Hur man är en bra klasspresident

Grattis på att vinna klassens ordförande! Nu kanske du undrar, "Vad gör jag nästa?"Svaret är enkelt: Starta processen att sträva efter att vara den bästa klasspresidenten som dina klasskamrater någonsin har bevittnat. En bra klasspresident förkroppsligar egenskaper som vänlighet, initiativ, ledarskap och kamratskap. Att utveckla dessa egenskaper och vill ha skolan för att vara kul för alla kommer att skilja dig från någon annan klasspresident.

Steg

Metod 1 av 4:
Behandla alla snyggt
  1. Bild med titeln vara en bra klasspresident Steg 1
1. Öva bra sätt. Oavsett om det är din bästa vän, din klasskamrat, en lärare, en vaktmästare eller någon annan skolarbetare, ska alla behandlas snyggt. Eftersom du är klasspresident, måste du ställa ett exempel på hur man interagerar med människor så att alla andra kommer att göra detsamma.
  • Låt andra prata innan du talar. Avbryta någon när de inte har slutat sin tanke är extremt oförskämd och visar respektlöshet mot den andra personen. Om det händer av misstag, ber om ursäkt för händelsen och låt dem fortsätta så att de kan avsluta vad de sa.
  • Stoppa vad du gör och erkänner den som behandlar dig direkt. Håll inte folk som väntar på att försöka få din uppmärksamhet, ta itu med dem så att de kan se att du vill lyssna på vad de måste säga. Om du väntar för länge för att ta itu med dem, kanske de tror att du inte har tid att lyssna på dem.
  • Bild med titeln Bygg ett gott rykte med lärare Steg 6
    2. Var lika bra för dem som kanske inte är så trevliga för dig. Det kan låta svårt att göra eftersom din instinkt kan vara att vara bakt. Du visar stor mognad och ställer till ett exempel för alla som ser att du interagerar på ett positivt sätt även om du kämpar för att göra det.Reagera artigt även om någon pratar med dig i en oförskämd ton. Ibland har människor en dålig dag eller kanske inte mår bra. Andra vet inte hur man ska prata med människor. Som ordspråket säger, "döda dem med vänlighet" och vara extra trevligt för dem. Som kan hjälpa till att förändra sin attityd i vissa situationer.Behandla alla du pratar med exakt hur du vill bli behandlad. Det är något som alla borde göra, men som ledare är det viktigt för dig. Dina klasskamrater vill se till att du lyssnar på vad de måste säga, så uppmärksamma. Även om det de säger är inte intressant för dig, bara le och ställa frågor att hålla sig engagerade i konversationen.
  • Bild med titeln vara en bra klasspresident Steg 3
    3. Använd positivt kroppsspråk för att hjälpa dig att kommunicera bättre. När du interagerar med dina klasskamrater kan positivt kroppsspråk hjälpa dig att visa att du bryr dig utan att behöva ordentligt säga det. Det finns flera enkla åtgärder som du kan göra i olika situationer.
  • Gör ögonkontakt när du talar med andra. Oavsett om det är på podiet under ett tal, eller när du har en konversation av skåp, är ögonkontakt viktigt. Det fastställer en samband med förståelsen mellan människor såväl som betonar vad som sägs.
  • Le verkligen när han hälsar andra eller när du har en avslappnad konversation. Ett leende sätter en avslappnad ton och kommer att få folk att känna sig lugna runt dig.
  • Gå med syfte när man kommer från en plats till en annan. Slåka inte och gå med ryggen rakt. Genom att göra detta visar du att du tar ditt ansvar som klasspresident på allvar och att du är redo att ta på sig någon utmaning som uppstår.
  • Bild med titeln vara en bra klasspresident Steg 4
    4. Visa små handlingar av vänlighet. Det är lika viktigt som respektfullt. Att visa vänlighet behöver inte vara något extravagant. Även den minsta gesten av vänlighet gör en skillnad.
  • Hälsar människor när du passerar dem i korridorerna. Att säga "god morgon" eller "god eftermiddag" är ett bra sätt att skapa en positiv koppling till människor. Hälsningar kan också verkligen göra skillnad i människors dagar om de inte går för bra.
  • Öppna dörren för andra när det finns människor som går bakom dig.Denna lilla gest visar bra sätt och är mycket uppskattad.
  • Hjälpa eleverna att bära sina tillhörigheter om de har för mycket saker på sina händer. Genom att göra detta förhindrar du en eventuell katastrof av studenter som tripplar, papper som faller överallt, eller projekt som bryter.
  • Visa uppskattning till cafeteria arbetstagare genom att säga "Tack". Det är så lätt att glömma att göra det här när du är upptagen med att prata med dina vänner, men det är viktigt att alla andra kan säga det också.
  • Bild med titeln vara en bra klasspresident Steg 5
    5. Planera specifika dagar för att visa tacksamhet. Skolfakultet, personal och volontärer gör mycket för studenter. Tyvärr, oftare än inte, är deras ansträngningar inte tillräckligt. Ta initiativ till att visa uppskattning genom olika aktiviteter där många studenter kan engagera sig.
  • Få eleverna att hjälpa dig att skriva tack brev till alla fakulteter och personal. Skriva tack Bokstäver är ett bra sätt att involvera många av dina klasskamrater och lärare kommer att uppskatta att få unika brev från olika studenter.
  • Hjälp organisera en potluck för fakulteten och personal där eleverna ger all mat. En potluck kan vara en stor bindningsupplevelse mellan lärare och studenter.
  • Välj en dag för att ha godis och godis levereras till lärare i sina klassrum. Att beteckna eleverna att leverera sötsaker som kakor eller choklad till lärare efter en lång dag med lektioner är säker på att ta ett leende till dessa hårda arbetsinstruktörer.
  • Bild med titeln vara en bra klasspresident Steg 6
    6. Uppskatta dina föräldrar också. Alla föräldrar gör så mycket för att få dem till skolan förberedda och redo att lära sig. Det finns flera sätt att du kan hjälpa eleverna att visa tacksamhet för sina föräldrar för allt de gör för sina barn.
  • Ställ in en station under lunchtid med konst och hantverk för studenter att använda för att skapa unika brev för att ge sina föräldrar när de kommer hem. Att göra det kommer att hjälpa eleverna att bli kreativa och låta dem ha kul när du visar tacksamhet.
  • Föreslå till musikavdelningen som skapar en sång speciellt för att säga tack till dina föräldrar skulle vara en bra idé. Sången kan visas av studentkören, under en talangsutställning, eller enskilda studenter kunde lära sig det och sjunga det för sina föräldrar i deras hem.
  • Metod 2 av 4:
    Lär känna dina klasskamrater
    1. Bildbeteckningen är en bra klasspresident Steg 7
    1. Prata med alla dina klasskamrater minst en gång. Beroende på din skola och klassstorlek kan detta visa sig vara en svår uppgift. Men möte så många som du representerar som klasspresident är viktigt! Tillbringa din tid klokt under dagen så att du kan träffa olika människor under olika aktiviteter.
    • Starta en konversation med någon mellan klasserna. Även om du bara stannar av någons locker för att fråga hur deras dag går, kommer det att hjälpa eleverna att förstå att du är en vänlig person.
    • Sitta med någon ny varje dag under lunchtid. Titta runt cafeterian för att se om någon sitter ensam och går med i lunch. Det här är din chans att närma sig studenter som är loners och lära känna vilken typ av problem de vill att du ska hantera.
    • Partner upp med olika klasskamrater för projekt i klassen. Det är lätt att hålla fast vid din vän för projekt, men parning med olika människor kan vara givande eftersom du kommer att lära känna dem bättre medan du arbetar tillsammans.
  • Bildbeteckningen är en bra klasspresident Steg 8
    2. Kom ihåg namnen på de personer du pratar med. Se till att du vet att dina klasskamrater på ett namn är viktigt för en bra klasspresident. Studenterna kommer att ansluta till dig bättre om du ärligt vet vem de är, och du inte bara låtsas att bry sig om.
  • Presentera dig själv när du ser klasskamrater som du inte har träffat än.
  • Be om elevernas namn och upprepa det för dem för att se till att du säger det rätt.
  • Bekräfta personer som du redan har träffat vid olika tillfällen genom att ta itu med dem med namn.
  • Återkalla delar av tidigare samtal så klasskamrater kan se dig vara uppmärksam på dem.
  • Bild med titeln vara en bra klasspresident Steg 9
    3. Sätt ihop roliga evenemang utanför skolan. Det ansträngningar du lägger för att lära känna dina klasskamrater i skolan är lika viktigt som att lära känna dem utanför skolan. Det är lättare för klasskamrater att öppna upp till dig om du har kul med dem borta från klassrummet.
  • Planera sammankomster på köpcentret för att handla tillsammans. Det finns så många butiker och aktiviteter på ett köpcentrum, så det är det perfekta stället att interagera med dina klasskamrater och lära dig mer om dem i en avslappnad miljö.
  • Kom tillsammans för att titta på filmer på biografen som en stor grupp.Det kommer inte att bli mycket att prata under filmen, men diskussionen efter kommer att hjälpa alla att bli bekanta med varandra. Detta kommer att öppna vägen för mer allvarlig dialog i skolan i framtiden.
  • Organisera en dag i parken med alla att leka utomhus. Du kan spela olika spel eller ens njuta av en picknick tillsammans. Den perfekta inställningen för avslappnad konversation.
  • Metod 3 av 4:
    Att vara folkets röst
    1. Bild med titeln vara en bra klasspresident Steg 10
    1. Hjälpa till att försvara studenter som är mobbade. Om du ser en student som blir mobbad eller skadad, hjälp dem ut. Som ledare är det ditt ansvar att hjälpa till att försvara studenter som inte kan försvara sig. Det finns flera sätt att hantera svåra situationer mellan studenter.
    • Separera eleverna omedelbart och fråga om alla är okej. Genom att lugna alla ner och diffundera situationen kommer eleverna att kunna slappna av och förklara vad som exakt hände.
    • Fråga en lärare eller personal för hjälp om situationen är för stor för att hantera på egen hand. Ibland har en vuxen närvarande det enda sättet att eleverna ska bete sig, så att fråga om hjälp borde alltid komma i åtanke i svåra situationer.
    • Uppmuntra eleverna att rapportera eventuella orättvisor till dig eller till skolans tjänstemän. Om någon berättar om en viss situation, låt en skolrådgivare veta så att de kan närma sig studenten professionellt.
  • Bildbeteckningen är en bra klasspresident Steg 11
    2. Planera aktiviteter för att hjälpa till att sluta mobbning. Eleverna ska känna sig trygga i skolan, och du kan göra mycket för att göra din skola en bättre miljö för alla. Du måste komma ihåg att det här är inte en jobbjacka för dig, men med skolfakulteten också.
  • Föreslå att Hall övervakar att övervaka studenter mellan klasser. Hallmonitorer kan hjälpa till att se till att allt löper smidigt medan alla kommer till klassen. Om det finns ett problem kan en hallskärm adressera den eller låta en instruktör veta om problemet.
  • Hjälp efter mobbning affischer runt skolan. Genom att göra detta kommer eleverna att vara medvetna om hur de agerar och behandlar varandra. Att lägga påminnelser för alla kommer att se kan hjälpa till att minska mobbning.
  • Kom upp med workshops eller seminarier för att hjälpa eleverna att tala om de är mobbade.
  • Bild med titeln vara en bra klasspresident Steg 12
    3. Ta reda på vilka problem som studenter bryr sig om. Att veta vilken typ av problem som dina klasskamrater har i skolan är viktigt, särskilt studenter som är blyga eller inte gillar att tala upp. Många studenter vill inte öppet erkänna att de har problem. Det är ditt jobb att försöka identifiera dessa problem.
  • Låt eleverna veta att du är tillgänglig för att prata med dem när de behöver.
  • Berätta för eleverna ditt skåpnummer så att de kan lämna anonyma anteckningar med de problem som stör dem. Du kommer fortfarande att få de meddelanden du behöver för att se, men studenterna kommer att kunna undvika konfrontationen att de kanske inte vill möta.
  • Guide studenter som aktivt uttrycker sina problem för att hjälpa andra eleverna att rösta sina egna problem också.
  • Metod 4 av 4:
    Växer som ledare
    1. Bild med titeln vara en bra klasspresident Steg 13
    1. Gör dina klasskamrater "Idéer Prioriteringen. Du kommer att ha egna idéer som du kanske vill se i aktion, men du måste ta dina klasskamrater "i lika villkor. Ta dig tid att fråga folk vilka problem som de vill att du ska arbeta på och försök ditt bästa för att ta itu med dem.
    • Genomföra periodiska möten där eleverna kan ställa frågor eller berätta vad som är viktigt för dem.
    • Aktivt söka förslag från båda eleverna som du interagerar med dagliga och andra att du inte ser ofta.
    • Komma med olika idéer för att ta itu med de problem som studenterna vill ha löst.
    • Sök elevernas hjälp för att arbeta med dig för att hjälpa till att nå klassens mål tillsammans.
  • Bild med titeln vara en bra klasspresident Steg 14
    2. Var öppen för feedback om ditt ledarskap. Du kommer inte att göra allt som klasspresident, och det är okej! Men du måste söka konstruktiv kritik så att du kan förstå vad du gör rätt och vad du gör fel. Att göra det hjälper dig att utvecklas till en starkare ledare.
  • Be lärare att utvärdera din ledande metod för att se om det finns något du behöver ändra.
  • Dela ut "kommentarer" kort till studenter så att de kan låta dig veta vilket område du behöver förbättra på som klassledare.
  • Skapa ett "fördelar och nackdelar" med kollegor efter skolan för din ledarstil.
  • Peka på dina styrkor på egen hand och försök att tillämpa det på områden där du tror att du behöver förbättras.
  • Bild med titeln vara en bra klasspresident Steg 15
    3. Lindra stress enkelt med hjälp av andra. Inte allt kommer att vara lätt att hantera som klasspresident. Vissa dagar kommer att vara svårare än andra eftersom saker inte kommer att gå så smidigt. Förstå att ingen är perfekt och det försöker ditt bästa är det som är viktigt.
  • Ta en timmes dag för dig själv utan att behöva oroa dig för någonting som är relaterat till din position som klasspresident om det finns flera problem som du försöker hantera.
  • Dela det ansvar du har med resten av studentrådet så att du inte har en överdriven mängd saker att göra.
  • Kom ihåg att du kan begära hjälp när som helst för att göra det enklare. Dina klasskamrater, lärare och föräldrar är mer än villiga att hjälpa dig med att organisera workshops, planera skoldanser, köra fundraisers eller slutföra någon annan aktivitet till nytta av din klass.
  • Tips

    Att fråga tidigare klasspresidenter för råd om ledande kan hjälpa dig att vara en starkare ledare.
  • Kommunicera med dina klasskamrater visar ständigt dem som du bryr dig om vad de tycker.
  • Att ha en positiv upplevelse gör det enkelt att starta en konversation med dig.
  • Varningar

    Det kommer att finnas några situationer som du inte har någon kontroll över, gör bara ditt bästa.
  • Inte alla kommer att gilla dig som klasspresident, så var beredd.
  • Låt inte vara klasspresident komma till ditt huvud, håll ödmjuk!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande