Hur man ansöker om ett jobb

Ansökan om jobb kan vara en riktigt stressig process, så du vill troligen göra allt du kan för att öka dina chanser att lyckas. Lyckligtvis finns det tips och tekniker som du kan använda för att göra ditt CV, täckbrev och ansökan sticker ut från de andra kandidaterna. Medan du kanske måste skicka ut flera applikationer innan du hittar rätt jobb för dig, försök att inte förlora hoppet eftersom nya jobb poppar upp varje dag. Med ditt hårda arbete och engagemang kan du få en arbetsgivares uppmärksamhet och säkra ett spännande jobbmöjlighet.

Steg

Metod 1 av 4:
Skapa dina applikationsmaterial
  1. Bilden med titeln Ansök om ett jobb Steg 1
1. Sök efter jobb som passar dina styrkor och skicklighetsuppsättning. De flesta organisationer efter tillgängliga jobb online. Besök anställningswebbplatser som LinkedIn, och Monster för att hitta jobbförteckningar. Skriv in nyckelord för den typ av jobb du vill se vad som är tillgängligt. Kontrollera dessutom om företag i din bransch har jobböppningar listade på deras hemsida. Du kan också kolla annonser i ditt område.
  • Under Covid-19-pandemin kan du fokusera din sökning på industrier som är nödvändiga eller som ingår i det pandemiska svaret. Till exempel kan lager, paketleverans, livsmedelsbutiker och vårdgivare anlita. På samma sätt kan du kanske få ett jobb som kontaktspår, telefonservice representant eller online-utbildare.
  • Bilden med titeln Ansök om ett jobb Steg 1
    2. Forskning Företaget innan du ansöker. Gör en online-sökning för att hitta företagets hemsida, sociala medier, och några nyhetsartiklar som finns där ute. Läs om deras företagsuppdrag, aktuella projekt och tillgängliga positioner. Ta anteckningar så att du kan inkludera den här informationen i ditt CV och brevbrev.
  • Om intervjuaren eller anställningschefen är listad, kolla upp sina länkade profil och sociala medier-sidor för att lära dig mer om dem. Använd den här informationen för att hjälpa dig att relatera till dem så att du kanske har en kant över din tävling. Till exempel kan du upptäcka att du gick till samma skola eller har samma grad, och du kan markera det i ditt brev.
  • Var uppmärksam på deras nuvarande mål och företagets behov. Till exempel, under Covid-19-pandemin, har vissa arbetsgivare olika behov än vanligt. Inkorporera dessa saker i dina applikationsmaterial.
  • Bild med titeln Ansök om ett jobb Steg 3
    3
    Skriv ett CV som belyser din utbildning, färdigheter och erfarenhet. Efter att du skrivit ditt CV, få någon du litar på att korrekturläsa det för att du inte har några fel och du lämnade inte någonting. Inkludera följande information om ditt CV:
  • Ditt namn, kontaktuppgifter och e-postadress på toppen.
  • Din pedagogiska bakgrund eller träning du har gjort.
  • Din arbetshistoria, inklusive dina ansvarsområden och prestationer.
  • Särskild kunskap och färdigheter.
  • Bild med titeln Ansök om ett jobb Steg 4
    4. Skräddarsy ditt CV till varje arbetsbeskrivning. Du kan bli frestad att använda samma CV för varje jobbansökan, men du är mer benägna att få en intervju om du justerar ditt CV för varje enskilt jobb. Granska arbetsbeskrivningen och innehålla sökorden i ditt CV. Fokusera mest på de färdigheter och utbildning du har som är direkt relaterade till det jobb du för närvarande ansöker om.
  • Under Covid-19-utbrottet markerar du ditt fjärranslutna arbete och tekniska färdigheter eftersom de för närvarande är efterfrågan på några jobb.
  • Använd aktiva verb för att beskriva det arbete du har gjort vid tidigare jobb eller volontärarbete. Använd till exempel verb som "designad," "implementerad," "innodd," eller "analyserad."
  • Bild med titeln Ansök om ett jobb Steg 5
    5. Be 3 personer att vara referenser för dig. Många arbetsgivare ber dig att ge professionella referenser som kan prata med ditt jobbprestanda. Välj personer som har arbetat nära med dig tidigare, till exempel en tidigare handledare eller kollega. Prata med de personer du vill använda som referenser för att se till att de är okej med dig att ge sin information till arbetsgivaren. Bekräfta sedan sin kontaktinformation så att du kan inkludera den på din ansökan.
  • Få varje referenss fullständiga namn, telefonnummer, e-postadress, aktuell titel och nuvarande arbetsgivare.
  • Bild med titeln Ansök om ett jobb Steg 6
    6
    Skriv ett brevbrev Om man begärs. Ett brevbrev är din chans att berätta för arbetsgivaren exakt varför du vill ha jobbet och varför de borde anställa dig över de andra kandidaterna. Använd en entusiastisk ton i ditt brev för att förmedla din spänning för jobbet. Dessutom skräddarsy ditt brev till den person som intervjuar kandidater om möjligt så att de vet att du uppmärksammar detaljer. Du kan inkludera följande i ditt brev:
  • Varför är du intresserad av positionen.
  • Hur du är en tillgång till företaget eller organisationen.
  • Varför är du den bästa personen för jobbet.
  • Vad hoppas du att lära av jobbet.
  • Bilden med titeln Ansök om ett jobb Steg 7
    7. Uppdatera din LinkedIn-profil om du har en. Du behöver inte en LinkedIn-profil för att få jobb, men det kan hjälpa arbetsgivare att få mer information om dig. Se till att all information på din profil är aktuell och korrekt. Använd din profil för att inkludera information om dig som inte passar på ditt CV på grund av begränsat utrymme.
  • Du kan till exempel innehålla mer information om projekt du har arbetat med eller frivilliga positioner du har hållit som bara inte passar i det utrymme du har på ditt CV.
  • Lägg till nyckelord relaterade till fjärrkontroll och teknikkunskaper om du ansöker om ett jobb under Covid-19-pandemin.
  • Virtuellt nätverk blir ett populärt sätt att göra jobbkontakter under Covid-19-utbrottet. Polera din profil och försök att göra anslutningar med människor i din bransch.
  • Bild med titeln Ansök om ett jobb Steg 8
    8. Se till att din online-närvaro är squeaky ren. Arbetsgivare och rekryterare skurar ofta internet letar efter dig, och eventuell negativitet som de ser kan få dem att eliminera dig som kandidat till jobbet. Granska det offentliga innehållet på alla dina sociala medierprofiler. Ändra dina sekretessinställningar för att dölja allt du inte vill ha sett. Om det behövs, radera inlägg som är föråldrade och representerar inte vem du är nu.
  • Du kan till exempel gömma eller ta bort bilder av dig under nätterna ut på staden. På samma sätt kan du ta bort gamla inlägg där du klagade över ett jobb eller skämt på jobbet.
  • Överväg att fråga några vänner att granska dina profiler och berätta om de upptäcker något som kan stänga av en potentiell arbetsgivare.
  • Metod 2 av 4:
    Skicka in en ansökan online
    1. Bild med titeln Ansök om ett jobb Steg 9
    1. Läs arbetsbeskrivningen noggrant för att du är kvalificerad. Granska arbetsbeskrivningen minst två gånger för att se till att du förstår vad arbetsgivaren letar efter. Markera specifika färdigheter och pedagogiska kvalifikationer du har. Dessutom, leta efter de sökord som arbetsgivaren kan förvänta sig att se på ett CV.
    • Till exempel kan sökord innehålla saker som "avlägset arbete", "självstartare", "innovativ" eller "lagspelare."Färdigheter du kan märka kan innehålla" färdighet i zoom "eller" förmåga att arbeta med andra."
  • Bild med titeln Ansök om ett jobb steg 10
    2. Kontrollera applikationskraven med arbetsgivaren om du använder en jobb webbplats. Medan anställningswebbplatser är en utmärkt resurs för att hjälpa dig att hitta ett jobb, kan det ibland på arbetsplatsen på arbetsplatsen skilja sig från arbetsgivarens inlägg. När detta händer kan du oavsiktligt skicka fel material eller lämna en viktig information som kan sabotera dina chanser att få jobbet. Innan du skickar in din ansökan, granska det ursprungliga jobbet på arbetsgivarens hemsida för att se till att du följer instruktionerna exakt.
  • Till exempel kan arbetsgivarens hemsida säga att skicka ditt brev och återuppta direkt till den som intervjuar kandidaterna. På samma sätt kan de be dig att ta itu med specifika saker på ditt CV, som din tidigare lön.
  • Bild med titeln Ansök om ett jobb Steg 11
    3. Fyll i alla fält på programmet. Du kan bli frustrerad om programmet frågar dig att skriva in information om du redan har tillhandahållit, som innehållet i ditt CV. Men ange den här informationen i själva applikationen gör det dock lättare för anställningsprogramvaran att skanna din information för att se om du är en bra passform för jobbet. Dessutom är det i allmänhet lättare för intervjuaren att läsa. Se till att du ger fullständiga och korrekta svar för varje fråga att ge dig den bästa chansen att få jobbet.
  • Överväg att skriva dina svar i ett ordbehandlingsdokument så att du enkelt kan ladda om det. Kopiera och klistra in den i programmet.
  • Om du vill att arbetsgivaren ska veta något om dig, till exempel tidigare arbetsansvar som relaterar till den position du vill, inkludera det i relevanta programfält. Antag inte att de ska se det på ditt CV.
  • Använd inte funktionen Auto-Fill på programmet eftersom du kan oavsiktligt ange fel information i rutan.
  • Bild med titeln Ansök om ett jobb Steg 12
    4. Importera ditt CV och omslagsbrev, om det behövs. Många arbetsgivare begär ett CV och brev, även om du skickar in en ansökan, också. Leta efter en knapp på webbplatsen där du tillämpar det säger "import" eller "ladda upp."Klicka på den här knappen och välj de dokumentfiler du vill skicka arbetsgivaren. Kontrollera att dina dokument laddas upp ordentligt innan du skickar in din ansökan.
  • Se till att du väljer rätt dokument för det här jobbet. Det kan hjälpa till att tydligt märka ditt CV och brev så att du vet vilken som är för vilket jobb.
  • Bild med titeln Ansök om ett jobb Steg 13
    5. Granska din ansökan för att se till att det är gratis. Misstag på din ansökan kan göra arbetsgivaren att du inte uppmärksammar detaljer, så det kan skada dina chanser att få jobbet. Läs över alla dina svar för att verifiera att du inte gjorde några fel. Korrigera eventuella misstag du gjorde och lägg till ytterligare detaljer om du tror att några av dina svar är för vaga.
  • Dubbelkontroll för typsnitt, felstavningar och grammatiska fel. Vissa arbetsgivare kan ignorera din ansökan om de upptäcker dessa typer av misstag eftersom de sannolikt har många sökande att sortera igenom.
  • Bilden med titeln Ansök om ett jobb Steg 14
    6. Skicka in din ansökan via webbplatsen om du använder en. När du är redo att skicka in din ansökan, leta efter en knapp som säger "Skicka."Det kommer sannolikt att vara längst ner på skärmen. Klicka på den här knappen för att skicka din applikation och uppladdade material till arbetsgivaren.
  • När du har slagit "Skicka" kommer du sannolikt inte att kunna korrigera din ansökan, återuppta eller omslag. Se till att allt är perfekt innan du skickar in din ansökan.
  • Bild med titeln Ansök om ett jobb Steg 15
    7. Skicka dina material till arbetsgivaren om du ansöker direkt. Vissa arbetsgivare kan föredra att du skickar ditt CV och omslagsbrev direkt till anställningschefen eller personalavdelningen. Ange e-postadressen till e-postformuläret och kontrollera att det är rätt. Skapa en ämnesrad som passar instruktionerna i jobbet. Anslut sedan ditt CV och omslagsbrev. Skriv ut ett kort meddelande till mottagaren som berättar för dem att du är intresserad av jobbet och har bifogat dina material.
  • Din ämneslinje kan vara ", sökande för IT-position," Fortsätt och omslaget för Galleri Attendant "eller" Som svar på jobbpostering."
  • Ditt korta budskap kan säga, "Jag är upphetsad att ansöka om Positionen för Galleri Attendant med ditt museum. Som museumsmedlem har jag tillbringat många timmar i gallerierna, så jag är en utmärkt passform för positionen. Vänligen hitta bifogat mitt CV och brev, vilket visar dig hur jag är en tillgång för din organisation."
  • Metod 3 av 4:
    Ansökan om ett jobb personligt
    1. Bild med titeln Ansök om ett jobb Steg 16
    1. Klä som om du kommer till en intervju. Ditt första intryck med en potentiell arbetsgivare är mycket viktigt, så använd professionell klädsel, oavsett vilken typ av jobb du vill ha. Detta visar arbetsgivaren att du tar ditt jobb jakt på allvar.
    • Du kan bära en knapp-uppskjorta, slacks eller kjol och klä skor. För att verkligen förbättra din outfits professionalism, sätt på en blazer eller cardigan över ditt ensemble.
    • Om du ansöker om ett jobb i detaljhandel eller restaurang, kan du få en snabb första intervju på platsen.
  • Bild med titeln Ansök om ett jobb Steg 17
    2. Be om att prata med anställningschefen. Le och hälsa den anställde som först gör kontakt med dig. Sedan, säg att du letar efter ett jobb och vill prata med anställningschefen. Vänta tålmodigt på att personen ska träffas med dig.
  • Säg något som, "hej, jag är här för att fråga om ett jobb. Är din anställningschef tillgänglig för en snabb konversation?"
  • Om de inte är tillgängliga, fråga när det är en bra tid att återvända. Du kanske säger, "När skulle det vara en bra tid för mig att komma tillbaka?"
  • Om du ser att verksamheten är super upptagen, är det bäst att komma tillbaka vid en senare tidpunkt. Du kommer inte göra ett bra första intryck om du lägger dina behov framför de anställda och kunderna.
  • Bild med titeln Ansök om ett jobb Steg 18
    3. Berätta den anställningschef du är intresserad av att ansöka om öppna positioner. Ta det här ögonblicket för att snabbt förklara varför du vill arbeta där. Uttrycka ditt intresse för företaget, fråga om det finns öppna positioner du kan ansöka om. Om så är fallet, fråga om du kan fylla i en ansökan.
  • Du kan säga, "Hej, jag är Taylor Evans. Jag är en vanlig kund här och är mycket kunnig om dina produkter, så jag tror att jag skulle vara en tillgång till ditt företag. Jag undrade om du har några ofyllda positioner."
  • Tänk på att vissa organisationer inte har applikationer. I så fall kan de bara ta ditt CV.
  • Bilden med titeln Ansök om ett jobb Steg 19
    4. Lämna företagets representant en kopia av ditt CV. Det är alltid en bra idé att ta med ditt CV med dig eftersom det visar att du är dedikerad till att få jobbet. Ge ditt CV till anställningschefen för att titta på när de har tid. Om de granskar det omedelbart, svara på eventuella frågor som de kan ha för dig.
  • Bara ta med 1 eller 2 kopior av ditt CV. Annars kan anställningschefen tro att du ansöker överallt. Även om så är fallet vill du att de ska tro att du är speciellt intresserad av sin arbetsplats.
  • Förvänta dig inte att anställningschefen läser den genast, eftersom de kan vara riktigt upptagna. Håll en positiv attityd även om de slår bort det.
  • Bilden med titeln Ansök om ett jobb Steg 20
    5. Fyll i en arbetsansökan om företaget har en. Anställningschefen kan ge dig en pappersansökan, även om de kan rikta dig för att fylla i en ansökan online. Ge exakta svar på alla lådor, kontrollera sedan att du inte har gjort några misstag. Om det är en pappersansökan, le när du handlar tillbaka till dem för att visa att du är upphetsad över jobbet.
  • Du kan ge det till dem och säga, "tack så mycket för denna möjlighet!"
  • Bild med titeln Ansök om ett jobb Steg 21
    6. Tack anställda för sin tid innan du lämnar. Berätta för varje person som du pratade med det du är tacksam för den tid de tillbringade med dig. Var noga med att le som du gör det så ditt tack verkar äkta.
  • Säg något, "tack så mycket för att ta dig tid att prata med mig," eller "tack för all din hjälp."
  • Metod 4 av 4:
    Följ upp på din ansökan
    1. Bilden med titeln Ansök om ett jobb Steg 22
    1. Kontakta arbetsgivaren en vecka efter att du skickat in din ansökan. Att kontrollera statusen för din ansökan visar ditt intresse för positionen och säkerställer att dina applikationsmaterial har gjort det till den lämpliga personen. Ring arbetsgivaren, skicka arbetsgivaren ett mail eller meddela intervjuaren på LinkedIn till uppföljning. Fråga om de har fått din ansökan och fråga om anställningsprocessen.
    • Håll reda på när du ansökt om varje jobb för att se till att du kommer ihåg att följa upp.
    • Under Covid-19-pandemin är vissa anställningschefer och personalavdelningar överväldigade och kan arbeta hemifrån. Var uppmärksam på detta när du kontaktar dem. Du kan vänta några extra dagar innan du kontaktar dem. Håll dessutom ditt meddelande kort och vänligt.
  • Bild med titeln Ansök om ett jobb Steg 23
    2. Använd en vänlig, positiv ton när du pratar med arbetsgivaren. Du är sannolikt verkligen angelägen om ett svar, men du kan göra ett dåligt intryck om du låter nervös eller krävande. Var snäll mot varje anställd du pratar med i organisationen. Fråga grundläggande frågor och acceptera vad som helst svar du får.
  • Till exempel, gör inte krävande kommentarer som, "Jag har inte kontaktats ännu," eller "Hur länge tar det för dig att gå igenom programmen?"Istället, säg något som", har några beslut fattats "eller" Kan du ge mig lite information om den anställliga tidsramen?"
  • Bild med titeln Ansök om ett jobb Steg 24
    3. Berätta för dem att du förstår COVID-19 kan påverka deras behov och tidslinje. Många arbetsgivare anpassar sin personal på grund av förändringar i ekonomin. Dessutom kan anställda arbeta på distans och kan hantera extra ansvarsområden. Förklara att du förstår vad de hanterar just nu och är flexibla för att passa sina behov. Om du gör det visar du att du är en lagspelare och är villig att justera efter behov om du är anställd.
  • Du kanske säger, "Jag känner igen att pandemin kan påverka dina anställningsbehov, men du anställer fortfarande för denna position?"Eller" Jag vet att den anställande tidslinjen kan skifta på grund av pandemin, men har du en översikt över vad jag kan förvänta mig?"
  • Prov e-post, CV och omslagsbrev

    E-post för att fråga om ett potentiellt jobb

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Annotated CV för arbetsansökan

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Annotated arbetsskyddsbrev

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Fokusera på att skicka en högkvalitativ applikation till några jobb som matchar din färdighetsnivå. Inte bara peppar massor av jobb med samma grundläggande ansökan.
  • Medan du söker jobb, arbetar du med att lära dig nya färdigheter som kan göra dig mer attraktiv för arbetsgivare. Leta efter gratis träning online eller registrera dig i en lågkostnadsklass eller verkstad.
  • Testa datorns webbkamera och mikrofon om du är ombedd för en virtuell intervju. Under Covid-19-utbrottet gör många arbetsgivare intervjuer online.
  • Ärlighet är den bästa politiken när du fyller på jobbapplikationer, så se till att allt du inkluderar är korrekt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande