. Detta gör det möjligt för eleverna att lämna in poäng som reflekterande av deras höga prestationer i specifika ämnen.
  • Bilden med titeln kommer in i college utan att ta satt steg 7
    3. Hitta ett testvalskola. Ett växande antal amerikanska universitet är nu "Test valfritt," vilket innebär att eleverna kan bestämma huruvida eller inte att skicka in standardiserade testresultat eller inte som en del av deras ansökan. Faktum är att mer än 800 universitet erkänner nu åtminstone några studenter utan SAT eller ACT-poäng.
  • Om du väljer att inte skicka in SAT eller andra standardiserade testresultat med din ansökan, bör du se till att resten av din ansökan är mycket stark. Du borde spendera extra tid på din personliga uppsats, se till att det berättar för din unika historia om personlig prestation.
  • Du kan behöva skicka prover av akademiskt arbete som du gjorde för dina gymnasieskolor i stället för testresultat. Kraven är olika för varje skola, så läs applikationsanvisningarna noggrant.
  • Bild med titeln komma in i college utan att ta SAT-steget 8
    4. Välj en skola som inte accepterar SAT-poäng alls. Hampshire College har en "testblind" politik, där den säger att det inte kommer att överväga SAT eller ACT-poäng för antagning alls, om poängen är bra eller dåliga. Istället är antagning baserade på transkript, personliga uppsatser, intervjuer och extracurricular engagemang.
  • Hampshire Colleges policy är mycket unik, men det är möjligt att andra högskolor kommer att anta liknande politik under de kommande åren.
  • Tips

    National Center for Fair and Open Testing upprätthåller en omfattande lista över högskolor som avvecklar SAT-poäng i antagningsprocessen på ett eller annat sätt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande