Hur man utvärderar läroplanen

En läroplan är en riktlinje som förklarar vad studenterna lär sig, hur de lär sig det, och hur de ska visa att de har vuxit på akademisk och intellektuell nivå. Utvärdering av läroplanen är nyckeln till skoladministratörer och lärare att veta om deras elever möter akademiska standarder eller inte. När du har skrivit eller tillämpat ett läroplanprogram, tar det lite tid och ansträngning för att bestämma hur effektiv det var. Du kan använda resultaten av din utvärdering för att förbättra läroplanen för nästa termin eller skolår och, i sin tur, se till att dina elever får den högsta kvaliteten som möjligt.

Steg

Metod 1 av 3:
Granska läroplanen
  1. Bild med titeln Utvärdera läroplanen Steg 1
1. Jämför den aktuella läroplanen till ett gammalt eller alternativt program. Titta på läroplanen från de senaste åren eller ett helt annat alternativ och se hur den ifrågavarande åtgärderna mäter. Var uppmärksam på innehållet, processerna för lärande och bedömningsstrategier för att se hur läroplanen är mer eller mindre effektiv i jämförelse.
  • Du kan till exempel upptäcka att en läroplan om att undervisa spanska språket är mer djupgående med bredd av konjugationer och ordförråd men processerna för lärandet är föråldrade (i.e., Använda decennier-gamla handouts). Du kan uppdatera läroplanen för att inkludera innehållet (konjugationer och ordförråd) men ändra processerna (som att använda interaktiva inlärningsspel online eller i klassrummet).
  • Bild med titeln Utvärdera läroplanen Steg 2
    2. Se till att innehållet och processerna är rätt för dina elever. Studera läroplanen och avgöra om det är lämpligt för dina elevernas åldersintervall och inlärningsstilar. Var särskilt uppmärksam på innehållet (de särskilda ämnena som lärs upp) och hur innehållet lärs och testas (respektive process och bedömning).
  • Det är till exempel inte lämpligt att tilldela femte spanska studenter ett projekt som kräver att de läser en hel roman på spanska och skriv en 5-sidig rapport om den på spanska. Det är mer lämpligt för dem att göra en affischbräda på sina familjemedlemmar eller hem, märker varje person eller sak med de rätta spanska orden.
  • Bild med titeln Utvärdera läroplanen Steg 4
    3. Fokusera på hur lärandemål mäts. Lärande resultat avser de olika sätten som studenter kan visa att de har lärt sig materialet (e.g., Test, quizzer, uppsatser, projekt). Se till att läroplanen har inbyggda och att de är strikta, relevanta och effektiva.
  • Till exempel är en 5-fråga-öppen-bokquiz om händelserna i det kalla kriget inte lika noggrant eller effektivt som att dina elever skriver en 5-sidig uppsats på den kulturella effekten av den röda skrämningen.
  • Bild med titeln Utvärdera läroplanen Steg 5
    4. Kontrollera efter både kvalitativa och kvantitativa bedömningsåtgärder. Gå igenom varje enhet (eller kursplanen) av läroplanen och kontrollera att läxorna, frågorna, och tentamen testar dina elever på olika sätt (jag.e., Flera val, uppsatsformat, kort uppsats och muntlig presentation). Detta kommer att ge dina elever en chans att visa vad de har lärt sig och hur bra de kan använda vad de har lärt sig.
  • Kvantitativa data kan uttryckas som ett tal (e.g., Kvaliteter på quizzer, tester och läxor).
  • Kvalitativa data kan inte uttryckas numeriskt (e.g., uppsatser, projekt eller portföljer som visar hur bra en student kan ansöka, införliva, analysera och göra slutsatser på vad de har lärt sig).
  • Bild med titeln Utvärdera läroplanen Steg 6
    5. Slå en balans mellan formativa och summativa bedömningar. Formativa bedömningar är mindre uppdrag Studenter gör under hela kursen som quizzer, korta svar, journalposter och läxor. Summativ bedömningar är större projekt som vanligtvis är tilldelade efter att materialet har lärt sig som uppsatser, långformstest, presentationer, föreställningar och portföljer. Se till att det finns en bra balans mellan varje typ som du kan använda för att bedöma elevernas retention och framsteg.
  • Till exempel kan du få eleverna fullständiga korta reflektionssökningar varje vecka under terminen och hålla ett halvtidspapper och slutpapper.
  • Du kan schemalägga vissa kurser för att ha minst 4 quizzer mellan varje större test för att hjälpa dina elever att förbereda sig för det större testet när de går.
  • Bild med titeln Utvärdera läroplanen Steg 6
    6. Var uppmärksam på hur tekniken används i programmet. Titta på om läroplanen är lämpligt med moderna verktyg för att förbättra lärandeupplevelsen. Studentdatorer, online diskussionsforum, telefonapplikationer och andra typer av media är alla stora verktyg för lärare. Plus, de kan göra ett ho-hum-ämne mycket mer engagerande för studenter!
  • Till exempel, att titta på en dokumentär som innehåller förstahandskonton för andra världskriget, kommer att förbättra dina elevernas förståelse för händelsens kulturella och sociala effekter på ett sätt som en vanlig lärobok kanske inte kan göra.
  • Se till att eleverna har tillgängliga verktyg (antingen i skolan eller hemma) innan du inkluderar dem i läroplanen.
  • Metod 2 av 3:
    Ställa in mål för utvärderingen
    1. Bild med titeln Utvärdera läroplanen Steg 8
    1. Pinpoint Vad jobbar med läroplanen och vad som behöver ändras. Innan du träffas för att diskutera läroplanen, gå igenom det och ta reda på vad som fungerar och vad som inte är. Håll 3 olika färger av highlighters eller pennor praktiskt så att du kan använda 1 för att markera de goda grejerna, en annan för att markera vad som inte fungerar, och en tredjedel för att markera saker som är uppbyggda.
    • Om du har samlat ett team av människor för att utvärdera läroplanen, berätta för dem att göra detsamma så att du kan få sin värdefulla feedback.
  • Bild med titeln Utvärdera läroplanen Steg 9
    2. Bestäm huruvida några senaste ändringar är effektiva. Om läroplanen nyligen ändrats, notera hur och brainstorma om det fungerar eller inte. Var noga med att notera yttranden från lärare, föräldrar, andra administratörer och medlemmar i samhället inom ditt skoldistrikt.
  • Till exempel, om lärare och föräldrar har klagat på en kurs om konstvärde som skärs från den senaste läroplanen, kan du implementera den i den uppdaterade läroplanen.
  • Du kan också finna att vissa förändringar (som lånepliktiga bärbara datorer att ta hem) träna simma och bör överföras till nästa version av läroplanen.
  • Bild med titeln Utvärdera läroplanen Steg 3
    3. Se att läroplanen följer vanliga kärnstandarder. Granska läroplanen och se till att varje sektion för betygsnivå är lämplig för dina studenters ålder och förväntade färdigheter. När du går igenom läroplanen, som dig själv: "Är vi utmanar eleverna tillräckligt? Är det här innehållet och är dessa typer av bedömningar att sätta dem på eller över det nationella genomsnittet?"
  • Standarderna är en bra riktlinje eftersom de har blivit raffinerade genom åren av olika stater, vilket säkerställer att eleverna får den bästa utbildningen möjlig.
  • Som ett exempel är en gemensam kärnstandard för 8: e klassens engelska språkkunskaper att de kommer att kunna läsa en text, analysera författarens avsikt och dra inledningar för att hitta temat eller centrala idé om stycket.
  • Bild med titeln Utvärdera läroplanen Steg 10
    4. Se till att läroplanen uppfyller ackrediteringskraven. Bekanta dig med dina tillstånd och federala ackrediteringskrav för att säkerställa att läroplanen är på punkt med de nuvarande standarderna. Detta innebär att man tittar över kursbehoven och ser till att innehållet och processerna inom varje kurs kursplan mäter.
  • Till exempel, om du bor i Texas, är du skyldig att undervisa Texas historia till 4: e och 7: e klassstudenter, så se till att det ingår i läroplanen.
  • Om din skola erbjuder avancerade placeringskurser, se till att timmar och innehåll anpassas till din statliga och federala utbildningsavdelningen.
  • Bild med titeln Utvärdera läroplanen Steg 11
    5. Se till att läroplanen lever upp till skolans särskilda standarder. Varje inlärningsinstitut har ett annat sätt att närma sig utbildning med en annan uppsättning värden som den håller kära. Tänk på vilken typ av student din skola syftar till att vårda och den typ av person som studenten ska bli när de har slutfört programmet.
  • Till exempel, om din skolas fokus är att vårda den konstnärliga sidan av studenter, se till att läroplanen innehåller kurser i en rad olika konstnärliga praxis (som film, teater, kreativ skrivning, keramik, dans, målning och vokal prestanda).
  • Metod 3 av 3:
    Samla in feedback och data
    1. Bild med titeln Utvärdera läroplanen Steg 12
    1. Bilda ett läroplanutvärderingsteam av lärare, administratörer och föräldrar. Be andra människor att studera läroplanen och dela sina tankar om det är effektivt, intellektuellt stimulerande och rätt för din skola och dina elever. Du kan också inkludera personer från samhällsorganisationer som är kopplade till skolan eller skoldistriktet. Försök att hålla storleken på gruppen liten så du är inte så överväldigad med massor av feedback.
    • Skicka ut läroplanen 1 eller 2 veckor i förväg tillsammans med eventuella kompletterande material som ett program för den dag du kommer att träffas för att diskutera läroplanen.
    • Uppmuntra människor på utvärderingsgruppen för att få några frågor och bekymmer de har om läroplanen.
    • Se till att varje grupp har ungefär lika representation vid mötet - det vill säga ha ett liknande antal föräldrar, lärare och administratörer som är närvarande på utvärderingsgruppen.
    • Ägna någon att vara direktören för arbetsgruppen och en annan person att vara tidtagaren eller anteckningen så att ditt möte är organiserat och tidseffektivt.
  • Bild med titeln Utvärdera läroplanen Steg 13
    2. Ge äldre studenter ett frågeformulär om kursen. I slutet av terminen, ge eleverna möjlighet att dela sina åsikter om läroplanen. Gör det till en anonym undersökning så att de inte känner att de kommer att straffas för att ge negativ feedback eller tilldelas för att ge positiv feedback. Observera att det här fungerar bäst för studenter i gymnasiet och kurser. Du kan inkludera följande frågor som eleverna kan svara på en skala från 1 till 5 eller med eget skriftliga svar:
  • "Var innehållet som är relevant för dina pedagogiska och karriärbehov?"
  • "Hittade du processerna för att lära sig relevanta, spännande, intellektuellt stimulerande och rimlig?"
  • "Var metoderna för bedömning (testning, papper, projekt) som är effektiva mot dina inlärningsmål för terminen?"
  • "Skulle du rekommendera kursen till andra studenter? Varför eller varför inte?"
  • Bild med titeln Utvärdera läroplanen Steg 14
    3. Skapa en enkel undersökning för yngre studenter att fylla i. Om du undervisar elementär eller mellanskola, kom med en snabb undersökning för studenterna att fylla i slutet av varje skolår eller termin. Gör det så att eleverna enkelt kan fylla i ämnena med sina egna åsikter. Till exempel:
  • "Något som gjorde det mycket lättare för mig att lära sig var ... "
  • "En sak som jag önskar att min lärare skulle göra annorlunda är ... "
  • "Jag hade problem med att lära mig saker när ... "
  • "Min favoritbok vi läser i år var ... för ... "
  • Bild med titeln Utvärdera läroplanen Steg 15
    4. Följ upp med alumni 1 till 5 år efter programmet. Skicka dina alumni-undersökningar för att se om det de lärde sig är relevant för vad de för närvarande gör för arbete. Du kan använda den informationen för att se var din läroplan kan förbättras så att du bättre förbereder dina elever för livet i den verkliga världen. Till exempel kan du fråga följande frågor:
  • "Vilken kurs (er) känner du dig mest för din nuvarande position?"
  • "Känner du att det finns några kärnkravskurser som inte var relevanta för dina akademiska och karriärmål?"
  • "Vad är något du önskar att du skulle ha lärt dig under dina studier?"
  • "Känner du att deltagande i vår skola har gjort skillnad mot att uppnå dina karriärmål? Om så är fallet, hur? Om inte, varför inte?"
  • Bild med titeln Utvärdera läroplanen Steg 16
    5. Titta på elevernas prestanda på statliga eller nationella prestationstest. Titta på årliga testresultat och trender för att se hur väl eleverna utförde på olika prestationstest som krävs i ditt tillstånd eller på nationell nivå. Detta kan inkludera poäng från test som PSAT, SAT, ACT, AP, Accuplacer eller CLT. Tänk dock på att de organisationer som tillhandahåller dessa test endast sänder poäng om studenten ger dem skolans information om prövningsinformationsformuläret (så du kan uppmana dina elever att göra det).
  • Självklart är det självklart inte ett idiotiskt sätt att bedöma din läroplan - vissa studenter är bättre testtagare än andra eller har haft möjligheter att förbereda sig för dem utanför skolan. Du kan dock fortfarande göra några breda slutsatser om din läroplan baserat på hur bra dina elever utförs på testen.
  • Tips

    Tänk på någon professionell utveckling som kan behöva hända för att utföra några ändringar i läroplanen.
  • Överväg att erbjuda ditt utvärderingsgrupp ett urval av en lektionsplan som visar hur den potentiella läroplanen kommer att genomföras.
  • Överväg att skicka ut nyhetsbrev till föräldrar och distriktsgemenskapsmedlemmar för att förklara potentiella förändringar i läroplanen och låta dem veta hur de kan chime med sin feedback.
  • Varningar

    Tillåta tillräckligt med tid att framgångsrikt genomföra en ny läroplaner behöver tid att lära och anpassa sig till ett nytt format innan de kan planera effektiva och engagerande lektioner.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande