Hur uppmuntra eleverna att lära sig

Ibland kan det tyckas som att studenterna inte bryr sig om skolarbete eller akademisk prestation. Men de kan bara behöva en positiv klassrumsmiljö och stöd från sina lärare att bli mer intresserade av skolan. Studenter kommer från alla olika bakgrunder och har olika inlärningsstilar, så många gånger, en liten justering av undervisningsmaterial och klassrumsmiljö är bara det som de behöver för att hitta motivationen att lära sig.

Steg

Metod 1 av 3:
Skapa engagerande lektionsplaner
  1. Bild med titeln uppmuntra studenter att lära sig steg 1
1. Börja klass med en kort fråga och svar session. Kom till klassen med en lista med frågor som kommer att introducera studenter till dagens ämne. Baserat på deras svar kommer du att ha en uppfattning om hur mycket studenter redan vet. Informationen som ägs från studentens svar hjälper till att forma följande föreläsning till vilka studenter som redan gör och inte vet, vilket kommer att minska om repetitiv information.
  • Bild med titeln Uppmuntra eleverna att lära sig steg 2
    2. Integrera diskussionen i föreläsningar. Efter att ha täckt ett ämne i föreläsning, bryta eleverna i mindre grupper för att diskutera bland dem själva eller underlätta en större gruppdiskussion för att betona elevernas idéer och bedöma förståelse.
  • Underlätta, dominera inte diskussion. Det här är en tid för studenter att bearbeta material och interagera. Istället för att falla tillbaka i föreläsningen, styra frågor till eleverna och uppmuntra dem att svara och lyssna på varandra.
  • För mindre gruppdiskussion, ge eleverna några minuter att brainstorma frågor om föreläsningen på egen hand. Sedan sätta dem i par för att dela sina frågor och kollektivt generera en lista med saker de lärde sig och skulle vilja veta mer om.
  • Bild med titeln uppmuntra studenter att lära sig steg 3
    3. Ge impromptu skriva uppdrag under hela klassperioden. Denna strategi ser till att eleverna uppmärksammar. Ännu viktigare ger det eleverna en chans att bearbeta vad de bara lärt sig för att säkerställa mer behållning, och det ger läraren en chans att bedöma förståelse.
  • Impromptu skriva uppdrag bör vara låga insatser. Räkna dessa uppdrag som deltagande betyg eller göra dem till en liten andel av deras totala betyg.Tyngdpunkten bör vara på elevernas lärandeförståelse, inte bara sina betyg.
  • Om du ber eleverna att delta genom dessa uppdrag är det viktigt att delta med dem genom att svara på några frågor som de kan ta upp eller styra dem om de vill utforska ett ämne ytterligare.
  • Bild med titeln uppmuntra studenter att lära sig steg 4
    4. Anslut ämnen och ämnen till den verkliga världen. Ibland kan ämnen och ämnen verka abstrakta, och studenterna har svårt att förstå varför de borde bry sig. Om du kan visa hur klassens ämne hänför sig till den verkliga världen på ett konkret sätt, kommer studenterna att investeras mer i klassmaterialet.
  • Något nyhetsvärt händer varje dag, och dessa händelser kan vara ett bra sätt att visa för eleverna hur de lär sig i skolan spelar ut i det verkliga livet. Till exempel kan ett genombrott i vetenskap eller teknik relatera till de grundläggande byggstenarna i vetenskaplig utbildning eller en nuvarande politisk händelse kan relateras till en historisk händelse.
  • Ta tid ta reda på vilka studenter som redan vet om ett ämne eller vad som intresserar dem om specifika ämnen. Denna information kan hjälpa dig att hitta platser för att ansluta lektionsplaner och akademiska ämnen med aktiviteter och material som studenter redan är benägna att njuta av.
  • 5. Uppmuntra elevdeltagandet med sokratiska seminarier. Sokratiska seminarier skiftar lärmiljön från föreläsning baserad på diskussionsbaserad. Ge eleverna en text att läsa och ta anteckningar på. Sedan omorganisera sina skrivbord i en stor cirkel och fråga flera öppna frågor. Låt eleverna svara på frågorna, och så småningom att fråga dem också.
  • Detta borde motivera eleverna att lära sig genom att de kan vara ledare för deras lärande och också genom att låta dem se flera perspektiv och tolkningar.
  • 6. Tilldela eleverna att lära sina kamrater. Ett av de bästa sätten att hjälpa en student att behålla och förstå information är att få dem att dela den informationen med någon annan. Typiskt beror det på att eleverna behöver utveckla en stark förståelse för materialet innan de effektivt kan förklara det för andra. Från tid till annan, tilldela eleverna för att skapa en presentation för att lära sina medstudenter om ett visst ämne.
  • 7. Asses förståelse med utgångsbiljetter. Exitbiljetter fungerar som mini-bedömningar som kan hjälpa till att avslöja vilka lektionsplaner som hjälper eleverna att förstå material, och som inte gör det. Designa dina egna utgångsbiljetter genom att komma upp med 3-5 frågor som är relaterade till de viktigaste punkterna som omfattas av lektionen och har varje elev svara på dem under de senaste minuterna av klassen. Läs över svaren för att se om de flesta eleverna gripit lärorna eller inte, och använd den informationen för att göra framtida lektionsplaner.
  • Frågorna kan vara öppna, fyll i det tomma eller flera valet.
  • Undvik vaga frågor, till exempel "förstod du lektionen idag?"Gå till specifika frågor istället.
  • Grade inte eleverna på deras utgångsbiljettsvar.
  • Bild med titeln uppmuntra studenter att lära sig steg 5
    8. Ta fältresor. Fältturer gör det möjligt för eleverna att uppleva att lära sig i en mindre strukturerad miljö än klassrummet, vilket kan stimulera elevernas nyfikenhet. Medan läroböcker och vanliga klasslektioner presenterar material på ett abstrakt sätt, hjälper fältresor eleverna att man visar läroboksmaterial på ett mer omfattande betongväg.
  • Varje museum har ett annat tema som sträcker sig från vetenskap till konst till olika perioder av historia. Ta reda på vilka museer som finns i ditt område när du planerar din läroplan för att se till att dina fältturer relaterar till ämnen som du täcker dem.
  • För att göra det till en nedsänkt pedagogisk erfarenhet, samordna med museets personal, fråga om turpaket och tydligt lägga fram mål och förväntningar på studentinlärning i förväg.
  • Efter fältturen, underlätta en fråga och svar, hålla en klassrumsdiskussion, eller ge eleverna en låg-stakes skrivprompt som ber dem att förklara vad de lärde sig och gillade om resan.
  • Metod 2 av 3:
    Skapa en positiv klassrumsmiljö
    1. Bild med titeln uppmuntra studenter att lära sig steg 6
    1. Lägg ut klassrummet på ett sätt som uppmuntrar till deltagande. I stället för att arrangera skrivborden framåt, prova några olika arrangemang för att uppmuntra diskussion, som en U-form eller kluster av fyra skrivbord med eleverna mot varandra.
  • Bild med titeln uppmuntra studenter att lära sig steg 7
    2. Odla relationer med studenter. Det är viktigt för lärare att visa intresse för studenter utanför akademisk prestanda. För att förstå vad som motiverar studenter, fråga dem om deras förhoppningar om framtiden, deras hobbyer och deras andra intressen. I gengäld delar du några av dina egna hobbyer och intressen för att odla ett tvåvägsförhållande.
  • Lär dig studentnamn och deras ordentliga uttal. Om eleverna tror att du ser dem som en individ, inte bara en annan medlem i gruppen, kommer de att vara mycket mer engagerade.
  • Fråga eleverna hur de känner för klassen och deras framsteg, eller hur de gör på en personlig nivå som en periodisk påminnelse till studenter som du bryr dig om dem. Om eleverna känner sig mer bekväma att uttrycka sig skriftligen, vänd det till en veckovis eller månadsvisningsuppgift.
  • Bild med titeln uppmuntra studenter att lära sig steg 8
    3. Gör undervisningsmaterial tillgängligt för klassens demografiska smink. Studenterna engagerar sig i klassmaterialet djupt om de kan göra en koppling till den. Detta innebär att man vet den unika demografiska sminken av en klass och justering av klassmaterial i enlighet därmed.
  • Integrera texter skrivna av personer med olika könen och etniska bakgrunder.
  • Dekorera rummet med en mängd historiska eller inspirerande betydelse av olika könen och etniska bakgrunder.
  • Se till att klassrummet och dess material är tillgängliga för alla studenter, inklusive funktionshindrade studenter.
  • Tillåta eleverna möjlighet att dela sina olika perspektiv och idéer med dig och med medstudenter.
  • Bild med titeln uppmuntra studenter att lära sig steg 9
    4. Dekorera rummet med studentcentrerade material. Även om lämpligheten av dekorationer kan bero på åldersgruppen, ska studenterna kunna se sig vara representerade i klassrumsmiljön.
  • Inkludera bilder av eleverna, inspirerande citat skrivna av studenter och deras kamrater eller enskilda eller gruppprojekt.
  • Bild med titeln uppmuntra studenter att lära sig steg 10
    5. Tillåt möjligheter för studenter att forma klassinnehållet. Om eleverna känner att de har en hand att utforma sin utbildning, kommer de sannolikt att investera mer tid och intresse för uppdrag och klassrumsdiskussion. Prova dessa strategier för att uppmuntra studenter att ta kontroll över inlärningsprocessen:
  • Be om eleverna att utveckla sina för läxa uppdrag runt ett visst ämne.
  • Fråga eleverna (eller grupper av studenter om det är ett gruppprojekt) att dela med klassen hur de löste särskilda problem, närmade sig ett projekt eller undersökte ett ämne. Detta gör det möjligt för elever att känna att de bidrar med ett meningsfullt sätt till klassen, och det uppmanar olika perspektiv och idéer till problem och ämnen.
  • Dela upp klassen upp i små grupper och ge dem problem att lösa tillsammans. Problembaserat lärande uppmuntrar eleverna att tänka kritiskt och kreativt, samtidigt som man engagerar sig med varandras olika perspektiv.
  • Metod 3 av 3:
    Att hjälpa eleverna att nå mål och överträffa förväntningarna
    1. Bild med titeln uppmuntra studenter att lära sig steg 11
    1. Ange realistiska mål och förväntningar. Låt eleverna skapa sina egna inlärningsförväntningar för termin eller år, utan styra dem i deras målinställning för att se till att de är realistiska för individen, eftersom framstegen kommer att vara annorlunda för varje elev. Prova dessa strategier när du hjälper eleverna och nå mål:
    • Ram förväntningar i ett positivt uttalande. Till exempel, "För att förbättra matematiken, kommer jag att ..." eller "av Spring Break, jag kommer att ha slutfört ..."
    • För att eleverna ska kunna spåra sina framsteg måste målen bedömas och mätas. Mätbara mål hjälper också eleverna att veta var de gick fel eller hur de misslyckades med att möta en förväntan, vilket gör det lättare att anpassa målen för att bli mer uppnåelig.
    • Studenterna bör ha kontroll över sina egna mål. Detta kommer att lära elevernas självständighet och ansvar, men det kan också vara frustrerande för studenter när de misslyckas med att nå ett mål på grund av någon annan eller av skäl som är bortom deras kontroll.
  • Bild med titeln uppmuntra studenter att lära sig steg 12
    2. Ge positiv feedback. Om eleverna aldrig eller sällan får positiv feedback, kan de sluta uppvisa positiva beteenden eller förlora självförtroende. Från akademisk prestation till gott beteende finns det många möjligheter att leverera positiv feedback till studenterna.
  • Visa bra jobb i klassrummet, skriv positiva bekräftelser på studentarbete, och / eller berätta elevernas föräldrar när de uppnår ett mål eller överträffar en förväntan.
  • Utöver bara berömda studenter, påpeka specifika saker som de har gjort bra i sitt arbete, eller ännu bättre, platser där de har förbättrats i sitt arbete.
  • Även om eleverna inte fungerar bra på uppdrag eller tentor, finns det andra möjligheter att lova studenter, som att vara i tid för klass, lyssna och bidra under diskussioner, ställa frågor eller hjälpa till med en klasskamrat.
  • Bild med titeln uppmuntra studenter att lära sig steg 13
    3. Ge inte upp. Även om du inte känner att studenten gör sitt bästa arbete, ge inte upp dem. Gräva djupare, checka in och låt studenten veta att du bryr dig genom att fråga honom / hennes frågor om vad som kan påverka deras akademiska prestanda. Om de inte uppfyller förväntningar, vara flexibla och anpassa förväntningarna och målen om det behövs.
  • 4. Uppmuntra eleverna att ha en tillväxtminskning. Studier visar att studenter som har en tillväxtinriktning är mycket mer benägna att lyckas akademiskt än de som har en fast tankegång. För att hjälpa eleverna att uppfylla sina mål, uppmuntra ständigt tillväxtinriktningen över den fasta tankegången och informera dem om hur tankegång har en stor inverkan på hur bra de kan göra.
  • De med en fast tankegång tror att deras grundläggande egenskaper, inklusive deras intelligens och talanger, kan inte ändras. De spenderar också sin tid som dokumenterar sina talanger istället för att utveckla dem, och tror att framgången bestäms av sina fasta egenskaper ensamma.
  • De med en tillväxtminskning tror vanligtvis att deras grundläggande förmågor kan utvecklas genom engagemang och hårt arbete. Denna tankegång gnistar ett intresse för lärande och bidrar också till att förbättra motståndskraften, vilket är nödvändigt för framgång.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande